Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tikrinate vyro žinutes telefone, fcb, skype

QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2013 10 01, 10:47)
Aš už ištikimybę, kaip siektiną dalyką, bet matau kitus kelius jos siekti - tai palankios aplinkos kūrimas šeimoje, meilės ugdymas, savęs tobulinimas ir t. t. O norint išvengti melo, manau, svarbu, kad partneriai galėtų priimti bet kokią tiesą - t. y., kad vyras ar moteris galėtų ateiti ir pasakyti: "man kyla mintys apie seksualinius santykius su kitu (kita). Ką darysime?", ir nesulaukti žmonos pykčių, isterijų ir kaltinimų. Šniukštinėjimas ir tikrinimai man atrodo prasčiausias kelias siekti ištikimybės - net jeigu prie didžiausios kontrolės vyras bus apsaugotas nuo "nuklydimų", ištikimybės tokia kaina nelaikau ištikimybe. O jeigu prieita prie to, kad vyras būtent rezga kažką už nugaros, slepia, meluoja, tai... na, vėl, kažkas santykiuose, bet ne kontrolėje pražiūrėta, ir bent jau man pats neištikimybės faktas mažai ką bekeičia - svarbiausia, kad nuo atvirumo, pasitikėjimo, gebėjimo kalbėtis apie bet ką nusiritome iki kažkokių slapukavimų, vienas kito interesų nepaisymo, vienas kito nejautimo. Kitaip tariant, man svarbu būtent emocinis ryšys, gera santykių kokybė, o ne tai, kad "niekas mano vyro neliestų".

taip, bet... aš eilinį kartą pasikartosiu, kad kalbos prasidėjo nuo šios autorės situacijos. Jinai prašė patarimų arba kritikos. Ji ir neminėjo, kad jų santykaii nebuvo sukurti, kad ji niekada nepasitikėjo vyru ar pan. Ji minėjo, kad nepasitiki ta kita moterimi. Aš irgi nepasitikėčiau. O kontrolė tuiomet ir išplaukia savaime. Žiūri ar nieko netrūksta, ką galima keisti jeigu kas. Ne visi vienodi, kitas nepasakys, o būtent tik per tą susirašinėjimo pažiūrėjimą suprasi, kad jam kažko trūksta.
Tiesiog tokioje temoje reikia pažvelgti plačiau, į visas galimas situacijas, o ne tik savimi ir savo partneriu remtis.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 01, 09:56)
taip, bet... aš eilinį kartą pasikartosiu, kad kalbos prasidėjo nuo šios autorės situacijos. Jinai prašė patarimų arba kritikos. Ji ir neminėjo, kad jų santykaii nebuvo sukurti, kad ji niekada nepasitikėjo vyru ar pan. Ji minėjo, kad nepasitiki ta kita moterimi. Aš irgi nepasitikėčiau. O kontrolė tuiomet ir išplaukia savaime. Žiūri ar nieko netrūksta, ką galima keisti jeigu kas. Ne visi vienodi, kitas nepasakys, o būtent tik per tą susirašinėjimo pažiūrėjimą suprasi, kad jam kažko trūksta.
Tiesiog tokioje temoje reikia pažvelgti plačiau, į visas galimas situacijas, o ne tik savimi ir savo partneriu remtis.

Jeigu pasitiki savo partneriu, tai atitinkamai nesvarbu, ką daro kažkokia moteris, kad aplink yra šaunesnių, seksualesnių ir t. t., nes vyras, jeigu yra atitinkami jausmai ir ištikimybės siekimas, ir bus ištikimas. Autorės atveju, manau, tiesiog padarė pati klaidą, ne kažkas baisiai siaubingo, bet kažkas, ką verta išsiaiškinti su vyru - pasikalbėti atvirai apie savo baimes, įtarimus. O pats savaime tikrinimas tiek beprasmis, tiek rodantis nepagarbą, nepasitikėjimą. Nesvarbu, kokia situacija, manau, dera kurti tiesiog atvirus santykius, o ne bandyti aiškintis "per aplinkui", ką mano, ką jaučia vyras, mylimasis. Žinoma, čia svarbu abiejų pastangos, nes, sakykim, kitas vyras gali pasakyti "kvailiuke tu, prisigalvoji...", jei moteris išsako kažkokias dvejones, bet tiesiog ir tokiu atveju reiktų ieškoti dialogo, o ne imtis prižiūrėtojos vaidmens. Kadangi vyrai dažnai mėgsta argumentuotą kalbą, galima pasakyti: "žinai, jaučiuosi nesaugi, ir net jeigu mano įtarimams nėra prasmės, norėčiau, kad išsiaiškintumėme situaciją, kad būtų ramiau, o mano nesaugumo jausmas negadintų santykių" ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 01, 09:52)
O tai kažkokia gerbtų mane, kabinėdamasi prie mano vyro? Kad aš ją turėčiau gerbti? Kur jūs lenkiate? unsure.gif  g.gif

mane tai piktina, kad moteris tai "kažkokia", o vyras kaip visada nekaltas būtų, aplinkybės kaltos, žmona FB nepaskaitė-nesukontroliavo...

