Įkraunama...
Įkraunama...

Perlinės kruopos

na liuks priminet man perlines kruopas. lekiu koses virt. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(simoneta1111 @ 2007 01 28, 18:32)
na liuks priminet man perlines kruopas. lekiu koses virt.  thumbup.gif

Karta gaminau plova, jau apkepinau mesa, morkas ir pamaciau, kad neturiu ryziu doh.gif - tai juos pakeiciau perlinem kruopom. Skanumelis gavosi. kai kruopos isverda mesos sultinyje.
Atsakyti
Mano vyro teta ismoke irgi labai idomia kose virti su perlinem kruopom:
is vakaro uzmerkiam kruopas, (zymiai greiciau isverda), paimam didele morka arba pora vidutiniu, sutarkuojam per burokine tarka, dziovintu obuoliu, cukraus, druskos.
I puoda sluoksniais dedam perlines kruopas, truputeli druskos, uzbarstom morkom, jas - truputeliu cukraus, tada pjaustytais dziovintais obuoliais. Tada vel - perlines kruopos su druska, morkos su cukrum, dz. obuoliai. Man gaunas pora sluoksniu. Tada ipilam vandens 4/5 (nepilnai apsemta) ir dar pora saukstu aliejaus. Is pradziu, kol uzverda, kaitinam ant stiprios ugnies, kai uzverda - sumazinam, verdam apie 10-15 min. Tada puoda nukeliam, susukam ji visa i laikrascius, i dideli ranksluosti ir "paslepiam" po pagalve. Palaikom apie valanda (taip kose galutinai susunta ir buna biri). Labai skani ir silta, ir salta. Pabandykit mirksiukas.gif gal sudetingai atrodo, bet is tiesu darbo nedaug.
Atsakyti
QUOTE(Encore @ 2004 08 06, 23:37)
Įdomu kokią košę darai. Aš išverdu tas kruopas, ir pridedu kepintų svogūniukų, keptų ant sviesto tarkuotų morkų (nuo jų spalva graži būna), pakeptos paprastos daktariškos dešros (tinka spirgučiai, dešrų likučiai ir kitokios įvairios mėsytės) viską sumaišau ir orkaitę kokiai 20 min, kad viskas gerai perkaistų.  thumbup.gif  thumbup.gif 

va reiks uzsimerkti siandien kruopas ir ryt sita kose pasigaminti-skamba labai viliojanciai
tik kaip suprantu cia jokiu padazu nieko nereikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _adlim: 11 kovo 2007 - 14:14
As atsimenu mokyklos laikais tai darydavom saldainius tipo,na panasiai kaip budavo pirkt vadinami ispusti ryziai,jei kas atsimenat.Tikslaus proceso neatsimenu,o ir pabandyti negaliu,nes perliniu kr paieskos dar tesiasi. doh.gif Bet kazkas tokio,kad aliejuje kepini perlines kruopas ant nestiprios ugnies tol kol jos suminksteja ir issipucia,tada pilama cukraus ir siek tiek grietines.Pakaitinti kol cukrus istirpsta,viska sukresti i inda ir atvesinus valgyti.atsimenu per viena vakara sukirsdavom viska blush2.gif
Atsakyti
Idomus receptas. g.gif Gal ir verta pameginti...
Atsakyti
Svejkos mamytes smile.gif Gal koki receptuka galit atsiusti i Az AGURKINES sriubos? g.gif Is anksto dekoju clap.gif
Atsakyti
Na ka krize isibegejo smile.gif
einu kruopas mergti biggrin.gif
Atsakyti
Siūlau,perlinių kruopų košė su bulvėmis
Kruopas nuplaunu,užpilu karštu vandeniu ir pora vaandu pamirkau po to verdu tame pačiam vandenyje,kol pradeda tirštet.
sudedu sviestą supilu karštą pieną ,sudedu kubeliais pjaustytas bulves it verdu kol suvirs.Padažui : aliejuje pakepinu svogūną įdedu virtos turimos mėsytės įpilu truputį pieno patroškinu ,ir užpilu ant paruoštos košės 4u.gif
Atsakyti
Mano mociute vyrdavo pilka kose mes ja vadindavom. Isverdi kruopas uzplikai spirguciais ir pabaigoj itarkuoji viena bulve, liuks kosyte bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2008 11 17, 19:06)
Mano mociute vyrdavo pilka kose mes ja vadindavom. Isverdi kruopas uzplikai spirguciais ir pabaigoj itarkuoji viena bulve, liuks kosyte  bigsmile.gif

Mano mociute irgi tokia virdavo thumbup.gif tik dar pupeliu imesdavo virti kartu su kruopom. tik dabar jau esu sumiescionejusi ir ta kose man per riebi atrodo.. bet gal reiktu ismegint su mazesniu spirguciu kiekiu smile.gif
Atsakyti
Gal kuriai iš Jūsų teko naudoti tokias kruopasQuinoa chenopodium -lietuviškai -bolivinė balanda.
Tai yra kruopos.Gal teko gaminti,o,gal teko matyti,Lietuvoje.
Ačiūū. bigsmile.gif
Atsakyti