QUOTE(liusė @ 2013 10 21, 10:09)
Dėl filmų - laukiu, kai galėsiu pažiūrėt 2013 m. "Spirit of the marathon II".
Dėkui...
QUOTE(liusė @ 2013 10 22, 15:54)
Gal kas susidomėsite, savaitgalį Vilniaus kino teatruose "Multikino" ir "Skalvija" bus rodomas filmas apie Etiopijos bėgikus
"Town of runners" (kaip žmogaus teisių festivalio "Nepatogus kinas" filmas).
...ir dėkui.
QUOTE(echidna @ 2013 10 21, 13:53)
Na aš irgi ne nacis, bet apskritai baisiai mėgstu batus. Visokius

Kadangi patirtis bėgiojant dar menka, tai galiu pasakyt tik tiek, su Marrell mixmasteriais - tipo universalai, tinka ir trailui ir keliui - pradėjus daugiau bėgiot asfaltu, pradėjau jaust kelius. Ne skausmas , bet tiesiog toks nemalonus maudimas, maža to, bėgant ilgesnes distancijas po kokio 7 -8 km pradėdavau jaust blauzdas., galvojau, kad blauzdos niekam tikę, pasirodo tiesiog jas atsidaužydavau... Įlipus į Asicsus trail laharus (pirkau rudeniui / žiemai, su goretexu) blauzdų problema išnyko, bet po ilgesnių prasibėgimų asfaltu, keliai apie save primindavo. Tai vat ir pagalvojau, kad reikia ilgiem asfaltiniam bėgimam turėt ką nors minkšto

Nimbusai pasirodė jau žiauriai per minkšti, kaip į kokį zefyrą įmynus, tai pmaniau, kad reik pabandyt Cumulus. Žiūrėsim kaip bus. Šeštadienį prasilėkiau su naujaisiais apie 15 km, daugiausia asfaltu - viskas super. vienintelis blogas dalykas - spalva nepatinka. Bent jau dabar. tikiuosi daugiau blogio juose neatrasiu.
Beje dėl dydžių. šiaip batų išmiera 42. bėgimo batai, jau, suprantama, iš vyriškų

Cumulus 45, Trail lahar - 46

Vyty, o kodėl kyla abejonių dėl tinkamumo sąnariam?
Na aš prisiskaičiau tokių pasakaičių kaip Christopher McDougall
Born to Run, tai pradėjau manyti, kad kuo minimalesni / paprastesni batai, tuo geriau sąnariam. Visos tos pagalvės, paminkštinimai, adidas čipai, ne tik, kad nepadeda, bet ir kenkia. Turime justi smūgius - jei jų nejuntame jie niekur nedingsta

Kojos turi pasiųsti signalus į makaulę, kad sulėtintume tempą, statytume kitaip koją ir t. t.

Asics bateliai tuos signalus blokuoja (bent jau tie kuriuos aš bandžiau - gali bėgti bilekaip, o jausies, kaip į zefyrą įmynęs

) Be to (čia įvairių nuomonių yra), tesingai bėgame statydami koją priekine pėdos dalimi. O su nimbusais, bent jau man tai sunkiai pavyksta. Tai tiek, daugiau nesiplėsiu
Beje, gal kam padės - man tai sąnariai pradėjo vis rečiau "degti" kaip pradėjau stengtis daryti trumpesnius žingsnius. Ne aš šitai sugalvojau, bet man tikrai pasiteisino. Jei kam yra problemų galite ir jūs pabandyti.