Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija

As taip pat visoms, turincioms kreiva nosies pertvara ir del to kenciancioms, siulau nedelsti ir nebijoti padaryti tam gala ir pasidaryti operacija. Nors,kaip jau minejau anksciau, mano nosis dar po operacijos visai neuzgijo, ir dar lengvai kvepuoti negaliu, taciau jausmas, kad pagaliau ryzausi ir padariau toki "zygdarbi" ir pasidariau operacija yra NEPAKARTOJAMAS thumbup.gif

Papildyta:
As tik visoms, turincioms kreiva nosies pertvara, kuri trukdo laisvai kvepuoti, noreciau patarti ryztis operuotis. Kaip jau minejau anksciau, nors mano nosis po operacijos dar nera visiskai sugijusi, ir dar negaliu taip jau laisvai kvepuoti kaip noreciau, taciau labai savimi didziuojuosi, kad pagaliau ryzausi issitiesinti pertvara yra nerealus. Labai tuo dziaugiuosi thumbup.gif
Taigi, nebijokit tos operacijos ir ryzjites ja pasidaryti biggrin.gif
Atsakyti
Man pries 1,5 metu istiesino nosies pertvara smile.gif As daug metu(jau net nepamenu kiek) pastoviai gyvenau su lasiukais.Siaubas kazkoks-kazkur vaziuoji,tai tik galvoji kaip cia nepamirst;baigesi poveikis-jau visa perdziuvus..Kai prisimenu baisu.O dar mano gydytoja aiskino,kad nelabai ka cia padarysi blink.gif Tai gerai,kad susisviete,kad tai nesamone smile.gif blush2.gif Nes turiu pavyzdziu,kai ir po operacijos nelabai situacija pasikeicia..
O as kadangi tryzne kaip turi but,labai labai bijojau.
Ir labai dziaugiuosi,kad pasiryzau rolleyes.gif Mane operavo greitosios pagalbos ligoninej-pas gydytoja S.Balseri mirksiukas.gif Labai mielas daktaras,savo darba ismano-ir isvis as tam skyriuj nesutikau nei vieno nemalonaus zmogaus.Net keista,kai pagalvoji,kad taip buna doh.gif
Skyrius sutvarkytas,tvarkingas rolleyes.gif
Tos dvi dienos po operacijos,tai tikrai labai bjaurios buvo-nosis uzkimsta,miegojau pusiau sedom,valgyt normaliai negali,gert irgi blink.gif doh.gif
Bet tai tikrai verta...Nes nuo tos dienos,kai iseme tamponus-as KVEPUOJU thumbup.gif Kvapai atsirado..Lasu nebereikia.. thumbup.gif Net kai sloga buna,jinai nebe tokia..
Tai kam reikia sios operacijos-darykites butinai.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2006 12 12, 14:22)
mano vyrui siandien tokia operacija padare,. tai jo atsiliepimai prabudus: o jezau kaip skauda.
bet situacija jau buvo visai prasta, jis nuolat turejo galvos skausma ir sloga, sunkiai kvepuodavo ir nieko issnypsti negaledavo. jau nesneku apie baisu knarkima...

