Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

QUOTE(tiutiute @ 2015 05 21, 22:18)

Triptanai neveikia jei nera migrenos arba yra migrenine bukle (o tai pasitaiko labai retais atvejais). Taigi neteikite to, kad as nesidomejau migrena ir nieko nezinau  mirksiukas.gif Su migrena gyvenu jau n metu ir tikrai aktyviai domejausi jos gydymo budais ir daug konsultavausi su migrena besidomincia neurologe  4u.gif

Pritariu 4u.gif
Man pačiai ant savęs kartais sunku atskirti ar tai migrena. Pvz vakar - raibuliuoja akyse (pirmą kart taip !!!! ) ir prasida skausmas....atrodo migrena. Silna, negera....Pasimatuoju spaudimą 100/60 blink.gif išgeriu stiprios kavos ir 2 citramono tabletes. Po kurio laiko praėjo.Nors jau galvojau lupt Zomigą biggrin.gif Esu ne kartą išgėrusi zomig ir man jis nepadėjo-tai reiškia buvo ne migrena. Labai gaila po tokių išgėrimų - nes skaumsas nemažėja, o vaisto šalutinis reiškinys lieka unsure.gif tas beprotiškas silpnumas....Dar tikriausia man spaudimą muša Propranolol....bet jį geriant man priepuolių sumažėjo ir jie netrunka 3-5 dienas rolleyes.gif

mergaitės, o kas čia per 5-htp ??? blush2.gif negirdėjau tokio biggrin.gif
Atsakyti

mergaitės, o kas čia per 5-htp ??? blush2.gif negirdėjau tokio biggrin.gif
[/quote]

Ir mane labai domina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2015 05 21, 23:18)
na... citata:
"Triptanai - specifiniai vaistai migrenos priepuoliui sustabdyti. Vaistai slopina būtent migrenos pobūdžio skausmą. Jiems veikiant, susitraukia išsiplė-tusios galvos smegenų kraujagyslės ir šalinami cheminiai pokyčiai smegenyse, atsiradę migrenos priepuolio metu. "
Triptanai neveikia jei nera migrenos arba yra migrenine bukle (o tai pasitaiko labai retais atvejais). Taigi neteikite to, kad as nesidomejau migrena ir nieko nezinau  mirksiukas.gif Su migrena gyvenu jau n metu ir tikrai aktyviai domejausi jos gydymo budais ir daug konsultavausi su migrena besidomincia neurologe  4u.gif

Pacitavote puikų mokslinį straipsnį, akivaizdu, kad domėjotės. wub.gif wub.gif
Ok, savo ligas žinau geriau, nei Jūs, todėl net nežadu įrodinėti, kad nesu kupranugaris. Ir vis dėlto pasiklauskite savo migrena besidominčios neurologės, ar visiems padeda triptanai.
O kadangi daug domitės liga, tai galite visoms papasakoti, kas yra cheminiai pokyčiai smegenyse, atsiradę migrenos priepuolio metu ir kaip tiksliai veikia triptanai - gausite Nobelį.

p.s. Jūsų cituotas str. apskritai nevykęs, bet reikėjo daskaityti bent iki čia:
Šio triptanų grupės vaisto veiksmingumas įrodytas atlikus klinikinius tyrimus, kurie parodė, kad eletriptanas ne tik efektyviai, bet ir greitai mažina galvos skausmą. Iš 100 šio vaisto vartojančių pacientų 77-iems skausmas visiškai išnyksta (arba labai sumažėja) per dvi valandas.
Su visais triptanais (ne vien eletriptanu) yra taip pat.

p.p.s. Žiūrėkit, oficialus psl. (lįsti į duombazę ir cituoti med. tyrimus tiesiog tingiu), tikiuosi, kad anglų k. mokate:
http://migraine.com/...tment/triptans/
Triptans [...] are a relatively effective prescription class of drugs for treating migraines. About three out of five people who take a medication in this class have their pain relieved within two hours. [...] Some studies show that 50 percent to 60 percent of patients who take triptans consistently respond and have relief of their migraine symptoms.
[...] The drugs work in several other ways to relieve migraine symptoms, although it is unknown exactly how they work to help stop a migraine attack.
Atsakyti
Nukopijavau aprašymą smile.gif :
5-hidroksitriptofanas ar 5-HTP yra natūraliai atsirandanti amino rūgštis, iš kurios gaminasi seratoninas. Seratoninas - smegenyse glūdintis hormonas, atsakingas už žmogaus nuotaikas, miego ritmą, laimės pojūtį, seksualumą, skausmo kontrolę, apetitą, peristaltiką ir kitas organizmo funkcijas. Panašiai kaip ir endorfinai, seratoninas vadinamas laimės hormonu. Staigus jo sumažėjimas gali iššaukti įvairius sutrikimus: nemigą, depresiją, skausmą, nuotaikos sutrikimus, migreną, nerimą, galvos skausmą, apetito sutrikimus ir pan. Žinovai teigia, kad 5-HTP padeda gerinti miegą, padeda, kai vargina stresas, įtampa, nuovargis, dirglumas, nerimas, bloga nuotaika, taip pat trumpina užmigimo laiką ir mažina prabudimų skaičių miegant.

