Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XV

Apklausa: Kiek km per savaitę nubėgate? (75 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
kaip čia paskutiniu metu daug skausmų? aš irgi prie tokių prisidedu verysad.gif paskutinius kartus bėgant apie 8km atsiranda skausmas, tik nežinau pati kur tiksliai (kažkur tarp blauzdos ir kelio) ir tada dar kokią dieną tą skausmą jaučiu, ypatingai lipant žemyn laiptais g.gif vakar jau tą skausmą pajutau apie 4km. g.gif kadangi išbėgimai dabar labai reti (vos 1 kartas per savaitę), tai kažkaip iki kito karto pamirštu ir nesiimu jokių priemonių, tik nežinau ar gerai darau ax.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Norėčiau ir aš prisijungti prie bėgikų. Bėgioju apie mėnesį gal kiek daugiau, vasaros pradžioje taip pat kartais išbėgdavau. Dalyvavau VM 4,2km distancijoje, negaliu pasakyti, jog buvo lengva, bet jausmas buvo geras. Taip pat dalyvausiu bėgime su Balčiūnaite,bėgsiu 5km. Norėčiau pabandyti nubėgti per 25min. Paprastai bėgant nepavyksta, bet per varžybas atsiranda daugiau jėgų ax.gif Manau, 10km dar nepasiruošus bėgti. Kol kas bėgioju 4-7km. 3-4k./sav. Bet per kita VM galvoju bandyti 10km. Viskas po truputi smile.gif Praėjusiais metais taip pat bėgiojau, apie mėnesį kol nepajutau baisaus skausmo čiurnoje. Jis tęsėsi iki mėnesio, bet tik šiemet supratau priežastį, daugiau pasidomėjus apie bėgimą, jog kalta buvo avalynė. Bėgiojau su laisvalaikio bateliais. Dabar bėgioju su bėgimo batais ir jokių skausmų nebėra. Bėgioju vakarais, bandau suspėti kol šviesu ir savaitgaliais. Labai šaunu, jog yra bėgančių pilną maratoną. Maniau jį gali įveikti tik profesionalai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 10 13, 18:01)
Gal čia pagelbėtų  g.gif

Arba A. Ramonas.

ačiū 4u.gif
QUOTE(vyty @ 2013 10 13, 18:08)
Ir aš "bijau" gydytojų. Bijau, kad pasakys, kad negaliu bėgioti. smile.gif .

man atrodo visi jų vienaip ar kitaip vengiam ir nemėgstam smile.gif

bandysiu tempimo pratimų daugiau, nebėgsiu kurį laiką, jei nepadės, teks kreiptis į gydytojus.
Atsakyti
QUOTE(Oceanica @ 2013 10 14, 15:23)
Sveiki 4u.gif
Norėčiau ir aš prisijungti prie bėgikų.

Sveika prisijungus 4u.gif Aš maratonų dar nebėgioju, bet nuo savęs galiu pasakyt, kad pusmaratonis nuo tavo bėgiojamų atstumų visai netoli.

Aš irgi bėgsiu bėgime su Balčiūnaite. Nors negaliu pasakyt, kad treniruotes būčiau apleidus, bet va kovinė dvasia mane apleido - nebūčiau anksčiau užsiregistravus, turbūt nebėgčiau.
Atsakyti
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2013 10 14, 09:50)
Man buvo uždegimas, bet man įdomios pačios uždegimo priežastis? Krūvis per didelis? Ne tokie tempimo pratimai kas? ax.gif

Mano atveju uždegimų priežastis visada buvo aiški - per daug ir per greitai. Toks turbūt jau esu - neturiu saiko. Jei, kažkam jaučiu aistrą, tai visada stačia galva. Dabar uždegimai jau vis retesni atvejai būna (kad neprisikalbėčiau reikėtų pabelsti tris kartus į medį gal, ar nusispjauti per petį smile.gif) Pradžioj dar ir antsvoris sąnariams aišku nelabai patiko smile.gif. Tempimo pratimų niekad nedariau. Neturiu tam laiko smile.gif Bet spėju, kad būtų naudinga juos daryti. Vienintelis pratimas prieš bėgimą, tai apšilimas - lėtesnis bėgimas. Nors kartais pirmieji km gaunasi patys greičiausi. Tai nežinau.
Mano nuomonė - jei norit išvengti uždegimų - viską reikia daryti labai palengva. Jei manote, kad jau galite daugiau - vis tiek dar palaukite. Visur juk suspėsite. Ne paskutiniai dar metai. Man taip neišeina. Bet tikiu, kad jei taip daryčiau - neturėčiau traumų. Iš kitos pusės - bėgimas be iššūkių taptų nuobodus. Bent jau man (pats tai esu įsitikinęs, kad niekad taip nebus - bėgsiu kol kojos leis, arba kol... smile.gif Neaišku kas anksčiau smile.gif)

QUOTE(Oceanica @ 2013 10 14, 16:23)
Sveiki 4u.gif
Norėčiau ir aš prisijungti prie bėgikų. Bėgioju apie mėnesį gal kiek daugiau, vasaros pradžioje taip pat kartais išbėgdavau. Dalyvavau VM 4,2km distancijoje, negaliu pasakyti, jog buvo lengva, bet jausmas buvo geras. Taip pat dalyvausiu bėgime su Balčiūnaite,bėgsiu 5km. Norėčiau pabandyti nubėgti per 25min.