Jam turbut sinusitas? Labai butu idomu suzinot ar padejo?
Atsakyti
Aš 6 metus gyvenau su vaistais nuo slogos, begalės jų suvartota. Galiausiai radau gydytoją Pranevičių, nuėjau pas jį, jis pasakė, kad iškrypusi nosies pertvara, padidėjusios kriauklės, ir turbūt reikės operuoti. Tačiau pirmiausia reikėjo atsikratyti pripratimo prie vaistų. Tam išrašė kažkokius vaistus. Tuos vaistus pavartojau mėnesį vietoj įprastinių, sunku buvo pirmas 2 dienas, pro nosį nekvėpavau, paskui vis gerėjo, o po mėnesio aš nutraukiau vartoti ir tuos vaistus. Dabar jau beveik metus gyvenu be jokių vaistų smile.gif
Kvėpavimas nėra superinis, tačiau kvėpuoju pakankamai laisvai, pro burną kvėpuoti nereikia (tik bėgojant tenka būti išsižiojus, oro tada trūksta), kartais tam tikromis sąlygomos nosis būna šiek tiek užsikimšusi, bet tiek, kad vistiek pro nosį kvėpuoti užtenka, sloga bėga, kai geriu karštus gėrimus, bet tereikia šiek tiek išpūsti nosį.
Operacijos net neprireikė biggrin.gif Tiesa, gydytojas sakė, kad jeigu nepatiks situacija, kaip kvėpuoju, operaciją galiu darytis, o ir mano pertvarą būtų naudinga kada nors išoperuoti. Tačiau tiesą sakant, situacija mane visa tenkina, gal kada ir operuosiuosi, bet taip gyventi visai gerai, ypač palyginus, su tuo kas buvo. O kas buvo - buvau "narkomanė" smile.gif, 300 lt kas mėnesį vaistams nuo slogos (paskutiniuosius metus, nes vaistų laikui bėgant reikėjo vis daugiau), važiuojant 2 mėnesiams į užsienį su savim vežiausi gal 40 buteliukų vaistų nuo slogos biggrin.gif
Esu be galo dėkinga gydytojui Pranevičiui, jis buvo pirmasis, kuris rado mano problemą ir padėjo ją išspręsti. Šį gydytoją iki šiol prisimenu su didžiuliu dėkingumu. Užtat valstybinėse poliklinikose mane kiek tyrė, skyrė procedūras, kurios nieko nepadėjo, o galiausiai pasakė, kad aš meluoju ir man viskas praėjo. Nors vaistų reikėjo kaip ir iki tol.
Kai nuspręsiu operuotis, kreipsiuosi tik į šį gydytoją.
Tačiau kol kas gyventi ir taip gerai, tai operaciją atidedu neribotam laikui, o gal ir niekad jos nedarysiu biggrin.gif
Man gaila tik 6 sugaištų metų ir išmestų krūvos pinigų vaistams. Kai pagalvoju, kad per tiek metų gal 8-10 tūkst lt jiems išleidau... Kaip gaila, kad apie tą gydytoją neišgirdau anksčiau...
O dar vienas nuostabus dalykas, kas nutiko metus vaistus, tas, kad iki tol rimta pūline sloga sirgdavau bent 6 kartus per metus (ir per tą pripratimą sloga būdavo nuolat + kas mėnesį susirgdavau, ir tada jau būdavo rimta pūlinė sloga), o nutraukus vaistus, per metus sloga sirgau tik vieną kartą smile.gif
Na, yra ir neigiamas aspektas - tų vaistų, kuriuos vartojau gyvenime nebgalėsiu vartoti, ir panašių į juos (o jie ir yra efetyviausia prie slogos), nes pripratimas prie jų gali grįžti, kas man ir buvo vieną kartą nutikę, visa laimė, kad greit susigriebiau ir juos staigiai mečiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiukas1959: 04 birželio 2007 - 00:26

Beje mane operavo gyd. S. Balseris Baltijos Amerikos klinikoje. Ten viskas labai super, bet aišku ir kainuoja.
Valdiškai nesiryžčiau nes tai tikrai nemaloni procedūra ir po jos labai norisi geros priežiūros, supratimo. O iš namiškių prie manęs budėt tikrai niekas visą parą negalėtų.

PAME, optimiste tu doh.gif Kainuoja 2500-2700 lt blink.gif
[/quote]
Nebūtina darytis operaciją taip brangiai, manau. Dirbu LOR skyriuje su vaikais. Nemanau, kad suaugusieji gauna mažiau priežiūros nei vaikai... schmoll.gif
Atsakyti
oi gerai kad sia tema radau... man labai aktualia. 4u.gif
man jau su nosytes kvepavimu koks desimt metu. pati dar tik 27eriu, bet jau nuo mazens sinusitas... norejo durti ir traukti pulius (nors taip issigydem ir nedure), bet dabar pastovus dejavimas ''nepakvepuoju!'' gerai kad airijoje gyvenu, tai cia dregnesnis oras man patinka, bet ir tai naktimis isbegu i lauka susinervinus ORO! ORO! maniskis turbut daznai pagalvoja ot dura. oro istisai truksta, ir kvepiu tada per burna. bijau ir pas daktaru eiti... zinau kad bus ta pertvara. vaje, as tik i vaiku ligonine nueidavau mazyte budama apsivemaliodavau nuo kvapu, o jei reiketu savo noru operacijai ryztis doh.gif turbut nebent tik visai uzmarinus ryzciausi.
bet juk visai narkozes gi neduoda?! g.gif juk tik daline duoda, ar as klystu?
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2007 07 08, 22:19)
bet juk visai narkozes gi neduoda?!  g.gif  juk tik daline duoda, ar as klystu?

