Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

Komposit ir Kunstoff - tas pats dalykas smile.gif Komposit tai daugiau medicinis ar techninis terminas, o Kunstoff tai šnekamojoj kalboj.
nemokamai Kunststoff plombos būna tik "matomuose" dantyse pvz. kažkur prieky ("im sichtbaren Frontzahnbereich").
Kolje vyro atvejis nesiskaito, nes jam matyt dėl estetikos keitė plombas, o ne dėl to kad naujų skylių rado smile.gif
visų kitų dantų Kunstoff plombas reikia kažkiek iš savęs primokėti.

Sidabrinės plombos tai vokiškai Amalgam, jei lietuviškai pagooglinsi tai irgi rasit "amalgama" 4u.gif šitos tai nemokamos.

štai iš LT puslapio:
Kokios plombinės medžiagos dažniausiai naudojamos?
-Šviesoje kietėjantis kompozitas (populiariai vadinamas helio plomba)
-Stiklojonomerinės plombos (jomis plombuojami pieniniai dantys)
-Amalgama (populiariai vadinama sidabro plomba)

Negirdėjau kad kažkas šiais laikais dėtųsi sidabrines karūnėles blink.gif .
Man tokių nesiūlė , iš tikro net nežinojau kad tokių yra schmoll.gif
Aš dėsiu tris normalias, ligonių kasa padengs kažkiek, o man liks susimokėti apie tūkstantį eurų už visas tris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 02 spalio 2013 - 20:05
QUOTE(moocho @ 2013 10 02, 20:01)
Komposit ir Kunstoff - tas pats dalykas smile.gif Komposit tai daugiau medicinis ar techninis terminas, o Kunstoff tai šnekamojoj kalboj.
nemokamai Kunststoff plombos būna tik "matomuose" dantyse pvz. kažkur prieky ("im sichtbaren Frontzahnbereich").
Kolje vyro atvejis nesiskaito, nes jam matyt dėl estetikos keitė plombas, o ne dėl to kad naujų skylių rado smile.gif
visų kitų dantų Kunstoff plombas reikia kažkiek iš savęs primokėti.

Sidabrinės plombos tai vokiškai Amalgam, jei lietuviškai pagooglinsi tai irgi rasit "amalgama" 4u.gif šitos tai nemokamos.
Negirdėjau kad kažkas šiais laikais dėtųsi sidabrines karūnėles blink.gif .
Man tokių nesiūlė schmoll.gif
Aš dėsiu tris normalias, ligonių kasa padengs kažkiek, o man liks susimokėti apie tūkstantį eurų už visas tris.

o tai Kolje kodel nemokamai dejosi gelsvas ? ir as tokiu tada noriu ax.gif
Atsakyti
ne Kolje, o Ingo nemokamai dėjosi plombas smile.gif nežinau kokios pas ją..
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2013 10 02, 18:46)

as kiek tvarkiausi dejausi nemokamas  4u.gif

va g.gif
Atsakyti
gryzo vyras, tai paklausiau dar kart, buvo ir kelios skylutes ir keite nes jos nuo senumo papilkejo, tai mokejo uz 3 dantis 450 euro smile.gif kasa apmokejo 90 euru tik, seip butu kainave 540 4u.gif kitas nematomose vietose dejomes tas Kunststoff,tikrai nieko nemokejau smile.gif nors sake jei noreciau ala geresniu reiks 85 eurus primoket smile.gif 4u.gif draudimas mano BKK 4u.gif siule man draudima papildoma draudima bet neimiau, nors sake,kad reik nes problemos su dantim, parodontoze ir t.t. daug pazeistu dantu karieso ir senais laikais isvarytu dantu tipo sutvarkyti bet per visa danty plomba,kurie taip nugrezti, kad jautrumas neispasakytas doh.gif seip sake reiktu beveik visus dantis lupt lauk ir statyt protezus, bet reik turet $ nemazai biggrin.gif
Atsakyti
na tada nežinau kodėl pas Kolje nemokamai biggrin.gif gal su turmpu sijonu buvo biggrin.gif juokauju tongue.gif
bet kad reikės primokėti tai susitaikyk geriau unsure.gif tik nueik pas kitą dantistą, gal pigiau pasiūlys 4u.gif

