QUOTE(Mody @ 2015 04 19, 19:58)
Aš nei vieno savo špico nevedžiau į jokias dresūros mokyklas, bet šiaip rekomenduočiau kitiem, ypač jei šuo pirmas bus, nors jei nuo pat pirmų dienų bus aiškiai nustatytos ribos tai špicą laisvai galima išsiauklėt ir patiem

aš ir parodom saviškius pati pasiruošiu, bet tarkim mama mano jei išveda ar draugai tai jų ne taip klauso, nes nelabai ir drausmina... maniškiai aiškiai žino ką reiškia žodis ne ir kad jo reikia klausyt. Tiesiog svarbu toną tinkamą parinkt arba einant ir vedant su pavadėliu jei šuo loja ir neveikia ne tada patempt staiga su dar griežtesniu ne, maniškiai reaguoja labai. Mano požiūris yra toks, kad čia vis tiek yra šuo, nesvarbu koks jo dydis ir jį auklėt reikia kaip šunį, o ne gailėt, nes juk čia mažiuuukas šuniuuukas dar per jautriai sureaguos į griežtumą... (tą paminėjau, nes būna tokių atvejų, niekam asmeniškai netaikau

)
mane taip pat veisėja įspėjo, kad tai ne pliušinukas, kas nesinešiočiau pažasty ir nepopinčiau "usi pusi" stiliumi. Maniškis juokiasi, kaip galima jo tokio mažulio nelepinti, bet esu tam pasiryžusi, ruošiu tam ir antrą pusę. Baisiai myliu šiuos šunelius (ne be reikalo jį užsisakiau), bet negaliu pakęsti kai toks mažutis žviegia kaip beprotis lauke ant krentančio lapo. labai noriu išmokyti ir valdyti savo šunį, neleisti jam gąsdinti vaikų, versti baisėtis aplinkinius ir pati jaustis komfortabiliai jį vežiodamasi kartu