nu atleiskit čia nukrypimas į šalį. Bet mane siutina, kad va moterys tai pasileidėlės, o va vyrai vargšai - juos iš kelio išveda...

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 01, 09:54)
Jei vyras nori kažką paimti iš mano rankinuko, jis prieš tai atsiklausia. Kai noriu ir reikia paimti tarkim smulkesnių ar stambesnių litų, reikia konkrečios kupiūros, iš jo piniginės, kuri kažkur padėta, visada atsiklausiu. Į kišenes apskritai nelendu, nors kartais irgi išskalbiu su viskuo doh.gif FB, skype anas neturi, paštą pats paprašo kartais patikrinti, jei turiu tuokart laiko. Jokių paslapčių nėra, tiesa, jis mano neskaito, nes jam neįdomu ir dar nesupranta, apie ką rašau, kas tas FB tai jam iš viso tamsus ir neįdomus miškas.

labai pažįstama situacija ir pas mus. mano vyras niekada nekiša rankos į rankinuką, jeigu reikia atneša man jį visą. Net jei skamba telefonas - atneša visą rankinuką. Nieko aš jame neslepiu, bet man patinka, kad nešiurina mano lūpdažių ar dar ko nors.
Su telefonais - niekada nesu jo telefono žiurinėjus, jis net nežinau, prie manęs irgi. Nebent pareina kokia sms neįprastu laiku, ko paprastai nebūna - vėlai vakare, tada tiek jis tiek aš paklausiam "kas mum rašo?" biggrin.gif jis FB nenaudoja, turi savo paštą nei man įdomu kam jis ką rašo nei aš lendu. Norės išeit - išeis ir taip. Negalėčiau gyvent poroje, jei mane nuolat tikrintų, žiūrėtų mano telefoną "šeip sau", klausinėtų pašto slaptažodžių ir pan. Nieko neslepiu, bet santykiuose kažkiek privatumo mes turime turėti.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 01, 11:56)

Kokia nauda duotu tas nepasitikejimas? Nesikabinu as, tiesiog noriu suzinoti ka tai pakeistu santykiuose su vyru?
Supratu, kai sutuoktiniai nepasitiki vienas kitu. Na, gal vieni per daug itarus. Kiti duoda pagrindo tam nepasitikejimui. Bet, kaip galima pasitiketi ar nepasitiketi ex, zavia bendradarbe ar kaimyne? Jie gi visiskai pasaliniai asmenys dvieju zmoniu sajungoj?
Atsakyti
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2013 10 01, 10:54)
Manau, jis yra savo paties - jis nėra daiktas, ir tiek. Matau skirtumą elgesio kaip su mylimuoju (čia svarbu atjauta, mylimojo interesų paisymas, pagarba jam ir t. t.) ir elgesio kaip su nuosavybe (čia svarbu mano interesai, kad "mano" vyro niekas neliestų, kad "mano" vyras nepasielgtų kaip nors kitaip, nei aš noriu, ir t. t.).

