Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija

Sveikos, na ir gera tema aptikau smile.gif Nieko nebuvau net girdejusi apie tokio tipo operacijas, taciau pati pries dvi savaites papuoliau i avarija ir susilauziau nosi. Viso ivykio pasekme-sudauzyta masina ir i sona pasislinkusi pertvara. Avarijos kaltininkas suorganizavo operacija, viskas kazkaip labai greitai vyksta, jau rytoj guldo i Kauno klinikas, o poryt operuos. Perskaiciau visus jusu pasakojimus ir dabar jau pasidare baisu verysad.gif Visada turejau nosi su kuprele ir svajojau jos kokiu nors budu atsikratyti, tad visai netycia ir netiketai gavau tokia galimybe, o dabar sedziu ir drebu...Atstatys pertvara, istiesins kuprele, viskas kaip ir gerai, tik tas atsigavimo laikotarpis ir dar viskas kaip tycia pries sventes...BAisu
Papildyta:
Beje, niekada negulejau ligonineje, net nezinau ka reikia pasiimti, o viskas prasideda jau rytoj doh.gif Panika namuose blink.gif
Atsakyti
Kriste nesijaudink viskas bus gerai. savaitele bus nemalonu o po to viskas sugis ir bus grazi nosyte ir kvepuosi be problemu:) o del to ka pasiimti i ligonine, nezinau kaip klinikose bus bet kai mane operavo 3-oj ligoninej tai net pizama dave su kuria visa laika ir isgulejau smile.gif nes su savo pizama i operacine neleido smile.gif o siaip nieko daug neprisiimk. pirma diena tikrai nieko nereiks o po to matysi ko truksta tai artimieji atves smile.gif ir sekmes smile.gif

As tai siandien buvau pas savo daktara sake jau viskas graziai sugijo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tylenė @ 2007 11 27, 16:37)
na va 2,5 savaites po nosies pertvaros operacijos. sakiau papasakosiu kaip viskas buvo tai ir rasau. Is tikro tai dabar net ir galvojau kad nebuvo jau taip baisu kaip kad cia prisiskaiciau, nors cia gal daug priklauso nuo to ka per operacija daro, nors is tikruju nzn kas dar buna. Man tai stipriai apkarpe kriaukles ir taip praplatino landas, todel dabar daug laisviau kvepuoju, daugiau oro ikvepiu todel galiu drasiai sakyti jei reikia operuotis tai drasiai i prieki neverta bijoti  thumbup.gif  tai va kaip ir sakiau nera taip jau baisu. pries operacija duoda pakvepuoti duju ir saldziai uzmiegi, po valandos atsikeli ir jau isoperuota. nemaloniausios yra trys dienos po operacijos. skausmingas buvo tamponu isemimas bet ir tai tik momentinis skausmas jis greit praeina. po operacijos nei karto neleido nuskausminamuju nes ju tiesiog nereikejo, nes jokio skausmo nejutau. po to dar savaite man laikesi temperatura 37-37,5. bet tai sako naturalu taip organizmas kovoja. ir pora savaiciu ir nosis jau uzgijus. dabar tikrai nesigailiu kad operavausi.  thumbup.gif

tylenė, kaip as tau pavydziu, kad viskas jau praeiti blush2.gif O manes dar tai laukia verysad.gif Buvau jau konsultacijoje Santariskese, bet pirmadieni dar karta vaziuosiu pas kita gydytoja, dabar pas ta, kuri rekomendavao mano kitas gydytojas. Baisu, bet kazkaip jauciu, kad neizsisuksiu be opercijos, o kvepuoti tai normaliai jau labai noriu, jau tai atsibodo tie galvos skausmai verysad.gif

O gal gali pasakyti kur tave operavo ir kas? Tu vilniete?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anira: 29 lapkričio 2007 - 20:34
Anira, as is Kauno. Operavausi Kauno 3-oje ligonineje pas gydytoja K. Sauli. Liuks gydytojas thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,man irgi iškrypus nosies pertvara nuo vaikystės,tai vis sloga ir šnopavimas biggrin.gif , o kadangi dar ir šienligę turiu tai išvis gan opi problema kiaurus metus doh.gif
Rekomendavo ir man tą operaciją darytis,bet kažkaip man tas faktas nepatinka,kad čia visgi operacija, ne kokia paprasta procedūra-reik ir narkozės,kuri retai lieka be pasėkmių ir gan nemaža intervencija galvos srity,vis tiek yra gan pavojinga schmoll.gif .Tai kažkaip,jaučiu,apsieisiu dar kol prakvėpuoju bent biški. Na,o kas apsisprendėt darytis- kuo dideliausios sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tylenė @ 2007 11 30, 17:08)
Anira, as is Kauno. Operavausi Kauno 3-oje ligonineje pas gydytoja K. Sauli. Liuks gydytojas  thumbup.gif

