Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Apelsina @ 2013 11 11, 19:58)
Radau saknis zalias, bet lyg su baltais bruksniukais - negi tai kokios ligos ar kenkeju pozymis  g.gif

man rodos rusu puslapy apie orchidejas skaiciau,kad tai perlaistymo pozymis..
tiksliai nepasakysiu,tegul zinoves pasireiskia siuo klausimu
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 11 12, 11:02)
Mano nuomone, viskas gerai su tom šaknim ir maniškės tokių brūkšnelių turi ir jie netrukdo joms nei augti, nei žydėti  mirksiukas.gif

Aciu dideliausias uz smarkiai paguodzianti atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 11 12, 11:02)
Mano nuomone, viskas gerai su tom šaknim ir maniškės tokių brūkšnelių turi ir jie netrukdo joms nei augti, nei žydėti  mirksiukas.gif

mano visos gėlės irgi su tokiais brūkšneliais smile.gif aš jų tikrai neperlaistau, greičiau atvirškčiai blush2.gif
Atsakyti
sveikos. mano phalenpsiai (paprastieji maximiniai ir pan) leidzia ziedstiebius - kokias trasas rekomenduotumet, turimas i pabaiga....
Atsakyti
Seminaras Vilniuje lapkričio 30 d., šeštadienį, 12 val. 4u.gif
Seminaro tema: "Noriu savo orchidariumo...". Apie orchidariumus ir jų įrengimą papasakos Egidijus Pranaitis (orchidejos.lt).
Atsakyti
ar gali buti, kad mano orchideja uzpuole voratinklines erkutes unsure.gif verysad.gif ant substrato psamaciau baltus taskiukus ir voratinklius. nuploviau gelyte ir persodinau o nauja substrata. o gal reikejo kokia chemija naudoti, kad jas panaikinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(katikai @ 2013 11 18, 11:30)
ar gali buti, kad mano orchideja uzpuole voratinklines erkutes unsure.gif  verysad.gif  ant substrato psamaciau baltus taskiukus ir voratinklius. nuploviau gelyte ir persodinau o nauja substrata. o gal reikejo kokia chemija naudoti, kad jas panaikinti? g.gif

voratinklinės erkutės gyvena ant augalo, ne ant substrato, ir jos yra ne baltos, o rusvos.
viską gerai padarėt, dabar stebėkit. bet man panašu, kad tai ne parazitai, o pelėsinis grybelis, kažkas panašaus?
Atsakyti
Labas merginos,gavau nuo vyro phalenopsi,zinoma saknys lindo per vazono apacia,teko zydinti persodinti,nes augo dar vienas salia jo,atskyriau,nei viena saknele nebuvo persipynusi,mazylis su 3 lapukais,pakankamai ilgais,tik saknys matesi gerokai perlietos,bet tikiuosi ir didziojo ziedai nenubyres persodinus ir mazasis augs puikiai,kolekcija namuose orchiu vis dideja blush2.gif kaip priziureti toki jaun augaliuka?
Atsakyti
Gal auginančios ir patyrusios patars , pataisys, bet aš mažyliukus auginu 15 cm skermens stiklinėje peleninėj. Šaknelės visų trijų didėja, reiškia ne taip jau ir blogai. Neturėjau kiminų, tai atsinešiau samanų ir palaikiau kokį pusdienį kalio permanganato tirpale. Kartais įpilu vandenėlio, kad keramzitas būtų drėgnas. Samanas beveik kasdien papuškiu truputį. Man net gražiai atrodo.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Deimone @ 2013 11 18, 13:21)
Labas merginos,gavau nuo vyro phalenopsi,zinoma saknys lindo per vazono apacia,teko zydinti persodinti,nes augo dar vienas salia jo,atskyriau,nei viena saknele nebuvo persipynusi,mazylis su 3 lapukais,pakankamai ilgais,tik saknys matesi gerokai perlietos,bet tikiuosi ir didziojo ziedai nenubyres persodinus ir mazasis augs puikiai,kolekcija namuose orchiu vis dideja  blush2.gif kaip priziureti toki jaun augaliuka?

taip pat kaip ir suaugusį. jei pasodintas mažame vazonėlyje, tai greičiausiai dažniau reikės palaistyt. dar, jei neužsitraukę šaknų galiukai, t.y. augalas aktyviai auga, galima palepinti augimo stimuliatoriumi.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 11 18, 17:54)
taip pat kaip ir suaugusį. jei pasodintas mažame vazonėlyje, tai greičiausiai dažniau reikės palaistyt. dar, jei neužsitraukę šaknų galiukai, t.y. augalas aktyviai auga, galima palepinti augimo stimuliatoriumi.

dekui uz informacija,reikes nusipirkti stimuliatoriaus ir palepinti geliuka mirksiukas.gif
Atsakyti
kviečiu dalyvauti renginyje, kurio pertaukėlės metu organizatoriams galėsite užduoti rūpimus klausimus apie orchidėjų auginimą:

"Lapkričio 30 d., šeštadienį, 12 val. Lietuvos orchidėjininkų draugija kviečia susitikti Vilniuje, Rasų g. 50A.
Seminaro tema: „Noriu savo orchidariumo...“. Apie orchidariumus ir jų įrengimą papasakos Egidijus Pranaitis (orchidejos.lt).

Renginio kaina 5 Lt. Dalyvių skaičius ribotas, todėl registruotis būtina! (Registracija telefonu 8 685 57523, el. paštu geliukai[eta]gmail.com, taip pat čia, forume: šioje temoje arba až Olivijai).

Seminaro metu veiks LOD parduotuvėlė. Bus galima užsiprenumeruoti žurnalą „Orchidėjos“ 2014 metams, taip pat įsigyti žurnalų specialiomis kainomis (išskyrus naujausią numerį).

Užsisakantiems prekių iš orchidejos.lt ir norintiems atsiimti seminaro metu, bus taikomos specialios kainos.
"

LOD forumas smile.gif
Atsakyti