Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(arbataa @ 2014 04 10, 14:01)
Sveikos,
pasidariau kraujo tyrimus pas vieną Hausarzt ir jie sakė man atsiųs sąskaitą. Praėjo mėnuo ir dar nieko neatsiuntė. Kažin kodėl čia taip?
Praeitais metais už panašius tyrimus nieko nemokėjau, tai dabar galvoju, kad gal vis tik ir šiemet Krankenkasse apmokėjo. Tik nesuprantu, kodėl man pasakė, jog sąskaitą atsiųs.

O siaip saskaitas siuncia kas ketvirti ,kai tik jis baigsis tada atsiuncia,cia privatiems taip ,turbut ir normaliai draustiems taipat unsure.gif
Atsakyti

mum retai reik daktaro paslaugu tedel nieks nieko dar nesiunte ir jokiu tyrimu per 2,5 metus nedare todel mano patirtis siuo klausimu nuline aciu Dievui, bet mano drauge gavo 60 E saskaita uz kraujo tyrima del kurio labai nustebo, nes daktare neispejo, kad jis mokamas.
arbata, reik klaust vietoje 4u.gif
Atsakyti
Kiek dare kraujo tyrima nereikejo moket 4u.gif Bet gal koks mandras, man daro del skydliaukes 4u.gif

Atsakyti
Kaip jau Blümchen sake, reikia moketi tik uz didiji kraujo tyrima.

Kolje, tau nereikia moketi, nes tas kraujo tyrimas butinas tau mirksiukas.gif o ta didiji daro, kai pats paprasai, ten daugiau istiria parametru (ar kaip pavadint) ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Ilgai ir nuobodžiai tvarkausi vaikų pinigus. Dabar manęs užsiprašė den Auszug aus dem Melderegister ab Einreise. Gal galit pasakyti kas čia per pažyma ir kas ją išduoda?
Atsakyti
ta pati istaiga, kur prisiregistravot gyvenamaja vieta. Kaip suprantu, toje pazymoje bus surasyta nuo kada iki kada, ir kur esat prisiregistrave ir gyvenat DE. Cia kita pazyma, nei tas lapas kuris gaunamas kai prisiregistruoji.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Jei teisingai supratau, tai čia tas pats Anmeldebestätigung, tik kitoj formoj smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

mane atleido iš darbo, nes 'du bist ein netter aber du passt nicht im Team'
Turiu dar porą savaičių dirbti. Oficialus atleidimas yra nuo 30d. balandžio.

Bet kodėl turiu dar tas dvi savaites dirbti? Kas nutiks, jei tiesiog į darbą dabar ir nebeateisiu? Juk jau atleido, blogiau nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbataa: 16 balandžio 2014 - 13:16
QUOTE(arbataa @ 2014 04 16, 13:16)
Sveikos,

mane atleido iš darbo, nes 'du bist ein netter aber du passt nicht im Team'
Turiu dar porą savaičių dirbti. Oficialus atleidimas yra nuo 30d. balandžio.

Bet kodėl turiu dar tas dvi savaites dirbti? Kas nutiks, jei tiesiog į darbą dabar ir nebeateisiu? Juk jau atleido, blogiau nebus.

privalai toliau eiti iki to laiko, iki to laiko ir atlyginimas skaiciuojasi, kaip jau rasiau, galima ir pas gydytoja nueiti ir nedarbingumo lapeli issiimti bei duoti darbdaviui. Kai eisi i darbo birza, reikes tau ir paskutiniu 12 menesiu atlyginimo isklotines is to darbdavio, iki balandzio 30 d. viskas isiskaiciuoja. Darbo birza bedarbio pasalpa moka nuo vidutinio praejusiu 12 menesiu atlyginimo apie 60 %, kiekvienas skatikas manau turi savo prasme mirksiukas.gif taip, kad gerai pagalvok
be to iskart turi su atleidimo popierium eiti i darbo birza ir ten uzsiregistruoti kaip bedarbis ir gauti popierius uzpildymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blümchen: 16 balandžio 2014 - 14:25
as papildysiu is savo patirties:

1.kiekvienas buves darbdavys tures uzpildyt tokius popierius, be ju negausi bedarbio pasalpos (yra kitas kelias jas gaut-visus algalapius atnest, bet Arbaisagentur is manes reikalavo butent tu nelemtu darbdavio uzpildytu popieriu, o vienas is darbdaviu ju nepilde, nes nesveika boba buvo...).
2. tu paprsaciausiai negausi algos uz neatidirbtas savaites, o jei pasiimsi nedarbinguma, aisku, visi supras, kad tu nesergi,bet koks tavo situacijoj skirtumas.. tada krankenkasos apmoka didele dali tavo sirgtu dienu...

pas mus mieste vyksta panasi situacija viename is restoranu...bet jie ten beveik visi ne vokieciai..kaip ir seimininkai. pazystama dirbo, bet savo noru isejo... gastronomie yra labai specifine sfera-uzkulisiuose vyksta labai negrazus dalykai...apeinami istatymai...patikrinimu nebuna. vien zodz terpe verslui superine biggrin.gif

sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 16 balandžio 2014 - 20:32
Krankenkasse pradeda moketi tik po 6 savaiciu. Tas 2 savaites moketu vistiek darbdavys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2014 04 16, 20:33)
Krankenkasse pradeda moketi tik po 6 savaiciu. Tas 2 savaites moketu vistiek darbdavys  4u.gif

Taip, bet darbdaviui sveikatos draudimas grazins dali imoku, kurias darbdavys uz darbininka sumoka. Su atlyginimu tai neturi nieko bendro, kol nesergi ilgiau nei 6 savaites arba siuo atveju uz atleidimo ribu...jeigu jin sirgtu ilgiau nei 2 savaites, gautu nuo 01.05. " atlyginima" is sveikatos draudimo.
Atsakyti