Tai pasiseke Tau su gydytoju thumbup.gif O as kai atejau cia Vilniuje, tai tik data paskire o kas operuos ir nepasake. O va ketvirtadieni vienas pazistamas gydytojas savo kolega rekomendavo, kadangi as jo labai pasitikiu, tai dar karta nuvaziavau pasikonsultuouti , jis mane ir operuos, tai dabar truputeli nusiraminau ax.gif
Atsakyti
Drasiau Anira, pamatysi viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
na o as noreciau papasakoti jums savaja istorija ax.gif man nuo vaikystes buvo trukes ausies bugnelis, ir su puliais begdavo...LOR'u bet kai "uzaugau" lotuliukas.gif supratau, kad reikia kazka daryti. nuvaziavau i savo poliklinika, ir pasake, kad reikalinga ausies operacija. tada ...kelione i santariskes. pakliuvau pas tokia moterele pusiau gal loriste, padare ji man audiometrija. t.y. kiek as su ausimis girdziu. ir pasake po keliu vizitu pas ja, kad pirma man reikkia issioperuoti nosies pertvara,kuri yra keiva, ir vienai pusei trukdo kvepuoti. na kagi.. ryzausi operacijai. na ir kai galiausiai atsiguliau i ligionine, mano gydytoju paskyre D. Rauba, jaunas, geras, smaikstus, atsakingas. klause, ar noriu, kad nosi lauztu, ar tik kad sutvarkytu ten viduj, t.y. kriaukles ir kremzles apkarpytu. na pasakiau, kad lauzti nenoriu schmoll.gif nes maciau, koks fanaras palatos "draugei" stovejo. na,esme tame, kad mane sekmingai isoperavo. dejo po operacijos tamponus, (jei nori moki ą00lt ir perkiesi, o jei ne kisa triju metru). paskui juos traukia...dziaugiuosi, kad pirkau. nes kitaip buciau nualpus. na ir zodziu, sake, kad man bus lengviau kvepuoti su ta puse su kuria blogiau kvepavau, ir maziau kankins mane alergines slogos...bet zinokit, nepasakyciau kad taip yra. nezinau net, ar is vis man ka pakeite ta operacija. dar turejau aisku kompliacija, bet tai del mano kaltes, nes isipurskiau vaistu nuo slogos (alergijos), kurie viska ten ispute, ir tada nuejusi pas gydytoja gavau gero ilgio adata kuria man kiso i nosi.... fuuujjjj.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina_Linute @ 2007 12 03, 21:57)
na o as noreciau papasakoti jums savaja istorija  ax.gif  man nuo vaikystes buvo trukes ausies bugnelis, ir su puliais begdavo...LOR'u bet kai "uzaugau"  lotuliukas.gif  supratau, kad reikia kazka daryti. nuvaziavau i savo poliklinika, ir pasake, kad reikalinga ausies operacija. tada ...kelione i santariskes. pakliuvau pas tokia moterele pusiau gal loriste, padare ji man audiometrija. t.y. kiek as su ausimis girdziu. ir pasake po keliu vizitu pas ja, kad pirma man reikkia issioperuoti nosies pertvara,kuri yra keiva, ir vienai pusei trukdo kvepuoti. na kagi.. ryzausi operacijai. na ir kai galiausiai atsiguliau i ligionine, mano gydytoju paskyre D. Rauba, jaunas, geras, smaikstus, atsakingas. klause, ar noriu, kad nosi lauztu, ar tik kad sutvarkytu ten viduj, t.y. kriaukles ir kremzles apkarpytu. na pasakiau, kad lauzti nenoriu  schmoll.gif  nes maciau, koks fanaras palatos "draugei" stovejo. na,esme tame, kad mane sekmingai isoperavo. dejo po operacijos tamponus, (jei nori moki ą00lt ir perkiesi, o jei ne kisa triju metru). paskui juos traukia...dziaugiuosi, kad pirkau. nes kitaip buciau nualpus. na ir zodziu, sake, kad man bus lengviau kvepuoti su ta puse su kuria blogiau kvepavau, ir maziau kankins mane alergines slogos...bet zinokit, nepasakyciau kad taip yra. nezinau net, ar is vis man ka pakeite ta operacija. dar turejau aisku kompliacija, bet tai del mano kaltes, nes isipurskiau vaistu nuo slogos (alergijos), kurie viska ten ispute, ir tada nuejusi pas gydytoja gavau gero ilgio adata kuria man kiso i nosi.... fuuujjjj....  verysad.gif

