Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija

QUOTE(ruzava @ 2008 08 04, 15:52)

išoperavo man tą nosies pertvarą (visai operacijos nebijojau, operacinėj prieš narkozę dar juokavau), bet atsibudus tai šoką gavau... fear.gif nosis buvo taip ištinus ir ten tiek visko prikišta buvo, kad nosis buvo per pusę veido!!!!!! porą dienų net per tuos tamponus nosyje kraujas bėgo, tai visąlaik buvau su parišta nosimi. beje, kas vakarą leisdavo man nuskausminamuosius į užpakalį, tai neskaudėjo. šlykščiausia buvo, kai atėjo laikas tuos tamponus iš nosis traukt... ten viskas pridžiūvę, prišutę, dvokia, o traukia ir, atrodo, galo nėra... frusty.gif bet viską atkentėjau ir dabar džiaugiuos neatsidžiaugiu savo nosyte biggrin.gif kvėpuoju laisvai ir kaip fainai mirksiukas.gif

beje, operavo mane valdiškoj ligoninėj (čia klaipėdoj, gydytoja Anužytė) ir piežiūra buvo visai faina be jokių kyšių bigsmile.gif

man irgi papjauste nosi, pirma savaite buvo ypatingai nesmagu, bet gyvent galima. O kraujas visiems per tuos tamponus sunkias. ir visi su paristais marliukais vaiksto. ir smirda tie kresuliai. bent man gydytoja aiskino, kad ir turi smirdeti. kaip minejau - isgyventi galima.
Papildyta:
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 08 05, 12:43)
Matai ruzava kaip tau gerai, tikrai saunu, nes nemenkas malonumas, kai is nosies tuos dvimetrinus tamponus traukia.  doh.gif
Bet kazin po operacijos kvapus jausciau? O tau pries pertvaros operacija, sunku kvepuot buvo ar ir kvapu nejautei?

man i uzpakaliuka bakstelejo nuo skausmo ir ypatingo nemalonumo nebuvo traukiant tuos bintus. net nepasijaute, kad ju tiek daug. as kai nesloguodavau tai labai gerai kvapus jauciau ir pries operacija, o po juos uosle sugrizo praejus dienai po detamponavimo. Tada supratau kad aplinkui neypatingai zavus kvapai ax.gif

sorry kad klausimas ruzavai, o atsakineju ir as ax.gif
Atsakyti
Kad bent jau man nemaloniausia buvo tai, procedūros po operacijos, kaip kiša vamzdelį ir traukinėja tas išskiras, ir skausmas ir nemalonu, atrodė, kad smegenis ištrauks unsure.gif o tas kvapas vien ... brrr prisiminus, kokia smarvė buvo doh.gif doh.gif bet potos uoslė ir kvėpavimas būdavo karališkas - kvėpuot iš naujo reikėjo mokytis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 08 05, 13:43)
Bet kazin po operacijos kvapus jausciau? O tau pries pertvaros operacija, sunku kvepuot buvo ar ir kvapu nejautei?

man buvo tik sunku kvėpuot, jokių problemų su uodimu neturėjau ax.gif užuosdavau viską, ką reikia biggrin.gif

QUOTE(strykt @ 2008 08 05, 20:33)
Papildyta:
man i uzpakaliuka bakstelejo nuo skausmo ir ypatingo nemalonumo nebuvo traukiant tuos bintus. net nepasijaute, kad ju tiek daug. as kai nesloguodavau tai labai gerai kvapus jauciau ir pries operacija, o po juos uosle sugrizo praejus dienai po detamponavimo. Tada supratau kad aplinkui neypatingai zavus kvapai  ax.gif

sorry kad klausimas ruzavai, o atsakineju ir as  ax.gif

o man niekas jokių vaistukų jau nebedavė, kai "žaidė" su tais tamponais schmoll.gif nors jausmas kartais tikrai bjaurus būdavo, kai kišdavo kažkokius vaistus, pakabintus ant plono pagaliuko unsure.gif toks jausmas, kad ant smegenų tept norėtų unsure.gif tikrai nemalonu buvo doh.gif
Atsakyti
4u.gif
Dieve mano, prisiskaiciau jusu "maloniu" prisiminimu, tai net silpna pasidare bijau.gif swoon.gif
Bet, jauciu, kad ir man greit reikes pertvara tvarkyti, nes kuo toliau, tuo sunkiau kvepuoti darosi ir kitu problemu del tos nosies yra...
Nesuprantu del ko ta pertvara kreiva pasidare g.gif Lyg tai i nosi nebuvau gavusi g.gif Tikriausiai neprisimenu kazko box.gif bicycle.gif hihihi.gif
Gal galetumete patarti kur Vilniuje geriausiai tvarko ta nosies pertvara valdyskose istaigose? doctor.gif help.gif
Aciu labai! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2008 08 06, 00:18)
4u.gif
Dieve mano, prisiskaiciau jusu "maloniu" prisiminimu, tai net silpna pasidare  bijau.gif  swoon.gif
Bet, jauciu, kad ir man greit reikes pertvara tvarkyti, nes kuo toliau, tuo sunkiau kvepuoti darosi ir kitu problemu del tos nosies yra...
Nesuprantu del ko ta pertvara kreiva pasidare  g.gif Lyg tai i nosi nebuvau gavusi  g.gif Tikriausiai neprisimenu kazko box.gif  bicycle.gif hihihi.gif 
Gal galetumete patarti kur Vilniuje geriausiai tvarko ta nosies pertvara valdyskose istaigose? doctor.gif help.gif
Aciu labai!  smile.gif

