Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Reptilijų žievės laaaabai arti to, ko reikia pahalenopsiams biggrin.gif

Dangira, o kaip susmulkinti kietus kokoso kevalus g.gif Beje dėl kokosų, tai su jais atsargiai, nes jie yra linkę pelyti. Ne viena forumietė (LOD forume teko skaityt) naudojo išvalytus kokoso kevalus (pragręžę apačioje skylutes) auginti drėgnamėgėms orchidėjoms ir susidūrė su bėda, kad jie labai pelyja. Vat ir galvoju ar tas pats neatsitiks su smulkintais kokoso kevalais, kurie bus substrato mišinyje?

Dėl pušies žievės iš gamtos, tai ją surinkus būtinai reikėtų iškaitinti orkaitėje, ar palaikyti verdančiame vandenyje (aš taip darau, nes tada nebūna jokio kvapo ir procesas greitas, tik kad po to reikia kelias dienas paskleidus padžiovinti).

Drėgnamėgėms orchidėjoms, tokioms kaip raibuolės ar vyžūnės, aš į substratą įmaišau kedro riešutų kevalų - jų geldelėse ilgiau užsilaiko vanduo, bet nėra pastebėta, kad juose veistųsi pelėsis mirksiukas.gif
Atsakyti
Dazniausiai visur minima pusies zieve- esu girdejusi, kad ilgai nepuva ir savo strukturos nekeicia maumedzio .
Papildyta:
As kokoso kevalus lauke su plaktuku susismulkinau .Visai gerai sutrupa gali pasirinkti ar smulkiau ar stambiau .
Atsakyti
Iš esmės tinka visokiausios nesukrentančios medžiagos, nes iš jų orchidėja maistinių medžiagų gauna labai mažai - pagrindinis jų "maistas" yra vanduo ir trąšos. Juk orchidėjas galima auginti ir ant blokų, akmenų, lavos gabalų, šakų ir pan. ir t.t. mirksiukas.gif

Bet kokios, turiu omeny medžiagos, kurios pačios neišskiria kažkokių medžiagų - net per seminarą buvo minėta kokios vielos pvz. netoleruoja kai kurios orchidėjos (kalbant apie pririšimą ant bloko) - tai būtų varinė viela.

Galima į substratą dėti pušies ar maumedžio žievės, kokoso čipsų, medžio anglies gabaliukų, perlito, kedro riešutų kevalų, karpytų kamščių, lavos gabalėlių, netgi akmens vatos gabaliukų, kiminų. Čia neturiu omeny į substratą, skirtą phalaenopsiams - kalbu apie visas orchidėjas, o jau konkretų mišinį reikėtų gaminti konkrečiam augalui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(balleys @ 2013 10 24, 23:41)
Gal kas bandete stai toki persodinimo rinkinuka? Zadu persodint svo orchideja nes nuzydejo ir jau visai netelpa vazonelyje, o nerandu pas ms UK pirkti zieves, o cia raso kad yra kazko tokio g.gif

pirkausi sias orchiu zemes persodinedama,gelytes,vienos geriausiu matytos cia UK ir gelytes persodintos atsigavo,taciau sodo centruose ju kaina skiriasi nuo parduodamu e-bay mirksiukas.gif
manasis phalenopsisi dziugines mane ziedais 6 menesius nuzydejo pries menesi ir auginasi kazka naujo blush2.gif nejaugi jis vel zydes bigsmile.gif lapukas naujas auga kaip ant mieliu blush2.gif reikes siandien trasu nusipirtki,taciau perku jas ne spec orchems ir visoms gelems sios trasos labai tinka,nes visos bujoja kaip pasiute ax.gif
Atsakyti
Mergaitės, noriu Jūsų patarimo... Gavau štai tokį grožį dovanų thumbup.gif user posted image Tačiau jo gumbai geltonuoja ir raukšlėjasi g.gif user posted image , user posted image Turiu ją savaitę, žiedeliai skleidžiasi. Perliejau 1 kartą. Laikau vonioje (šilta, šviesu). Gal drėgmės per mažai? g.gif
Atsakyti
merginos ateinu padėkoti už pagalbą naikinant skydamarius, actara nepadėjo, o kažkuri iš jūsų pasiūlė plauti ūkišku muilu, super thumbup.gif ....didelis glėbis gėlių ( orchidėjų) už gerą patarimą, tas baisas pabaisas išsinaikinau, ir mano orchidėjos kaip pasiutusios žiedstiebius puolė leisti ( nors niekuo netręšiu) po 4-5 kiekviena, man taip dar nėra buvę....ačiū ( gaila neatsimenu niko geros patarėjos ax.gif ) 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalabamba @ 2013 11 01, 11:13)
Mergaitės, noriu Jūsų patarimo... Gavau štai tokį grožį dovanų  thumbup.gif

