Įkraunama...
Įkraunama...

Kai negali daug idėti į vokelį...

Na nežinau kaip ten pas ką, bet, jei jau darau balių, kur už žmogų aš galiu mokėt 250lt, tai man nėra svarbu kiek kas atneš. Tai tiesiog reiškia, kad aš pakankamai pinigų turiu tokią šventę daryt. O jei daryt šventę, skolintis pinigus ir tikėtis, kad visi suneš, va tai man yra apgailėtina. Reiškias žmogus ne tik kad neįvertina savo galimybių, bet dar ir stengiasi itin(mano nuomone) kvailai pasigirti prieš kitus. ("draugus"). Tikrai nieko nenorėjau įžeist. Tai tik mano nuomonė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(safranas.sss @ 2013 09 18, 08:32)
Na nežinau kaip ten pas ką, bet, jei jau darau balių, kur už žmogų aš galiu mokėt 250lt, tai man nėra svarbu kiek kas atneš. Tai tiesiog reiškia, kad aš pakankamai pinigų turiu tokią šventę daryt. O jei daryt šventę, skolintis pinigus ir tikėtis, kad visi suneš, va tai man yra apgailėtina.  Reiškias žmogus ne tik kad neįvertina savo galimybių, bet dar ir stengiasi itin(mano nuomone) kvailai pasigirti prieš kitus. ("draugus"). Tikrai nieko nenorėjau įžeist. Tai tik mano nuomonė.  4u.gif

Del sito tai tikrai pritariu, ypac nesuprantu, kai zmones ima paskola vestuvems doh.gif mums vestuves kainavo ne viena desimti tukstanciu ir tikrai jos neatsipirko, bet mes to ne nenorejome ir apie tai nei kalbu nebuvo g.gif is kur ta nuostata , kad atsipirkti turi doh.gif tiesa giminaiciai pries vestuves klause, tipo kiek zmogui sodyboj kainuoja, tai aisku visi padovanojo daug daugiau, ale tokiu mastymu , kad maistas atsipirktu biggrin.gif mes daug gavom, daug ir isleidom, bet nei neskaiciavom kiek atsipirko, ir mes kvietem savo artimus, mylimus zmones, as buciau buvus laiminga nuo kidkvieno po knyga ar patalyne gavus, man buvo svarbiausias ju buvimas kartu ta diena.....dvi poros nedalyvavo del pinigu, tai man buvo ziauriausiai, nezinau, kaip as elgciaus tokioje situacijoje, bet kaip as joms sakiau, as taip niekada nepadaryciau....man skaudziau buvo, kad jie nedalyvavo, negu nera ka lyginti, butu padovanoje pvz puodelius du....tai man butu buvus super vestuviu dovana nuo mano draugu....
Atsakyti
QUOTE(Lauren W @ 2013 09 16, 10:09)
Na pas mus tokia nusistovėjusi ,,stafkė".. ne aš sugalvojau tokias sumas, bet pas mus drauguose visi po tiek sveikina. Todėl jei aš tiek įdėti dėl kažkokių priežasčių negalėčiau, tai jau verčiau skolinčiausi (nors čia lb kažin), šiaip tiesiog neičiau, nes man būtų gėda. Jei pas jus normalu yra nuo poros dėti 200lt, tai vadinasi, pas jus taip priimta. Pas mus kitaip. Įdėję 200lt būtume švelniai tariant nesuprasti. Nežinau kodėl kai kurios merginos taip piktinasi, bet pas mus yra būtent taip ir ne kitaip. Taip pat man atrodo, kad šios užklausos autorė ne veltui klausia, ar eiti su 200lt ar neiti visai, nes turbūt žino ,kad pas juos įprasta suma yra taip pat ne 200lt. Tiesiog aš ją suprantu, kad jaustis ūbagu yra labai nemaloni situacija ir jeigu šios situacijos galima išvengti, tai gal verta pagalvoti ir apie tai. Kiekvieno reikalas rinktis. Dar atsakant į autorės klausimą, pagalvojau, kad aš šioje situacijoje turbūt tiesiog ateičiau nuoširdžiai pasveikinti prie bažnyčios.

