Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija

QUOTE(indrel @ 2008 07 24, 19:59)
Na, o man operacija  rugsejo 22 diena.. brr... bijau...
Gal kas operavotes Kauno Klinikose pas Vaitku? Kaip ten pas ji?

Klinikose operavausi, bet tik pas docentą Kindurį, šaunus gydytojas, tikrai... Na, jai sakyčiau nebijok, tai meluočiau, pati tą ištvėriau, bet tą pagerėjimą kurį pajusi po operacijos, po kokios savaitės, nudvelbs visus nemalonius prisiminimus ir buvusią baimę wink.gif svarbiausia laukt pagerėjimo nebijot.
Atsakyti
QUOTE(Vonios Fane @ 2005 03 01, 11:15)
Ajajaj vos neapalpau skaitydama  blink.gif  blink.gif Na jus man pasakykit: vat man sinusitas ir dakatare sake jei nieks nepades, reiks vat sia operacija daryti?Nu cia dabar?Sloguoja as 1/2 kartus per metus ir kvepoti sunku kai tik uzgulusi nosis ir nuo sinusito bet negi del sinusito reikia ta pertvara operuoti?
O nosi per puse pjauna??? doh.gif  g.gif  unsure.gif  ax.gif

Dirbau ANG skyriuj, tad teko visko prisižiūrėt.
Nea, nosies nepjauna-kiša tokius spec įrankius iki pat sinusų ir jais operuoja. Tiesa, po sinusų operacijos, kelias paras veidas būna smarkiai užtinęs, bet tai praeina.
aišku žiauru, bet mano manymu gera savijauta atpirks viską. Sekmės visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif
Prisijungsiu ir as prie jusu su savo vargais. Pries metus man isoperavo polypus, nes budavo nuolatine sloga, kalbejimas per nosi, naktimis knarkdavau, kad sienos drebedavo, asarojimas, jeigu tik sujausdavau dulkes iskart prasidedavo chroniska sloga. Ryzausi operacijai, po kurios tik menesiui jauciua pagerejima. Po operacijos isejus is ligonines jauciau kvapus, kvepavau kaip visi normalus zmones, bet tai buvo laikina verysad.gif
Dabar nejauciu nei skonio nei kvapo, kartais uzeina pragiedruliai, uzuodziu kai ka, bet minuciu reikalas, taciau per nosi kvepuoju. Apsilankiau pas savo daktariuka, taciau nieko gero neisgirdau, nesupranta kodel man taip yra sako bandom gydyt kol kas be operacijos, juros vandeniu, 3 kartus per diena purksti, sako matau lyg pertvra biski pakrypus, taciau ar jos istiesinimas atstatys uosle, negarantuoju. Tai vat jau antra buteliuka juros vandens naudoju, bet nieko gero, o operuotis negaliu nes siais metais ir taip jau turesiu operacija. Gal kam nors panasi situacija buvo, gal kas zino kokiu kitu budu issigydyti? Truputuka baisoka, nes viena diena grizta mano vyrelis namo ir sako, kas cia dujom taip smirda, o as nieko nejutau, pasirodo pro duju ciaupa dujos eina doh.gif
Atsakyti
Skrusdelyte, eina sau kaip nefain... Tikrai nejuokas tau... sad.gif laikykis...
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 07 31, 11:13)
Sveikutes,  4u.gif
Prisijungsiu ir as prie jusu su savo vargais. Pries metus man isoperavo polypus, nes budavo nuolatine sloga, kalbejimas per nosi, naktimis knarkdavau, kad sienos drebedavo, asarojimas, jeigu tik sujausdavau dulkes iskart prasidedavo chroniska sloga. Ryzausi operacijai, po kurios tik menesiui jauciua pagerejima. Po operacijos isejus is ligonines jauciau kvapus, kvepavau kaip visi normalus zmones, bet tai buvo laikina  verysad.gif
Dabar nejauciu nei skonio nei kvapo, kartais uzeina pragiedruliai, uzuodziu kai ka, bet minuciu reikalas, taciau per nosi kvepuoju. Apsilankiau pas savo daktariuka, taciau nieko gero neisgirdau, nesupranta kodel man taip yra sako bandom gydyt kol kas be operacijos, juros vandeniu, 3 kartus per diena purksti, sako matau lyg pertvra biski pakrypus, taciau ar jos istiesinimas atstatys uosle, negarantuoju. Tai vat jau antra buteliuka juros vandens naudoju, bet nieko gero, o operuotis negaliu nes siais metais ir taip jau turesiu operacija. Gal kam nors panasi situacija buvo, gal kas zino kokiu kitu budu issigydyti? Truputuka baisoka, nes viena diena grizta mano vyrelis namo ir sako, kas cia dujom taip smirda, o as nieko nejutau, pasirodo pro duju ciaupa dujos eina  doh.gif