[/quote]
Ir mane labai domina smile.gif
[/quote]

Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 05 21, 21:28)
Dar pagalvokite, ar Jums nuo migrenos padeda triptanai (visi maxalt, cinie, imigran ir pan.)? Jei taip - tai daugiau tikimybių, kad ir ilgalaikis 5-htp gėrimas gali turėti poveikį.
Man triptanai nepadėdavo.smile.gif
Šiaip ar taip tikrai verta išbandyti ant savęs viską jei migrena vargina ir jei yra bent kažkokia tikimybė, kad pagelbės. O įrodymai dėl 5-htp veiksmingumo kai kuriais migrenos atvejais bet kokiu atveju yra, dėl to kai kurie neurologai juos ir siūlo kaip vieną galimybių. Tik kad migrena visų skirtinga, tai ir veiksmingumas tokių papildų labai individualus...

Aš stengiuos neužlaukt kai pradeda galva skaudėt ir iškart geriu nuskausminančių dozę, dar cefaly užsidedu, o jei matau kad neveikia ir galvos skausmas stipryn tada imigrana. Na šią schemą man neurologė nurodė, jos ir laikaus. Tik kad bjaurūs labai tie imigrano šalutiniai poveikiai doh.gif , tai vis atkreipiu dėmesį į visokias "alternatyvas" papildus, homeopatiją, žoles ar net magnetus, bet ką kas gelbsti nuo migrenos, kad tik rečiau imigrano reiktų griebtis ar nuskausminančių, nes tie skrandį bais ėda.. Beja man tikrai suretėjo skausmų nuo akupunktūros, kadangi praėjo jau kuris laikas tai matosi pokytis ax.gif Dar nešioju tą magnetinę apyrankę, pasiklioviau pardavėjos pasakojimais apie klientus kuriems padėjo prie migrenos, nežinau ar ji ką dadeda, bet netrukdo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 05 22, 07:49)
O kadangi daug domitės liga, tai galite visoms papasakoti, kas yra cheminiai pokyčiai smegenyse, atsiradę migrenos priepuolio metu ir kaip tiksliai veikia triptanai - gausite Nobelį.

šitą kiekvieną kart girdžiu iš savo šeimos gydytojos biggrin.gif kad kas atrastų gydymą migrenos-gautų Nobelio premją.

Kaip supratau Jūsų triptanai neveikia-tai kaip tada gydotės? 4u.gif gal ir man tada jie ne visada suveikia... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(luna2 @ 2015 05 21, 20:10)
Ačiū už atsakymą vis lengviau apsispręst mirksiukas.gif O dėl neurologo ar Jūs privačiai einat pas kokį ar tiesiog Jums savoj poliklinikoj pasisekė su neurologu?

Lankausi Santariškėse pas gyd. Ramintą Masaitienę. Be galo maloni gydytoja, kalbanti ne tik apie vaistus, bet ir apie dienos režimą bei pozityvų mąstymą smile.gif Kai ji paskyrė man vaistus, mano gyvenimo kokybė pagerėjo.
Atsakyti
Kad gyvenimo budas turi itakos migrenai tai tiesa. Pries 10 metu parsikrausciau gyventi i kaima ir pakeiciau savo poziuri i gyvenima, maziau skubu, nors maziau ir uzdirbu taciau gamta, savas darzas, savios darzoves, triusiena tai kompensuoja. Maista gaminu daugiau neskubedama (ne visada tiesa). Tai labai didele itaka mano migrenai, taciau visai jos nepanaikino, tik sumazino mazdau iki 2-4 dienu per menesi. Anksciau budavo ant karto perku ne viena pakeli vaistu o kokius keturis. Ir ju turejau visur, darbe, rankinuki, namuose ir net masinoje, nes galvos skausmai uzeidavo vos ne kas antra, trecia diena. Uztai ir tyriausi. Dabar kartais ir pamirstu pasiimti vaistu.
Paskutine viltis atsikratyti migrenos, kai pasibaigs klimaksas.
Del posakio, kad vaistus reikia gerti tik pajutus skausma irgi nepritariu. Nes man daznai buna prabunti nakti, o galva jau plysta nuo skausmo. Tada tik ampole padeda.
Atsakyti
Sveiki, nezinau ar sita tema rasau,man spaudzia galva tarsi juosta butu uzdeta pradejau prasciau matyti is arciau pasidariau uzuomarsa ir jauciu nuovargi kas tai galetu buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchideja @ 2015 05 26, 16:25)
Sveiki, nezinau ar sita tema rasau,man spaudzia galva tarsi juosta butu uzdeta pradejau prasciau matyti is arciau pasidariau uzuomarsa ir jauciu nuovargi kas tai galetu buti  g.gif

Nelabai panasu kad Jums migrena ax.gif Man irgi buna kad spaudzia galva kaip juosta jei itemptai padirbu su dokumentais, tada pradeda galva skaudet bet cia itampos galvos skausmas. O del regejimo ir atminties tai irgi n priezasciu gali but. Sakyciau kad vertetu pas neurologa ar bent pradziai pas seimos daktare apsilankyt, kad nustatytu priezasti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchideja @ 2015 05 26, 17:25)
Sveiki, nezinau ar sita tema rasau,man spaudzia galva tarsi juosta butu uzdeta pradejau prasciau matyti is arciau pasidariau uzuomarsa ir jauciu nuovargi kas tai galetu buti  g.gif

Neatrodo,kad tai migrenos simptomai.Bet visoms skirtingai jie pasireiskia. Visu pirma reikia visus tyrimus pasidaryti.Kreipkites i savo daktara smile.gif
Atsakyti
Man pirmą kartą migrena pasireiškė būtent kaip juosta.
Atsakyti