Įkraunama...
Įkraunama...

Špicai

Sveikos, labai grazus jusu suniukai wub.gif
O as ateinu su klausimu del mitybos...
Turiu nykstukini spiciuka ir as, jau 5 men. taigi kuo daugiau skaitau ir domiuosi, nebezinau, kaip maitinti savo suniuka... veiseja patare maitinti vien sausu maistu, o vat musu veter. gydytoja labai kategoriska tuom klausimu. Sako geriausia suneliui duoti zalia jautienos farsa, o sausiukus tik karta per diena.
Del zalios mesos atrodo logiska, daug naudingu medziagu ir t.t. , bet va internete raso, kad geriau neduoti ir to ir to, o maitinti vien zalia mesa, arba sausu maistu.
Labai butu idomu isgirsti, kaip Jus maitinate savo spiciukus.

Atsakyti
Taip,kuo toliau i miska tuo daugiau malku lotuliukas.gif Patarimu bus daug,atsirinkti turesi pati. Mano pomeranei vienai7metai o jos dukrai 5metai. Ta viena karta ir buvau suleidus vezes pas berniuka i Latvija i Greip Ginger veislyna is kur ir ji pati. Daugiau nekergiau. Maitinau visada tik naturaliai,varske,virta vistiena,jautiena smulkiai pjaustyta-geriau virskina nei malta,zali vistu kakliukai padauzyti su mesos musikliu,dapilk semenu aliejuko tik gero-ne is turgeliu daznai apkartes buna. Jokios bedos .Kailis liuksinis,sveikata gera,neturiu jokiu bedu. Dar duodu kefyro .Viskas .Jei tiks pabandykit. Ir sveikinu su spiciuku,super namuose augintinis. Nezinau,jokio surmulio,ramios,geros ,linksmos.Tikras dekoratyvas ant sofutes.Aisku kol kazkas nesupykina,pas mane tas kazkas vilkiuke mazulyte visai. Bet ji maza ir jai viskas dar leidziama,drausmes gauna pomeranes. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarelaa @ 2015 02 05, 14:00)
Sveikos, labai grazus jusu suniukai  wub.gif
Turiu  nykstukini spiciuka ir as, jau 5 men. taigi kuo daugiau skaitau ir domiuosi, nebezinau, kaip maitinti savo suniuka... veiseja  patare maitinti vien sausu maistu, o vat musu veter. gydytoja labai kategoriska tuom klausimu. Sako geriausia suneliui duoti zalia jautienos farsa,  o sausiukus tik karta per diena. 
Del zalios mesos atrodo logiska,  daug naudingu medziagu ir t.t. , bet va  internete raso, kad  geriau neduoti ir to  ir to, o maitinti vien zalia mesa, arba sausu maistu.

Aš pati savo picą šeriu vien mėsa vištienos kaulingomis dalimis, skrandžiais pagrinde. Laikomės RAW principų. Šiaip mėsa puiku-jei tai ne faršas, faršas blogai, nes šuo plėšrus gyvūnas ir koks jis bebūtų pūkis-jo vidus yra plėšraus gyvūno, tai yra žarnynas trumpas. Taigi faršas dėl savo smulkios konsistencijos labai jau greit išbyra nespėjus įsisavinti visko kas geriausia. pagal galimybes reik duot stambesnius gabaliukus. Savo špicei ir rusų žaisliukui pjaustau gabalais kaip du rankos pirštai maždaug tokiais, kaulingas dalis sumušu mėsos muštuku. taip info, kad reikia šert TIK taip ar taip daug, bet vis tik tai daugiau teorija. Mano manymu daug didesnis nusikaltimas neduot šuniui mėsos visai ir laikyt tik ant sauso. Šeriant sausu aš vis tik kartą per savaitę daryčiau mėsiadienius. Taigi vieną dieną duokit TIK mėsą, rinkitės ne kaulingą mėsą, šeriant mišriai, duodant sausą kaulų negalima, tinka viskas kas iš skersaruožių raumenų-pati raumeninė dalis vištienos, jautienos, širdys. tą pat dieną nemaišyt sauso maisto su mėsa-taip labai negerai. tą dieną kai duodat sausą-neduokit mėsos, kai duodat mėsą-neduokit sauso. Savo špicę paėmiau idelaios formos, jai 7 metai buvo-buvo šerta TIK mišriai, nuo pat pirmos dienos mano namuose gavo tik RAW racioną-viskas puikiai wink.gif
Papildyta:
Aš beja varškės ir kitų pieno produktų neduodu, nes nuo 5 mėn šuns organizme dingsta fermentas laktozė atsakingas už pieno produktų skaidymą, tad jos vartojimas niekinis-nebent badui užmušt. Jautresniems šunims gali sukelti baltyminius išplikimus, ne jautriems šunims-niekaip nepasireiškia, suvalgo ir iškakoja smile.gif
Atsakyti
DĖMESIO!!!