Sveikute! Laikykis! Man operavo perdideles kazkokias apatines kriaukles ir pertvara ziema, bet beveik jokio pelengvejimo iki dabar nejauciu, tai man siulo vel operuotis, tik as dabar galvoju ar verta, bet kai uzeina stirprus galvos skausmai tai pagalvoju gal sutikti verysad.gif bet kad niekas negarantuoja, kad pades. tad mes su tavymi Skruzdelytee panasaus likimo drauges
friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anira: 31 liepos 2008 - 16:07
QUOTE(VyŠnĖ @ 2008 07 24, 20:55)
Nesuprantu... Man kaip operavo, tai jokių tamponų netraukė  blink.gif  patarė pirkt brangesnius, kurie ištirpsta  ax.gif  tad traukimo procedūros išvengiau. Aišku po operacijos su vamzdeliu traukinėjo iš ten nešvarumus, bet tamponų tikrai netraukė.

Klausimas visoms kurios turėjo tą operaciją. Kiek laiko truko kraujavimas, pūliukai? Kiek laiko valėsi nosys, po šių operacijų?  g.gif
Papildyta:
Tai, kad kriaukles šiaip turėjo sykiu išoperuot (bent jau man taip buv o) o gijimas jų ne toks kaip pertvaros, čia tik pakirpimas jų, o ne kaulo daužymas  g.gif

Taip, gijimas kitoks, o tas kriaukles gydytojas sake, negalima visai apkirpti, nes kazkam jos ten reikalingos. O del kraujavimo, tai man po paros istrauke tamponus ir jau beveik nebekraujavo, kita diena isvale nosi ir viskas.
Atsakyti
Aciu uz paguodos zodzius, bet negi nera priemoniu kitokiu kaip tik operacija?Sunku taip gyventi nieko nejauciant, as jau nepamenu kada pati kvepalus pirkau ir jauciau patinkanti kvapa verysad.gif , vis ko nors paklausiu ar nieko kvapas.
Juokas pro asaras.

P.S. va prisiminaiu, aki operavo pertvara visa operacija buvo palyginti nulis pries tai kai trauke tamponus is nosies, po 2 m is kiekvienos snerves, va cia kankinimas tai pa polnai pragrame thumbup.gif

Sorry ne pertvara o polypus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdelytee: 01 rugpjūčio 2008 - 08:57
QUOTE(Anira @ 2008 07 31, 16:05)
Sveikute! Laikykis! Man operavo perdideles kazkokias apatines kriaukles ir pertvara ziema, bet beveik jokio pelengvejimo iki dabar nejauciu, tai man siulo vel operuotis, tik as dabar galvoju ar verta,  bet kai uzeina stirprus galvos skausmai tai pagalvoju gal sutikti verysad.gif  bet kad niekas negarantuoja, kad pades. tad mes su tavymi Skruzdelytee panasaus likimo drauges 
friends.gif

Niu va va... man irgi kyla klausimas, kad ziema operuota buvau, bet pagijimo iki galo nejauciu unsure.gif operavo irgi kriuakles su pertvara... Tas kraujavimas ir snragliavimasis verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Anira @ 2008 07 31, 16:23)
Taip, gijimas kitoks, o tas kriaukles gydytojas sake, negalima visai apkirpti, nes kazkam jos ten reikalingos.  O del kraujavimo, tai man po paros istrauke tamponus ir jau beveik nebekraujavo, kita diena isvale nosi ir viskas.

Nesupratau, o tai kas dabar tau negerai? unsure.gif supratau, kad pagerejo
Atsakyti
QUOTE(VyŠnĖ @ 2008 08 01, 13:37)
Niu va va... man irgi kyla klausimas, kad ziema operuota buvau, bet pagijimo iki galo nejauciu  unsure.gif  operavo irgi kriuakles su pertvara...  Tas kraujavimas ir snragliavimasis  verysad.gif

Papildyta:
Nesupratau, o tai kas dabar  tau negerai?  unsure.gif  supratau, kad pagerejo

Negerai tas, kad negaliu as vistiek kvepuoti pro nosi, dazniausiai pro burna, o kai bandau pro nosi kvepuoti, tai galva skaudeti pradeda verysad.gif antradieni vaziuosiu pas alergologa, ziuresiu ka pasakis, gal man jau tesiog alergija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anira @ 2008 08 03, 15:18)
Negerai tas, kad negaliu as vistiek kvepuoti pro nosi, dazniausiai pro burna, o kai bandau pro nosi kvepuoti, tai galva skaudeti pradeda  verysad.gif  antradieni vaziuosiu pas alergologa, ziuresiu ka pasakis, gal man jau tesiog alergija  g.gif

