Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Taip, paprasti iešmeliai sumuštiniams (apie dvidešimt su virš cm ilgio). Geriausia smeigti kuo arčiau vazonėlio vidurio, nes ten substratas išdžiūna paskiausiai, bet tai padaryti geriausia persodinant orchidėja, nes matosi, kad nepažeidžiamos šaknys.

Pagaliukas tikrinamas panašiai kaip žiūrint pyrago iškepimą - jei sausas, tai galima laistyti, o jei drėgnas, tai dar nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 07, 19:40)

Šiaip dažniausiai orchidėjas puola miltuotieji skydamariai, paprasti skydamariai, voratinklinės erkutės.

cia tikrai ne sitie,kuriuos isvardinote.... schmoll.gif
bet jie tik ant stiebo,ant lapu ju nera
Atsakyti
sveikos. nežinau, ar man pasirodė, ar ant mano kelių orcidėjų (falenopsių) lapų atsirado tokių lyg lipnių apnašėlių? gal čia natūralus dalykas ar jau koks grybas? Ir skrotelėje tokių lyg baltų apnašėlių truputis. Lapai gražūs, sveiki, o viena jau ir staigmeną žada (labai džiaugiuos tuo žiedstiebio pumpurėliu, nes čia mano pirktos po 5 Lt atgaivinimui ax.gif ). Gal patarsit, ar sunerimti dėl to lipnumėlio, ar man tiktai vaidenas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2013 11 11, 10:15)
sveikos. nežinau, ar man pasirodė, ar ant mano kelių orcidėjų (falenopsių) lapų atsirado tokių lyg lipnių apnašėlių? gal čia natūralus dalykas ar jau koks grybas? Ir skrotelėje tokių lyg baltų apnašėlių truputis. Lapai gražūs, sveiki, o viena jau ir staigmeną žada (labai džiaugiuos tuo žiedstiebio pumpurėliu, nes čia mano pirktos po 5 Lt atgaivinimui ax.gif ). Gal patarsit, ar sunerimti dėl to lipnumėlio, ar man tiktai vaidenas  bigsmile.gif

lipnumas normalu, jei nesimato kenkėjų. bet jei pirkot nukainuotas, galėjot parsinešti ir miltuotąjį skydamarį, tos baltos apnašėlės gali būti jų kiaušinėliai, reiškia kažkur turi būti ir suaugęs egzempliorius. todėl tas apnašas nuvalykite vata suvilgyta spiritu, degtine, aš kvepalus kartais panaudoju, ir stebėkit. jei kartosis, info apie šių parazitų naikinimas rasite temoje, kalbėta daug kartų.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 11 11, 10:51)
lipnumas normalu, jei nesimato kenkėjų. bet jei pirkot nukainuotas, galėjot parsinešti ir miltuotąjį skydamarį, tos baltos apnašėlės gali būti jų kiaušinėliai, reiškia kažkur turi būti ir suaugęs egzempliorius. todėl tas apnašas nuvalykite vata suvilgyta spiritu, degtine, aš kvepalus kartais panaudoju, ir stebėkit. jei kartosis, info apie šių parazitų naikinimas rasite temoje, kalbėta daug kartų.

ačiū Jums labai, stebėsiu žiūrėsiu, degtine pavaišinsiu 4u.gif
Atsakyti
Sakykite, ka daryti su persodinamos orchidejos pro vazono skylutes islindusiomis saknimis> nukarpyti ar bandyti lauzyti vazona? Pastaruoju atveju irgi nezinia ar pavyktu tai padaryti nepazeidziant saknu.....
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 11 11, 19:26)
Sakykite, ka daryti su persodinamos orchidejos pro vazono skylutes islindusiomis saknimis> nukarpyti ar bandyti lauzyti vazona? Pastaruoju atveju irgi nezinia ar pavyktu tai padaryti nepazeidziant saknu.....

Teko persodinti keletą phalaenopsių, kurių šaknys buvo išlindusios per plastikinio vazono skylutes (tokie augalai pas mane atkeliavo), tai atsargiai nukirpau dugną ir tada nedidelėmis žirklutėmis sugebėjau taip sukarpyti dugną, kad šaknų nepažeidžiau.

Jei tai neįmanoma ar labai gaila vazono, tai tiesiog pabandykite augalą ištraukti taip, kad pažeistumėte kuo mažiau šaknų, o nulūžusius (nupjautus) galiukus pabarstykite cinamonu ir padžiovinkite. Jei augalas turi pakankamai sveikų šaknų, tai nieko blogo tikrai nenutiks. Phalaenopsiai turi tokią savybę, kad jei pažeidžiamas šaknies augimo galiukas, tai ta šaknis nenunyksta, o gali imti šakotis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 11, 18:51)
Teko persodinti keletą phalaenopsių, kurių šaknys buvo išlindusios per plastikinio vazono skylutes (tokie augalai pas mane atkeliavo), tai atsargiai nukirpau dugną ir tada nedidelėmis žirklutėmis sugebėjau taip sukarpyti dugną, kad šaknų nepažeidžiau.

Jei tai neįmanoma ar labai gaila vazono, tai tiesiog pabandykite augalą ištraukti taip, kad pažeistumėte kuo mažiau šaknų, o nulūžusius (nupjautus) galiukus pabarstykite cinamonu ir padžiovinkite. Jei augalas turi pakankamai sveikų šaknų, tai nieko blogo tikrai nenutiks. Phalaenopsiai turi tokią savybę, kad jei pažeidžiamas šaknies augimo galiukas, tai ta šaknis nenunyksta, o gali imti šakotis mirksiukas.gif

ACIU, bandysiu aukoti vazona - keleta metu mane ziedais dziuginancio augalo labiau gaila nei pora litu kainuojancio plastmasiuko smile.gif
Atsakyti
Radau saknis zalias, bet lyg su baltais bruksniukais - negi tai kokios ligos ar kenkeju pozymis g.gif

user posted image

Tiesa, nuotraukoje saknys apibarstytos cinamonu, tai gal tie balti bruksniukai nelabai ryskiai matosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 11 11, 20:58)
Tiesa, nuotraukoje saknys apibarstytos cinamonu

o kam tas cinamonas? Norėjau pajuokaut, bet tiek tos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 11 11, 19:58)
Radau saknis zalias, bet lyg su baltais bruksniukais - negi tai kokios ligos ar kenkeju pozymis  g.gif

Tiesa, nuotraukoje saknys apibarstytos cinamonu, tai gal tie balti bruksniukai nelabai ryskiai matosi  g.gif

cinamonu barstomos tik šaknų pjūvio vietos, cinamonas dezinfekuoja ir užlipina žaizdą, ji greičiau gija. pabarsčius visas šaknis, užkimšit jų poras, jos blogiau kvepuos, taip kad to daryti nereikėtų. jei norite dezinfekuoti visas šaknis, galite pamirkyti kalio permanganato silpname tirpale.
dėl baltų brūkšniukų nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 11 11, 20:58)
Radau saknis zalias, bet lyg su baltais bruksniukais - negi tai kokios ligos ar kenkeju pozymis  g.gif

Mano nuomone, viskas gerai su tom šaknim ir maniškės tokių brūkšnelių turi ir jie netrukdo joms nei augti, nei žydėti mirksiukas.gif
Atsakyti