tai gal reikia rinktis draugus kurie suprastu jusu esama situacija, o ne tokius kurie vertina pagal vokelio turini smile.gif
Atsakyti
QUOTE(safranas.sss @ 2013 09 18, 07:32)
Na nežinau kaip ten pas ką, bet, jei jau darau balių, kur už žmogų aš galiu mokėt 250lt, tai man nėra svarbu kiek kas atneš. Tai tiesiog reiškia, kad aš pakankamai pinigų turiu tokią šventę daryt. O jei daryt šventę, skolintis pinigus ir tikėtis, kad visi suneš, va tai man yra apgailėtina.  Reiškias žmogus ne tik kad neįvertina savo galimybių, bet dar ir stengiasi itin(mano nuomone) kvailai pasigirti prieš kitus. ("draugus"). Tikrai nieko nenorėjau įžeist. Tai tik mano nuomonė.  4u.gif


Sutinku su visomis, kad imti paskolą vestuvėms nėra labai protingas sprendimas drinks_cheers.gif
Tačiau nesutinku, kad jei gali organizuoti vestuves, kur vienas žmogus kainuoja 250lt (ir daugiau), tai jau nesvarbu kas kiek neš smile.gif Vestuves niekada neatsiperka, bet balius (maistas, gėrimai) atsipirkti gali jei dalyviai susimoka už save smile.gif juk į restoraną neturėdamos pinigų irgi neinat, tai kodėl į vestuves atrodo eiti normalu?
Beje paskolos vestuvės išeina jau už šios temos ribų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauren W @ 2013 09 18, 16:11)
juk į restoraną neturėdamos pinigų irgi neinat, tai kodėl į vestuves atrodo eiti normalu?



Restoranu visokiu yra, gali pasirinkti pagal galimybes ar eit pavalgyt uz 30 lt ar uz 100 Lt. O "savo kainos" vestuvese nepasirinksi, tai sprendzia jaunieji, nes tai JU vestuves ir tik jie sprendzia kiek isleisti zmogui. O jei zmones pasiturintys ir nori prabangios sventes jie gali ir 500 Lt vienam sveciui isleist, negi reikia "sumoketi" uz savo dalyvavima ir nuskriausti finansiskai savo seima del jaunuju uzgaidos?

Atsakyti
QUOTE(Lauren W @ 2013 09 17, 15:08)
1.O tai pagal jūsų teoriją išeina taip, kad jei jau esi draugas, tai gali eit ir su 50lt?  2.Kuo blogas vien pasveikinimas prie bažnyčios ar cmb?  g.gif 
Turi pinigų - eini, neturi - ateini pasveikint prie bažnyčios. Kur problema?

1.Ne. Ir nevaidinkit, kad nesupratot. Pagal mano teorija, draugai draugus supranta, jie supranta kas yra sunki kito zmogaus materialine padetis ir jei gautu maziau nei tikejosi/norejo/lauke, tikrai nebutu tokio dalyko kaip "liktum nesuprasti tiek padovanoje". Draugai suprastu ir net negalvotu, kad oj kiek mazai dave. Draugams nerupetu suma vokelyje. Bet tik TIKRIEMS draugams.
2.o jei ir vaziuot prie CMS kainuoja, nes ne tam mieste?
Man maloniau butu, jei tikra drauge, kad ir su 20 Lt voke ateitu, bet ateitu i mano svente, o ne, kad ir 100 Lt kainuojancia puokste prie CMS pastovetu.
Na, bet mes cia taip skirtingai vertinam draugus

QUOTE(Lauren W @ 2013 09 17, 15:47)
Įdomu kaip jūs pati jaustumėtės jei organizuotumėt vestuves, kuriose balius (maistas ir gerimai tik) vienam žmogui kainuoja 250lt,

Lauren, o tada kodel jus tada nesidomit sveciu jausmais ir neatsiklausiat ju, kiek jie galetu baliui skirti? Ar jie nori valgiu uz 250 Lt, o gal jiems uz 50 pakaktu?

