Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija

QUOTE(uogute @ 2007 07 10, 23:17)
nepykit uz ikyruma... bet ar giliai sukisti tie tamponai??? kokio jie ilgio? jei sugruda agurka i nosi tai siaubas  doh.gif
ir nuo ko jam siule tuos nuskausminanciuosius?  unsure.gif

Skambės, jaučiu, baisiai- tamponai yra tokie ploni, ilgi, padaryti iš binto. Į nosį kišama iki metro ilgio. Jie įdedami būnant narkozėje. Nemaloniausia, kai juos traukia, bet tai trunka trumpai. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2007 07 10, 22:17)
nepykit uz ikyruma... bet ar giliai sukisti tie tamponai??? kokio jie ilgio? jei sugruda agurka i nosi tai siaubas  doh.gif
ir nuo ko jam siule tuos nuskausminanciuosius?  unsure.gif

Nosis tai tikrai kaip agurkas su jais atrodo bigsmile.gif
Man visai neistrigo tas tamponu istraukimas g.gif Nu bet ir ilgi doh.gif traukia traukia,o galo nematyt lotuliukas.gif Jau ko ko, bet skausmo tai tikrai nebuvo. Nemalonu ir tiek.

O nuskausminanciu po operacijos tai man reikejo. Visa norma paemiau ir dar prasiau doh.gif Blin, toks jausmas, kad kazkas su svitriniu nosies viduj prasiejo doh.gif
Ai, dar labai bjauru buvo, kad nuolat kazkas pro ta nosi tekejo ir kas pusvalandi reikejo keist po nosim priklijuota marliuka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dotiokyte @ 2007 07 11, 09:41)
Skambės, jaučiu, baisiai- tamponai yra tokie ploni, ilgi, padaryti iš binto. Į nosį kišama iki metro ilgio. Jie įdedami būnant narkozėje. Nemaloniausia, kai juos traukia, bet tai trunka trumpai.  rolleyes.gif

dieve doh.gif doh.gif doh.gif iki metro blink.gif blink.gif blink.gif ohmy.gif siaubeli kaip viskas baisiai atrodo wacko.gif fear.gif doh.gif
Atsakyti
na va siandien emiau ir nusprendziau kad atsibodo man ta varvanti nosis, sunkus kvepavimas . man pries kokius 7 metus gyde sinusita gal tris menesius ir galiausiai kai sloga nesiliove pasake kad mano pertvara kreiva todel ir sloga kankina. tai va as ir galvoju jau senokai apie operacija bet labai bijau. tik va kai paskaiciau cia jusu pasisakymus tai is tikro biski nusiraminau nes man daug kas anksciau baisiau pasakojo apie sia operacija. tik norejau pasiteirauti ar melynes paakiuose buna? kaip i darba tada eiti su fingalais? wacko.gif ir kiek dienu po opreacijos duoda biuleteni? g.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliukass @ 2007 09 27, 10:38)
na va siandien emiau ir nusprendziau kad atsibodo man ta varvanti nosis, sunkus kvepavimas .  man pries kokius 7 metus gyde sinusita gal tris menesius ir galiausiai kai sloga nesiliove pasake kad mano pertvara kreiva todel ir sloga kankina. tai va as ir galvoju jau senokai apie operacija bet labai bijau. tik va kai paskaiciau cia jusu pasisakymus tai is tikro biski nusiraminau nes man daug kas anksciau baisiau pasakojo apie sia operacija. tik norejau pasiteirauti ar melynes paakiuose buna? kaip i darba tada eiti su fingalais?  wacko.gif ir kiek dienu po opreacijos duoda biuleteni?  g.gif

Jokiu fingalu nebuna schmoll.gif , bijot tikrai nera ko. Vaikai iskencia, tai ka jau apie suaugusius bekalbet. Vaikams tamponus traukia po dvieju dienu, gal ir suaugusiems taip pat. O kaip del nedarbingumo pazymos, manau, kad pagal savijauta, bet gali net ir neprisieiti, turiu omeny laikotarpi po operacijos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliukass @ 2007 09 27, 10:38)
tik norejau pasiteirauti ar melynes paakiuose buna? kaip i darba tada eiti su fingalais?  wacko.gif ir kiek dienu po opreacijos duoda biuleteni?  g.gif

