Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija

QUOTE(kackac @ 2008 02 05, 13:47)
Sveika. Paprastai operuojama sekancia diena. Pirma diena, kai atvykstama i ligonine, vyksta pasiruosimas operacijai, t.y. atliekami, jei prireikia, papildomi tyrimai, gydytojas dar karta ivertina situacija, aptaria su pacientu operacijos detales, atsako i klausimus, pasiraso sutarti su pacientu del operacijos. Taip pat labai svarbu atvykimo diena susitikti su gydytoju anesteziologu ir aptarti narkozes detales, jis taip pat pasiulo jums pasirasyti sutikimo sutarti del narkozes, taip pat paskiria medikamentus, kurie Jus paruosia narkozei. Juos paprastai geriama jau is vakaro ir labai anksti ryte operacijos diena. Manu, kad zymiai geriau, kai zmogus atvykes i ligonine turi pirma para laiko apsiprasti su nauja aplinka ir  neskubedamas visapusiskai pasirengti operacijai. Beje, dazniausiai taip ir yra daroma.

Rasiau anksciau, kad man perkele i treciadieni 13d, tikiuosi labai, kad pagaliau operuos, zinau tik, kad gydytojas zadejo operuoti ta pacia diena.
Atsakyti
Sveikos! Jei kam idomu smile.gif, tai jau esu po operacijos. Pagulde treciadieni, ta pacia diena ir operavo o israse jau ketvirtadieni! Gydytojas sake, kad tureciau pradeti gerai kvepuoti tik po dveju savaiciu sad.gif O kol kas ir galvos skausmai atsinajino, nors ligonineje, kai iseme tamponus tai neskaudejo sad.gif
Atsakyti
Tai sėkmės tau pasveikti, jau viskas greitai baigsis smile.gif O aš turiu šią bėdą, bet dar nesiryžtu pradėt gydytis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatėlė @ 2008 02 18, 17:24)
Tai sėkmės tau pasveikti, jau viskas greitai baigsis  smile.gif O aš turiu šią bėdą, bet dar nesiryžtu pradėt gydytis blush2.gif

Gal baigsis, o gal ir ne... bet aciu uz palaikyma. O kodel tu vis neini pas gydytojus? Nera taip baisu, kaip atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Anira @ 2008 02 18, 17:50)
Gal baigsis, o gal ir ne... bet aciu uz palaikyma. O kodel tu vis neini pas gydytojus? Nera taip baisu, kaip atrodo.

baisu pradėt, vis nėra laiko...
Atsakyti
QUOTE(Renatėlė @ 2008 02 18, 19:42)
baisu pradėt, vis nėra laiko...

Geriau nuo to tikrai nepasidaris, kaip sake gydytojas gali atsirasti visokiausiu komplikaciju, jei toi negydyti, tad geriau nelauk. Patarciau nueiti, ko greiciau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anira: 18 vasario 2008 - 19:18
QUOTE(Anira @ 2008 02 18, 19:16)
Geriau nuo to tikrai nepasidaris, kaip sake gydytojas gali atsirasti visokiausiu komplikaciju, jei toi negydyti, tad geriau nelauk. Patarciau nueiti, ko greiciau  smile.gif

žinau, kad negerai delsti, bet vis atidėlioju dar...
Atsakyti
Sveikos, as irgi turiu sita beda.. ir dar "pagerinta". T. y., yra sinusitas, kreiva nosies pertvara, kurios kaire puse sukaulejus (gydytoja sake, kad is kaulo reiketi isskamtuoti kvepavimo taka), dar ir polipai prie viso sito sad.gif Vnz. operacija neisvengiama. Kita pirmadieni keliausiu su gydytoja pas viena chirurga, ziuresim..
Pirmiau lyg ir negalvojau, o dabar, kai cia pasiskaiciau, jau ir nerimas ateina..
Gal kuri nors is jusu turit patirties su tokiom daugialypem bedom?
Atsakyti
QUOTE(indrel @ 2008 02 24, 00:46)
Sveikos, as irgi turiu sita beda.. ir dar "pagerinta". T. y., yra sinusitas, kreiva nosies pertvara, kurios kaire puse sukaulejus (gydytoja sake, kad is kaulo reiketi isskamtuoti kvepavimo taka), dar ir polipai prie viso sito sad.gif Vnz. operacija neisvengiama. Kita pirmadieni keliausiu  su gydytoja pas viena chirurga, ziuresim..
Pirmiau lyg ir negalvojau, o dabar, kai cia pasiskaiciau, jau ir nerimas ateina..
Gal kuri nors is jusu turit patirties su tokiom daugialypem bedom?

Man vaikysteje operavo polipus(ir tik su vietine nejautra blink.gif ), po to vat neseniai pertvara ir kriaukles. Nemanau, kad llabai skirsi oeracija tavo, tu juk megosi smile.gif Nera taip baisu, kaip gali pasirodyti. O tu is kur esi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anira: 23 vasario 2008 - 23:58
QUOTE(Anira @ 2008 02 24, 00:57)
O tu is kur esi?

