Įkraunama...
Įkraunama...

Žgutai.IV tema

QUOTE(Vilmute35 @ 2013 10 11, 21:35)
Žvaigždėta* kaip visada - nuostabi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Dėkui aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva0004 @ 2013 10 07, 12:25)
Papildyta:
tuo paciu pasirodau pirma savo darbeli verta su valu, nera labai lygus vietomis, bet... esu patenkinta
user posted image

LABAI GRAZUS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lopeta ir greblys @ 2013 10 19, 21:24)
LABAI GRAZUS 4u.gif

oj, aciu aciu ax.gif nera taip jau labai, bet kaip pirmas, tai puse bedos. Dabar darau nauja, jau matau, kad sitas daug geriau pavyks (tikiuosi) biggrin.gif
kai baigsiu pasirodysiu.
o siaip taip man oj kaip toli iki sio forumo profesionaliu, lenkiu galva pries jas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, auksarankės,

priimkite į savo būrį 4u.gif Temą radau užvakar (visas prieš tai buvusias sąžiningai perskaičiau), bet ateinu iš karto su klausimėliu:

bandau nerti storuliuką (su paprastu žgutų nėrimu viskas aišku ir puikiai gaunas metus laiko) ir žguto pradžia žiauriai sukasi į vidų (vis susisuka į "baronką"- pastoviai tenka tiesinti šiaudeliu, pieštuku ir pan.). Be to- pradžia platesnė. Suprantu, kad storuliukams reikia plonesnio siūlo ir smulkesnio vąšelio negu ploniems žgutams. Ką darau blogai- pernelyg įtempiu siūlą ar vis dėlto siūlai (storis) netinka?
Iliustruoju klausimą:
pradžia
user posted image
eiga (tolimesnės eilutės)
user posted image
raštas (man čia labai tinka variantas, kad praktiškai pilko siūlo nebematyti)
user posted image
vąšelis ir biseris (vąšelis telpa karoliuko skylutėje, nr. nepasakysiu, ant jo yra vienintelis užrašas- 16, biseris- Preciosa 10/0, siūlas Nr. 50)
user posted image

kitas bandinukas- bet man čia netinka matomas siūlas:
siūlas storesnis (džinsinis), vąšelis tas pats, biseris Preciosa 10/0
user posted image
gaminys ilgesnis bei lygesnis
user posted image

Ačiū už pagalbą bei patarimus mirksiukas.gif
Atsakyti
Pirmam pvz karoliukai skirtingo dydžio. Vienas platus, kitas siauras. Taip lygiai ir nesigaus schmoll.gif

O antram karoliukai balti, siūlas juodas. Kaip jo nesimatyti gali? biggrin.gif tam ir derinam siūlų spalvą prie karoliukų, kad susilietų.
Papildyta:
Čia irgi siūlas matosi
http://sphotos-d.ak....585403851_n.jpg

ir čia

http://sphotos-c.ak....955761854_n.jpg
Paimtumėt dydžiu didesnius karoliukus- beveik nesimatytų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvaigždėta*: 23 spalio 2013 - 17:47
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2013 10 23, 18:51)
Pirmam pvz karoliukai skirtingo dydžio. Vienas platus, kitas siauras. Taip lygiai ir nesigaus schmoll.gif

Siauresnius ar platesnius karoliukus tiesiog traiškau, kad nepakliūtų į žgutą. Bet kol kas čia bandomasis variantas- pagauti esmę ir suprasti priklausomybes.
Žvaigždėta*, aš ne to klausiau- kadangi tik koks 4-5 bandymas su storuliukais, tai noriu išsiaiškinti ar normalu, kad pradžia platesnė ir ji riečiasi/susisuka į vidų? Jei tai nenormalu- kur bėda?
Ir esmė ne karoliukų keitime, o siūlo-vąšelio-siūlo įtempimo proporcijose.
Pvz. esu bandžiusi su nėrimo siūlais (maxi) nerti storuliuką- tarpai tarp 10/0 karoliukų baisūs. Ir galima taip sunerti 10/0 žgutą, kad nesvarbu siūlo spalva, ji nebus matoma galutiniame variante (kažkuri mergina buvo įdėjusi temoje keturis žgutus nertus violetiniais siūlais).
Atsakyti
Pati atsakei i savo klausimus.......pradek nuo mazesnio dydzio vaselio ir tik nunerus kelias eilutes paimk didesni dydi...ir siulus pakeisk...kad ir kaip tampriai nertum nederindama siulo jo nepaslepsi ir beje kaip pradeti nerti vos pora puslapiu atgal pasidalinau patirtimi.....o kai ranka igus atrasi savo nerimo galimybes smile.gif tik kantrybes ....as storuli supratau kaip nerti tik is penkto bandymo ir dar kiek laiko prireike kol pajutau kaip galeciau palengvinti nerimo kokybe..... biggrin.gif
Atsakyti
Daug ka galima padaryti. Tik patirties reikia. O ir kiek itempt siula reikia paskui savaime jauciasi. Bandyt reikia. Patariu, kaip mano manymu geriau daryt butu, o jus sakot, kad patarineju ne ta.
Atsakyti
Aš puikiai suprantu pagal aprašymą kaip nerti storuliuką, bet man neaišku ar pirmos 5-7 eilutės turi būti platesnės (vėliau žgutas siaurėja) ir ar turi suktis į vidų? Kaip Jūsų žgutų pradžios atrodo?
Vilmute35, į kokius dar siūlus pakeisti? Paimti dar plonesnius?
Atsakyti
Žvaigždėta*, kiek bandinukų esu pridariusi- tai su storesniais nėrimo siūlais pradžia biškiuką platesnė, bet visiškai nesiraito į vidų, Nr. 50 efektas pavaizduotas nuotraukoje. Klausiu ir norėčiau išsiaiškinti kodėl taip vyksta, nes labai nepatogu dirbti su tokiu žguto gabalėliu.

Štai- mano akimis idealus 18 k. storuliukas- pilkų siūlų visiškai nesimato:
žguto besiraitanti į vidų pradžia
user posted image user posted image
žguto kitas galas (į vidų įdėjau plastikinį vamzdelį) ir šoninis vaizdas
user posted image user posted image
Atsakyti
Bandyk imti plonesni vaseli ir pradek nerti be karoliuku, kiek suprantu tu is karto istatai karoliuka, karoliukus statyk kokioj ketvirtoj eilej ir tik tada imk didesni vaseli....as neriu visokiais siulais ir nr 50 ir ir plonesniais......dar kitos neria pradedamos nuo mazesnio skaiciaus karoliuku ir po to padidina iki tinkamo skaiciaus......ir kaip sako zvaigzdeta- viskas priklauso nuo igudziu, o ji patirties turi nemazai. thumbup.gif ....as kai pamaciau po kiek laiko savo pirmuosius storulius isardziau ne nesusimastydama....gal tau dar pagelbetu tai, jog nunerus kelis cm pirmas eilutes sutrauktum su valu g.gif
Atsakyti
Sutempt zinoma galima, kad siulo visiskai nesimatytu. O kaip tada lankstumas? Gerai jei tai verinys. O jei apyranke siaurai rankai? Uzdedat uzsegima ir gaunas makaronas. Jei jums forma nera svarbi, nerkit kietai.
O galas taip. Kartais rieciasi. Taip nepatogu.
Papildyta:
Nuredagavau... Pirma eile be karoliuku neriu. Galima pora tokiu padaryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvaigždėta*: 23 spalio 2013 - 21:27