as perlines kruopas dedu i visas sriubas darzovines ir mesines lb skanu. o dar karta viriau sriuba is siu kruopu. dejau daug ju, ismirkiau ir ilgai viriau, tada dejau smulkiai tarkuotu morku ir bulviu ir dar virinau tai ji tap skaniai tirsta gavosi man lb skanu buvo
As atsimenu mokyklos laikais tai darydavom saldainius tipo,na panasiai kaip budavo pirkt vadinami ispusti ryziai,jei kas atsimenat.Tikslaus proceso neatsimenu,o ir pabandyti negaliu,nes perliniu kr paieskos dar tesiasi. Bet kazkas tokio,kad aliejuje kepini perlines kruopas ant nestiprios ugnies tol kol jos suminksteja ir issipucia,tada pilama cukraus ir siek tiek grietines.Pakaitinti kol cukrus istirpsta,viska sukresti i inda ir atvesinus valgyti.atsimenu per viena vakara sukirsdavom viska
aš bandžiau mikrobanginėje,nes keptuvėje svyla nors ir ant mažos ugnies,reikia ištisai maišyt. Mikrobanginę ir kartais sustabdydavau ir pamaišydavau. Paskui maišiau su ištirpintu medumi. Bandžiau ir cukrų ištirpint ir apliet,bet gal per daug perkaitinau,tai gavosi toks rudas ir kartus,panašiai kaip girliažas(vaikams nepatiko).
As labai noriu silkines perliniu kruopu koses, tik va beda, nemoku virti Zinau, kad i verdancias kruopas reikia tarkuota bulve deti, tik va kokiom proporcijom?
reikės: perlinių kruopų,{pora stiklinių} stiklinės pieno, vandens{3ltr.} pora šaukštų medaus, stiklinės aguonų, porašaukštų uogienės,{bruknių arba spanguolių} druskos,
Aguonas per naktį pamerkite,nukoškite,sumalkite ir išsukite perpus su karštu vandeniu ir saldintu medumi.
Kruopas pamerkite per naktį išplaukite ir užkaiskite.
Užvirus,nugraibykite putas,sumažinus ugnį virkite pusė valandos. Tuomet kruopas nukoškite irsukrėskite į švarų indą{puodą},užpilkite pienu,berkite druskos žiupsnelį ir nuolat pamaišydamos virkite,kol košė sutirštės.
Krėskite į ją aguonų malinį ir kaitinkite ant silpnos ugnies 5-7min. Išvirusią košę palaikykite šiltai,gardinkite uogiene Pasiūlimas-Šią košę tinka virti iš iš kapotų miežinių arba kvietinių kruopų. Šaltinis-"Darbštuolė"
galima apkepus kepti, agurkine virti, kose, aprasyta,troskinius, kotletukus tokius, pieniska sriuba, va, dar receptukas, gal reiks isbandyti: http://blog.mezgalai...emis-kruopomis/ O tas saldus variantas idomus, nezinojau
O mano mama visada virdavo šilkinę košę bulves su tarkavimo mašina tarkuotas ir dėdavo žirnių. Kažkas klausė apie proporcijas, tai čia jau skonio reikalas, man patinka kai daugiau kruopų ir žirnių. Aišku būtina užspirgyti
Aš agurkinę sriubą verdu labai paprastai. Į buljoną dedu smulkiai pjaustytas bulves, pakepintas morkas su svogūnais, kai jie jau būna išvirę sudedu atskirai vandenyje išvirtas perlines kruopas ir supjaustytus raugintus arba vakuotus agurkus. Mama dar inkstukus dėdavo, bet su jais sunkus reikalas, reikia mokėti paruošti, kad šlapimu neatsiduotų...