Linkiu, kad taip ir būtų, kad nereiktų kartoti operacijos 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mergaitės, pasidalinsiu ir aš savo "nosiška" patirtim 4u.gif

pastebėjau, kad sunku kvėpuot daros per nosį, ypač kai einu greičiau ar vakare atsigulus. tada kreipiaus į gydytoją. jis patarė nosies kriauklių operaciją daryt (apipjaustyt tas kriaukles). narkozę pilną darė, greit namo paleido, viskas būtų gerai, bet... nieko man ta operacija nepadėjo doh.gif
tada kreipiaus į kitą gydytoją ir ji man patarė tas kriaukles apdegint, o ne pjaustyt, atseit taip efektyviau. pasirašiau unsure.gif narkozės pilnos nedavė, tik nosį "apmarino". bet jau skausmelis blink.gif bet ištvėriau, po operacijos gerai jaučiaus... bet ir vėl nieko...
tada jau gydytojai trys mane apžiūrėjo ir visi kaip vienas pasiūlė nosies pertvarą operuot. nežinau, kas man užplaukė, bet sutikau mirksiukas.gif o dar, kai pagalvoju, juk niekas varu nevarė.
išoperavo man tą nosies pertvarą (visai operacijos nebijojau, operacinėj prieš narkozę dar juokavau), bet atsibudus tai šoką gavau... fear.gif nosis buvo taip ištinus ir ten tiek visko prikišta buvo, kad nosis buvo per pusę veido!!!!!! porą dienų net per tuos tamponus nosyje kraujas bėgo, tai visąlaik buvau su parišta nosimi. beje, kas vakarą leisdavo man nuskausminamuosius į užpakalį, tai neskaudėjo. šlykščiausia buvo, kai atėjo laikas tuos tamponus iš nosis traukt... ten viskas pridžiūvę, prišutę, dvokia, o traukia ir, atrodo, galo nėra... frusty.gif bet viską atkentėjau ir dabar džiaugiuos neatsidžiaugiu savo nosyte biggrin.gif kvėpuoju laisvai ir kaip fainai mirksiukas.gif

beje, operavo mane valdiškoj ligoninėj (čia klaipėdoj, gydytoja Anužytė) ir piežiūra buvo visai faina be jokių kyšių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2008 08 04, 17:52)
sveikos, mergaitės, pasidalinsiu ir aš savo "nosiška" patirtim 4u.gif

pastebėjau, kad sunku kvėpuot daros per nosį, ypač kai einu greičiau ar vakare atsigulus. tada kreipiaus į gydytoją. jis patarė nosies kriauklių operaciją daryt (apipjaustyt tas kriaukles). narkozę pilną darė, greit namo paleido, viskas būtų gerai, bet... nieko man ta operacija nepadėjo doh.gif 
tada kreipiaus į kitą gydytoją ir ji man patarė tas kriaukles apdegint, o ne pjaustyt, atseit taip efektyviau. pasirašiau unsure.gif narkozės pilnos nedavė, tik nosį "apmarino". bet jau skausmelis blink.gif bet ištvėriau, po operacijos gerai jaučiaus... bet ir vėl nieko...
tada jau gydytojai trys mane apžiūrėjo ir visi kaip vienas pasiūlė nosies pertvarą operuot. nežinau, kas man užplaukė, bet sutikau mirksiukas.gif o dar, kai pagalvoju, juk niekas varu nevarė.
išoperavo man tą nosies pertvarą (visai operacijos nebijojau, operacinėj prieš narkozę dar juokavau), bet atsibudus tai šoką gavau... fear.gif nosis buvo taip ištinus ir ten tiek visko prikišta buvo, kad nosis buvo per pusę veido!!!!!! porą dienų net per tuos tamponus nosyje kraujas bėgo, tai visąlaik buvau su parišta nosimi. beje, kas vakarą leisdavo man nuskausminamuosius į užpakalį, tai neskaudėjo. šlykščiausia buvo, kai atėjo laikas tuos tamponus iš nosis traukt... ten viskas pridžiūvę, prišutę, dvokia, o traukia ir, atrodo, galo nėra... frusty.gif bet viską atkentėjau ir dabar džiaugiuos neatsidžiaugiu savo nosyte biggrin.gif kvėpuoju laisvai ir kaip fainai mirksiukas.gif

beje, operavo mane valdiškoj ligoninėj (čia klaipėdoj, gydytoja Anužytė) ir piežiūra buvo visai faina be jokių kyšių bigsmile.gif

Matai ruzava kaip tau gerai, tikrai saunu, nes nemenkas malonumas, kai is nosies tuos dvimetrinus tamponus traukia. doh.gif
Bet kazin po operacijos kvapus jausciau? O tau pries pertvaros operacija, sunku kvepuot buvo ar ir kvapu nejautei?

Atsakyti