Sveikos mamytes;)
As nesergu migrena, bet Jus visas labai uzjauciu. Labai gilinuosi i sia liga del savo mokslinio darbo. Ir tiriu kokia efektyviausia priemone (nemedikamentine) padeda migrenos profilaktikai. Ir stai keletas pastebejimu is mano darbo:
1.
Labiausiai padeda magnis (stipriausias magnio diasporalis, kiti nera tokie veiksmingi del daznos jo dozuotes, kadangi reikia gerti po kelis kartus per diena, o pacientai kaip taisykle tokio rezimo nesilaiko;)))
Magnis suretina priepuoliu daznuma, sumazina dienu skaiciu, skausmo lygi, lydincius reiskinius ir tableciu nuo skausmo skaiciu.
Vartojimo budas (is mano praktikos, keli pacientai ir visi mano pazistami laikesi sios schemos- efektas puikus) pradzioj nors kelias dienas pavartoti po 1x2 kartus po paketeli magnio diasporalio (stokai atstatyti), paskui po 1 paketeli kiekviena diena bent 1 menesi.
Jei atsirado priepuolis- tas dienas po 2 paketelius.
Jei efektas geras, galima gerti nuolatos. Perdozavimas neimanomas nuo 1-2 pakeliu (daugiausia, tai vidurius paleis). Rekomenduojamas ypac nescioms.
Del viduriu: jei polinkis i laisvus vidurius, vartoti po valgio, jei polinkis i uzkietejima- ant tuscios (susitvarkys viduriai)

))))
2. Labai svarbus rezimas: laiku keltis, laiku gultis, pakankamai miego, nepersimiegoti.
3. Vengti streso ir t.t. Jei darbas stresinis- paprastas variantas- arba keiskite darba arba poziuri i darba. Pagalvokite, kas svarbiau- ar jusu sveikata ar darbdavio gerove
4. Vengti kontraceptiku, nitroglicerino, rukymo, alkoholio, kitokio maisto kas aktyvuoja migrena.
O svarbiausia- klausytis savo kuno- kas jam nepatinka- reakcija: MIGRENA. Jei zinot kas sukelia- stengtis venkti;)))
Papildyta:
Beje, JUSU forume yra apie 398, kurios serga migrena. Isanalizavau visas temas apie migrena, ir supratau kad:
[/B]JUSU YRA LABAI DAUG[U]
Ir net negalvojau kad migrena yra tokia ziauri. Tad suprantu kaip Jums negera.
O pagal Svedu statistika- tai 13proc. moteru serga migrena!!!!
SOS visiems skaitantiems gydytojams (aisku ir pamokele man, paklausti apie galimus migrenos simptomus kiekvienos moters!), nepraziopsokite migrenos pacientams. Jei skundziasi galvos skausmais, isigilinkite, ar kartais nera migrena!!!
O Lietuvoje pagal statistika (citata is mano darbo):
>>>>Problema Lietuvojetai migrenos hipodiagnostika. Pasaulinė migrenos statistika skelbia, kad net 17% moterų ir 6% vyrų serga migrena. Lietuvoje Statistikos departamento duomenimis, 4-5% gyventojų diagnozuotas lėtinis bronchitas, migrena ar dažnas galvos skausmas. Lyginant su pasauliu, migrenos diagnostika Lietuvoje stipriai atsilieka. Pacientai arba nesikreipia dėl galvos skausmų į gydytojus arba gydytojai diagnozės nenustato. Po kelių priepuolių pacientai įsitikina, kad priepuolis po kelių dienų baigsis, ir dėl to pagalbos neieško. Šeimos gydytojas neįsigilina į paciento skundus, nesurenka tikslios anamnezės, nenustato diagnozės. Diagnozė nustatoma kliniškai, ir, jei reikia, atliekami galvos vizualiniai tyrimai (magnetinis rezonansas, kompiuterinė tomografija) kitų patologijų ekskliudavimui, o tai Lietuvai yra brangu. Kai nenustatoma diagnozė, nepaskiriamas gydymas. Manoma, kad Lietuvoje, vis dėl to, didesnė pacientų dalis yra be diagnozės, tuo labiaube gydymo. O tai yra pati didžiausia problema. <<<<<