Įkraunama...
Įkraunama...

Špicai

Zay, ačiū, kad patariate, nes va per tokius "gydytojus" daug problemų galima apturėti... tai Jus siulytumete duoti vien zalia pjaustyta mesyte , mano atveju jautiena, nes nuo sauso maisto su vista alergizuoja, tai vistiena manau irgi netiktu.
Arba antras variantas- duoti vien sausa maisteli ir tarkim savaitgaliais palepinti mesa ? ar visiskai mesos neduoti?
Atsakyti
ar mesa tik zalia duodat paivairinimui?? na kaip ''skanuku'' ar palepinima mums rekomendavo virtos vistienos-tai savaitgali šuo aplink puodus ir tebegioja jausdamas kad ''skanėstų'' diena bus:)smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarelaa @ 2015 02 06, 14:02)
Zay, ačiū, kad  patariate, nes va per tokius "gydytojus"  daug problemų galima apturėti...  tai Jus siulytumete  duoti vien zalia  pjaustyta mesyte , mano atveju jautiena, nes nuo sauso maisto su vista alergizuoja, tai vistiena manau irgi netiktu.
Arba antras variantas- duoti vien sausa maisteli ir tarkim savaitgaliais palepinti mesa ? ar visiskai mesos neduoti?

jei jūs mažai esat susipažinus su pačia RAW šėrimo sistema, juo lab vištiena alergizuoja-geriau maitinkit geru, begrūdžiu holistiniu sausu maistu, o savaitgaliais padarykit jautienos dienas smile.gif. Aš taip daryčiau
Atsakyti
Mazu ir dideliu sunu veisliu,skirtingas maisto koloringumas,energetine verte,pasiskaitytkit ir jei auginsit suneli tik ant mesos ,jis tikrai negaus visu reikalingu medziagu,visi kas maitina RAW ,keicia mesos rusi,papildomai duoda aliejaus ,darzoviu,o sita jau reikia moketi subalansuot,ir neaiskinkit kad labai lengva tas RAW serimas,cia dar labai priklauso nuo kiekvieno sunelio individualiai,senais laikais ir pas mane augo rytietis,maitinau kosem,ir viskas buvo ok,bet dabar taip nemaitinciau.
Atsakyti
o kad savaitgaliais gaus mesytes, tai nepakenks virskinimui jei pripratus bus prie sausiuku idomu? ar svarbiausia kad ta pacia diena negautu ir sauso ir mesos?
Atsakyti
QUOTE(Amarelaa @ 2015 02 06, 10:36)
na va kiek žmonių , tiek nuomonių  biggrin.gif
o aš labiau linkusi klausyti žalios mėsos šalininkų, nes manau , kad naudingų medžiagų kur kas daugiau nei sausam maiste.
Tai galbūt liksiu prie gydytojos patarimų, kad reikia duoti pusryčiams sausiuką, o 2 kart dienoj mėsą, kurią liepia maišyti su košyte, pvz. avižų.
Kai pagalvoji dėl mišrios mitybos, žmogus juk valgo viską, daržoves , mėsą, čipsus , šokoladą... nemanau, kad šuneliui kas blogo nutiks taikant tokį mitybos būdą.

Žalia mėsa vargu ar turi daugiau naudingų medžiagų nei sausas maistas . Duoti vien tik jautenas sekmadienį nematau tikslo , nes paskui ir sakančias savaites dienas šuniukas lauk mėsos ir atsisakys sauso maisto . Aš maitinu savo šunys sausu super - premium klase maistu . Kartais duodu varške ( nors 3 mano šunims ir daugiau nei 5m ) . Iš 9 mano špicų varške netoleruoja tik 1 kalyte . ( bet ji ir žalios mėsos negali valgyti ...)
O jeigu jus nusprendėt maitinti RAW dabar tai reikia labai atsakingai sudaryti meniu kad netruktu vitaminų ir mineralų kol šuniukas auga . Mano drauge savo špicus maitina naturalkoj . Čia ne šiaip gabaliukas mėsos . Pažiūrėkit kiek visko reikia https://www.facebook...i...5073&type=3
Atsakyti
QUOTE(Pupka10 @ 2015 02 06, 14:53)
Mazu ir dideliu sunu veisliu,skirtingas maisto koloringumas,energetine verte,pasiskaitytkit ir jei auginsit suneli tik ant mesos ,jis tikrai negaus visu reikalingu medziagu,visi kas maitina RAW ,keicia mesos rusi,papildomai duoda aliejaus ,darzoviu,o sita jau reikia moketi subalansuot,ir neaiskinkit kad labai lengva tas RAW serimas,cia dar labai priklauso nuo kiekvieno sunelio individualiai,senais laikais ir pas mane augo rytietis,maitinau kosem,ir viskas buvo ok,bet dabar taip nemaitinciau.

