Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

labuka 4u.gif

dar migrenos nediagnozavo, bet einam link to... po pirmuju priepuoliu kreipiausi pas seimos gydytoja, si skyre nemazai tyrimu iskaitant ir neurologo konsultacijas, bei regejimo tyrimus.... zodziu po visu apziuru man migrenos nediagnozavo... taip pat neskyre magnetinio rezonanso tyrimu, nors paskaiciau, kad jei neskaudes man nieko, tai ir siu tyrimu niekas nesimatys...ar tiesa?
is tikruju nelabai noriu, kad man ja diagnozuotu, taciau galbut turesiu vaistu, kurie man pades...abieju nestumu metu nebuvo nei vieno priepuolio, net uzuominos i ji... ir va praejus trims menesiams si savaitgali jis mane uzpuole...kaip visad netiketai maitinant maze... zmogus tampa visisku nuliu...kiekvienas judesis yra dar skausmingesnis, nesinori nieko visiskai, tik kad visi dingtu is akyracio...vyras iskviete greitaja... suleido i vena nuskausminamuosius vaistu - doze nereali... visiskai skausmas nepraejo, bet pasviesejo akyse... skausmas praejo visiskai lygiai po triju paru... kaip visada.... vadinu ji savizudzio skausmu, nes atrodo kad suskaldytum galva, kad tik ji neskaudetu... dabar laukiu vel konsultacijos pas neurologa ir sikart bandysiu isprasyti kazkokiu papildomu tyrimu,.. gal pasidalinsite patirtimi?
Atsakyti
QUOTE(lialiuncik @ 2015 05 27, 12:10)
labuka 4u.gif

dar migrenos nediagnozavo, bet einam link to... po pirmuju priepuoliu kreipiausi pas seimos gydytoja, si skyre nemazai tyrimu iskaitant ir neurologo konsultacijas, bei regejimo tyrimus.... zodziu po visu apziuru man migrenos nediagnozavo... taip pat neskyre magnetinio rezonanso tyrimu, nors paskaiciau, kad jei neskaudes man nieko, tai ir siu tyrimu niekas nesimatys...ar tiesa?
is tikruju nelabai noriu, kad man ja diagnozuotu, taciau galbut turesiu vaistu, kurie man pades...abieju nestumu metu nebuvo nei vieno priepuolio, net uzuominos i ji... ir va praejus trims menesiams si savaitgali jis mane uzpuole...kaip visad netiketai maitinant maze... zmogus tampa visisku nuliu...kiekvienas judesis yra dar skausmingesnis, nesinori nieko visiskai, tik kad visi dingtu is akyracio...vyras iskviete greitaja... suleido i vena nuskausminamuosius vaistu - doze nereali... visiskai skausmas nepraejo, bet pasviesejo akyse... skausmas praejo visiskai lygiai po triju paru... kaip visada.... vadinu ji savizudzio skausmu, nes atrodo kad suskaldytum galva, kad tik ji neskaudetu... dabar laukiu vel konsultacijos pas neurologa ir sikart bandysiu isprasyti kazkokiu papildomu tyrimu,.. gal pasidalinsite patirtimi?

Panasu,kad Jums migrena. Skaitau,kaip apie save skaityciau. As tiesiog ejau i vaistine ir prasiau nuo migrenos vaistu. Isbandziau beveik visus. Kolkas man padeda Cinie. Jie nereceptiniai.
Sveika atvykus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2015 05 27, 13:00)
Panasu,kad Jums migrena. Skaitau,kaip apie save skaityciau. As tiesiog ejau i vaistine ir prasiau nuo migrenos vaistu. Isbandziau beveik visus. Kolkas man padeda Cinie. Jie nereceptiniai.
Sveika atvykus  4u.gif

4u.gif aciu... bjauresnio skausmo nesu patyrus... net gimdymo ir tie pakenciami, zinant, kad jie praeis... o cia nezinai...nezinai ar labiau skaudes, ar maziau, kada praeis ir atrodo niekad nepraeis...tos kelios minutes atrodo lyg amzinybe...teks kol israsys kazkoki recepta, tikrai prasyt nuo migrenos nereceptiniu... o po kiek laiko suveikia?
Atsakyti
QUOTE(lialiuncik @ 2015 05 27, 11:10)
nors paskaiciau, kad jei neskaudes man nieko, tai ir siu tyrimu niekas nesimatys...ar tiesa?