Vilniuje pardavinėjami špicai po 1000 eurų su padirbtais dokumentais. Dabar mačiau skelbimą ir Kaune. Dirba ta pati šaika.
Yra nukentėjusių. Keliems pinigai gražinti. Keli susikoperavę duoda į teismą už dokumentų klastojimą ir sukčiavimą.
Kadangi kol kas tų dokumentų įkelti negaliu, pastusijuokit fb puslapį " Špicai". Ten tema su šauktuku.
Papildyta:
QUOTE(Amarelaa @ 2015 02 05, 14:00)
Sveikos, labai grazus jusu suniukai  wub.gif
Turiu  nykstukini spiciuka ir as, jau 5 men. taigi kuo daugiau skaitau ir domiuosi, nebezinau, kaip maitinti savo suniuka... veiseja  patare maitinti vien sausu maistu, o vat musu veter. gydytoja labai kategoriska tuom klausimu. Sako geriausia suneliui duoti zalia jautienos farsa,  o sausiukus tik karta per diena. 
Del zalios mesos atrodo logiska,  daug naudingu medziagu ir t.t. , bet va  internete raso, kad  geriau neduoti ir to  ir to, o maitinti vien zalia mesa, arba sausu maistu.

Klausykit Veisėjo. Kai šuo suaugs, bus maždaug metų, galit keisti mitybą.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 02 05, 14:07)
Aš pati savo picą šeriu vien mėsa vištienos kaulingomis dalimis, skrandžiais pagrinde. Laikomės RAW principų.

Jei suaugusį šunį RAW šeriam kartą per dieną, kiek kartų reikia šerti 2 mėnesių šuniuką?
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 02 05, 19:30)
Jei suaugusį šunį RAW šeriam kartą per dieną, kiek kartų reikia šerti 2 mėnesių šuniuką?

Dviejų mėnesių šuniuką špicą? Kas jums tokį mažiuką pardavė?
Ir kaip žinosit šerdami dviejų mėnesių šuniuką žalia mėsa, ar jam visko užtenka?
Iki kol susiformuoja vidaus otganai, šerkit sausu kokybišku maistu, skirtu mažiems mažų veislių šuniukams. + jūsų veisėjos konsultacijos.
Atsakyti
Ne šuniukas be špicas biggrin.gif
Tiesiog radau zay ir į temą nutariau paklausti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 02 05, 20:20)
Ne šuniukas be špicas  biggrin.gif
Tiesiog radau zay ir į temą nutariau paklausti  bigsmile.gif

Aš savo merginas irgi šėriau RAW, bet kai sukergiau perėjau ant sauso. Ramiau kai viskas subalansuota. Ir šuniukus maitinu sausu. Ir pasirinkti kaip vėliau šerti ( pasikartosiu) tik nuo +- 7 mėnesių. Kai pasikeičia dantys, susiformuoja vidaus organai. Tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 02 05, 19:30)

Aš šeriu RAW ir sukergtas ir šuniukai nuo pirmo primaitinimo negauna nei kiek sauso. Labai paprasta subalansuot ir, mano manymu, sveikiau nei sausas. Bent jau pagal šuniukus, o ypač išmatų kiekį-labai labai didelis skirtumas. Bet grįžtant prie klausimo-2 mėn vokiečių aviganiai (pabrėžiu ne dekoratyvinė maža veislė) duodu valgyt 2 kart per dieną-šeriant RAW
Atsakyti
na va kiek žmonių , tiek nuomonių biggrin.gif
o aš labiau linkusi klausyti žalios mėsos šalininkų, nes manau , kad naudingų medžiagų kur kas daugiau nei sausam maiste.
Tai galbūt liksiu prie gydytojos patarimų, kad reikia duoti pusryčiams sausiuką, o 2 kart dienoj mėsą, kurią liepia maišyti su košyte, pvz. avižų.
Kai pagalvoji dėl mišrios mitybos, žmogus juk valgo viską, daržoves , mėsą, čipsus , šokoladą... nemanau, kad šuneliui kas blogo nutiks taikant tokį mitybos būdą.
Atsakyti
QUOTE(Amarelaa @ 2015 02 06, 10:36)
na va kiek žmonių , tiek nuomonių  biggrin.gif
o aš labiau linkusi klausyti žalios mėsos šalininkų, nes manau , kad naudingų medžiagų kur kas daugiau nei sausam maiste.
Tai galbūt liksiu prie gydytojos patarimų, kad reikia duoti pusryčiams sausiuką, o 2 kart dienoj mėsą, kurią liepia maišyti su košyte, pvz. avižų.
Kai pagalvoji dėl mišrios mitybos, žmogus juk valgo viską, daržoves , mėsą, čipsus , šokoladą... nemanau, kad šuneliui kas blogo nutiks taikant tokį mitybos būdą.

Aha, pirmyn ! Čia vadinasi špicas = vokiečių aviganis....
o MANYTI dar nereiškia ŽINOTI.
Atsakyti
Gydytojos paratimas labai žalingas, nes jis skirtas visiškai išbalansuoti organizmo PH, košė iš vis tragedija pamaišyt su mėsa, net neabejoju kad ji dar mėsą patarė virti...Tai ir vaikus galima ant Mc'Donaldo mitybos pervest...tas pats lygis. Iš košės iš vis jokioje vietoje nėra naudos šuniui, tai balstinis produktas. Mėsa ir sausas virškinami skirtingai, tad duodant tokią makalynę dienos bėgyje jūs aišku tapsite mylimiausiais tos veterinarės klijentais ir nešit jai pinigėlius stabiliai ir daug wink.gif
O viršinimo sistema-žinoma, kad špicas lygu vokiečiui smile.gif. Jie juk abu šunys, skirias tik dydis wink.gif. Jei jų vidaus organai ir funkcionavimas skirtūs tai nebūtų vienos rūšies gyvūnai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 06 vasario 2015 - 12:28