Šaunu, kad prisijungėte. Ir iškart turite iššūkių. Sėkmės bėgime su Balčiūnaite. Patarčiau pradžioj nepersistengti. Bet turbūt nelabai galiu patarinėti. Pats turbūt dažnai persistengiu.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2013 10 14, 22:42)
bet va kovinė dvasia mane apleido - nebūčiau anksčiau užsiregistravus, turbūt nebėgčiau.

Jei nėra kovinės dvasios - pailsėkite. Bėgimas neturėtų būti kančia mano manymu. Kovinė dvasia pavasarį pas daugelį iš naujo gimsta. Anksčiau ar vėliau ji atsiras. Jei ne bėgime, tai kažkur kitur turbūt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 16 spalio 2013 - 21:07
@liusė Tikiuosi, kad kovinė dvasia atsiras dar prieš pavasarį. Esate kieta bėgikė wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 16 spalio 2013 - 21:30
vyty, dėkoju už patarimą, bet man taip pat sunku nepersistegti, o kartais net pernelyg gerai įvertinu savo jėgas doh.gif
liusė, gal kaip tik bėgime vėl aplankys kovinė dvasia. Visas renginys ir žmonės labai teigiamai nuteikia, bent jau mane rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vyty @ 2013 10 16, 20:58)
Jei nėra kovinės dvasios - pailsėkite.  Bėgimas neturėtų būti kančia mano manymu. Kovinė dvasia pavasarį pas daugelį iš naujo gimsta. Anksčiau ar vėliau ji atsiras. Jei ne bėgime, tai kažkur kitur turbūt smile.gif

Tai bėgioti man vis dar norisi, tik varžytis – nelabai, vasarą prieš artėjančius bėgimus būdavau entuziastingiau nusiteikus. Bet negaliu leist savo sumokėtiems 30 Lt nuplaukt ir bėgsiu šeštadienį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oceanica @ 2013 10 17, 00:24)
vyty, dėkoju už patarimą, bet man taip pat sunku nepersistegti, o kartais net pernelyg gerai įvertinu savo jėgas doh.gif

Na aš galiu tik patarti kaip geriau. Jums spręsti kaip elgtis - protingai ar kaip aš elgiausi smile.gif.
Ir man daug kas patarinėjo smile.gif, O vistiek buvo kaip buvo smile.gif (asmeniškai nesigailiu).
Sėkmės ateinančiose varžybose. Tikiuosi pasidalinsite įspūdžiais.

QUOTE(liusė @ 2013 10 17, 11:53)
Tai bėgioti man vis dar norisi, tik varžytis – nelabai

Vadinasi netaip supratau. Šaunu tada.
Man irgi nėra noro varžytis su kitais. Šiais metais VM buvo mano pirmosiosios "oficialios" varžybos. smile.gif Nejaučiu poreikio turbūt varžytis. Kitais metais tikiuosi irgi sudalyvauti, nes visai smagu buvo, bet ne dėl to bėgu, tai gali būti, kad kitos mano oficialios varžybos bus tik kitąmet rugsėjį wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vyty @ 2013 10 16, 19:58)
Jei nėra kovinės dvasios - pailsėkite.  Bėgimas neturėtų būti kančia mano manymu. Kovinė dvasia pavasarį pas daugelį iš naujo gimsta. Anksčiau ar vėliau ji atsiras. Jei ne bėgime, tai kažkur kitur turbūt smile.gif

Man irgi dingo ta kovine dvasia begioti lauke ant ziemos . Pavasary manau vel begsiu lauke , nes jauciau dideli malonuma wub.gif Dbr kai pliaupia istisi lietus ir staigiai temsta aistros nebejauciu begimui lauke smile.gif Tad persikeliau i sporto sale , saltajam sezomui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2013 10 18, 22:54)
Man irgi dingo ta kovine dvasia begioti lauke ant ziemos . Pavasary manau vel begsiu lauke , nes jauciau dideli malonuma  wub.gif Dbr kai pliaupia istisi lietus ir staigiai temsta aistros nebejauciu begimui lauke  smile.gif Tad persikeliau i sporto sale , saltajam sezomui  blush2.gif

Lauke ar ne - vistiek bėgate (ar bent jau kažką darote toje salėje smile.gif). O tai svarbiausia. Žiema baigsis. Pavasarį vėl galėsite mėgautis bėgimu lauke.

Aš tai gal irgi bėgčiau salėje, bet tai man kančia. Turėčiau prisiversti. O to negaliu padaryti - silpnas esu smile.gif Be to nei lietus (kurio čia pas mus ne per daugiausia), nei tamsa man netrukdo. Net patinka. O žiemą tai iš vis smagu bėgti būna. Vasarą kartais būna sunkiau.

Ką tik pasižiūrėjau dar vieną filmuką apie bėgimą Run for your life. Apie NY City maratoną, apie žmogų kuris buvo šio renginio iniciatorius, organizatorius. Neblogas, bet būna ir geresnių.
Atsakyti