Marnetinis tyrimas skiriamas augliams visokiems-atmesti.Jei nieko baisaus neras, dar vienu žingsniu priartėsit prie migrenos diagnozės 4u.gif
Iš aprašymo sunku pasakyti, ar jums migrena ar ne, tai gali konstatuoti tik gydytojas.
Yra specifinių vaistų (triptanai), kurie skiriami migrenos priepuolio skausmui nuimti.
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2015 05 27, 14:53)
Marnetinis tyrimas skiriamas augliams visokiems-atmesti.Jei nieko baisaus neras, dar vienu žingsniu priartėsit prie migrenos diagnozės 4u.gif
Iš aprašymo sunku pasakyti, ar jums migrena ar ne, tai gali konstatuoti tik gydytojas.
Yra specifinių vaistų (triptanai), kurie skiriami  migrenos priepuolio skausmui nuimti.

konsultacija bus Antakalnio poliklinikoje, uzsirasiau mokamai, nes nemokamos reikes labai ilgai laukti...menesiu eiles...o silpnas galvos skausmas jauciamas iki siol... merginos o labai pasikeite gyvenimo budas? mityba? galbut siaip kazkokiu pastabu, kad sumazint ju pasikartojimo tikimybe ir dazni'?
Atsakyti
QUOTE(lialiuncik @ 2015 05 27, 14:02)
konsultacija bus Antakalnio poliklinikoje, uzsirasiau mokamai, nes nemokamos reikes labai ilgai laukti...menesiu eiles...o silpnas galvos skausmas jauciamas iki siol... merginos o labai pasikeite gyvenimo budas? mityba? galbut siaip kazkokiu pastabu, kad sumazint ju pasikartojimo tikimybe ir dazni'?

Aš įsivedžiau griežtą dienos rėžimą. Keliuosi visada (net ir savaitgaliais ) 6.00-6.30 einu miegoti 21.30/22.00 val, mityba -valgiau 5 k tiesiog valandomis. Sportuoju kartais. Man tas padeda, aišku dar naudoju papildomai vaistus kasdien, kurie kaip manoma retina galvos skausmus.

Sako turi supransi, kas išprovokuoja galvos skausmą, bet aš jau 15 metų sergu-niekaip nesuprantu biggrin.gif aišku, toks kaip neišsimiegojimas - kai mažius buvo leliukas, keldavosi 3-4 k per naktį, tai va tada buvo sunku, jau čia tokiu metu neįsivesi jokio rėžimo sau biggrin.gif man dar kažkoks labai didelis stresas, įtampa-irgi daro savo...
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2015 05 27, 15:18)
Aš įsivedžiau griežtą dienos rėžimą. Keliuosi visada (net ir savaitgaliais ) 6.00-6.30 einu miegoti 21.30/22.00 val, mityba -valgiau 5 k tiesiog valandomis. Sportuoju kartais. Man tas padeda, aišku dar naudoju papildomai vaistus kasdien, kurie kaip manoma retina galvos skausmus.

Sako turi supransi, kas išprovokuoja galvos skausmą, bet aš jau 15 metų sergu-niekaip nesuprantu biggrin.gif  aišku, toks kaip neišsimiegojimas - kai mažius buvo leliukas, keldavosi 3-4 k per naktį, tai va tada buvo sunku, jau čia tokiu metu neįsivesi jokio rėžimo sau biggrin.gif  man dar kažkoks labai didelis stresas, įtampa-irgi daro savo...