QUOTE(Lauren W @ 2013 09 18, 15:11)

Tačiau nesutinku, kad jei gali organizuoti vestuves, kur vienas žmogus kainuoja 250lt (ir daugiau), tai jau nesvarbu kas kiek neš smile.gif Vestuves niekada neatsiperka, bet balius (maistas, gėrimai) atsipirkti gali jei dalyviai susimoka už save smile.gif juk į restoraną neturėdamos pinigų irgi neinat, tai kodėl į vestuves atrodo eiti normalu?


o kas liepia uz tiek organizuoti? Prestizas neleidzia??? O kodel as turiu tada moketi 250 Lt, jei baliuj mazai valgau, daug soku, alkoholio visai nevartoju? Tada as nemoku uz save, o dar ir uz tuos, kurie geria ir daug eda. O jei jau lyginat pagal restorana, tai restorane as pati nuspresiu ka ir uz kiek valgysiu. Ir tikrai uz SAVO maista susimokesiu. Uz tai ka as noriu. O dabar jus nutariat, kad kiekvienas jums kainuos 250. O gal zmones uz tiek net nenori, o tik turi tenkint jusu igeidzius (gi noriu prasmatniu vestuviu beee.gif ) ir visai neziurit ar sveciai tiek isgali/nori islesit (o koks skirtumas, vistiek jie privalo uz save susimoket, kad ir nezino, kiek uz juos sumoketa).
O gal jus sveciams pasakot, kiek turi i voka idet, kad per mazai nepasirodytu? Kitaip is kur gi zinot ar 120 uz zmogu, ar 250 ar 300???
Atsakyti
Šiuo metu planuoju vestuves. Liūdniausia man būtų, jei mano mylimi draugai į jas neatvyktų bijodami papiktinti mane per maža suma vokelyje...
Planuodama neturiu net minties, kad vestuvės apsimokės ar atsipirks, užtat stengiuosi planuot pagal savo finansines galimybes. O kiek gausim dovanų, tiek gausim.
Tikiuosi, kad jei kam iš draugų kiltų tokia dilema, jie manęs paklaustų: "klausyk, o tu neįsižeisi, jei mes mažai į vokelį įdėsim? Šiuo metu ne kažin kaip verčiamės..." Ir žinote, ką aš jiems atsakyčiau? "Jei jums šiuo metu sunku, nedėkit nieko į tą vokelį. O jei dėl to jaučiatės blogai, gal galėtumėte atvykti porą valandų anksčiau ir padėti mano anytai papuošti šventės vietą? Tai būtų tokia gera dovana man..."
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2013 09 23, 21:21)

Tikiuosi, kad jei kam iš draugų kiltų tokia dilema, jie manęs paklaustų: "klausyk, o tu neįsižeisi, jei mes mažai į vokelį įdėsim? Šiuo metu ne kažin kaip verčiamės..."

as nemanau, kad kas nors taip pasakytu. Greiciausiai pranestu, kad nedalyvaus ir tiek. As manau, kad jei jau yra draugai, kuriuos tikrai norsi matyti, o zinom, kad ju sunki materialine padetis (apie draugus juk kazka zinom, ar ne?), tai patys ir turetume pasakyti, jog ne vokelio turinys svarbiausias, o jie. Tada jei ir patys negalvos eiti ar neiti, ir ar paskui "nepasirodys nesuprasti".
Atsakyti
Į kitų kailį neilysi. Ta materialinė padėtis, kuri demonstruojama, kartais gerokai skiriasi nuo realios. Turiu pažįstamą, kuri gyvena nuo algos iki algos su "dieta" mėnesio gale, bet vis tiek naujiem drabužiam pinigų nepagaili ir sudaro įspūdį, kad gyvena gerai. Turiu ir draugus, kurie labai mažai sau leidžia, atrodo kad visad taupo, bet realiai uždirba ne tiek ir mažai. Tiesiog šiaip yra iš neturtingų šeimų ir įpratinti visame kame taupyti.
Kita vertus, jei nebūčiau čia paskaičius, man net galvon nebūtų atėję, kad žmonės gali neateit, nes per mažai vokelin įdės. Pati dėl to nesiparinu. Štai draugų pirmą vaikelį, kai lankėm, dovanojom brangią nešioklę kūdikiui, o dabar gimus jų antram esam taupymo režime ir ko gero tiesiog kokį nedidelį žaisliuką tepadovanosim. Nesuku sau galvos, ką jie pagalvos dėl to. Lygiai taip pat nesiparinau, kai draugė pakvietė į vestuves užsieny - aš tiesiai šviesiai pasakiau, kad negaliu sau leisti. Jos vyras pasisiūlė apmokėt mums lėktuvo bilietus. Pasilaužėm dėl mandagumo, bet sutikom. Juk jai akivaizdžiai buvo svarbiau, kad svetimoj šaly šalia jos būtų savų, o ne kiek tai kainuos.

