Įkraunama...
Įkraunama...

Perlinės kruopos

QUOTE(regna @ 2008 11 18, 00:52)
Gal kuriai iš Jūsų teko naudoti tokias kruopasQuinoa chenopodium -lietuviškai -bolivinė balanda.
Tai yra kruopos.Gal teko gaminti,o,gal teko matyti,Lietuvoje.
Ačiūū.  bigsmile.gif


Parduotuvėje "Sveiki produktai", Jakšto 9, Vilnius. o Kaune "Sveikatos dovanos" Dujotekio g.26a. tik ten tos kruopos pavadintos "kinva" ar "kynva". situos adresus radau internete, nes smalsu pasidare, kas per daiktas ta bolivine balanda, tai biski pasidomejau smile.gif ir jau nekantrauju ismeginti bigsmile.gif
Atsakyti
4u.gif MAAMA,Greta,ačiū jums,už nuorodą. 4u.gif
Tikiuosiu,kai išbandysite,pasidalinsite su mumis receptuku 4u.gif
Atsakyti
gal kas gali parasyti kaip apskritai virti paprasta paprasciausia perliniu kruopu kose, ta prasme, be jokiu bulviu, morku ir pan. Vyras labai nori, o as net neisivaizduoju kaip reikia blush2.gif Ar reikia mirkyt, koks kruopu ir vandens santykis, kiek laiko virti, ar reikia pilti pieno, jei taip tai kiek ir kada? Buciau labai dekinga.
Atsakyti
Čia aš pasinaudosiu tokia anksčiau mano turima knygyte"500pigiųvalgiųiš miltų ir kruopų.
Joje yra rašoma,kad kruopas reik nuplauti.
Įverdantį pasūdytą vandenį įdėt riebalų ,supilti kruopas ie maišant užvirti .
Po to indą su koše uždangti ir istatyti į didesnį puodą su vandeniu ir virti garuose ,jai vanduo nugaruoja.

O ,čia aš nuo savęs,kaip aš darau:
Aš,iš vakaro jas pamerkiu,ant rytojaus nupilu vandenį,nuplaunu ir supilu į verdantį vandenį.Verdu ant silpnos ugnies ,prieš tai įdedu sviesto ar,įpilu aliejaus.
Aišku pasūdau.Indą įvynioju įlaikraštį ir į rankšluostį.pastovi ,košė buna puri.
Galima,įpilt ,gal ir pieno aš,nepilu,man košė turi būti natūralaus skonio.
Kas?kaip? mėgsta.
Atsakyti
regna, dekui labai. Atrodo visai nesudetinga ax.gif . O vandens turi buti daug, nes neisivaizduoju kiek kartu tos kruopos padideja beverdant.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agee: 28 lapkričio 2008 - 11:57
Aš,del vandens,galiu parašyti tiek,kad aš matuoju kruopų kiekį,ir pagal tai sprendžiu,kiek pilti vandens.
Aišku,dar priklauso košės skonisant kokios ugnies mes virsime,jeigu virsime ant mažos ugnies,ji bus skanesnė,tas jau yra išbandyta ppatyrusių virėjų
Juk kruopos virdamos dvigubėjair jos pasiima vandenį,tad vandens reik daugiau.
Aš tikiu,gal nor kiek padėjau.
Patarsiu,nebijokite ekspermentuoti,ir jums pavyks.
Sekmės agee,virtuvės labirintuose. 4u.gif
Atsakyti
O as labai daznai verdu tokia sriuba: perlines kruopos, sviezias kopustas, bulves, tarkuotos morkos, svogunas ir zinoma sultinys smile.gif Mums laaabai skanu buna smile.gif
Atsakyti
Neteko trokios ragauti, reikės pabandyti smile.gif
Atsakyti
Kažkada stundentiškai virėmės perlinių kruopų košę. Gardinom tik šeimininkės sviestu (ten kur sūdytas ir su prieskoniais kažkokiais..) ir buvo labai skanu smile.gif
Atsakyti
Sakykit, o kai verdat silkine kose, bulves tarkuojat su burokine tarka ar su bulviu tarkavimo masina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romeo: 13 vasario 2009 - 09:35
QUOTE(Romeo @ 2009 02 13, 10:35)
Sakykit, o kai verdat silkine kose, bulves tarkuojat su burokine tarka ar su bulviu tarkavimo masina?

nesu specialiste, bet karta bandziau ir tarkavau su burokine. buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 02 13, 10:03)
nesu specialiste, bet karta bandziau ir tarkavau su burokine. buvo thumbup.gif

aciu 4u.gif
reiks bandyt savaitgali virt bigsmile.gif
Atsakyti