Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(yerena @ 2013 10 04, 17:08)
Gal:

tešla per sunki Jūsų įdėtam kildikliui?
jo galiojimas baigės?
į per karštą orkaitę įdėjote?
receptas nepatikimas/nepatikrintas?



Nebent tik per karšta orkaitė g.gif
Receptą radau čia , šitoj temoj, manau, patikrintas smile.gif
Tik neparašyta kiek kepimo miltelių dėti, tai dėjau 2 šaukštukus g.gif

Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui

Labai skonis mažyliui patiko, todėl norėčiau dar kartą kepti smile.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 04, 18:32)
Nitratai gi tirpūs vandeny ir su juo patenka į daržoves. Dėl cukraus atsiradimo/dingimo nieko pasakyti negaliu. Bet kad mityboje reikia vengti krakmolo- tai faktas mirksiukas.gif


šitą tai tikrai žinau. Ir vengiu... drinks_cheers.gif Cukraus, beje, irgi reikėtų vengti.
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 10 04, 18:38)
Receptą radau čia , šitoj temoj, manau, patikrintas smile.gif

Vėlau vakare sulyginsiu receptus ir pasakysiu kiek miltelių ir sodos reikia miltų kiekiui mirksiukas.gif

QUOTE(rytorasa @ 2013 10 04, 18:46)
šitą tai tikrai žinau. Ir vengiu...  drinks_cheers.gif Cukraus, beje, irgi reikėtų vengti.

Cukraus tai vienareikšmiškai, bet ne visi suvokia, kad ir angliavandeniai trakte skaidomi iki gliukozės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 04, 19:23)
Vėlau vakare sulyginsiu receptus ir pasakysiu kiek miltelių ir sodos reikia miltų kiekiui  mirksiukas.gif
Cukraus tai vienareikšmiškai, bet ne visi suvokia, kad ir angliavandeniai trakte skaidomi iki gliukozės  verysad.gif

Cukraus tai vengiu, galima sakyt nevartoju, bet kaip atsysakyt sokolado g.gif kol cia pusvalandi sedejau, beveik puse plyteles juodojo sumaurojau, aisku tai isskirtinis atvejis, siaip tai po maza gabaliuka vos nekasdien valgau, bet siandien negalejau sustot (kaip isibegejau, taip ir nesustojau), geda , bet ...
O as kol kepu ar verdu moliyga, tai kelis gabaliukus zalius suvalgau visada, man patinka ir taip ir kitaip. Vakar kepiau maziuka jaunuti lunga riekelemis su prieskoniais, nes pradejo gest, bet vistiek skanesnis uz cukinija, as ir zalio neiskentus pakramsnojau., kiek ten jo buvo, puse ir suvalgiau.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 10 04, 20:39)
...Vakar kepiau maziuka jaunuti lunga riekelemis  su prieskoniais, nes pradejo gest, bet vistiek skanesnis uz cukinija, as ir zalio neiskentus pakramsnojau., kiek ten jo buvo, puse ir suvalgiau.

Lunga nebūna visą vasarą, jis pradeda megzti palyginus vėlai su kitom veislėm, bet prieš šalnas galima prisirinkti pilną pintinę užsimezgusių, jau paaugusių iki ~20 cm vienetų. Gaila, kad šalnos taip anksti ateina...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 03, 12:02)
o kas auginot Muskade de Provence - ar tikrai jis toks skanus ir saldus, desertui labai tinkamas?
Labai norėjau paragaut, ale kad nesudygo nei vienas pas mane  blink.gif




Sveikos, jau rašiau kažkur tai nukopinau iš anos žinutės ax.gif blush2.gif
Tai va parsivežiau 9 moliūgus: 5,8kg, 7,8kg, 6,8kg, 8,1kg, 8,9kg, 11,1kg, 7,1kg , vieną galiūną 18,1kg ir vieną prapjoviau nesvėrusi, buvo jis ir apie kokius 7 kg, nes kaimynas permetė per tvorą ir skilo kotelio vietoje per puse. Skonis nerealus man jo ir neprinokusio bigsmile.gif .

