labai panasiai mane beria, bet gali but tau ir prakaitine, nebutinai tai kas man.
man dermatologe is Birzu (Variakojiene) nustate seborejini dermatita ir folikulita (plauko maiselio uzdegimas, beria kaip spuogeliais su pulinukais - didesnniais, mazesniais).
israse gert cinka (nemazos dozes - gaminamos pagal recepta), specialu pagaminta valikli (cinkas, siera, ichtiolas ir kt - irgi gaminamas vaistinej, pagal jos duodama recepta). ir dar aerius antialergines tabletes. praust veida 3 kart svelniu physiogel prausikliu, tada tept tuo pagamintu valikliu. ir tada Sebamed clear gel (lengva tokia zele nealiejine su haliuronu) ant virsaus.
tos suplaktines pagamintos kvapas afigienas, palieka ir pilksva atspalvi ir plevele ir kazkoki klampuma it kauke ant veido, bet kenciu... sake po 3 savaiciu turetu pageret.
esme - nenaudot jokiu riebiu dalyku veidui, kemu riebiu, alieju bet ir neissausint veido (kadangi suaktyvejes odos riebalu gaminimas dar pablogina situacija, bet persausinta oda nebesigina pakankamai nuo bakteriju visu - tai reikia drekinti ne riebiai). nevalgyt riebiai (riesutai ir riebus suriai isiskaiciuoja), saldziai (stafilokokai ir bakterijos megsta veistis saldzioj terpej), negert karstu gerimu, karsto maisto, tik silta lengvai, jokiu pirciu, geriau neprakaituot:), nes sita liga sukelia, suaktyvina ir karstis - saules, temperaturos bei oro taip pat.
prisideda odos riebalavimasis stipresnis, nusilpimas (gal perdziovinta, pazeista saules ir t.t..+gram neigiamos bakterijos (stafilokokai visokie ir kt.bjaurakai) - tada ta suplaktine naikina jas po biski.
tinka ir tepami bei geriami antibiotikai - bet cia jau sunkesnem folikulito (su forunkulais ir sunvotem kai iseina) formom.
gal tau tiktu tikrai ta supraktine su siera ar ichtiolu - gaminama vaistese, aisku tokios nepagamins kaip ta variakojiene man israse, bet kazka panasaus universitetines vaistines tikrai turi.
beje man sake jokiu peroksidiniu (aknB 5, duac ir kt.) dalyku ir rugstis taip pat nelabai cia tinka. man tik blogedavo nuo priemoniu su rugstim...
QUOTE(lauranala @ 2014 08 11, 00:45)
Sveiki gal galite patarti ka galeciau daryti su tokia veido oda..?

(