Esu kauniete ir lankiausi Klinikose.. tai net nezinau, ko cia tiketis. Ir dar bijau, kad nelikciau kreivanose sad.gif
Idomu, privaciai darant kiek kainuotu?
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 02 27, 20:07)
Nežinau, ar tokios opracijos yra daromos 'valdiškai"

valdiskai tikrai daro greitosios pagalbos ligonineje ir santariskes. Reikia siuntimo is BP gydytojos, su kuriuo eini pas LOR gydytoja konsultacineje poliklinikoje, o tada jeigu tikrai pripazista, kad reikia operacijos, uzraso i eile.
QUOTE(Motina @ 2005 02 28, 17:29)
Prieš 2 mėn man operavo nosies pertvarą, bo jau visai nebekvėpavau ir miegot nebegalėjau.
Taigi "švieži" įspūdžiai: operacija su pilna narkoze, taigi pradžioj nieko baisaus, tik įkvepi "gaivaus oro" ir jau girdi kaip žadina.
Po operacijos - pykinimas, bet čia nuo narkozės. Kadangi vemti negalima, tai suleidžia pakankamai vaistų ir nebepykina.
Būklė siaubinga - nosis kaip su švitriniu popierium ištrinta, priedo tamponai - prakviepuot negali, ašaros teka nuolat. Per tamponus kraujuoti snargliai labai greit prasisunkia todėl tenka dažnai keisti (na ne pačius tamponus, o po nosim paklijuotą marlę). Skaudėt tai normos ribose, beto vaistų tikrai negailėjo.
Para ligoninėje. Tada namo su visais tamponais. Juos ištraukia po 2 parų. Mane gąsdino, kad tai laaabai nemaloni procedųra, bet tikrai nieko baisaus. Pagaliau pora valandų tyro oro ir tada nosis kelioms paroms "užsikiša". Pūsti nosies negalima 10 parų, galima tik pašluostyt tai kas išbėga. Man nebėgo niekas, ir aplamai po to kai ištraukė buvo visai pakenčiama.

na pas mane irgi sviezi prisiminimai, tik kiek kitokie:
1 po narkozes jokiu neigiamu pojuciu ar pykinimu, tik sioks toks snaudulys.
2 Tamponus istrauke antra diena po operacijos ir paskyre lasinti lasiukus. Trecia diena po operacijos prasiurbe susikaupusius "snarglius", leido pradeti pusti nosi ir israse namo. Po to reikejo dar du kartus pasirodyti kontrolei

QUOTE(Motina @ 2005 02 28, 17:29)
Valdiškai nesiryžčiau nes tai tikrai nemaloni procedūra ir po jos labai norisi geros priežiūros, supratimo. O iš namiškių prie manęs budėt tikrai niekas visą parą negalėtų.

dariausi valdiskai. Prieziura tikrai gera (jeigu neskaitysim vieno neapsiziurejimo - bet nuo to jau niekas neapdraustas). Per diena po kelis kartus apsilanko gydytojai. Sesute pries nakti visada paklausia ar noresi nuskausminanciu. Ir tikrai nereikejo jokios prieziuros visa para po operacijos. Vyras buvo atvaziaves, bet po kokios val as ji ir paleidau.
Tik va su gerimu ir valgiu buvo problemos. Kai nosis uzkimsta ir kvepuoti niekaip kitaip negali, tai ir ryti man buvo sudetinga.
QUOTE(PAME @ 2005 03 03, 12:52)
Nu tu truputi svelniau aprasei mirksiukas.gif Ruosiuosi dabar moraliskai smile.gif Norejau  taves Mur paklausti, ar dare kokius tyrimus pries operacija? Kiek laiko trunka operacija? Ar matosi siules??? mad.gif  fear.gif

pries operacija reikejo pasidaryti bendra kraujo tyrima, kresejima, kraujo grupe, kardiograma, slapimo tyrima ir krutines lastos nuotrauka.
Man operacija truko kiek daugiau nei valanda, nes ne tik tiesino pertvara, bet dar ir kriaukles tvarke. Siuliu is isores nebuvo jokiu, o vidines istirpo pacios per kelias savaites. Vaizdas isores visai nepasikeite.

QUOTE(sigitulka @ 2005 05 23, 10:45)
Greitai tos dvi paros praeitų wink.gif , dėl geresnio bei kokybiškenio gyvenimėlio galima ir pakentėt 2 paras doh.gif (sprendžiu iš vyro patirties mirksiukas.gif ).

as zinodama kas laukia, savo noru greiciausiai nebepasirysciau tokiai operacijai.
Beje, nzn ar tai sutapimas ar ne, bet po operacijos pradejo troskinti. Nakti kelis kartus turiu atsigerti bent po gurksni ( laikau puodeli prie lovos), o ir diena tas pats buna
Atsakyti
QUOTE(tylenė @ 2007 11 27, 16:37)
na va 2,5 savaites po nosies pertvaros operacijos. sakiau papasakosiu kaip viskas buvo tai ir rasau. Is tikro tai dabar net ir galvojau kad nebuvo jau taip baisu kaip kad cia prisiskaiciau, nors cia gal daug priklauso nuo to ka per operacija daro, nors is tikruju nzn kas dar buna. Man tai stipriai apkarpe kriaukles ir taip praplatino landas, todel dabar daug laisviau kvepuoju, daugiau oro ikvepiu todel galiu drasiai sakyti jei reikia operuotis tai drasiai i prieki neverta bijoti  thumbup.gif  tai va kaip ir sakiau nera taip jau baisu. pries operacija duoda pakvepuoti duju ir saldziai uzmiegi, po valandos atsikeli ir jau isoperuota. nemaloniausios yra trys dienos po operacijos. skausmingas buvo tamponu isemimas bet ir tai tik momentinis skausmas jis greit praeina. po operacijos nei karto neleido nuskausminamuju nes ju tiesiog nereikejo, nes jokio skausmo nejutau. po to dar savaite man laikesi temperatura 37-37,5. bet tai sako naturalu taip organizmas kovoja. ir pora savaiciu ir nosis jau uzgijus. dabar tikrai nesigailiu kad operavausi.  thumbup.gif

O kada tu pradejai normaliai kvepuoti ir lada tau galvos skausmai dingo? Treciadieni bus dvi savates po operacijos, bet kaip man skaudejo galva taip ir skauda, ir nekvepuoju dar nelabai verysad.gif
Atsakyti