o man ir nuo vakar jau kazkur skaudena,uz dvieju dienu mmm turi prasideti tai ziuriu jau su visais smagumais bus,baisiausia, kad rytoj i lt vaziuojam,su masina,kazin kaip man toj kelionej viskas bus,jau nuo ryto geriu vaistus kad neisisiubuotu ta galva,bet jauciu niekur nedingsiu nuo to,reiktu ramiai paguleti,bet tiek lakstymu laukia siandien kad nezinau ar kur nenukrisiu pakampej

Sveikutės,
jungiuosi ir aš į jūsų, deja, bet gausų, būrį
vakar oficialiai patvirtino diagnozę - Migrena (su aura beveik be skausmo). Nors jau nuo paauglystės turiu šią bėdą, bet kadangi skausmo nebūna priepuolių metu, o tik viskas raibliuoja akyse, todėl ilgai siuntinėjo mane iš vieno kabineto į kitą, iš vienos ligoninės į kitą ir nieko nerasdavo. Džiaugiuosi, kad pagaliau turiu diagnozę ir bandysiu su ja susidraugauti, kad priepuoliukų būtų kuo mažiau
Tai patarimus davė mažiau kavos, jokių kontraceptikų, daugiau poilsio, mažiau streso.... Bet lengva pasakyti, kai auginu du žvirbliukus, mokausi ir dirbu pilnu etatu
Bėgu skaitinėti jūsų temas, likimo draugės
gal rasiu naudingų patarimų ar panašių diagnozių
sveikatytės ir tikiėkimės, kad bent švenčių metu būsim sveikos
jungiuosi ir aš į jūsų, deja, bet gausų, būrį

Tai patarimus davė mažiau kavos, jokių kontraceptikų, daugiau poilsio, mažiau streso.... Bet lengva pasakyti, kai auginu du žvirbliukus, mokausi ir dirbu pilnu etatu

Bėgu skaitinėti jūsų temas, likimo draugės

sveikatytės ir tikiėkimės, kad bent švenčių metu būsim sveikos

QUOTE(alita. @ 2014 12 19, 09:50)
Sveika prsijungusi

idomiai cia

ramu temuteje,niekam galvyciu neskauda,aciu dievui jei taip ir kad kuo ilgiau neskaudetu
o man jau kirba joje antra para kazkas,vakar mmm prasidejo,tai galva ant ribos,bet kas idomiausia nei praeina,nei labiau isiskauda
kazkaip viename aukstyje man ji sy karta,tikiuosi kad taip ramiai ir praeis si menesi

Pas mane migrena su aura,buna visko ir lengvesniu skausmu ir tokiu kurie i lova paguldo.Beda tame kad be jos dar turiu skydliaukes sutrikimu pastoviai gefiu hormonus.
Pastaraja savaite gulineju nes jegu nulis galva plysta,turbut hormonai svyruoja,laukiu hormonu tyrimu ats tada bus matyt kad cia man,ar cia tad migreninis skausmaz kamuoja visa savaite ar nuo itampos
Pastaraja savaite gulineju nes jegu nulis galva plysta,turbut hormonai svyruoja,laukiu hormonu tyrimu ats tada bus matyt kad cia man,ar cia tad migreninis skausmaz kamuoja visa savaite ar nuo itampos
Labutės
aš jau kuris laikas, gal antras mėnuo gyvenu labai ramiai
tfu tfu tfu
galvą skaudėt pradėjo, kai ryte atsikėliau ir pajaučiu kad stipriai numiegotas sprandas, tada prasidėjo skausmas nuo ten, sustojo skrandis ir aut
isgeriau zomig- ir nieko... į darbą reikia, į darželį vest mažių reikia, o atsistot negaliu....
mama paskambino ( tokiais atvejais man suleidžia ketevovo +nuo pykinimo ir visada padėdavo) tai sako išgert leidžiamo ketanovo apmulę
na kas beliko-geriau. tai praėjo tik po geros valandos...bet po truputį...visą dieną mieguista, nedrbinga.... tfu kuo mažiau tokių skausmų.
O šiaip sumažinau skausmų kiekį taip: kadangi pajaučiau kad galva susijusi su virškinimu, labai žiūriu savo virškinimą - kad neužkietėtų viduriai , pradėjau žiūrėt ką dedu į burną, kokį maistą ir pradėjau sportuot.Sportas lengvas, nesukeliantis stirpiai pulso. Ir super

aš jau kuris laikas, gal antras mėnuo gyvenu labai ramiai

O šiaip sumažinau skausmų kiekį taip: kadangi pajaučiau kad galva susijusi su virškinimu, labai žiūriu savo virškinimą - kad neužkietėtų viduriai , pradėjau žiūrėt ką dedu į burną, kokį maistą ir pradėjau sportuot.Sportas lengvas, nesukeliantis stirpiai pulso. Ir super

