QUOTE(Smurka @ 2005 02 27, 20:07)
Nežinau, ar tokios opracijos yra daromos 'valdiškai"
valdiskai tikrai daro greitosios pagalbos ligonineje ir santariskes. Reikia siuntimo is BP gydytojos, su kuriuo eini pas LOR gydytoja konsultacineje poliklinikoje, o tada jeigu tikrai pripazista, kad reikia operacijos, uzraso i eile.
QUOTE(Motina @ 2005 02 28, 17:29)
Prieš 2 mėn man operavo nosies pertvarą, bo jau visai nebekvėpavau ir miegot nebegalėjau.
Taigi "švieži" įspūdžiai: operacija su pilna narkoze, taigi pradžioj nieko baisaus, tik įkvepi "gaivaus oro" ir jau girdi kaip žadina.
Po operacijos - pykinimas, bet čia nuo narkozės. Kadangi vemti negalima, tai suleidžia pakankamai vaistų ir nebepykina.
Būklė siaubinga - nosis kaip su švitriniu popierium ištrinta, priedo tamponai - prakviepuot negali, ašaros teka nuolat. Per tamponus kraujuoti snargliai labai greit prasisunkia todėl tenka dažnai keisti (na ne pačius tamponus, o po nosim paklijuotą marlę). Skaudėt tai normos ribose, beto vaistų tikrai negailėjo.
Para ligoninėje. Tada namo su visais tamponais. Juos ištraukia po 2 parų. Mane gąsdino, kad tai laaabai nemaloni procedųra, bet tikrai nieko baisaus. Pagaliau pora valandų tyro oro ir tada nosis kelioms paroms "užsikiša". Pūsti nosies negalima 10 parų, galima tik pašluostyt tai kas išbėga. Man nebėgo niekas, ir aplamai po to kai ištraukė buvo visai pakenčiama.
na pas mane irgi sviezi prisiminimai, tik kiek kitokie:
1 po narkozes jokiu neigiamu pojuciu ar pykinimu, tik sioks toks snaudulys.
2 Tamponus istrauke antra diena po operacijos ir paskyre lasinti lasiukus. Trecia diena po operacijos prasiurbe susikaupusius "snarglius", leido pradeti pusti nosi ir israse namo. Po to reikejo dar du kartus pasirodyti kontrolei
QUOTE(Motina @ 2005 02 28, 17:29)
Valdiškai nesiryžčiau nes tai tikrai nemaloni procedūra ir po jos labai norisi geros priežiūros, supratimo. O iš namiškių prie manęs budėt tikrai niekas visą parą negalėtų.
dariausi valdiskai. Prieziura tikrai gera (jeigu neskaitysim vieno neapsiziurejimo - bet nuo to jau niekas neapdraustas). Per diena po kelis kartus apsilanko gydytojai. Sesute pries nakti visada paklausia ar noresi nuskausminanciu. Ir tikrai nereikejo jokios prieziuros visa para po operacijos. Vyras buvo atvaziaves, bet po kokios val as ji ir paleidau.
Tik va su gerimu ir valgiu buvo problemos. Kai nosis uzkimsta ir kvepuoti niekaip kitaip negali, tai ir ryti man buvo sudetinga.
QUOTE(PAME @ 2005 03 03, 12:52)
Nu tu truputi svelniau aprasei

Ruosiuosi dabar moraliskai

Norejau taves Mur paklausti, ar dare kokius tyrimus pries operacija? Kiek laiko trunka operacija? Ar matosi siules???
pries operacija reikejo pasidaryti bendra kraujo tyrima, kresejima, kraujo grupe, kardiograma, slapimo tyrima ir krutines lastos nuotrauka.
Man operacija truko kiek daugiau nei valanda, nes ne tik tiesino pertvara, bet dar ir kriaukles tvarke. Siuliu is isores nebuvo jokiu, o vidines istirpo pacios per kelias savaites. Vaizdas isores visai nepasikeite.
QUOTE(sigitulka @ 2005 05 23, 10:45)
Greitai tos dvi paros praeitų

, dėl geresnio bei kokybiškenio gyvenimėlio galima ir pakentėt 2 paras

(sprendžiu iš vyro patirties

).
as zinodama kas laukia, savo noru greiciausiai nebepasirysciau tokiai operacijai.
Beje, nzn ar tai sutapimas ar ne, bet po operacijos pradejo troskinti. Nakti kelis kartus turiu atsigerti bent po gurksni ( laikau puodeli prie lovos), o ir diena tas pats buna