As operavausi pas gyd. Lesinska, jis santaruose dirba, jis yra skyriaus vedejas, tikrai labai puikiai apziuri ir po ir pries operacija prieziura jo tikrai sauni, atsimenu mus palatos drauguzes bande priverst susimastyt, kad neverta rukyti juoko forma, tai mirem juoku visos. Jei noresi galesiu numeriu atsiust, nes su juo reikia tartis is anksto pas jis eiles.
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2008 08 05, 21:45)
o man niekas jokių vaistukų jau nebedavė, kai "žaidė" su tais tamponais schmoll.gif nors jausmas kartais tikrai bjaurus būdavo, kai kišdavo kažkokius vaistus, pakabintus ant plono pagaliuko unsure.gif toks jausmas, kad ant smegenų tept norėtų unsure.gif tikrai nemalonu buvo doh.gif

na as pritaupiau tu vaistuku :} kentejau po operacijos be ju, kad tik traukimui suleistu :}} o patepimai tuo keistuoju vazelinu tai hmmm blush2.gif tyliai inksdavau ir trepsedavau ax.gif bet labai laukdavau, po ju labai gerai budavo, nes vis ten man viskas sulipdavo.. o tie smegenu pakutenimai padedavo smile.gif dar kai isleido is ligonines pavazinejau, kad pateptu. po operacijos atrode, kad vieni niekai, bet dabar nenoreciau pakartoti blink.gif
Atsakyti
sveikos! mirksiukas.gif man irgi darys nosies pertvaros ir apatiniu kriaukliu salinimo operacija jau sio menesio 18 diena... Klaipedoje, gyd. Anuzyte. Nu is tikruju tai begalo bijau, nes ir ziuriu cia visu aprasyti ispudziai ne patys geriausi blink.gif labiausiai bijau narkozes, kad nesuveiks ar pan. verysad.gif bet reiks kazkaip istvert viska verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 07 31, 12:13)
Sveikutes,  4u.gif
Prisijungsiu ir as prie jusu su savo vargais. Pries metus man isoperavo polypus, nes budavo nuolatine sloga, kalbejimas per nosi, naktimis knarkdavau, kad sienos drebedavo, asarojimas, jeigu tik sujausdavau dulkes iskart prasidedavo chroniska sloga. Ryzausi operacijai, po kurios tik menesiui jauciua pagerejima. Po operacijos isejus is ligonines jauciau kvapus, kvepavau kaip visi normalus zmones, bet tai buvo laikina  verysad.gif
Dabar nejauciu nei skonio nei kvapo, kartais uzeina pragiedruliai, uzuodziu kai ka, bet minuciu reikalas, taciau per nosi kvepuoju. Apsilankiau pas savo daktariuka, taciau nieko gero neisgirdau, nesupranta kodel man taip yra sako bandom gydyt kol kas be operacijos, juros vandeniu, 3 kartus per diena purksti, sako matau lyg pertvra biski pakrypus, taciau ar jos istiesinimas atstatys uosle, negarantuoju. Tai vat jau antra buteliuka juros vandens naudoju, bet nieko gero, o operuotis negaliu nes siais metais ir taip jau turesiu operacija. Gal kam nors panasi situacija buvo, gal kas zino kokiu kitu budu issigydyti? Truputuka baisoka, nes viena diena grizta mano vyrelis namo ir sako, kas cia dujom taip smirda, o as nieko nejutau, pasirodo pro duju ciaupa dujos eina  doh.gif