kai pirma karta man buvo priepuolis suverciau viska vandens parkui, kad gal nusinuodijau chloru.... paskui antra karta suverciau, kad kraustemes - daiktu deliojimas, dokumentu tvarkymas, lakstymas pas notarus itt, dar plius darbas, mokslai mazas vaikas... sekantis jau buvo toks, kad neradau jokios priezasties.... kvietem greitaija, vaistai i raumeni nepadejo... ketvirtas buvo ryte, gerai kad pas tevus sveciavomes, tai vaika nunesiau mamai... penktas jau su vemimu, kazkaip nuveziau vaika i darzeli ir i poliklinika, tada seimos gydytoja pavadavo kita, kuri buvo nepatenkinta manimi, kad atejau... po kurio laiko kreipiausi pas savo gydytoja, skyre tyrimus, bet nieko nenustate... paskui jau sestas kartas darbem bet gan silpnas buvo priepuolis, todel vel priskyriau nuovargiui... tada pertrauka - nestumas... jokiu minciu net apie skausma nebuvo... jauciaus gerai... nei toksikozes, nei kazkokiu kitu negalvimu... ir dabar jau pagal skaiciu spetintas, toks ryskus kuri atsimenu....ir greitoji buvo sekmadieni, o spaudzia man iki siol... ir labai spaude butent viena aki, kad lyg butu sutrikes regijimas....
Atsakyti
o po kiek laiko suveikia?

Man tas skausmas dar dar,bet,kad nuo jo as net apsivemiu doh.gif Va tai tada man buna sunkiausia bukle unsure.gif

Ant tuscio skrandzio suveikia valandos laikotarpyje.Jeibunu pavalgius,kartais tik po 5 val suveikia. Cia turbut delto,kad man ir virskinimas tada streikuoja.

Man,deje,menesines arba pms issaukia migrena. Nepastebejau,kad maistas ar rezimo nebuvimas issauktu migrena. Taigi,visoms skirtingai. Mergaites rase,kad net oru permaina issaukia migrena.
Beje,man irgi po antro vaiko gimimo migrena parejo doh.gif Nors ilgai nesupratau,galvodavau kad kuo apsinuodijau unsure.gif

Pries tris savaites tyriausi folio metodu. Butent del migrenos. Tai nustate man lyg ir organizmo uzterstuma. Siaip nieko labai blogo neaptiko. Prirase homeopatiniu.Pradejau gert iskart. Tai vat savaitgali turejau migrena,bet ji buvo tokia sakyciau pakenciama. Truputi spaude galva. Kai as negaliu pakest net menkiausio galvos skausmo (mane siutina,bunu pikta),tai lengvai nueme vaistai.
Na,homeopatiniu budu gydantis ilgai uztrunka. Gyd. dar perspejo,kad gali but pablogejimas. Na,ziuresiu,kuom cia viskas baigsis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asta1976: 27 gegužės 2015 - 14:50
Pries tris savaites tyriausi folio metodu. Butent del migrenos. Tai nustate man lyg ir organizmo uzterstuma. Siaip nieko labai blogo neaptiko. Prirase homeopatiniu.Pradejau gert iskart. Tai vat savaitgali turejau migrena,bet ji buvo tokia sakyciau pakenciama. Truputi spaude galva. Kai as negaliu pakest net menkiausio galvos skausmo (mane siutina,bunu pikta),tai lengvai nueme vaistai.
Na,homeopatiniu budu gydantis ilgai uztrunka. Gyd. dar perspejo,kad gali but pablogejimas. Na,ziuresiu,kuom cia viskas baigsis  blush2.gif
[/quote]

