Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(elvega @ 2013 11 27, 12:29)
sveikutes 4u.gif
o as vel su zemiskais rupesciais per dirvonus ir per razienas  smile.gif

kazin ar yra cia batu taisyklos, jei taip tai kur ju ieskoti ir kaip jos vadinasi? ir ar brangiau taisyti nei naujus pirkti? nes man reikia kulnus pakalti,
ne aukstakulnius, bet mazdaug degtuku dezutes plotas.
labai patogus batai, ir dar nauji, tik va kulnai verysad.gif

savanna, aciu, 4u.gif  4u.gif
bet frankfurte AWO parduotuviu nerandu
arba nemoku ieskoti, cia ko gero teisingiau butu  blush2.gif radau ju internetini puslapi bet vertejas raso pievu pievas, o konkreciai ir neissifravau kur rasti.
numeskit nuoroda jei rasite, aciu 4u.gif

kulnus pakalt...20 euru drauge mokejo. nekalciau uz tiek smile.gif
mano visi batai tokie kad ju nereik kalt smile.gif
AWO turetu but didmiestyje ir ne viena...

Kaledines nuotaikos...viskas ziba, mirga tik gaila kad lyja.
Atsakyti
Sakykit, vaikui keliones dokumentus tik Berlyne galima issimt? Pametem savo mazosios pasa per ziopluma. Gal kartais netycia galima issiimti vietoj kur nors ? I ta Berlyna labai jau toli vaziuot sad.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 12 02, 13:53)
Sakykit, vaikui keliones dokumentus tik Berlyne galima issimt? Pametem savo mazosios pasa per ziopluma. Gal kartais netycia galima issiimti vietoj kur nors ? I ta Berlyna labai jau toli vaziuot  sad.gif

Jei vaikas lietuvis, tik Berlyne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 12 02, 15:53)
Sakykit, vaikui keliones dokumentus tik Berlyne galima issimt? Pametem savo mazosios pasa per ziopluma. Gal kartais netycia galima issiimti vietoj kur nors ? I ta Berlyna labai jau toli vaziuot  sad.gif

buk optimiste-iki LT dar toliau biggrin.gif 4u.gif
Musu pasas buvo pasibaiges. as 5 meti vaika veziaus nes be jo neisduotu. Tavo maza dar gal nereiks jos tyst. pasidomek ! as su traukiniu labai greit is Hamburg nulekiau. Autobusu pigu, bet vaikas mano laksto...autobuse nepalakstytu biggrin.gif
Dar foto musu netiko nors De daremes tai tos moteriskes taip prikankino vaika kol nufotkino ambasadoj...
Atsakyti
sveikos,norejau paklausti ir isgirsti patarima,turiu du vaikucius 10m ir 5m ruosiames keliauti ir likti vokietijoj,ka reik susitvarkyti pries isvaziuojant?
asmens tapatybes korteles pasidarem smile.gif
bet domina visa kita,ar reik is mokyklos kokiu dokumentu,dar uz mergaite gaunu 52lt ar reik del ju kazka daryt,ar reik kokius dokumentus issiversti?
buciau tikrai dekinga jai patarsit ax.gif
Atsakyti
Reik is mokyklos dokumentu kurioje klaseje,ir aisku isverstu, gimimo liudijimu tarptautiniu (issiimt metrikaciju skyriui,nzn kuriam mieste, kaune kauno rotusei) santuokos ar istuokos liudijima taip pat lyg yra tarptautinis. del tu 52 litu, nzn tiksliai bet man rods geriausia atsisakyt, kadangi cia gausit kindergeld uz abu vaikus,o jei gaunat lt, atskaiciuoja lyg g.gif
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2013 12 04, 23:25)
Reik is mokyklos dokumentu kurioje klaseje,ir aisku isverstu, gimimo liudijimu tarptautiniu (issiimt metrikaciju skyriui,nzn kuriam mieste, kaune kauno rotusei) santuokos ar istuokos liudijima taip pat lyg yra tarptautinis. del tu 52 litu, nzn tiksliai bet man rods geriausia atsisakyt, kadangi cia gausit kindergeld uz abu vaikus,o jei gaunat lt, atskaiciuoja lyg g.gif

tai turbut tinka vaiku kur turim metrikus ax.gif kai gime tie patys g.gif ar cia kokius kitus reik issimt?o mussu paciu tevu ar reik metriku isverstu?
kiek suprantu mums reik issiversti:
1.vaiku metrikus
2.santuokos liudijima
3.vyresnelio mokyklos dokumenta
4.mano ir vyro metrikus
5.nueti i soc.nusitraukti 52lt
Atsakyti
Vaiku gimimo liudijimu versti nereikia, jei jie yra tarptautiniai
Atsakyti
QUOTE(raskejan @ 2013 12 05, 12:05)
tai turbut tinka vaiku kur turim metrikus ax.gif kai gime tie patys g.gif  ar cia kokius kitus reik issimt?o mussu paciu tevu ar reik metriku isverstu?
kiek suprantu mums reik issiversti:
1.vaiku metrikus
2.santuokos liudijima
3.vyresnelio mokyklos dokumenta
4.mano ir vyro metrikus
5.nueti i soc.nusitraukti 52lt

del vaiku skiepu koki popieriu pasiimti, kur parasyta kada nuo ko skiepyti, jeigu aisku skiepyti.
kai nutrauksit vaiku pinigus, galima paklausti ar neduos tokios pazymos, nuo kada nebegausit, kartais pagreitina reikala.
Atsakyti
vaiku metrikai paprasti netarptautiniai,bet gal geriau issimti tarptautinius g.gif pigiau kainuotu ax.gif o verciant paprastus turbut reik kad notariskai butu patvirtinti ar geriau pacioj vokietijoj issiversti,nes savo vertejais gal geriau pasitiki?
vaikai abu skiepyti,tai keik supratau reik pas savo seimos gydytoja paprasyt pazymos ir ja taip pat issiversti?
Atsakyti
QUOTE(raskejan @ 2013 12 05, 13:19)
vaiku metrikai paprasti netarptautiniai,bet gal geriau issimti tarptautinius  g.gif pigiau kainuotu ax.gif o verciant paprastus turbut reik kad notariskai butu patvirtinti ar geriau pacioj vokietijoj issiversti,nes savo vertejais gal geriau pasitiki?
vaikai abu skiepyti,tai keik supratau reik pas savo seimos gydytoja paprasyt pazymos ir ja taip pat issiversti?

taigi yra skiepu knygeles, nieko ten verst nereikia, viskas lotynishkai.
Suaugusiuju 'metriku' , ty, gimimo liudijimu tai mums niekada nereikejo g.gif

Atsakyti
skiepu pasa turiu tik jauneles,vyresnelio neturiu verysad.gif tada reik prasyt pazymos smile.gif
tuos tarptautinius gimimo liudijimus daro migracijoj? ten kur asmens pasus? ir kazi per kiek laiko padaro ir kiek kainuotu?
Atsakyti