Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

labas mergyytes, jungiuosi i bureli.
kolkas turiu dvi orchidjas, daugiau kiokiu augalu, bt planuoju plestis bigsmile.gif
Atsakyti
Gal keistai nuskambės klausimas, bet kodėl raibuolės lapai prarado simetriškumą namų sąlygomis? Kai pirkau, lapai buvo vienodu atstumu vienas nuo kito, visi tvarkingai vienas virš kito, iš abiejų pusių simetriškai išsidėstę... O dabar vienas lapas "žiūri" į langą, kitas - į kambarį, vienas užgriuvęs ant kito, o tarp kitų didžiulis tarpas... Ar čia šviesos trūkumas, ar kas? g.gif Sakyčiau, kad gal prižiūrėti nemoku, bet šiuo metu ji augina ir naują šaknį, ir žiedkotį leidžia, tai gal nesijaučia blogai... g.gif
Tiesa, nuo pirkimo paaugę tie lapeliai jau, tik išsikraipę 4u.gif

Radau iliustruojančių pavyzdžių, štai pvz. simetriškai išsidėstę tvarkingi lapai: foto ir foto. O čia "išsikraipę" (pas mane dar kiek blogiau) - foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Be-bop-a-lula: 20 lapkričio 2013 - 01:48
LAba diena 4u.gif
Prasau Jusu pagalbos nezinau kas atistiko mano orchidejoms, leidzia naujus ziebstiebius pauage lie pradeda kaip medeti o ziedai pasidengia tokia lipne mase verysad.gif cia liga o gal kokiu medziagu truksta?
Atsakyti
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2013 11 20, 02:40)
Gal keistai nuskambės klausimas, bet kodėl raibuolės lapai prarado simetriškumą namų sąlygomis? Kai pirkau, lapai buvo vienodu atstumu vienas nuo kito, visi tvarkingai vienas virš kito, iš abiejų pusių simetriškai išsidėstę... O dabar vienas lapas "žiūri" į langą, kitas - į kambarį, vienas užgriuvęs ant kito, o tarp kitų didžiulis tarpas... Ar čia šviesos trūkumas, ar kas?  g.gif Sakyčiau, kad gal prižiūrėti nemoku, bet šiuo metu ji augina ir naują šaknį, ir žiedkotį leidžia, tai gal nesijaučia blogai... g.gif
Tiesa, nuo pirkimo paaugę tie lapeliai jau, tik išsikraipę  4u.gif

Radau iliustruojančių pavyzdžių, štai pvz. simetriškai išsidėstę tvarkingi lapai:

O jūs savo gėles sukinėjate ar ne?

Greičiausiai kad šviesos trūksta ir lapeliai sukasi į lango pusę.. g.gif

Papildyta:
QUOTE(Mama_aura @ 2013 11 20, 15:25)
LAba diena 4u.gif
Prasau Jusu pagalbos nezinau kas atistiko mano orchidejoms, leidzia naujus ziebstiebius pauage lie pradeda kaip medeti o ziedai pasidengia tokia lipne mase verysad.gif  cia liga o gal kokiu medziagu truksta?

Sunku atsakyti nematant, kas tai per masė, visą žiedą padengia? g.gif gal nuotrauką galite įkelti? nes jei atsiranda lipnūs lašeliai, bet nesimato jokių kenkėjų tai nieko baisaus..
Atsakyti
Vakare nufotografuosiu ir butinai imesiu 4u.gif
Atsakyti
Laba vakarėlį 4u.gif

Ruošiuosi persodinti savo orchidėją. Turiu tokį vazonėlį

http://euroflora.lt/...onas-kvadr.html

jame nėra drenažo skylučių.
Ar jis tikrai tinka orchidėjai ?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(OVM @ 2013 11 20, 17:17)
Turiu tokį vazonėlį

į tokį statosi su visu vazonu, nėra skirtas sodinimui.
Papildyta:
cituoju: "Naudojamas kaip įdėklas gėlei įstatyti"
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 11 20, 17:20)
į tokį statosi su visu vazonu, nėra skirtas sodinimui.
Papildyta:
cituoju:  "Naudojamas kaip įdėklas gėlei įstatyti"

Taip ir galvojau, kad nesąmonių prisipirksiu biggrin.gif
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(OVM @ 2013 11 20, 16:39)
Taip ir galvojau, kad nesąmonių prisipirksiu  biggrin.gif
Dėkui  4u.gif

aš irgi tokį nusipirkau, bet tam, kad įstatyt tą plastmasinį vazoną su orchidėja. bet šitas dėklas labai nepatogus. jei lapai auga ne tiesiai, o į kažkurią pusę labiau, arba jei žiedai svyra į vieną pusę, tai tas vazonas su visa gėle virsta. dabar naudoju storo stiklo vazonus kaip įdėklus, jie man patogiausi ir gražiausi smile.gif
Atsakyti
vat taip atrodo 4u.gif cia liga? verysad.gif

user posted image
user posted image
user posted image

o tokia jau ismesti? verysad.gif ar dar galiu kaip nors pagydyti?
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Mama_aura @ 2013 11 20, 19:00)
vat taip atrodo 4u.gif  cia liga? verysad.gif

o tokia jau ismesti? verysad.gif  ar dar galiu kaip nors pagydyti?

Nelabai ryškiai matosi g.gif kažkiek panašu į miltuotuosius skydamarius g.gif

Bandykit išpjauti tą dėmę ir dezinfekuoti (iš nuotraukos nesimato ar giliau skrotelė nepažeista) ir pastatykit atskirai nuo kitų gėlių.
Atsakyti
verysad.gif reikia pagalbos is orchideju augintoju. Pries kelias dienas nuluzo stalo koja, krito zemyn televizorius, sviestuvas ir mano orchidejos verysad.gif nuluzo taip ilgai auginta sakele, iplyso lapas. Ta vakara pergyvenau, bet buvo naktis, ryte isskubejau i darba ir nesikreipiau cia i foruma. Ta vakara, kai taip atsitiko, pamirkiau vandenyje kaip ir visada, nes buvo apie 3 savaites nelaistytos ir isdziuvusios. Jau kita ryta man jos pasirode, kad saknys keistokos, bet galvoju nuo streso augaleliuj gal...
Kita diena mazoji orchideja pradejo gelsti ir siandiena atrodo va kaip
[img=http://s18.postimg.org/plfyggwph/PB201525.jpg]

O didziojoj orchidejoje saknys kazkaip keistai atrodo, ziuriu viduj gelsti pradejo, nors po kritimo ir pamirkymo vandenyje buvau apziurejusi ir tokios nebuvo tikrai.

[img=http://s24.postimg.org/6ktj1gh9t/PB201530.jpg]

ir nezinau ka daryti su ta nuluzusia sakele verysad.gif ar yra galimybe man ja toliau auginti? ar ka su ja daryti?
[img=http://s9.postimg.org/pflbp93tn/PB201526.jpg]

Atsakyti