Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(Savannaa @ 2014 01 03, 12:47)
man pratese vakar. nuo 23 d iki sausio 6 d imtinai.

g.gif nu cia gal del svenciu taip galejo g.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
turiu klausimeli:) ar galima nueit i bet kuri banka ir pervesti pinigus i kita saskaita? reik moket uz nuoma o mano internetine bankininkyste kazko sugrybavo doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tarantuliuke @ 2014 01 08, 20:13)
sveikos 4u.gif
turiu klausimeli:) ar galima nueit i bet kuri banka ir pervesti pinigus i kita saskaita? reik moket uz nuoma o mano internetine bankininkyste kazko sugrybavo doh.gif  doh.gif  doh.gif

Galima tik vienam banke ta paslauga 5e kitam gal 20 e ax.gif
Atsakyti
Sveikos, noreciau ir as i jusu buri prisijungti...
Noriu emigruoti i Vokietija. Gal yra emigravusiu? Ar gal kokioje kitoje temoje turetau rasyti?
gal turit koki sarasa, kokius dokumentus reikia susitvarkyti nuvykus i vokietija? Kalba kaip ir moku. kazi geriau vykti per kokia agentura ar bandyti paciai ieskotis darbo. ko reikia kad galeciau ieskotis darbo? Esu vienisa mama ir turiu 4m. dukra, didziausia nerima tai ir kelia. noriu pirma viska susizinoti ir issiaiskinti.
Atsakyti
Kelis puslapius pries, tikrai buvo apie tai rasyta, nepatingekit perverst tema
Atsakyti
QUOTE(Wilina @ 2014 01 08, 23:28)
Noriu emigruoti i Vokietija. Gal yra emigravusiu? Ar gal kokioje kitoje temoje turetau rasyti?
gal turit koki sarasa, kokius dokumentus reikia susitvarkyti nuvykus i vokietija? Kalba kaip ir moku. kazi geriau vykti per kokia agentura ar bandyti paciai ieskotis darbo. ko reikia kad galeciau ieskotis darbo? Esu vienisa mama ir turiu 4m. dukra, didziausia nerima tai ir kelia. noriu pirma viska susizinoti ir issiaiskinti.

4u.gif tai čia beveik visos ir emigravę bendrauja ar patarinėja

iš LT turit turėt asmens dokumentus savo ir vaiko, ir vaiko vertėtų išsiimti tarptautinį gimimo liudijimą iš savo miesto metrikacijos skyriaus, bet nežinau kaip ten vienišoms mamoms su tais vaikų išsivežimais užsienin, jei nesusituokę su vaiko tėvu, tai paprasčiau, bet jei buvot susituokę, tai reikia ir tėvo leidimo lygtais, kažkaip buvau SM užklydus į kažkokią temą, tai ten moteros dalijosi tokia patirtim.
DE pirmiausiai prisiregistruosi reiks pagrindiniam miesto Bürgerbüro. Apie gyvenamą vietą nieko neminit g.gif ar turit jau kur apsistot tai pradžiai? O su darbais nelabai aš ką galiu ir patart, jei kalbą jau mokat, tai ir pati galit CV siuntinėt kur jūs norėtumėt darbintis, nes visada geriau pačiam be tarpininkų apsieiti.
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2014 01 09, 01:44)
Kelis puslapius pries, tikrai buvo apie tai rasyta, nepatingekit perverst tema

kai man reikejo as pirma perskaiciau visas tema-naktim tai darydavau, kol vaikas miegojo, kiek radau apie vokietija. labai daug info ten radau.
nieks neatraso nes apie tai buvo jau simtus kalbeta ir patarineta.

Atsakyti
QUOTE(Wilina @ 2014 01 08, 23:28)

del dokumetu praverskit temas-tikrai rasit 4u.gif
jei neturit kur apsistot ieskokit kad darbo vieta butu su gyvenama vieta-yra ir tokiu variantu. vaika palikit LT kol neatsistosit ant koju jei galit. kai turesite darba galesite issinuomuoti buta, kitaip sunkiau ji rast, nes nedirbanciam sunku issinuomuoti, o jei nedirbi ir dar su vaiku sansu susirast sumazeja. gali pasisekt, kaip man pasiseke, bet tai ismtys labiau nei taisykle supratau tai foruma skaitydama smile.gif
ziurekit darbo per www.germany.ru-nieko ten gero daug nera bet pradziai, kad uz kazko usikabint tikrai rast galima.
darbo galima ieskot vietiniuose laikrasciuose-miestas i kuri vaziuosit turi miesto laikrasti-pagooglinkit-ten pilna darbo skelbimu. yra vokietijoj zeit firmos-jos idarbina iskart ir nesunkiai-iskart gausit darba su soc draudimu-turesite sveik draudima jus ir jusu vaikas. kitu darbu nesiulyciau ieskot-tik su soc draudimu-virs 450 Euru i men. Nepalanuokit uzdirbt daugiau nei 800-1000 E pirmu metu juolabiau viena su vaiku.
darbu tikrai yra jei nebijot darbo ir netaikot iskart siltam ofise sedet mirksiukas.gif
darzeli ir gausit jei dirbsit. as gavau darbo ieskodama, bet tai ir pasiseke.
pinigu pradziai turet...sunkus klausimas, nes ziurint, kokia jusu specialybe ir noras dirbt ir koks jusu budas...noras kabintis i gyvenima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2014 01 09, 11:21)
vaika palikit LT kol neatsistosit ant koju jei galit.

nesamone
Atsakyti
QUOTE(Notė @ 2014 01 09, 13:59)

vienam nesamone, antram optimaliausias variantas, trecias dar kitokia nuomuone turi.
as jai patariu, kaip mama auginanti vaika viena, nes ji ir viena tai daro. mano vaikui buvo 4 kaip ir jos kai cia mane vejai atnese.
atvykus reikes darzelio ieskot, darbo, kindergeld uzsiimt, banke sask atsidaryt, gal net tagesmutter, seimos daktara susirast, krankenkasas issirinkt. ziurint kokie atstumai, gal valandom reiks vaziuot is vietos i vieta...man viska tai daranciai su vaiku pirmas savaites buvo labai sunku. nuo vaiko daug kas priklauso. mano neserga isvis, o jei sirgtu...
daug visokiu uz ir pries yra ir bus ir tai super, nes mes visi skirtingi aciu Dievui.
as buciau palikus artimam zmogui kuriuo 100 % pasitikiu, bet kadangi nieko su mazuoju neturime tik vienas kita(bet tai ir yra laaabai daug) vaziavome su juo ir darem viska kartu, net i pirma darbo pokalbi ejau su juo, kur gavau iskart darba, nes darzelyje vieta dave tik uz 2 savaiciu...
Atsakyti
gal kam pravers smile.gif
vidutinės kai kurių produktų kainos bei šeimos išlaidos :
http://www.bild.de/g...04722.bild.html
Atsakyti
Sveikos, o klausimas - prašant pažymos iš ligonių kasų apie draustumo laikotarpį (čia kaip supratu ir yra tas e104), ar mūsiškės ligonių kasos ją tik lietuviškai gali išduoti? AOK konsultantė sakė, jog iš esmės jiems tinka pažyma bet kokia kalba, svarbu, jog jie suprastų - vokiečių, anglų, net rusų. Na, tik lietuvių ne smile.gif
Tai svarstau, taip problematiška viską vertinėti, bet turbūt pažyma gali būti pateikta tik valstybine kalba, ar ne?
Atsakyti