Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose (SB) 4 tema

QUOTE(Repka @ 2014 09 26, 15:44)
Sveiki, neradau panasios temos, bet turbut yra ne vienas, norintis statyti individualu nama sodu bendrijoje Vilniaus mieste. Mes susidureme su nemaza problema: pagal naujausias gaisrines saugos taisykles, gaisrinis vandes hidrantas turi stovet ne toliau nei 200 metru nuo namo. Kadangi daugelis sklypu tik po 6 a., tai to hidranto pastatyti savo teritorijoje fiziskai neimanoma, o ir jei imanoma, apie islaidas net nera kalbos... Arimiausias vandens telkinys pas mus yra uz 1 km., o hidrantas tik uz 2 km. Esame aklavieteje. Susimokejome uz namo projekta, nusipirkome sklypa ir se tau, naujas istatymas verysad.gif Kaip jus sprendziate sia problema? Gali zinote kaip imanoma tai "apeiti" ?
Sukuriau nauja tema ir dabar nezinau kaip ja istrinti, o tik pamaciau, kad jus cia bedraujate  smile.gif



Gal galite duoti kokią nuorodą į dokumentą?
Čia visiems statomiems gyvenamiesiems namams galioja?
Atsakyti
Pabandysiu vakare paieskoti. Taip, visiems statomiems namams, tik tiek, kad Vilniaus mieste ( ne sodu bendrijose) tie hidrantai yra. Pvz kur statomi nauji namu kvartalai, tai jie automatiskai yra pastatomi ( ar bent projekte nupiesiami).
Uzklauseme rastu, ka jie siulo mums tokiu atveju daryti, tai parase taip: tipine situacija, niekuo pagelbeti negalime, nes toks istaymas... biggrin.gif Dabar mastau gal ta nama arciau kelio "pastumti" projekte, bent metru, kad tilptu hidrantas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Repka: 03 spalio 2014 - 09:17
QUOTE(Repka @ 2014 10 03, 10:16)
Pabandysiu vakare paieskoti. Taip, visiems statomiems namams, tik tiek, kad Vilniaus mieste ( ne sodu bendrijose) tie hidrantai yra. Pvz kur statomi nauji namu kvartalai, tai jie automatiskai yra pastatomi ( ar bent projekte nupiesiami).
Uzklauseme rastu, ka jie siulo mums tokiu atveju daryti, tai parase taip: tipine situacija, niekuo pagelbeti negalime, nes toks istaymas...  biggrin.gif Dabar mastau gal ta nama arciau kelio "pastumti" projekte, bent metru, kad tilptu hidrantas...



Oj *****..pas mus namas isvis tokiuose soduose, kur nei kanalizacijos, nei vandens nera...reikia aiskintis sita situacija, kad paskui nebutu didesniu bedu..

Lauksiu nuorodos i dokumenta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijava @ 2014 09 26, 14:26)
Tvora vielinė yra. Bet vis vien norim tujas sodinti, norisi privatumo. Tvora netrukdo tujoms, o štai dėl augalo per arti ar arčiau nei nurodo įstatymas (krūmo arčiau kaip per 1 m) jau reikia raštiško sutikimo.

Atsakymas i jusu klausima:ne, sodinant tujas 1 metra nuo vielines tvoros kaimynu sutikimo NEREIKIA mirksiukas.gif
http://www.manonamai...e.d?id=66043878
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 07, 10:14)
Atsakymas i jusu klausima:ne, sodinant tujas 1 metra nuo vielines tvoros kaimynu sutikimo NEREIKIA mirksiukas.gif
http://www.manonamai...e.d?id=66043878

Ar perskaityti tai, ko aš klausiau - mokate? doh.gif Ne metro atstumu mums reikia, o daug arčiau, todėl raštiškas sutikimas BŪTINAS.
Jei norėčiau pagal įstatymą, tai ir galvos nesukčiau, viskas juk aiškiai aprašyta.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip kovojate su pelėmis?
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2014 11 15, 18:14)
Kaip kovojate su pelėmis?

Spąstukais ir lašinukais biggrin.gif Na, į gyvenamas patalpas dar neprasigraužė, bet pastogėj ir terasoj spąstukus statėm.
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2014 11 15, 23:23)
Spąstukais ir lašinukais  biggrin.gif Na, į gyvenamas patalpas dar neprasigraužė, bet pastogėj ir terasoj spąstukus statėm.

O mūsų pelytė buvo labai maža, bet labai gudri. Sugebėdavo lašinukus nuėsti, o spąstukai nesuveikdavo. Bet su tais lipniais lapeliais jau pavyko ją pričiupti. Mes su sūnum labai labai bijom pelių, man net kvapą gniaužia, kai ryte einu. Labai bijau akis į akį susitikti biggrin.gif
Atsakyti
Paprasciausia butu katina isigyti biggrin.gif as nemacius negirdejus peles nei namie nei kieme. Kol suni turejom tai ir katinu laukiniu nebuvo, dabar ateina is kazkur vis. Iesko kur perziemot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijava @ 2014 10 10, 19:41)
Ar perskaityti tai, ko aš klausiau - mokate?  doh.gif  Ne metro atstumu mums reikia, o daug arčiau, todėl raštiškas sutikimas BŪTINAS. 
Jei norėčiau pagal įstatymą, tai ir galvos nesukčiau, viskas juk aiškiai aprašyta..  mirksiukas.gif

aisku, kad reikia leidimo, nes tujos augs ne tik i auksti, bet ir i ploti. Jei sodinsit arciau nei 1 metras iki tvoros, tai ji ir ant kaimynu zemes bus. O jie gali to nenoret. As asmeniskai nesutikciau, kad kaimynu tujos ant mano zemes butu, jei nori, tegul pas save sodinasi.

Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2014 11 17, 10:35)
Paprasciausia butu katina isigyti  biggrin.gif 

Svarstėm šitą idėją, bet kai išgirdau, kad katinai mėgsta atnešti parodyti laimikį doh.gif tai infarkatas būtų vietoj... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2014 11 17, 14:36)
Svarstėm šitą idėją, bet kai išgirdau, kad katinai mėgsta atnešti parodyti laimikį  doh.gif tai infarkatas būtų vietoj... biggrin.gif

megsta megsta atnest. Buna, kad ir leisgyve namo partempia ir dar zaist megina. Ir buna, kad bezaidziant ta pele pabega. Ir kiek pastebejau,tai ne pastatuose kates megsta peles medziot, o laukuose. Tai kokia prasme tada kate kaip peliu gaudytojas, jei ir taip reikes spastukus statyt?
Atsakyti