O kokiu homeopatiniu vaistu prirase?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luna2: 28 gegužės 2015 - 07:22
Užmečiau akį ir aš pas jus. Man pačiai ši tema aktuali tiek, kad turiu sūnų, uriam migrena tikrai labai gadina gyvenimą. Tyrėmės Vilniuje, paskui pas gerą neurologę Kaune ( nepoamenu pavardės nors tu ką), darė KT, prieš tai gulėjo vaikų skyriuj kad atmest eilę kitų ligų - abi diagnozavo Migreną.
Kad vaikui migrena turėjom įtarimų jau pirmoje klasėje- pradėjus lankyti mokyklą prasidėjo priepuoliai, bet vietinė neurologė patikino, kad čia ne migrena... ties buvo laikas, kai tų priepuolių nebuvo kelis metus, bet jie sugrįžo su trenksmu paauglystėje. Antrą syk susidurus su ta pačia neurologe, ir priminus prieš kelis metus ieškotų ligų, pati pripažino, kad tai greičiausiai buvo migrena, bet vaikams ne taip dažnai ją diagnozuoja.
Sūnui migrena prasideda su aura, būna kad užtrunka ir iki 2 jų parų - su visišku silpnumu, vėmimu ir nerealiu skausmu. Vilniaus gydytoja pradžioj siūlė pagert Tanakan - gerė 3 mėnesius, skausmai kartojosi. Kauno gydytoja davė vieną vertingą patarimą-vos pradėjus mirgėt akyse iškart gert vaistus- tada dar buvo kokių 14-15 metų- liepė bent 400 mg Ibuprofeno gert, o dar geriau 600 mg. Sakė 200 mg ibuprofeno dozė daugiau reklaminis triukas, nei galinti nuimt skausmą dosė. Liepė stebėti kas iššaukia priepuolius- stresas, maistas ar dar kas... Sąsajų ir mes nerandam nors jau serga ne vienerius metus. Sunku žiūrėt kai tokį vyruką pagulto priepuolis į lovą- užsidangsto langus, galvą užsikloja... ir įsivaizduoju kaip viskas jį erzina tuo metu. O mažesni broliai to nesupranta ir pasėdėt tylia nemoka.
Jei laiku spėja vaistų išgert- priepuolis būna trumpesnis, bet skausmo nenuima. Priepuolio metu geria ir nuo pykinimo vaistus - dažniausiai cerukalį.
Eilę metų pati nuo galvos skausmo naudojau iš JAV parsivežtus vaistus EXCEDRIN ( ar EXCEDRIN MIGRAINE) su visai neįpatinga sudėtimi: Acetaminofenas+aspirinas+kofeinas. Niekad nepagalvojau pasiūlyt sūnui, nors pavadinimas rekia kad kažkas su migrena susiję. Bet visai nesenai priepuolio metu sūnus nerado ibuprofeno ir išgėrė dvi šias tabletes- efektu stėbėjosi ir jis, ir žinoma aš... Skausmą kažkiek apramino, priepuolis nebuvo toks ilgas. Kito priepuolio metu taip pat bandysim excedrinu malšinti skausmą, gal tai tikrai ne sutapimas, gal padės ir kitą sykį.
Gal kam bus naudos ir iš mūsų patirties.
Atsakyti
Saryte, bet kaip tokios dozės vaikui kepenis ėda doh.gif
Neseniai buvau pas akių gydytoją, ji man patarė gerti papildus su ginkmedžiais, nes aš vieną dieną geriau matau, kitą dieną prasčiau, pasirodo, tai susiję su kraujotaka, kurią man reikėtų paaktyvinti, mano ir kraujospūdis žemas, todėl rytą pradedu citrinos sultimis, o paskui geriu kavą, kasdien išgeriu truputėlį alkoholio, kad praplėstų kraujagysles, ir ką: per du mėnesius turėjau tik dvi dienas migrenos...Pačiai keista...
Išties dažnai pastebiu, kad migrenos ilgumas ir intensyvumas labai priklauso nuo to, kaip gyvenu... Jei atsipalaidavus, dėl nieko nestresuoju, daug būnu lauke, pakankamai judu ir t.t., ir migrena būna trumpesnė ir lengvesnė, bet jei pastresuoju, tada būna nekas...Stengiuosi kuo pozityviau mąstyti, bet ne visada išeina...Va, paskambino mama, kad pasidarė bloga ir greitąją išsikvietė, man tuoj galvą pradėjo skaudėti ir skaudėjo iki vėlaus vakaro...Akivaizdu, kad nuo streso užspazmuoja kraujagyslės...
Atsakyti
QUOTE(Sarytė @ 2015 05 28, 07:44)
Užmečiau akį ir aš pas jus.

kaip supratau ir Jūs pati sergate migrena?
siaubas, net nutirpau skaitydama, nes pati turiu sūnų, nors neurologė sakė, kad maža tikimybė kad paveldės...Bet...
o kodėl negeriate triptanų priepuoliui gydyti? kaip supratau geriat tik paprastus nuskausminamuosius g.gif
Atsakyti