Ir mane Darius Rauba operuos ax.gif Tik dabar reikes palaukti, ir operuos tik vasario 5d.
Cia ne i tema, bet jis soka Sokiu desimtuke per LRT biggrin.gif Antra vieta uzeme si sestadieni biggrin.gif
Na bet as tikiuosi =,kad man pades tas operacija, nes jau tie galvos skausmai verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(tylenė @ 2007 12 03, 17:00)
Drasiau Anira, pamatysi viskas bus gerai  smile.gif

Aciu Tylenė ax.gif Na, tikiuosi, kad tikrai viskas bus gerai ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anira: 03 gruodžio 2007 - 22:08
[quote=Anira,2007 12 04, 00:10]

Na bet as tikiuosi =,kad man pades tas operacija, nes jau tie galvos skausmai verysad.gif

Na kas del galvos skausmu, tai pries operacija ir man jie buvo siaubingi ne dienos be ju nebudavo, o dabar po operacijos jau ketvirta savaite ir galvos dar neskaudejo thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki!
Na, teko ir man apturėti šią operaciją.
Operaciją atliko Panevėžio ligoninėje, daktaras V. Glodenis.
Atsiguliau į ligoninę pirmadienį, bet kadangi dar sirgau (ir dar sergu) sinusitu, tai išrašė antibiotikų (kuriuos per kateterį leido ištisas keturias dienas) ir operavo tik antradienį.
Gavau pilną narkozę, ir daktaras sakė, kad visa operaciją šypsojausi. blink.gif
Atsibudau pooperacinėje palatoje. Buvo dar neoperuotų žmonių, o tik laukiančių operacijos. Nejausdamas jokio diskomforto (nei galvos skausmo, nei ko kito) stengiausi pakelt nuotaiką kitiems žmonėms. Pavyko! :-)
Su tamponais nosyje išbuvau vieną naktį. Rytą atėjęs daktaras pasikvietė į kabinetą ir ištraukė tamponus. Tiesa, palatoje gulėjęs kolega sakė, kad jausmas visai malonus, tad ir vėl buvau nusiteikęs gerai. Bet bėda ta, kad mūsų tamponai skyrėsi - jo buvo tarsi ledų pagaliukai, o mano - suvyniotas bintas.
Vos pradėjo traukt ir supratau, kad kažkas ne taip.
Akyse aptemo, čiut neapalpau. Gydytojas ištraukęs tamponus pasiūlė amoniako, bet atsisakiau ir priguliau ant lovos.
Toliau, sekančias dienas būtų buvę viskas gerai, jei ne sinusitas.
Kaip ir sakiau, nemaloniausias dalykas buvo kateteris. Jo dėka beveik negalėjau valdyti rankos.
Dabar jau diena, kaip aš namie - tėvai pastebėjo, kad dingo knarkimos. drinks_cheers.gif
Ir džiaugiuosi, nes jau pirmą naktį miegas kaip ant debesų.
Taip gera miegant nebūti išsižiojusiam..
Tikrąja to žodžio prasme.
Atsakyti
QUOTE(tylenė @ 2007 11 30, 16:08)
Anira, as is Kauno. Operavausi Kauno 3-oje ligonineje pas gydytoja K. Sauli. Liuks gydytojas  thumbup.gif

sveikos,

as irgi operavaus 3-oj ligoninej bet seniai, pries 7 rods metus... Gal ir pas ta pati daktareli, neatsimenu... Nejautra buvo vietine, pasodino, suleido nuskausminamuju, dave man po smakru laikyt bliudeli kraujam subegt blink.gif (taip ir nezinau ar nebuvo tam sesutes ar cia kad tureciau ka veikt ir susikaupciau ?), taigi maciau kaip kaltukus visokius kiso nosin... Skamba cia baisokai, bet is tiesu baisu nebuvo, skausmo nejutau, o daktaras visa laika kalbino apie kazkokius niekus, matyt kad nepanikuociau... Blogiau buvo paskui, kai praejo nuskausminamuju veikimas, kai reikejo kelias dienas su tamponais nosyje gyventi, juos keisti... Bet visa tai niekalai lyginant su gimdymo malonumais. Jei kam reikes daryt, nesinervuokit ir nebijokit.

Beda yra vienintele - tikslas nepasiektas, t.y. turejo nuo tos istiesintos pertvaros ir apkarpytu kriaukliu palengvet kvepavimas, bet poveikis buvo menkas ir toliau as lieku amzina visokiu Olynth vartotoja... zinau kad negerai bet kitaip miegot tiesiog negaliu... Dabar gydutoja siulo pridegint kriaukles kazkokiu aparatu, elektroforezes gal, bet as jau nebezinau ar cia verta ar numot ranka... Bet sloga nuolat sirgt ir tuos vaistus pilstyt ojoj kaip nusibodo... verysad.gif
Atsakyti