O prie ko čia daiktas? Kodėl vyras tapatinamas su daiktu? Tai ne tas pats, kas baldas, prietaisas. Bet žmogus, kuriam patikiu save tam tikra prasme ir gyvenu su juo, jis yra mano gyvenimo dalis. Tai nėra kažkoks svetimas dėdė iš gatvės. Su tuo siejasi ir atsakomybė, atsidavimas, kažkokios pareigos, ištikimybė, abipusis ryšys, bendrumai, kt. gyvenimo momentai. O apie tai, kad jei nori, kad vyras kažkaip elgtųsi ar nesielgtų, tai nėra vyro savinimąsis. Man rūpi mano interesai, kad galėčiau komfortiškai gyventi. Analogiškai jam rūpi jo interesai, kad galėtų gyventi su manimi. Viskas abipusiai. Kas vyksta gyvenime, kad žmonės galėtų gyventi drauge, rutinoje nepaskęstų? Jie šlifuojasi, derinasi vienas prie kito. Todėl patinka ar ne, bet žmogus turi dėti kažkokias pastangas tam, kad ir kitam būtų gerai, o taip pat nebijoti pasakyti, kas netenkina, kad tau pačiam būtų gerai. Todėl čia joks savinimąsis. Jei vyras elgiasi ne taip kaip tu nori, elgiasi specialiai priešingai, tai jis arba negerbia tavęs, nenori būti savimi arba jis savanaudis egoistas, žiūrintis tik savų interesų.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2013 10 01, 10:54)
Manau, jis yra savo paties - jis nėra daiktas, ir tiek. Matau skirtumą elgesio kaip su mylimuoju (čia svarbu atjauta, mylimojo interesų paisymas, pagarba jam ir t. t.) ir elgesio kaip su nuosavybe (čia svarbu mano interesai, kad "mano" vyro niekas neliestų, kad "mano" vyras nepasielgtų kaip nors kitaip, nei aš noriu, ir t. t.).

O kodėl tai tarpusavyje nedera? Mano manynu gyvenime vargšas tas, kas nėra bent kiek egoistas.
Jei ir džiaugsme, ir varge kartu, tai taip ir turi būti. Jei vienai pusei nepatinka, kad kažkokia ex jau ne tik dėl vaiko pradėjo bendrauti, tai nepatinka ir šventa. Žmona turi teisę pareikalauti. Nes kai ateis vargas su vyru, neduokdie kokia liga ar kas, tai kažin keliom ex tuomet jis berūpės? ax.gif
Kitas dalykas, jei šeimoje tos visokios laisvės, teisės leidžiamos ir visiems gerai. Tada ir kalbos nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 30, 15:46)
given, statistiką teigiamą ar neigiamą darykim tik po to, kai sužinosime kelintas visų jūsų partneris yra ir po kiek metų ištempėt su kiekvienu,

ir tai galima lyginti? g.gif sekme santykiuose tikrai nepriklauso nuo sms tikrinimo ar netikrinimo... doh.gif kad taip butu paprasta kaip du kart trys
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2013 10 01, 11:08)
mane tai piktina, kad moteris tai "kažkokia", o vyras kaip visada nekaltas būtų, aplinkybės kaltos, žmona FB nepaskaitė-nesukontroliavo...

nu atleiskit čia nukrypimas į šalį. Bet mane siutina, kad va moterys tai pasileidėlės, o va vyrai vargšai - juos iš kelio išveda...

Ne, ne vargšai. Jokiu būdu. Bet taip pat ne paslaptis, kad visgi pagal pasaulines statistikas jiems turbūt lengviau ir greičiau nuklysti, o kai dar juos vilioja?
Atsakyti
Šiaip sau iš niekur manau retas kas tikrina. Dažniausiai tam atsiranda pagrindas. Kažkokios sms, kažkokie nutylėjimai, nenoras kelti ragelio arba atmestas skambutis, nevykę pasiteisinimai, "ne tavo reikalas", sakymas, kad skambina koks bendradarbis, o aiškiai girdi moterišką balsą ragelyje, po ranka pasipainiojęs čekis su "neaiškiais pirkiniais", užsilaikymai darbe, neaiškios komandiruotės, visokie visokiausi lendantys galai ir kt. ar pan. atvejai.
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2013 10 01, 11:09)
Kokia nauda duotu tas nepasitikejimas? Nesikabinu as, tiesiog noriu suzinoti ka tai pakeistu santykiuose su vyru?
Supratu, kai sutuoktiniai nepasitiki vienas kitu. Na, gal vieni per daug itarus. Kiti duoda pagrindo tam nepasitikejimui. Bet, kaip galima pasitiketi ar nepasitiketi ex, zavia bendradarbe ar kaimyne? Jie gi visiskai pasaliniai asmenys dvieju zmoniu sajungoj?

Ex ne tas pats kas kaimynė g.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 10 01, 11:20)
ir tai galima lyginti?  g.gif sekme santykiuose tikrai nepriklauso nuo sms tikrinimo ar netikrinimo... doh.gif kad taip butu paprasta kaip du kart trys

Prie ko sms? Aš kalbėjau apie metų skaičių su partneriu ir jų kaitą. Vat įdomu būtų kiek kurios poros ištveria ilgiau, ar tos, kuriose tiek laisvių, ar tie, kurie ima ir žiūri vieni kitų daiktus ir niekas to nedraudžia.
Suprantu, kad mes visos skirtingo amžiaus, palyginti būtų sunku. Bet kadangi tokios statistikos nežinome, tai ir negalima viena kitai aiškinti: tylėk, tavo šeimos supratimo modelis durnas, jūs dūsinatės, ilgai netversite.
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2013 09 30, 15:50)
Tai aš ir nekalbu apie nesveiką tikrinimą. Aš kalbu apie tai, kaip vienam yra nenormalu kad ir va, raktus iš rankinuko pasiimti, o kitam normalu ir į skambutį atsiliepti ir t.t.

