Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

QUOTE(Mazule @ 2015 02 03, 15:55)
Mergaitės - o kaip diagnozuoja migreną?

jei visi tyrimai geri, greiciausiai tai migrena

QUOTE(Dottie @ 2015 02 03, 19:30)

man kompenesuoja 50%, mano mamai kompensavo, paskui pakeite ligos koda ir nebekompensuoja doh.gif manau visgi nuo gydytojos priklauso. maniskems negaila kompensacijos- tai ja nuolat ir pratesia (reikia kas metus eiti pas neurologa).
Atsakyti
QUOTE(Dottie @ 2015 02 03, 20:30)
Sveikos,
nežinau ar čia džiaugtis ar verkti, bet pagaliau turiu oficialią, diagnozuotą migreną...
ar jums vaistus kompensuoja? ar čia reikia pataikyti ant užjaučiančios gydytojos? nes tokiais tempais, tuoj ir košei nebeužteks..  unsure.gif

Man kompensuoja 50proc. i menesi 4dozes purskiamo `Imigran`,su kompensacija ir nuolaidu kortele priemoka buna apie 40lt rolleyes.gif .
Pirma karta man israse neurologe,o dabar ir seimos gydytoja israso .
Atsakyti
Ketanova pirkdavau su receptu, kartais toj vaistineje duodavo ir be recepto jei skubiai prireikdavo, nes mane ten pazysta ir zino, kad gaunu receptus. Recepta raso seimos dydytoja, nes man oficialiai pripazinta migrena.
Atsakyti
Labutis 4u.gif
ketanovą berods pirkdavau be recepto, nepamenu, labai senai pirkau g.gif

trečia diena galva neaiški...aišku + mmmm...užvakar skaudėjo-išgeriau citramono, praėjo. vakar užėjo iš ryto - ibuprofenas, po pietų vėl skauda-vėl ibuprofenas...šiandien vėl skauda-jau išgėriau Zomig.+ virškinimas sustojęs. verysad.gif
Atsakyti
aš dabar stebiu savo organizmą, kaip niekada turbūt blush2.gif
ir pastebėjau, kad prieš prasidedant galvos skausmui, aptirsta kairis šonas ties širdimi unsure.gif
ar aš čia jau prisigalvojau, ar čia taip gali būti? g.gif
aš suprantu, kad individualu, bet gal kas ką girdėjot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dottie @ 2015 02 05, 13:33)
aš dabar stebiu savo organizmą, kaip niekada turbūt  blush2.gif
ir pastebėjau, kad prieš prasidedant galvos skausmui, aptirsta kairis šonas ties širdimi  unsure.gif
ar aš čia jau prisigalvojau, ar čia taip gali būti?  g.gif
aš suprantu, kad individualu, bet gal kas ką girdėjot?  g.gif

gali buti mirksiukas.gif tai vadinama aura.
nors migrena su aura buna sunkesnes formos, taciau pliusas tas, kad vos prasidejus aurai, galima greit isgerti vaistus.
Atsakyti
Labutes 4u.gif
ar jums kai skauda galvą irgi sustoja virškinimas, nedirba skrandis ir pan.........?nes mano gydytoja aiškina kad prie migrenos tai normalu, o man tai neatrodo normalu.
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2015 02 20, 11:18)
Labutes 4u.gif
ar jums kai skauda galvą irgi sustoja virškinimas, nedirba skrandis ir pan.........?nes mano gydytoja aiškina kad prie migrenos tai normalu, o man tai neatrodo normalu.

Mane pykina ir netgi labai, tai pajutus menkiausia galvos skausma,geriu kazka,kad tik tas pykinimas neuzeitu,nes jau tada is lovos negaliu pakilt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2015 02 20, 10:31)
Mane pykina ir netgi labai, tai pajutus menkiausia galvos skausma,geriu kazka,kad tik tas pykinimas neuzeitu,nes jau tada is lovos negaliu pakilt  verysad.gif

o negali būt atvirkštinis variantas - kad problemos su virškinimu ir dėl to kyla galvos skausmai?

Gyvenau jau keletą mėn. tokia laiminga, faktiškai buvau pamiršus kas yra galvos skaumas, bijojau kam ir girtis kad galvos nebeskauda. Lankantis pas šeimos gydytoją liepė apsilankyt pas neurologą, būtina, jei nori kad vaistus kompensuotų, lankytis metuose vieną kart.Na pagalvojau kas čia tokio, nueisiu, pasigirsiu, plius žinau kad pati gydytoja serga migrena...Primėmė maloniai, nustebo kas galvos neskauda, paklausė kas pasikeitė, pasakiau kad pradėjau tvarkytis virškinimą, sportuot, skysčių gert... Kažkaip atrodo kad ji su tokiu pavydu... Pradedu galvot gal nužiūrėjo doh.gif biggrin.gif
nes vakare tą pačią dieną jau prasidėjo galvos skausmai, ir tesiasi vėl gan dažnai, atrodo vėl viskas kartojasi...
Atsakyti
Ir as visaip galvoju,bet kai sviete skrandi nieko nerado,ir nezinau kas yra skrandzio skausmas,siaip del virskinimo jokiu nusiskundimu neturiu. Ir kartojasi kiekviena menesi pries arba per MM. Tai galvoju,kad jos ir isprovokuoja migrena verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2015 02 20, 12:43)
Ir as visaip galvoju,bet kai sviete skrandi nieko nerado,ir nezinau kas yra skrandzio skausmas,siaip del virskinimo jokiu nusiskundimu neturiu. Ir kartojasi kiekviena menesi pries arba per MM. Tai  galvoju,kad jos ir isprovokuoja migrena  verysad.gif

man kai švietė skrandį rado kad tulžies blogas nutekėjimas, teka į skrandį, dėl to dažnai pykina ir pan. Bet gydytojai to visai neusureikšmina... g.gif

kai lankiausi pas homeopatus, dar kur prekiauja įvairiais papildais (nežinau kaip tokius pavadint biggrin.gif ), tirdami savo metodais ir aparatūrom nustatė kad man virškinimo sistema ir sukelia galvos skausmus - skrandis, tužis, kepenys, dvylikapirštė ir pan....jokios migrenos nera.
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2015 02 20, 10:18)
Labutes 4u.gif

buna, kad ir nuo galvos nevirskina, buna ir atvirksciai doh.gif
Atsakyti