Įkraunama...
Įkraunama...

Perlinės kruopos

as perlines kruopas dedu i visas sriubas darzovines ir mesines smile.gif lb skanu. o dar karta viriau sriuba is siu kruopu. dejau daug ju, ismirkiau ir ilgai viriau, tada dejau smulkiai tarkuotu morku ir bulviu ir dar virinau tai ji tap skaniai tirsta gavosi good.gif man lb skanu buvo
Atsakyti
QUOTE(Sola @ 2007 03 11, 16:59)
As atsimenu mokyklos laikais tai darydavom saldainius tipo,na panasiai kaip budavo pirkt vadinami ispusti ryziai,jei kas atsimenat.Tikslaus proceso neatsimenu,o ir pabandyti negaliu,nes perliniu kr paieskos dar tesiasi. doh.gif Bet kazkas tokio,kad aliejuje kepini perlines kruopas ant nestiprios ugnies tol kol jos suminksteja ir issipucia,tada pilama cukraus ir siek tiek grietines.Pakaitinti kol cukrus istirpsta,viska sukresti i inda ir atvesinus valgyti.atsimenu  per viena vakara sukirsdavom viska blush2.gif


aš bandžiau mikrobanginėje,nes keptuvėje svyla nors ir ant mažos ugnies,reikia ištisai maišyt. Mikrobanginę ir kartais sustabdydavau ir pamaišydavau. Paskui maišiau su ištirpintu medumi. Bandžiau ir cukrų ištirpint ir apliet,bet gal per daug perkaitinau,tai gavosi toks rudas ir kartus,panašiai kaip girliažas(vaikams nepatiko).
Atsakyti
As labai noriu silkines perliniu kruopu koses, tik va beda, nemoku virti ax.gif Zinau, kad i verdancias kruopas reikia tarkuota bulve deti, tik va kokiom proporcijom? g.gif
Atsakyti
Sveiki ,MB sykki i kelione padariau perliniu kruopu koses ,liko suzavetas ...
perlines kruopos ,biriai virtos ,
keptu svogunu .
virtu morku
marinuotu agurku
rukyta kumpeli ,nesvarbu koki kiaulienos ar kalakutienos wub.gif
maisyt su aliejum arba majonezu thumbup.gif
Atsakyti
Įsigijau neblogą žurnaliuką{specialus leidinukas}"Gardžios košės"
Bevartydama,užtikau,neblogą receptuką,todėl ir jums noriu parasyti.

Perlinių kruopų košė su medumi ir aguonomis.

reikės:
perlinių kruopų,{pora stiklinių}
stiklinės pieno,
vandens{3ltr.}
pora šaukštų medaus,
stiklinės aguonų,
porašaukštų uogienės,{bruknių arba spanguolių}
druskos,

Aguonas per naktį pamerkite,nukoškite,sumalkite ir išsukite perpus su karštu vandeniu ir saldintu medumi.

Kruopas pamerkite per naktį išplaukite ir užkaiskite.

Užvirus,nugraibykite putas,sumažinus ugnį virkite pusė valandos.
Tuomet kruopas nukoškite irsukrėskite į švarų indą{puodą},užpilkite pienu,berkite druskos žiupsnelį ir nuolat pamaišydamos virkite,kol košė sutirštės.

Krėskite į ją aguonų malinį ir kaitinkite ant silpnos ugnies 5-7min.
Išvirusią košę palaikykite šiltai,gardinkite uogiene
Pasiūlimas-Šią košę tinka virti iš iš kapotų miežinių arba kvietinių kruopų.
Šaltinis-"Darbštuolė"
Atsakyti
galima apkepus kepti, agurkine virti, kose, aprasyta,troskinius, kotletukus tokius, pieniska sriuba, va, dar receptukas, gal reiks isbandyti: http://blog.mezgalai...emis-kruopomis/
O tas saldus variantas idomus, nezinojau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 03 kovo 2011 - 12:49
as va koki recepta radau:

Šiam patiekalui pagaminti reikes:

400 g perliniu kruopu,
80 g juoduju alyvuogiu,
80 g kapareliu arba žaliuju alyvuogiu,
100 g kedru riešutu,
ryšelio svogunu laišku,
petražoliu,
1 citrinos sulciu,
1 šaukšto garstyciu,
druskos, pipiru,
alyvuogiu aliejaus,
lauro lapelio.

Kruopas mirkykite 12–24 val. Tada išvirkite i vandeni ibere druskos, imete lauro lapeli ar kitu megstamu žoleliu. Kruopas galite išvirti ir sultinyje.

I paruoštas kruopas suberkite griežineliais susmulkintas juodasias alyvuoges ir kaparelius (arba žaliasias alyvuoges). Ipjaustykite šviežiu petražoliu lapeliu, svogunu laišku (nebutinai) ir iberkite kedru riešutu.

Viska užpilkite padažu, pagamintu iš alyvuogiu aliejaus, garstyciu, citrinos sulciu ir pipiru. Išmaišykite.
Atsakyti
O mano mama visada virdavo šilkinę košę bulves su tarkavimo mašina tarkuotas ir dėdavo žirnių. Kažkas klausė apie proporcijas, tai čia jau skonio reikalas, man patinka kai daugiau kruopų ir žirnių. Aišku būtina užspirgyti essen.gif

Aš agurkinę sriubą verdu labai paprastai. Į buljoną dedu smulkiai pjaustytas bulves, pakepintas morkas su svogūnais, kai jie jau būna išvirę sudedu atskirai vandenyje išvirtas perlines kruopas ir supjaustytus raugintus arba vakuotus agurkus.
Mama dar inkstukus dėdavo, bet su jais sunkus reikalas, reikia mokėti paruošti, kad šlapimu neatsiduotų...
Atsakyti
Sveikos! O "sutinant" silkine kose orkaitej ar peciui, reikia ja perdeti i koki specialu inda?
Atsakyti
perlines krupas labai mėgstu, bet iki šiol nesu nei girdėjus nei ragavus šilkinės košės bigsmile.gif
labai susigundžiau rolleyes.gif eisiu gaminti ax.gif
Atsakyti