Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

QUOTE(Soniqe @ 2013 12 04, 17:02)
Sveika, ar buvai jau nuėjusi pas neurologą? ką sakė? nes mano migrena irgi su menstruacijom susijusi.
O kokį vaistą tu anksčiau gerdavai?

Buvau pas neurologę Vilniuje Bernadetą Viesulaitę. Po beveik valandos pokalbių
į kortelę užrašė - migrena su aura susijusi su ciklu.
Tiesa sakant anksčiau gerdavau vaistus nuo skausmo, bet nieko nepadėjo.Dabar neurologė išrašė Cinie. Dar neprireikė pabandyti.Pradžiai 50mg. o jei nepadės tada jau 100mg.
Kiti neurologai migreninių vaistų nelebai linkę išrašyti iš karto. Forume skaičiau, kad Solpadeinas kitoms padeda.Nuima kažkiek skausmo ir vėmimo nebūna. Nes man tas vėmimas baisus dalykas doh.gif Dar skausmą kaip nors ištveriu, bet jau klūpėti prie klozeto siaubas kažkoks verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 05 gruodžio 2013 - 07:58
QUOTE(tiutiute @ 2013 12 04, 22:18)
o tai ka turejo rasti?  g.gif  taigi migrena ir yra tuo ypatinga kad JOKIU pakitimu nera. jei butu tai butumete gavusi kita liga.

Kad nieko nera,tai gerai,tik kazkaip galvojau patars kaip su tais skausmais kovoti unsure.gif Negaliu susitaikyti,kad visa gyvenima su tuo reiks gyventi doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal kuriai padesiu, o gal ir pacios jau tai pereje 4u.gif
apie pora meteliu kentejau siaubingus galvos skausmu bet kuriuo paros metu, nesvarbu del str5eso ar ramybes busenoje, buvo siaubinga. dar plius kankindavo sinusitas, tad sia vasara pasitaikius galimybei nuejau pas LOR gydytoja prasydama gydyti ta sinusita,nes gal jis itakoja man tuos skausmus. Gydytoja tik nusijuoke is manes, sako vaikeli tau ne sinusitas, o trisakio nervo uzdegimas, israse atitinkamu vaistu. plius LOR gydytoja da rnusiunte issitirti skrandi - taip pat raso zaizdeliu, viska issigydsius dingo ir skausmeliai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2013 12 05, 10:34)
Kad nieko nera,tai gerai,tik kazkaip galvojau patars kaip su tais skausmais kovoti  unsure.gif  Negaliu susitaikyti,kad visa gyvenima su tuo reiks gyventi  doh.gif

kovoti- vaistais. o tai kas itakoja jusiske migrena bandyti to vengti, jei vengti neiseina teks susitaikyti. o budu kaip palengvinti jau merginos ne karta yra rasiusios kas padeda:
saltas mesos gabalas ant galvos kuris veliau panaudojamas pietums/ vakarienei biggrin.gif
laaabai stipri ir laaabai saldi juoda arbata
ranku mirkymas siltame/ saltame vandenyje
strucio poza biggrin.gif (kai sedimoji auksciau uz galva)

jei dar kas prisimins ka prasom papildyti biggrin.gif

o susitaikyti teks 4u.gif as geru pora metu su tuo negalejau susitaikyti ir bandziau kovoti. nepavyko. todel prisitaikiau. sekmes ir Jums 4u.gif

svarbiausias dalykas tai nepraziopsoti laiku isgerti vaistus, tuomet ir skausmas mazesnis bus ir salutiniu poveikiu bus maziau 4u.gif
Atsakyti
Man migrena nuo MM yra,taip kad,jos neisvengsiu. Kaip neurologe sake,lauk,menopauzes doh.gif Aceit tada praeina.
Gelbsti mane kolkas solpadeinas,bet gerti turiu kas kelias valandas ir taip tris paras. Bijau organizma kad suvarysiu unsure.gif Bet kito pasirinkimo neturiu.
Atsakyti
Sveikos
QUOTE(asta1976 @ 2013 12 06, 09:13)
Man migrena nuo MM yra,taip kad,jos neisvengsiu. Kaip neurologe sake,lauk,menopauzes  doh.gif Aceit tada praeina.

