Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

ačiū Yerenai už nuostabių virtinukų receptą wub.gif vieną ydarą dariau maišiau varškę su kepto moliūgo tyrele. Varškės dėjau daugiau nei pačio moliūgėlio, dar prieskoniukų įdėjau. Suuuuper gavosi. Kitą dariau keptą trintą moliūgą, česnako šiek tiek, muskato ir imbiero šaknelės. Šiek tiek irgi įtarkavau sūrio. Irgi suuuuper skonis. Tas imbieras taip įdomiai atsiskleidžia.......
Vaikas valgė su varške bet man tai net nepasakyusiu kurie skanesni..... nu bais abu patiko biggrin.gif vaikui pasakiau kad dėjau moliūgą bet nebrokijo, viską susikimšo ir dar paprašė lotuliukas.gif išties prie šio patiekalo tikrų tokie pagardinti sviestukai. Bet tiko ir paprastas šiuo atveju. Bet kai ateis kiti metai tai jau prisiruošiu aš ir sviestuko smile.gif
Atsakyti
Avijacija, kad nėra už ką mirksiukas.gif Tešla patiko?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 07, 21:02)
Avijacija, kad nėra už ką  mirksiukas.gif Tešla patiko?


labai. Nes man tai baisiausias dalykas kepiniuose kai reikia miltus barstyti. O šiai tešlai nieko tokio nereikia. Pradžioj stalą vos aliejumi pavilgiau su delnu ir viskas. Iš tokios tešlos koldūnus galėčiau kiekvieną dieną gaminti biggrin.gif
Atsakyti
Čia kalbėjot apie prieskonius su sviestu, gal kam tiks prieskoniai su aliejumi čia , nebandžiau dar, bet atrodo skaniai. 4u.gif
Atsakyti
Alyvuogių aliejus pilnai nesustingsta šaldiklyje- taip gražiai neišimsite, kubelis bus minkštokas...Tuo labiau kameroje nevyksta aromatinių medžiagų perdavimas aliejui. Kur kas racionalesnis sprendimas- įsigyti kokybiško aliejaus, turėti šviežių žolių ir paskirsčius skystį į keletą mažesnių buteliukų sukaišioti į juos prieskonius. Visada turiu čili aliejaus (su laiku tampa oranžiniu), bazilikų (fermentuojasi), rozmarino, citrusų, česnakų (irgi fermentuojasi, gali nušauti buteliuko dangtelis) ir čiobrelių aliejaus. Pvz. čili pagardinu moliūgų kubelius, apšlakstau šviežias salotas, prie viertinukų tiktų keletas lašų čiobrelio ar baziliko aliejaus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 08, 12:05)
..Tuo labiau kameroje nevyksta aromatinių medžiagų perdavimas ....


O tai žolelių sviestą Jūs ne kameroje laikote? Ar sviestui šis teiginys jau negalioja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 08 lapkričio 2013 - 11:34
rim, sviestui naudojate šviežias trintas žoleles, jų sultis ir trintą lapelių masę iš karto tolygiai paskirstote kambario temperatūros svieste. Su aliejumi kitaip- sudedate augalus, pilate aliejų ir į kamerą. Aliejus esantis toliau nuo pjūvio vietos neturės nei kvapo, nes nespėjo būti prisodrintu, nes lapelis jau užšąlo.
Sviestą laikau šaldiklyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 08 lapkričio 2013 - 11:52
QUOTE(yerena @ 2013 11 08, 12:05)
........citrusų, česnakų (irgi fermentuojasi, gali nušauti buteliuko dangtelis) ir čiobrelių aliejaus.



Ar aromatinius aliejus laikote kambario temperatūroje? ar šaldytuve?

nes česnakai užpilti aliejum šaldytuve - bando išsiveržt iš užsukamo stiklainėlio...
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2013 11 08, 15:51)
Ar aromatinius aliejus laikote kambario temperatūroje? ar šaldytuve?

Aliejus laikau 250 ml ir 500 ml šviesaus stiklo buteliukuose, uždaromi kamščiais, virtuvės spintelėje. Česnakus mirkau 3 savaites, vėliau perpilu švarų, be nuosėdų ir skiltelių aliejų į jo nuolatinę tarą. Buteliukai ištuštėja ~ per metus (nuo vasaros iki vasaros).
Pirmą kartą kamštis nušovė ir aliejus putodamas išsipylė spintelėje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2013 11 08, 14:51)
Ar aromatinius aliejus laikote kambario temperatūroje? ar šaldytuve?

nes česnakai  užpilti aliejum šaldytuve - bando išsiveržt iš užsukamo stiklainėlio...

Džiovintą, sausą medžiagą naudojant niekas nerūgsta mirksiukas.gif Tarkim, jei reikia česnako, tai prieš užpilant reiktų skilteles supjaustyt riekelėmis ir gerai išdžiovint. Su čiliais, čiobreliais, raudonėliais - taip pat. O jei vis tik naudojam šviežius, reiktų trumpai pakaitint tame pačiame aliejuje. Ir svarbiausia - negalima prieš užpilant plauti vandeniu. Tuomet kuo puikiausiai išsilaiko kambario temperatūroj, tamsoje.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 08, 16:18)
Su čiliais, čiobreliais, raudonėliais - taip pat...

Šitie personažai buteliuose švieži mirksta aliejuje nuo jų surinkimo (~liepą ir rugpjūtį)- niekas nevyksta, tik nuo žolelių aliejus įgauna žalią atspalvį. Vat šviežias česnakas ir bazilikas- taip, putoja, užtat po tam tikro laiko nupilu ir laikau jau puikiausiai juos be priedų.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 08, 15:24)
Šitie personažai buteliuose švieži mirksta aliejuje nuo jų surinkimo (~liepą ir rugpjūtį)- niekas nevyksta, tik nuo žolelių aliejus įgauna žalią atspalvį. Vat šviežias česnakas ir bazilikas- taip, putoja, užtat po tam tikro laiko nupilu ir laikau jau puikiausiai juos be priedų.

Deja, patirtis rodo priešingai, švieži rūgsta. Bei užpilimui geriau naudoti plonasienes čilių veisles.
Atsakyti