QUOTE
Pats vertingiausias yra kiaušinio baltymas. Jo aminorūgščių sudėtis ir tarpusavio santykiai geriausiai atitinka žmogaus organizmo poreikius. Kiaušinio baltymas vertinamas kaip baltymo etalonas.
eee.. o tai ka, iseina as is kiausu mazai gaunu (valgau kas ryta) ar nepasisavinu aminorugsciu? kad man reik sultinio?
Papildyta:QUOTE(" voresta " @ 2013 10 15, 09:58)
va, šioks toks
vaizdelis iš to rojaus , ir net papuoliau nuo 1.10 min. į kadrą
Vieni vištas pirko, kiti mažus
žvirbliukus.
tas receptas iš dar senesnės, lygtai 1907m. knygos
neimk į galvą, ir tarp dėstytojų bukų ir nesidominčių pasitaiko. Pvz. mano dukra savo universiteto dėstytoją sugebėjo sudominti šia mityba, metabolizmo reguliavimu ir jai net leis rašyti diplominį ta tema.
kaip fainaĄ butu labai idomu pasiskaityt darba
Papildyta:QUOTE
POVEIKIS ORGANIZMUI. Vitaminas D reguliuoja mineralinių medžiagų, kalcio ir fosforo, teikiančių tvirtumo kaulams ir dantims, apykaitą. Vitaminas D reguliuoja kalcio ir fosforo įsiurbimą žarnyne, šioms mineralinėms medžiagoms padeda išsilaikyti kauluose ir dantyse, neleidžia kalciui inkstuose išsifiltruoti iš kraujo ir taip pasišalinti iš organizmo. Vitaminas D gerina kalcio pasisavinimą, saugo nuo osteoporozės. Vitaminas D gerina ir magnio pasisavinimą, greičiau iš organizmo pašalina šviną, kuris gali veikti toksiškai.
o as kaip tik girdejau kad vit D ir mg/klc negalima kartu vartoti, nes viens kita neutralizuoja...