Cimbidžiai mėgstą vėsą, taip kad galite pastatyti kur vėsiau, ilgiau žiedais pasidžiaugsite ir nepersistenkite su liejimu 4u.gif
Stebėkite tuos gumbus, jei minkštėja, tai panašu kad bus pakliuvę vandens ir pradėję pūti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 01 lapkričio 2013 - 12:29
Sveikos, gelininkes 4u.gif tikriausiai jau tokia tema kalbejot ir i panasius klausimus atsakinejot, bet kadangi esu siame reikale visiskai "zalia" ir baigiu nugaisint viena vienintele savo orchideja, tad man reikia aiskaus ir konkretaus atsakymo. taigi...visos mano orchidejos saknys nupuvo, lapai nukrito ir liko viena vienintele normali pavirsine saknis. ar imanoma dar isgelbeti ir atgaivinti kaip nors ta gele? kaip tai padaryti?saknis kokiu 1.5-2 cm. merkti i vandeni ar daryti ta vadinama reanimatoriu? lb atsiprasau uz neismanyma ir aciu is anksto atsakiusioms i mano klausimus 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniegienė @ 2013 11 02, 15:53)
visos mano orchidejos saknys nupuvo, lapai nukrito ir liko viena vienintele normali pavirsine  saknis. ar imanoma dar isgelbeti ir atgaivinti kaip nors ta gele?

nėra vaizdinės medžiagos.
Galima auginti kaip vandą, stiklinėje vazoje.
Siūlyčiau naują įsigyti, bet pažaisti visada verta 4u.gif
Atsakyti
Sniegiene, man atrodo, kad ir žaisti su vos viena šaknim neverta, nusipirkite naują augalą, paskaitykite temos pirmąjį postą ir nuorodas, ir nebedarykite klaidų, sėkmės!

Lalabamba, tikrai cimbidžiai mėgsta vėsiau ir ilgiau žydi tokiomis sąlygomis, plačiau apie auginimą čia. kas dėl gumbų, tai visai gali būti, kad parduotuvėje buvo perlietas ir papuvo šaknys. pavasarį pasiruoškite persodinimui, tuo pačiu patikrinsit šaknis, o kol kas džiaukites žydėjimu.

voras34, o kaip jūs plovėte orchidėjas ukišku muilu? įdomus pats procesas, kaip ką darėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 02 lapkričio 2013 - 17:04
aš dariau taip: paėmiau kempinę ir smarkiai išmuilinau, kad putos susidarytų, putomis apkroviau smulkias dalis, o stambias, ty. lapus tiesiog nuvaliau su ta kempine, kur nepasiekiau dar putomis užkrėčiau ir palikau 0,5 valandos, tada -po šiltu dušu viską nuploviau... gal po poros savaičių pakartojau...pas mane jos smarkiai užpultos buvo tai nebuvo baisu eksperimentuoti...lapai likę su tokiom baltom dėmės, kaip nuo kalkėto vadens būna, skaičiau, kad reikia valyti su pieneliu, kol, kas nebandžiau, nėra kada.... ax.gif
( nesakau, kad taip teisinga, bet man padėjo, o ir orchidėjos dabar kaip pamišusios leidžia žiedynkočius ir tiek, kad pas mane dar nebuvo, išleidžia vieną stiebą, iš jo dar 3 ties akutėmis...galvoju, gal orchidėjoms šarminė terpė patinka...?)
Atsakyti
Gerą vakakarą, orchidėjų augintojos. Labai reikėtų jūsų patarimo. Viena iš mano orchidėjų užaugino du vaikus. Vienas turėjo daugiau šaknų ir vieną žiedstiebį, tai gražiai atskyriau ir pasodinau. O dėl antro kylą klausimas - sodinti ar palikti? Vaikiukas turi nedaug šaknų ir du gražius žiedstiebius.

Būsiu dėkinga už patarimus ir nuomones.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Sigi-: 03 lapkričio 2013 - 18:47