Na, už visokias paranojikes,

tai gal dar syki sugrizkim i autores tema. atsiliepti i kito skambuti galima, rakta issimt galima, pinigus paimt is kito p[iniges galima jei esktra atvejis, jei ijungtas skype, uzmesti aki i pokalbi bendru vaizdu galima, bet ne...prisest ir su pele aukstyn zemyn slankiot, ka padare autore, butent: prisedo, iniko skaityt VISKA nuo A IKI Z, BUTENT TAI IR SUPYKDE VYRA. jis pasijuto visisku niekalu, pasitikejimo nevertu zmogumi, kuria kaip ziurke reikia snipineti. butent taip as pasijusciau, nesvarbu kad nieko blogo nerasiau. tarkim, savo sese net jei rasciau, kuri varto mano pokalbiu puslapi aukstyn zemyn, tai... doh.gif
toliau. autore nieko bloga neatrado, ji pati prisipazino, kad vyro atsakymai buvo tiesus tai moteriai, be jokiu imantrybiu, dviprasmiskumu. nieko blogo. tai ko jam nenusimint? be to kaip minejau, gal jis jaucia nuolat jos itampa, atmosfera ta namuose, kai nuolat skersakiuojama del vaiko. (as isvis uz tai, kad abu zmones turetu po vaika tuomet is anksciau, bus maziau preteksto svairuot i kito praeiti, lygybe)

tsigi, as ne uz tokius atvejus. ir ne uz Vicious Vici pasiulyma laiks nuo laiko zaidimu forma mobiliakais kesitis, kad zinutes pratikrint...ant bajerio, ant smalsumo. wow, kaip "lengvai" skamba.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 01, 10:16)
O prie ko čia daiktas? Kodėl vyras tapatinamas su daiktu? Tai ne tas pats, kas baldas, prietaisas. Bet žmogus, kuriam patikiu save tam tikra prasme ir gyvenu su juo, jis yra mano gyvenimo dalis. Tai nėra kažkoks svetimas dėdė iš gatvės. Su tuo siejasi ir atsakomybė, atsidavimas, kažkokios pareigos, ištikimybė, abipusis ryšys, bendrumai, kt. gyvenimo momentai. O apie tai, kad jei nori, kad vyras kažkaip elgtųsi ar nesielgtų, tai nėra vyro savinimąsis. Man rūpi mano interesai, kad galėčiau komfortiškai gyventi. Analogiškai jam rūpi jo interesai, kad galėtų gyventi su manimi. Viskas abipusiai. Kas vyksta gyvenime, kad žmonės galėtų gyventi drauge, rutinoje nepaskęstų? Jie šlifuojasi, derinasi vienas prie kito. Todėl patinka ar ne, bet žmogus turi dėti kažkokias pastangas tam, kad ir kitam būtų gerai, o taip pat nebijoti pasakyti, kas netenkina, kad tau pačiam būtų gerai. Todėl čia joks savinimąsis. Jei vyras elgiasi ne taip kaip tu nori, elgiasi specialiai priešingai, tai jis arba negerbia tavęs, nenori būti savimi arba jis savanaudis egoistas, žiūrintis tik savų interesų.

Svarbus abipusis davimas, bet jis ir gaunasi natūraliai - natūraliai mylintis žmogus paiso kito interesų, nenori įskaudinti ir t. t., bet to tiesiog neišreikalausi, ir nereikia reikalauti, kelti pretenzijų (garsiai ar mintyse). Taigi, man atrodo svarbiau tiesiog mylėti, rūpintis kitu, priimti meilę, o ne nustatinėti sąlygas, vadovautis egoizmu. Žinoma, vargu, ar egoizmo galima visiškai išvengti, be abejo, tenka nustatinėti kažkokius "techninius" klausimus, eiti prie kompromiso - juk gyvi žmonės esame, bet nemanau, kad reikia vadovautis egoizmu. Vienas pasielgia egoistiškai, paskui kitas atitinkamai "kerštauja", o anas vėl atsilygina, abu nori, kad būtų pagal juos... Iki ko tai veda?
Atsakyti