Man poliklinikoje neurologė irgi sakė, reikia gimdyti. Pagimdžiau. Neišgyjau. Dabar laukti menopauzės. Tai jei irgi ne, tai juodas jumoras - grabas. Tikrai išgydys doh.gif

O jei rimtai, tai tiesiog reikia gert vaistus, kai skauda galvą.Nelaukiant. Geriausia triptanus. Tą ir darau, bėda ta, kad organizmas prie jų irgi pripranta. Na, dar vengti tų rizikos faktorių, tarkim laiku pavalgyt, miegas ir t.t. Ir dar sportuoti.
Atsakyti
Diagnozavo krutu cista ,geriau Mastodynona 3mėn. dingo migrena kamavusi mane 15 metu su periodiškumu 1 karta i savaitė
Atsakyti
Man tai tik triptanaipadeda. Ir tai kai paskutini karta geriau Imigrana tai tik 3-4 val skausmas praeidavo, ir vel uzeidavo. Tai vel pirkau Migard, gal tie kuri laika ilgiau paveiks. Nezinau jau ko griebtis. Ir tos 3 dienos per menesi tokios ilgos pasidaro ir nerealiai isvargina.
Kam migrena su hormonais susijusi, tai negi nera tam kokiu vaistu?
Papildyta:
[quote=tiutiute,2013 12 04, 22:18]

O gal gali placiau apie ta Cefaly aparata papasakoti. kaip ji naudoti, ir kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Soniqe @ 2013 12 18, 17:10)
Kam migrena su hormonais susijusi, tai negi nera tam kokiu vaistu?

O gal gali placiau apie ta Cefaly aparata papasakoti. kaip ji naudoti, ir kiek kainuoja?

kad gal nera... o ir kaip sukontroliuoti? tie patys kontraceptikai kurie kaip ir reguliuoja hormonus, dazniausiai sukelia tik dar didesnius migrenos priepolius...

Cefalis kainuoja apie 1000lt. jame yra 3 programos. pirmoji skirta kai jau yra migrena, slopinti skausma kol suveiks vaistai. antroji ir trecioji naudojama profilaktikai (antra- suaktyvinanti, trecia- raminanti). profilaktiskai reikia kasdien keleta menesiu ji uzsideti tuo paciu metu. paskui uztenka ir poros kartu per savaite. pats aparatas nepasalina skausmo, jis tik uzslopina skausma kol suveikia vaistai. bet man jis tuo ir patiko, kad migrenos metu su cefaliu nejausdavau to baisaus skausmo, aisku jauciasi nemalonumas, bet nera taip blogai). ir ji panaudojus suretejo skausmai. turiu ji jau antri metai, pirma pusmeti saziningai dejausi kasdien, paskui retejo, dabar jis guli spintoje ir naudojamas yra tik priepoliu metu, kuriu yra stipriai sumazeje.
Atsakyti
Sveiki,
Gal kartais kas nors bandėte akupunktūrą nuo migrenos?
Jei tradiciniai gydymo metodai nepadeda gal netradiciniai padės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agni77 @ 2013 12 31, 12:49)
Sveiki,
Gal kartais kas nors bandėte akupunktūrą nuo migrenos?
Jei tradiciniai gydymo metodai nepadeda gal netradiciniai padės biggrin.gif

Akupunktūros dar nebandžiau, iš netradicinių bandžiau manualinę terapiją ir spec. sudarytą mankštinimosi programą (rašiau ankstesnėje temoje postą). Kadangi nesportavau jau visą mėnesį, jau apturėjau du migrenos priepuolius su poros dienų pertrauka. doh.gif Todėl vakar priverčiau save šiek tiek pasimankštinti.
Dar kelios priemonės, padėjusios išvengti/sumažinti migrenos priepuolį.
1. karšta, juoda, saldi arbata su 50-70 ml brendžio ar degtinės ir tempimo pratimai kaklui. Arbata ir alkoholis suaktyvina kraujotaką ir išplečia kraujagysles, o tempimo pratimai atpalaiduoja įsitempusius raumenis. Jei tik išgersit arbatą, o pratimų nepadarysit, efekto beveik nebus.
2. PNF pratimai.
Atsakyti
Sveikos mamytes;)
As nesergu migrena, bet Jus visas labai uzjauciu. Labai gilinuosi i sia liga del savo mokslinio darbo. Ir tiriu kokia efektyviausia priemone (nemedikamentine) padeda migrenos profilaktikai. Ir stai keletas pastebejimu is mano darbo:

1. Labiausiai padeda magnis (stipriausias magnio diasporalis, kiti nera tokie veiksmingi del daznos jo dozuotes, kadangi reikia gerti po kelis kartus per diena, o pacientai kaip taisykle tokio rezimo nesilaiko;)))

Magnis suretina priepuoliu daznuma, sumazina dienu skaiciu, skausmo lygi, lydincius reiskinius ir tableciu nuo skausmo skaiciu.

Vartojimo budas (is mano praktikos, keli pacientai ir visi mano pazistami laikesi sios schemos- efektas puikus) pradzioj nors kelias dienas pavartoti po 1x2 kartus po paketeli magnio diasporalio (stokai atstatyti), paskui po 1 paketeli kiekviena diena bent 1 menesi.
Jei atsirado priepuolis- tas dienas po 2 paketelius.

Jei efektas geras, galima gerti nuolatos. Perdozavimas neimanomas nuo 1-2 pakeliu (daugiausia, tai vidurius paleis). Rekomenduojamas ypac nescioms.

Del viduriu: jei polinkis i laisvus vidurius, vartoti po valgio, jei polinkis i uzkietejima- ant tuscios (susitvarkys viduriai)wink.gif))))

2. Labai svarbus rezimas: laiku keltis, laiku gultis, pakankamai miego, nepersimiegoti.

3. Vengti streso ir t.t. Jei darbas stresinis- paprastas variantas- arba keiskite darba arba poziuri i darba. Pagalvokite, kas svarbiau- ar jusu sveikata ar darbdavio gerove biggrin.gif

4. Vengti kontraceptiku, nitroglicerino, rukymo, alkoholio, kitokio maisto kas aktyvuoja migrena.

O svarbiausia- klausytis savo kuno- kas jam nepatinka- reakcija: MIGRENA. Jei zinot kas sukelia- stengtis venkti;)))
Papildyta:
Beje, JUSU forume yra apie 398, kurios serga migrena. Isanalizavau visas temas apie migrena, ir supratau kad:

[/B]JUSU YRA LABAI DAUG[U]

Ir net negalvojau kad migrena yra tokia ziauri. Tad suprantu kaip Jums negera.

O pagal Svedu statistika- tai 13proc. moteru serga migrena!!!!

SOS visiems skaitantiems gydytojams (aisku ir pamokele man, paklausti apie galimus migrenos simptomus kiekvienos moters!), nepraziopsokite migrenos pacientams. Jei skundziasi galvos skausmais, isigilinkite, ar kartais nera migrena!!!

O Lietuvoje pagal statistika (citata is mano darbo):
>>>>Problema Lietuvoje—tai migrenos hipodiagnostika. Pasaulinė migrenos statistika skelbia, kad net 17% moterų ir 6% vyrų serga migrena. Lietuvoje Statistikos departamento duomenimis, 4-5% gyventojų diagnozuotas lėtinis bronchitas, migrena ar dažnas galvos skausmas. Lyginant su pasauliu, migrenos diagnostika Lietuvoje stipriai atsilieka. Pacientai arba nesikreipia dėl galvos skausmų į gydytojus arba gydytojai diagnozės nenustato. Po kelių priepuolių pacientai įsitikina, kad priepuolis po kelių dienų baigsis, ir dėl to pagalbos neieško. Šeimos gydytojas neįsigilina į paciento skundus, nesurenka tikslios anamnezės, nenustato diagnozės. Diagnozė nustatoma kliniškai, ir, jei reikia, atliekami galvos vizualiniai tyrimai (magnetinis rezonansas, kompiuterinė tomografija) kitų patologijų ekskliudavimui, o tai Lietuvai yra brangu. Kai nenustatoma diagnozė, nepaskiriamas gydymas. Manoma, kad Lietuvoje, vis dėl to, didesnė pacientų dalis yra be diagnozės, tuo labiau—be gydymo. O tai yra pati didžiausia problema. <<<<<
Atsakyti