Kiek sprendžiu iš MB, jokių aplamai išorinių pėdsakų nesimatė, tik patinusi nosis. Ligoninėje laikė savaitę, paskui dar savaitę turėjo nedarbingumo lapelį ir vieną kartą reikėjo nuvykti į ligoninę apžiūrai. Viskas. Daba visas laimingas, persirgo sloga per 3 dienas vietoj anksčiau būdavusių kelių savaičių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliukass @ 2007 09 27, 09:38)
na va siandien emiau ir nusprendziau kad atsibodo man ta varvanti nosis, sunkus kvepavimas .  man pries kokius 7 metus gyde sinusita gal tris menesius ir galiausiai kai sloga nesiliove pasake kad mano pertvara kreiva todel ir sloga kankina. tai va as ir galvoju jau senokai apie operacija bet labai bijau. tik va kai paskaiciau cia jusu pasisakymus tai is tikro biski nusiraminau nes man daug kas anksciau baisiau pasakojo apie sia operacija. tik norejau pasiteirauti ar melynes paakiuose buna? kaip i darba tada eiti su fingalais?  wacko.gif ir kiek dienu po opreacijos duoda biuleteni?  g.gif

Melyniu po akim nebuvo smile.gif Sesta diena paleido namo,gal ir anksciau butu paleide,bet savaitgalis pasitaike.O biuleteni dar tris savaites turejau,tsakant atostogos smile.gif
nebijok,tikrai verta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2007 07 09, 20:30)
Klysti. Operuoja su pilna narkoze. Net mano vyras, baisus bijoklis, kai reikalai liečia mediciną, ir tas pasiryžo operacijai, ir dabar patenkintas smile.gif

Narkoze leidzia pasirinkti.Galima ir daline-bet manes nezavejo mintis virs akiu matyti irankius.Draugas pasirinko daline-gailejosi,ypac kai isgirdo zodi-kaltas smile.gif

Atsakyti
Gal kas nors operavotes pas daktara Šaulį trečioj ligoninėj? zadu pas ji operuotis noreciau daugiau apie ji suzinoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tylenė: 23 spalio 2007 - 09:46
Jau prie sinusito temeles rasiau, bet pasikartosiu. Sinusitas kamavo iki 11 klases. Kosmaras neispasakytas. Ir dure, ir vale man nosi, vis tiek nepagydydavo. Kiek chesnako buvau i ta nosi sukisus- tai ne tas zhodis! Paskui dasiprotejo kazkas, sako, issioperuok nosies pertvara. Issioperavau. Pastaruosius 8 metus net nezinau, kas yra sloga. Jos nera. Ne tik sinusitas dingo - net slogos neturejau nuo to laiko!
Tai va, pasakoju

Dariausi operacija klinikoje Vilniuje, Kalinausko gatvej, ten beveik prie sankryzhos su Pylimo gatve pas daktara Sakalinska / ar Sakalauska.. hm.. senokai tai buvo, sorry, jei ka ne taip parasiau. Tai va, 2000 metais man tai apsiejo 600LT + 30 Lt uz vaistukus po operacijos. Truko valanda, nieko neskaudejo. Gydytojas su manim visa laika snekuciavosi, apie tokias visatos problemas su juo tada kalbejau! (17 metu man buvo!) biggrin.gif Tai va. Neskauda nieko, tik gal nemalonu klausytis, kaip viskas trashka barshka, kaip nosies kaulai luzhta.. Po operacijos teko pora dienu pavaikscioti su tamponais nosy, siules atrodo pati neapsikentusi iskrapsciau trecia diena, nes kuteno ax.gif Sugyjo greitai, rezultatas - nuostabus! Sekmes visom ir nebijokit jus tos operacijos, danti traukti tikrai baisiau! 4u.gif
Papildyta:
Paleido namo po valandos, liepe tik valanda dar paguleti, nesistoti ishkart. Jokiu melyniu nebuvo, net nosis patinusi nebuvo, siek tiek jei labai ziuresi. I mokykla nuzhygiavau antra diena wink.gif
Atsakyti
na is tikro paskaitau tai tikrai ramiau pasidaro del tos operacijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis! Kadangi daugiau nei 10 metu dirbau suaugusiuju LOR skyriuje, galiu pasakyt labai atvirai, nemaloniausias laikotarpis buna praejus mazdaug 3 val. po operacijos iki kol isimami tamponai is nosytes. Dazniausiai vargina galvos ir nosies skausmas, akyciu asarojimas, gerkles dziuvimas del nuolatinio kvepavimo pro burna, jei tamponai isimami tik po kokiu 3 dienu, neretai pakyla temperatura. Bet visi sie simptomai praeina, kai tik istraukiami tamponai. Taigi, po operacijos garantuotas diskomfortas truks kokias 2-3 paras, bet po to dziaugsites lengvu alsavimu (zinoma, jei operacija bus atlikta kokybiskai). Noriu pridurti, kad po tamponu isemimo nesitikekite iskarto stebuklingai lengvai kvepuoti, nes nosytes gleivine buna paburkusi, traumuota ir jai reikia laiko sugyti. Tikra efekta pajusit tik praejus 3-4 savaitem po operacijos smile.gif .
Atsakyti
aciu uz paguodziancius zodzius ruosiantis operacijai smile.gif
Atsakyti