O pasirodo prinokimo reikia laukti vos ne iki Kalėdų doh.gif . Na, iš jų vienas jau pradėjo geltonuoti, net nesitiki, kad iš tokio žalio virs kitokios spavos. Aš juos dabar tampau - dieną į balkoną, o nakčiai kambarin. Guliu apsikrovus aplink lovą moliūgais thumbup.gif . Mažoji atėjusi sako - mama, tu čia į balių naktį susiruošiai, lauksi 12 val. kol moliūgai karieta pavirs lotuliukas.gif . Sako, gal žiurkėno narvelį tau čia dar padėti į kompaniją , juk vežėjo irgi reiks lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 04 spalio 2013 - 21:40
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 04, 18:11)
nu gi nerašiau, kad reikia vien tik žalius valgyti...  schmoll.gif Tikrai ne visi skanūs.

Taigi ir aš nesakiau,kad tu siūlei vien žalius valgyt mirksiukas.gif Rašiau pasisekė,kad ir žali skanūs biggrin.gif Man tai kol kas visi,kiek ragavau,nedaug gardesni už žalias bulbes.

Man kol kas skaniausias beveik vienų moliūgų patiekalas-trinta sriuba.Pirmą kartą trintos tikros sriubos teko ragauti restorane.Nu, mūsų kišenei ir taip ta maitinimo įstaiga turėjo per daug žvaigždučių,o tuo metu dar kažkoks kviestinis super šefas gamino patiekalus Pablo Picaso paveikslų stilium išpaišydams,tai...Tų paveikslų,sriuboj išpieštų mini skrebučiais ir dar velniai žino kuo, pavadinimus ir dabar prisimenu,bo sumokėjom jei ne kaip už originalą,tai kaip už gerą kopiją mega_shok.gif
Tai dabar,kai pakulkuliuoju,kiek tas mano sriubos puodelis vertas... taip skanu pasidaro biggrin.gif Gaila,kad nemoku piešt...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 04, 23:56)
Taigi ir aš nesakiau,kad tu siūlei vien žalius valgyt  mirksiukas.gif Rašiau pasisekė,kad ir žali skanūs  biggrin.gif Man tai kol kas visi,kiek ragavau,nedaug gardesni už žalias bulbes.


Siūlau Acorn'ą paragauti. Bulvei dar labai toli iki tokio skonio... mirksiukas.gif
Tikrai ne visi žali skanūs. JPB buvo neblogas, kol neparagavau Acorn'o... biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 10 04, 23:56)
Man kol kas skaniausias beveik vienų moliūgų patiekalas-trinta sriuba.Pirmą kartą trintos tikros sriubos teko ragauti restorane.Nu, mūsų kišenei ir taip ta maitinimo įstaiga turėjo per daug žvaigždučių,o tuo metu dar kažkoks kviestinis super šefas gamino patiekalus Pablo Picaso paveikslų stilium išpaišydams,tai...Tų paveikslų,sriuboj  išpieštų mini skrebučiais ir dar velniai žino kuo, pavadinimus ir dabar prisimenu,bo sumokėjom jei ne kaip už originalą,tai kaip už gerą kopiją mega_shok.gif
Tai dabar,kai pakulkuliuoju,kiek tas mano sriubos puodelis vertas... taip skanu pasidaro  biggrin.gif Gaila,kad nemoku piešt...


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Siulau skanu apkepuka, kepu visad rudeni ji.mNaudoju cukinija arba ne krakmolinga moliuga. Sonine pakeiciu tuom ka turiu, vakar smoteli lasinuku suspirginau, kitakart farso kepinto idedu ir pan.
http://www.sonatinos...ij-apkepas.html


QUOTE(rytorasa @ 2013 10 05, 07:33)
Siūlau Acorn'ą paragauti. Bulvei dar labai toli iki tokio skonio...  mirksiukas.gif
Tikrai ne visi žali skanūs. JPB buvo neblogas, kol neparagavau Acorn'o...  biggrin.gif

Manes zali Acorn visai nesudomino schmoll.gif na, lieka varijantas kad jie pas mane ne visai suauge, nes gan anksti nurinkau as juos. Bet vistiek-labai krakmolingi, kieti, man neskanu cool.gif

Neskaitant maistui naudojamu Delicat, kuriu netaupau, sekanti nusitaikiusi rezti 10kg JPB. Planuoju is jo cukatu prigaminti, gal dar dzemuko isvirti su apelsinais ar citrinom.Dar man labai skanu i lazanja daug moliugo prideti, kai gaminu antraji pertepimo padaza tongue.gif