Kolje, gerai kad draudimo neimei, aš kažkada domėjausi nes mano irgi blogi dantys, tai kuo daugiau trūkstančių/taisytų/karieso ir t.t. ir kuo vyresnis amžius, tuo daugiau tu moki, ir tuo mažiau jie apmoka doh.gif išdūrinėjimas kažkoks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 02 spalio 2013 - 20:17
QUOTE(moocho @ 2013 10 02, 19:16)
na tada nežinau kodėl pas Kolje nemokamai biggrin.gif gal su turmpu sijonu buvo biggrin.gif juokauju tongue.gif
bet kad reikės primokėti tai susitaikyk geriau unsure.gif tik nueik pas kitą dantistą, gal pigiau pasiūlys 4u.gif
Kolje, gerai kad draudimo neimei, aš kažkada domėjausi nes mano irgi blogi dantys, tai kuo daugiau trūkstančių/taisytų/karieso ir t.t. ir kuo vyresnis amžius, tuo daugiau tu moki, ir tuo mažiau jie apmoka doh.gif išdūrinėjimas kažkoks.

nu rimtai su sijonu arba suknia ejau lotuliukas.gif mirksiukas.gif juokauju aisku biggrin.gif nors mano dantistas labai patinka, grieko vertas lotuliukas.gif biggrin.gif

tai va, man panasiai aiskino pazystama 4u.gif moket tik pinigus jiems, o kai reiks ko rimciau spyga taukuota pakis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 10 02, 20:16)

ok, nu aciu jums merginos, zemai lenkiuos 4u.gif dazniau cia uzsuksiu.
beje ir as su sijonu buvau tongue.gif
Atsakyti
man tos Kunststoff plombos nieko nelaiko, buvo laikas, kai amalgamo plombas keitinejaus i Kunsstoff, sukisau pinigus, bet jauciu jau ne vienos nebeturiu, neisiu dabar ziureti biggrin.gif . Turbut per kieta maista valgau biggrin.gif visokius riesutus, keptas duonas ir t.t. lotuliukas.gif doh.gif
pas mano dantista jos kainuoja nuo 25 iki 50 euru, priklauso nuo skyles dydzio.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 10 02, 18:50)
Kolje eik sau kaip daug, o jam reikėjo tuos dantis tvarkyt ar jis tik dėl estetikos/išvaizdos juos plombavo?

DeiveX, šiaip jau turėtų pasakyt prieš mokamus dalykus darant, bet tu dėl visa ko nuėjus paklausk, "wie teuer das wird" 4u.gif manęs pvz. dėll plombų nebeklausia, nes žino kad aš tų pilkų nenoriu..

už traukimą ir aš nemokėjau, tik už narkozę nes būtinai su ja norėjau. blush2.gif .

visai susipainiojau. uz narkoze mokejai? diedui trauke danti tai nieko nemokejom.
Man skaudejo danti, tai pries tai isgreze ir uztaise idejo normalia plomba ir nieko man neatsiunte jokios saskaitos, jokia ne sidabrine, gelsva smile.gif bet man toliau skaudejo danti tada iseme plomba ir viska isgreze ir dabar valo kanalus smile.gif Tai as speju, kad jei danti skauda , tai gal cia jau kaip butinoji pagalba ir nemokamai? smile.gif arba sulauksiu veliau kietos saskaitos smile.gif biggrin.gif
DAK draudimas pas mane...
Beje is ligonines atejo saskaita susimoketi uz maista po 10 Eur. I diena ir tada issireikalauti juos is draudimo smile.gif Kazin kiek uztruks tas issireikalavimas ilgai? smile.gif
Atsakyti
moocho, del metaliniu-sidabriniu karuneliu-kai mane konsultavo savininko zmona-taremes del kainos bei mokejimo plano...maciau jos burnoje tas metalines karuneles blink.gif pas mano dabartine sefe ir tas pats...
ziurint koks pas ka zandikaulis biggrin.gif vienas kalba nei vieno danties nematai, o pas kita net daugiau nei reik matai, net jei spec. neziuri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 02 spalio 2013 - 21:19
Deivex, bijau suklaidint, bet neisireikalausi tu 10euru, teks moket is savos kisenes uz ala maista 4u.gif nors as nereikalavau apmokejua ir pamirsau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 02 spalio 2013 - 21:22