Žodžiu, mažiau "parkių", daugiau pasitikėjimo ir atvirumo - viskas bus OK!
Atsakyti
mes pries 3savaites ejom I vestuves,nedideles tik artimi draugai. jaunieji eme pirti su nakvyne 2 dienom buvo labia fainai.
mes dejom I voka 200lt. ir geles,nepasakyciau,kad mazai,pagal mane normaliai. vienas draugas dejo taip pat 200lt. jis ejo vienas. mano sesuo pries men ejo keturiese 2suauge 2vaika,taip pat dejo 200lt. zinoma jai galimybes leidzia gali ir pora tukstanciu deti. ziurint kokie draugai,nes jauniesems svarbu draugai o ne kiek idesi.
del drabuziu ira visokiu saitu,pati ziurejau baline suknele 40lt. vyr . kostiumas nuo 100lt.
bet kiek teko but zakse,tai mazai kas su balinem sukniom eina ar vyrai su kotiumais,galima kostiumines kelnes ir koks juodas,pilkas svarkas. as pati prie sukneles svarkeli pigiuosiose nusipirkau uz 6lt.
jai tikrai geri draugai nestresuokit ir ruoskites baliui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikutė: 27 rugsėjo 2013 - 22:27
[quote=safranas.sss,2013 09 18, 06:32]
Na nežinau kaip ten pas ką, bet, jei jau darau balių, kur už žmogų aš galiu mokėt 250lt, tai man nėra svarbu kiek kas atneš. Tai tiesiog reiškia, kad aš pakankamai pinigų turiu tokią šventę daryt. O jei daryt šventę, skolintis pinigus ir tikėtis, kad visi suneš, va tai man yra apgailėtina. Reiškias žmogus ne tik kad neįvertina savo galimybių, bet dar ir stengiasi itin(mano nuomone) kvailai pasigirti prieš kitus. ("draugus"). Tikrai nieko nenorėjau įžeist. Tai tik mano nuomonė. 4u.gif
[/quote ]


drinks_cheers.gif

Išvis kas čia per nesamonės su stafkėm ir pinigų nešimais? Man grubiai sakant buvo nusišikti kas kiek atneš ir išvis ar atneš, nors dauguma dėjo po 200lt nuo poros, bet nei aš atsimenu kas kiek nešė nei ką, dėjo, pinigus į vieną puse o atvirutes į kitą.
O toms , kurios čia kelia šuma, kad nemažiau 400 lt tai kai darysit gimtadienį, ar vestuves ar dar ką, tai iškart pasakykit svečiams adresą restorano, ar jei namuose švesit tai kai ateisit parodykit čekius, kad visi lai susimeta, kad užtektų ir atsipirktų g.gif ir tik nepamirškit apie vandenį, elektrą.


Kažkoks briedų briedas. Jei darai vestuves ir kvieti žmones į jas, tai kvieti tuos, kuriuos norėtum matyti šalia savęs sau svarbia diena, visiškai nepriklausomai nuo to kiek jie įdės į vokelį, na o jei darai vestuves kurių tema "co to ja" tai tada aiškiai parašyk , kad dedat po 400 lt ir nemažiau, nes jūsų nakvynė ir maistas kainuos man tiek ir tiek ,ir plius man dar turi litki doh.gif
Atsakyti
Ne viskas pinigais matuojama. Mes baliaus nedarėm, tačiau dauguma vistiek nešė vokelius. Vienas draugas buvo tuo metu bedarbis ir padovanojo mums fainą dovanėlę, kuri turbūt kainavo max 50lt, bet aš vistiek labai džiaugiausi, kad jis atėjo. Nes kai klausiau ar ateis, nenorėjo žadėti, matyt irgi gėdinosi. Beto dauguma buvo išsipustę, o jis tokiu paprastu megztuku, bet man tai buvo visai nesvarbu. ax.gif Klasiokas irgi atvažiavo dviračiu tik su gėlės žiedu ir man buvo smagu, kad žmogus nepagailėjo laiko... geriau negu draugė, kuri neatvarė iš užsienio. Ir pradžių bandžiau ją suprasti: brangu, baliaus nedarom... Bet po mėnesio ar dviejų grįžo į Lietuvą dėl Depesh mode koncerto... doh.gif Tokiais atvejais pažįsti draugus... ax.gif Depeshams pinigų užteko, o mums net atviruko neatsiuntė... smile.gif
Atsakyti