QUOTE(P.A.R.I.S @ 2013 10 14, 09:50)
Man buvo uždegimas, bet man įdomios pačios uždegimo priežastis? Krūvis per didelis? Ne tokie tempimo pratimai kas?
Mano atveju uždegimų priežastis visada buvo aiški - per daug ir per greitai. Toks turbūt jau esu - neturiu saiko. Jei, kažkam jaučiu aistrą, tai visada stačia galva. Dabar uždegimai jau vis retesni atvejai būna (kad neprisikalbėčiau reikėtų pabelsti tris kartus į medį gal, ar nusispjauti per petį

) Pradžioj dar ir antsvoris sąnariams aišku nelabai patiko

. Tempimo pratimų niekad nedariau. Neturiu tam laiko

Bet spėju, kad būtų naudinga juos daryti. Vienintelis pratimas prieš bėgimą, tai apšilimas - lėtesnis bėgimas. Nors kartais pirmieji km gaunasi patys greičiausi. Tai nežinau.
Mano nuomonė - jei norit išvengti uždegimų - viską reikia daryti labai palengva. Jei manote, kad jau galite daugiau - vis tiek dar palaukite. Visur juk suspėsite. Ne paskutiniai dar metai. Man taip neišeina. Bet tikiu, kad jei taip daryčiau - neturėčiau traumų. Iš kitos pusės - bėgimas be iššūkių taptų nuobodus. Bent jau man (pats tai esu įsitikinęs, kad niekad taip nebus - bėgsiu kol kojos leis, arba kol...

Neaišku kas anksčiau

)
QUOTE(Oceanica @ 2013 10 14, 16:23)
Sveiki
Norėčiau ir aš prisijungti prie bėgikų. Bėgioju apie mėnesį gal kiek daugiau, vasaros pradžioje taip pat kartais išbėgdavau. Dalyvavau VM 4,2km distancijoje, negaliu pasakyti, jog buvo lengva, bet jausmas buvo geras. Taip pat dalyvausiu bėgime su Balčiūnaite,bėgsiu 5km. Norėčiau pabandyti nubėgti per 25min.
Šaunu, kad prisijungėte. Ir iškart turite iššūkių. Sėkmės bėgime su Balčiūnaite. Patarčiau pradžioj nepersistengti. Bet turbūt nelabai galiu patarinėti. Pats turbūt dažnai persistengiu.