Kitas musu seimoj megiamas moliugo sriubos receptas, gaminamas "is galvos".
Moliuga paruosta kubeliais ir apibarstyta Garam Masala prieskoniais (alternatyva kuminas, bet skaniau GM ) kepinu ant trupucio aliejaus, kol sonai paskrus. Nuskutu ir kubeliais supjaustau pora morkyciu, pora bulviu. Moliuga naudoju nekrakmolinga !
Darzoves ir apkepinta moliuga dedu i puoda, druskos pagal skoni,uzpilu vandens kad darzoves apsemtu 2/3 .
Verdu kol suminkstes bulve ir morka, stebiu kad uztektu vandens. Toliau blenderiuoju, skaninam grietinele, kartais maisau per Puse su pienu, kad nebutu labai riebu. Ipylus i dubeneli as megstu virsu pabarstyti tarkuotu kietu suriu, jei neturiu, bet kokiu fermentiniu, tinka ir su pelesiuku 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 05 spalio 2013 - 07:40
4u.gif wub.gif tas apkepas labai skanus. Čia iš Gustavo receptų jis...pernai buvo labi pas mus einamas...o šiemet jį buvo išstųmus pica... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 04, 14:30)
Ne viską būtina valgyt...kai ką galima ir išgert  biggrin.gif Net pavydu Gaudvilės klausyt  blush2.gif Paskaito,pamato,paklauso ir soti.


et, taigi jos būsena dabar ypatinga wub.gif Man tokiu metu irgi vien pamatyt per akis buvo, valgyt jau ni-ni smile.gif Ech, geras buvo laikas.. ir svorio ūūūū kiek nukritę buvo biggrin.gif

Yerena, o jei moliūgas buvo žalias ir pradėjo keist spalvą į terakotos - tai valgyt geriausia bus jau tada, kai visas persispalvins?


Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 10 04, 22:56)
Pirmą kartą trintos tikros sriubos teko ragauti restorane.Nu, mūsų kišenei ir taip ta maitinimo įstaiga turėjo per daug žvaigždučių,o tuo metu dar kažkoks kviestinis super šefas gamino patiekalus Pablo Picaso paveikslų stilium išpaišydams,tai...Tų paveikslų,sriuboj   išpieštų mini skrebučiais ir dar velniai žino kuo, pavadinimus ir dabar prisimenu,bo sumokėjom jei ne kaip už originalą,tai kaip už gerą kopiją mega_shok.gif


nors skanu buvo? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 05 spalio 2013 - 18:26
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 05, 07:33)
Siūlau Acorn'ą paragauti.

QUOTE(matuke @ 2013 10 05, 08:37)
Manes zali Acorn visai nesudomino schmoll.gif 

Nu va,ir galvok ką nori g.gif Kol kas tikrai tikrai tik to Burgess buttercup, kurį Amba prigyrė ieškosiu...
QUOTE(saintlina @ 2013 10 05, 19:22)
et, taigi jos būsena dabar ypatinga  wub.gif Man tokiu metu irgi vien pamatyt per akis buvo, valgyt jau ni-ni  smile.gif  Ech, geras buvo laikas.. ir svorio ūūūū kiek nukritę buvo  biggrin.gif

Jetau,valgiau už du ir tai nuolat alkana jaučiausi blush2.gif Būsena plius 32kg. pasiekė doh.gif Šita dieta man neveiksminga...

Skanu buvo ten viskas,Saintlina,ir gražu,tik labai jau mažai...Ir sriubos max stiklinė,ir vienas raviolis milžiniškoj lėkštėj,ir elnienos kepsnys su krūvom padažų,3 ant 3 cm dydžio...Bet gal ir gerai,kad mažai to maisto buvo,nes pamačius sąskaitą,tai skrandy visas turinys apsivertė...Jau mes buvom mintyse paskyrę nepadorią,mūsų manymu,sumelę,bet...Pradžioj tai aplamai pagalvojau,kad čia mūsų suvalgytų kasniukų energetinę vertę apskaičiavo...kilodžauliais ...

Dariau tas šiltas salotas su pelėsiais.Nu,ką aš žinau... skanu...ypač kriaušės karamelizuotos ax.gif Moliūgų,tai ir tau ,Saintlina,palikau biggrin.gif Panašu,kad daugiau ir nedarysiu... schmoll.gif
Yerena,o gal ir moliūgus karamelizuojat kaip nors?Ar tik orkaitėj kepat apcukruotus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 05 spalio 2013 - 22:29