Seniai as jau bebuvau jusu temoj, siandien sumasciau sakau paskaitinesiu, gal kokiu nauju priemoniu atsirado.
Man irgi geriausiai padeda ampoles, kartais jei atsikeliu ir skauda galva iskarte leidziu vaistus, net negeriu tableciu. Nuo tableciu didelio kiekio pradeda pykinti ir siaip pablogeja savijauta. As leidziuosi ketanova ir dar gydytoja pakeitimui pasiule Dolmen jos irgi padeda. O jei nelabai skauda tai geriu tabletes Ultracod, kurias patare vaistininke, tai jos irgi padeda kai nestiprus skausmas.
P.S. nuostabus eilerastukas.
QUOTE(braske09 @ 2014 12 17, 11:55)
Labas
senai taip buvo, atsikeliau ryte -net galvos negaliu pakelt, pykina... isgeriau zomig-nepadeda...tai gerai kad mama buvo, suleido ketanov, po pusvalandzio atsistate viskas....
dabar sedziu darbe kaip girta....nei jegu, tik noriu miegot.... 

senai taip buvo, atsikeliau ryte -net galvos negaliu pakelt, pykina... isgeriau zomig-nepadeda...tai gerai kad mama buvo, suleido ketanov, po pusvalandzio atsistate viskas....

Man irgi geriausiai padeda ampoles, kartais jei atsikeliu ir skauda galva iskarte leidziu vaistus, net negeriu tableciu. Nuo tableciu didelio kiekio pradeda pykinti ir siaip pablogeja savijauta. As leidziuosi ketanova ir dar gydytoja pakeitimui pasiule Dolmen jos irgi padeda. O jei nelabai skauda tai geriu tabletes Ultracod, kurias patare vaistininke, tai jos irgi padeda kai nestiprus skausmas.

Sveikos,
As taip pat turiu si `dziaugsma` nuo paauglystes,tik priepuoliai nebuvo tokie dazni.
Migrenos priepuoliui raminti purskiama `Imigran`,man jis labai padeda,susipurskus doze mazdaug po pusvalandzio skausmas nurimsta.Tik beda ta kad sausi perkant vaistus,vaistininke informavo,jog vaistas nebetiekiamas i Lietuva
.Sakykit gal kuri is Jusu yra isbandziusios `Imigran` tabletes ir galit palyginti skirtuma?
PS.jei kuri perkat Imigran vaistus,jie yra `GlaxoSmithKline`gamintojo,su ju nuolaidu kortele,gaunasi nemaza nuolaida vaistams
.
Papildyta:
Auda,o jus ketanovui recepto pas gydytoja paprasot?Nes turbut be recepto neparduoda.
As taip pat turiu si `dziaugsma` nuo paauglystes,tik priepuoliai nebuvo tokie dazni.
Migrenos priepuoliui raminti purskiama `Imigran`,man jis labai padeda,susipurskus doze mazdaug po pusvalandzio skausmas nurimsta.Tik beda ta kad sausi perkant vaistus,vaistininke informavo,jog vaistas nebetiekiamas i Lietuva

PS.jei kuri perkat Imigran vaistus,jie yra `GlaxoSmithKline`gamintojo,su ju nuolaidu kortele,gaunasi nemaza nuolaida vaistams

Papildyta:
QUOTE(Auda @ 2015 02 03, 16:34)
Seniai as jau bebuvau jusu temoj, siandien sumasciau sakau paskaitinesiu, gal kokiu nauju priemoniu atsirado.

Auda,o jus ketanovui recepto pas gydytoja paprasot?Nes turbut be recepto neparduoda.
Mergaitės - o kaip diagnozuoja migreną? mano dukra (11 metų) kas mėnesį turi po panašų priepuolį (aura - sutrinka regėjimas, tada skauda galvą ir supykina) - eina kelius per daktarus: kraujas, akių dugnas, neurologas, encefalograma, laukiam dar MRT tyrimo...ir jei nieko neras - tada jau migrenai nurašo?

QUOTE(Mazule @ 2015 02 03, 16:55)
Mergaitės - o kaip diagnozuoja migreną? mano dukra (11 metų) kas mėnesį turi po panašų priepuolį (aura - sutrinka regėjimas, tada skauda galvą ir supykina) - eina kelius per daktarus: kraujas, akių dugnas, neurologas, encefalograma, laukiam dar MRT tyrimo...ir jei nieko neras - tada jau migrenai nurašo? 

Sveika,
butent taip-nieko neranda,vadinasi-migrena.
Papildyta:
[/quote]
Vasara pirkau ketanova,tai tikrai bereceptinis buvo

Sveikos,
nežinau ar čia džiaugtis ar verkti, bet pagaliau turiu oficialią, diagnozuotą migreną...
ar jums vaistus kompensuoja? ar čia reikia pataikyti ant užjaučiančios gydytojos? nes tokiais tempais, tuoj ir košei nebeužteks..
nežinau ar čia džiaugtis ar verkti, bet pagaliau turiu oficialią, diagnozuotą migreną...
ar jums vaistus kompensuoja? ar čia reikia pataikyti ant užjaučiančios gydytojos? nes tokiais tempais, tuoj ir košei nebeužteks..