QUOTE(Blümchen @ 2014 01 24, 20:03)
siaip tame Antrag yra klausimai apie darbus, tai matomai kazkaip yra susije. Ir reikia parodyti, kad tikrai cia dirbate. O kokia problema tas deklaracijas anksciau pasidaryti? Nedirbat darbdaviui?
tas ir keisciausia, kad pateikem jiems antraga, kuri supilde darbdavys ir plius abieju lohnsteuerbescheinigung'us pridejom, kam ta deklaracija ir visi patvirtinimai jos? Tuos popieriukus deklaravimo gal ir uzpildyciau, jei zinociau tiksliai ka ir kur ten pildyt, o ELSTER naudotis nemoku, net atsisiusti jos neiseina, raso, kad turiu pirkti kazkoki sertifikata. Neveltui cia visi moka didelius pinigus steuerberater'iams kad ju deklaracijas tvarkytu. Va, perpyksiu ir kreipsiuos i viena is tu LT firmu kur grazinima is uzsienio tvarko, tik ten taip pat raso, jog nuo 3 iki 6 men uztrunka, o as jau pavargau su jais aiskintis. Ypac aiskinti jiems, kad mano tevai nera mano dukros globejai. Nuvaziuociau ir padaryciau jai anmeldunga cia, bet tada prisiknist gali, kodel nelanko mokyklos cia. Vel bus knisliavos su jais, kol isaiskinsiu. O ir tas mokymas ju man kelia siauba. Is Lt mokyklos iseina protingi vaikai, o is De net po universitetu yra buki kaip kareiviskas cebatas(rusu laiku)