Na aš nuo 3 mėn auginu rusų žaisliuką TIK ant mėsos, aliejaus neduodu-jis žalingas kepenims dažnai duodant. Šuo jau 4 metų, lengvesnis už špicą, super geros kondicijos ir sveikatos. Daržovių prie RAW irgi niekas neduoda, tai BARF sistema. Subalansuot jam mitybą man asmeniškai nebuvo jokių problemų. Špicė jau irgi pusė metų sėdi ant mėsos ir Modesta paliūdys - ji idealios formos. O tas "tikrai negaus visų reikalingų medžiagų" kodėl? Aš labiau abejočiau ar jis jas gauna su sausu, ir įtariu kad dar plius gauna daugiau ko visiškai nereikia, nei šeriant mėsa. Santykį labai lengva sureguliuot šėrimo eigoje. Bet to jei siaubingai baisu-du kart pas vetus galima pasidaryt mikroelementų tyrimą kraujyje ir iš vis aiškuma krikštolinė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 06 vasario 2015 - 20:37
Aokieciu avigani ir spicus seriu super premium sausu maistu,vokieciui 10 metu,vyriausia spice 7 metu,ir nesuku sau galvos,sunys sveiki,pas vetus lankomes tik skiepintis,o kai apsilankom tai net vetai klausia kuom seriu sunis,nes ir plaukas liuksinis ir sunis gerai atrodo,o su ta mesa irgi nezinai siais laikais ka duodi,nes neaisku kaip ta gyvbuli augino ir kuom sere,girdejau,kad rusai jeigu suniukas neauga,duoda vistienos smile.gif nes ten pilna augimo harmono privaryta...
Atsakyti
mano nei vienas nuo vištienos neišdidėjo, nors gauna beveik kasdien (kaulinga mėsa tik iš vištienos), jos itin daug gauna nėščios kalės ir augantys šuniukai. Ūgio tai nekeičia, genetika šioje vietoje valdo. Kad svorio greit priauga nuo vištienos tai taip. Šeriu RAW irgi jau virš 10 metų, esu labai apsipatenkinus, ypač kai reikia valyt paskui mažylius, nes dergia 3 kart mažiau. Žiauriai pasijaučia ant šuniukų šitas reikalas.
Atsakyti
zay prajuokinat - špicai palyginusi su VA visai nedaug kakoja tongue.gif Amžina dilema -kaip maitinti ...Manau kiekvienas pasirenka tokia variantą , kuris jam atrodo geriausias . Man labai svarbu kad maiste butu minimaliai proteinu ( 21-24 ) , nes nuo dideliu jo kiekiu pradeda ašaroti akys . Ant balto šuns rudis po akims atrodytu ne kaip . Apskaičiuoti proteino maitinant RAW man butu sudėtinga . user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saika: 07 vasario 2015 - 00:16
na mano ryža, aš anksčiau dėjau jos foto, tai nenoriu kartotis. Mano vienintelė dilema jos svoris, nes nu žiauriai ėdri, jei nešerčiau matyt ir mano vokiečius suėstų biggrin.gif. Beja teko girdėt kad baltiems šunims kaip tik dėl baltos spalvos duoda RAW mitybą, čia iš tų kas papilionus, šicu augina. Ir jie perka brangiai, bet užsienyje jau paruoštus porcijosmis rinkinius. Pagrindinis argumentas būtent balta spalva. Bet aš kai balto neturiu, tai tik žodžius, ne praktiką perduot galiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 07 vasario 2015 - 00:24
Taip zay dėl baltus tai tik žodžiai . smile.gif O mano šunys įrodimas kad ir su kailio ir su akims viskas tvarkoje Mano pirmai japonų špico kalytei bus 3 m . Ji atvažiavo iš Suomijos ir kartu su ja sausas maistas . Berniukas iš Norvegijos ir gi atvažiavo su savo sausu maistelių . Abi mano veisėjai veise japonus 20m ... Manau ir jūsų kalyte pas senus šeimininkus valgė sauso maisto ir atrodė tikrai neprasčiau nei valgydama RAW
Atsakyti