Klysti. Operuoja su pilna narkoze. Net mano vyras, baisus bijoklis, kai reikalai liečia mediciną, ir tas pasiryžo operacijai, ir dabar patenkintas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2007 07 08, 22:19)
oi gerai kad sia tema radau... man labai aktualia.  4u.gif
man jau su nosytes kvepavimu koks desimt metu. pati dar tik 27eriu, bet jau nuo mazens sinusitas... norejo durti ir traukti pulius (nors taip issigydem ir nedure), bet dabar pastovus dejavimas ''nepakvepuoju!'' gerai kad airijoje gyvenu, tai cia dregnesnis oras man patinka, bet ir tai naktimis isbegu i lauka susinervinus ORO! ORO! maniskis turbut daznai pagalvoja ot dura. oro istisai truksta, ir kvepiu tada per burna.  bijau ir pas daktaru eiti... zinau kad bus ta pertvara. vaje, as tik i vaiku ligonine nueidavau mazyte budama apsivemaliodavau nuo kvapu, o jei reiketu savo noru operacijai ryztis  doh.gif  turbut nebent tik visai uzmarinus ryzciausi.
bet juk visai narkozes gi neduoda?!  g.gif  juk tik daline duoda, ar as klystu?

Reikia ryžtis, uogyte. Narkozė bus pilna, po narkozės gali pykinti, o gali ir ne. Bus nelengva pirmas dvi paras, kol ištrauks tamponus iš nosies, bet vėliau žymiai pagerės gyvenimo kokybė. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dotiokyte: 10 liepos 2007 - 16:37
QUOTE(dotiokyte @ 2007 07 10, 15:37)
Reikia ryžtis, uogyte. Narkozė bus pilna, po narkozės gali pykinti, o gali ir ne. Bus nelengva pirmas dvi paras, kol ištrauks tamponus iš nosies, bet vėliau žymiai pagerės gyvenimo kokybė. mirksiukas.gif

niu jus man trumpai atvirai ir drutai-ar skausminga pries operacija bent kazkas, ir kiek skausminga tie tamponai?
tos kurios daretes turbut daug raminamuju geret ir stipriu, kitaip juk nezinau, vos ne savo noru gultis ant stalo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2007 07 10, 23:10)
niu jus man trumpai atvirai ir drutai-ar skausminga pries operacija bent kazkas, ir kiek skausminga tie tamponai?
tos kurios daretes turbut daug raminamuju geret ir stipriu, kitaip juk nezinau, vos ne savo noru gultis ant stalo  doh.gif

Pati nesidariau, bet vyro prisiminimai švieži smile.gif
Prieš operaciją - nieko skausmingo, po jos - net atsisakė nuskausminančių, praėjus parai jautėsi prastai, nes pakilo temperatūra, bet po dienos ir tai praėjo.
Skausmingiausias - tamponų išėmimas, bet trunka tik minutę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2007 07 10, 21:13)
Pati nesidariau, bet vyro prisiminimai švieži smile.gif
Prieš operaciją - nieko skausmingo, po jos - net atsisakė nuskausminančių, praėjus parai jautėsi prastai, nes pakilo temperatūra, bet po dienos ir tai praėjo.
Skausmingiausias - tamponų išėmimas, bet trunka tik minutę smile.gif

nepykit uz ikyruma... bet ar giliai sukisti tie tamponai??? kokio jie ilgio? jei sugruda agurka i nosi tai siaubas doh.gif
ir nuo ko jam siule tuos nuskausminanciuosius? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogute: 10 liepos 2007 - 22:20
QUOTE(uogute @ 2007 07 10, 23:17)
nepykit uz ikyruma... bet ar giliai sukisti tie tamponai??? kokio jie ilgio? jei sugruda agurka i nosi tai siaubas  doh.gif

Na taip, ilgi, ten kažkur visai giliai nueina, bet ne agurko pavidalo, o marliniai. Vyrui pasiūlė nusipirkti ligoninėje kažkokius geresnius, kurie lengviau išsiima, tai pirko prieš operaciją.
Atsakyti