Kazkaip netycia uzmaciau sita tema 4u.gif Mano sesei dare tokia operacija,nebiski nepadejo,be halazolino ir pan. negalejo gyventi - lasino ir lasino i nose doh.gif Ir daug metu.O siais metais jai isoperavo glandus (nors gerkle niekad neskaudejo,bet gydytuojus kazka pamate ten) ir dar pasirode,kad jinai alergiska dulkem,tai pagere kursa vaistu antialerginiu - ir PRAEJO AMZINA SLOGA thumbup.gif Aisku tikriausiai reikes jai kartais gerti vaistus nuo alergijos,as perdaug nesigilinau,bet zinau kad tikrai labai jai pagerejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 06 rugpjūčio 2008 - 22:47
Pirmą kart girdžiu apie vaistukus ir vazeliną g.gif doh.gif hmmm...
Tarskaliuke nebijok viskas bus gerai mirksiukas.gif tik neįsitempt prieš narkozę, atsipalaiduok, bo bus kaip man doh.gif doh.gif bijojau, stresavau, atsipalaiduot negalėjau ir gavusi narkozę, smegeninė dirbo dar apie visas 10 sekundžių doh.gif jutau kaip skėtė su metalais gerklę, kaip kišo vamzduką (baisuais košmaras išsipildė), žodžiu nelinkėčiau niekam doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VyŠnĖ: 07 rugpjūčio 2008 - 07:54
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 08 06, 09:50)
As operavausi pas gyd. Lesinska, jis santaruose dirba, jis yra skyriaus vedejas, tikrai labai puikiai apziuri ir po ir pries operacija prieziura jo tikrai sauni, atsimenu mus palatos drauguzes bande priverst susimastyt, kad neverta rukyti juoko forma, tai mirem juoku visos. Jei noresi galesiu numeriu atsiust, nes su juo reikia tartis is anksto pas jis eiles.

Aciu labai! 4u.gif
Buciau labai dekinga uz jo tel nr. blush2.gif Nes manau, kad greitu laiku vistik reikes ryztis tai operacijai verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(VyŠnĖ @ 2008 08 07, 08:54)
Pirmą kart girdžiu apie vaistukus ir vazeliną  g.gif  doh.gif  hmmm...
Tarskaliuke nebijok viskas bus gerai  mirksiukas.gif  tik neįsitempt prieš narkozę, atsipalaiduok, bo bus kaip man  doh.gif  doh.gif  bijojau, stresavau, atsipalaiduot negalėjau ir gavusi narkozę, smegeninė dirbo dar apie visas 10 sekundžių  doh.gif  jutau kaip skėtė su metalais gerklę, kaip kišo vamzduką (baisuais košmaras išsipildė), žodžiu nelinkėčiau niekam  doh.gif

Jeigu gultis vakare pries operacija (man taip buvo, kai cista operavo), tai gydytojai duoda nakciai visuokias raminamasias tabletes mirksiukas.gif
O jeigu reikia i ligonine ryte ateiti, tai gal verta kokio valerijono diena pries pagerti g.gif
Atsakyti
QUOTE(VyŠnĖ @ 2008 08 07, 07:54)
Tarskaliuke nebijok viskas bus gerai  mirksiukas.gif  tik neįsitempt prieš narkozę, atsipalaiduok, bo bus kaip man  doh.gif  doh.gif  bijojau, stresavau, atsipalaiduot negalėjau ir gavusi narkozę, smegeninė dirbo dar apie visas 10 sekundžių  doh.gif  jutau kaip skėtė su metalais gerklę, kaip kišo vamzduką (baisuais košmaras išsipildė), žodžiu nelinkėčiau niekam  doh.gif

ohmy.gif kaip baisiai!!! blink.gif bet tuo metu ir daktarams jauciu nieko negalejai pasakyt ane? doh.gif va as labiausiai ir bijau ne to kas bus jau po operacijos, ne tu tamponu traukimo, o pacios operacijos,narkozes, kad gali kas but negerai ir pan. kad jausiu, pasakyt negalesiu, ar atsibusiu nelaiku, nes mano seimoj taip yra buve cray.gif net kosmarus jau sapnuoju.. verysad.gif labai tikiuos, kad bus gerai viskas 4u.gif
Atsakyti
oi, kokia gera tema, radau. Pas mane yra nosies pertvara ilinkusi nuo vaikystes, bet as pati suzinojau tik 16 m. blink.gif . Nesirgau jokiais bronchitais, sinusitais, sloga nekamuoja, lyg tais neknarkiu biggrin.gif .
Bet, kuo toliau tuo labiau, man ta nosis uzkliuna blush2.gif , man ji vis atrodo, kaip pas pijoka biggrin.gif , o kai svorio siek tiek numeciau is vis manau yra labiau pastebima. Nors manau, kad aplinkiniai nepastebi ax.gif .

prisipazistu, temos visos neskaiciau tik paskutinius 3 psl. ir pradzia, jei nemusit blush2.gif noreciau paklaust valstybinese ligoninese si operacija yra mokama ax.gif ar tik kysiukai ir kaip ten patekt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 07 rugpjūčio 2008 - 12:23