Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos VII tema

Mano pelargonijos ziemoja siltai ant palangiu ir jos nesiskundzia. Kitokiu salygu joms pasiulyti negaliu. Padejuoju, paaimanuoju, kad lapus dziovina, bet pavasari atgyja jos visu grazumu ir zydi gausiai.
Atsakyti
Jei pas mane būtų visoms vietos ant palangių, tai irgi nesukčiau galvos smile.gif o dabar visos didžiosios iš lauko turėjo keliauti į rūsį...Manau, kad ir Marmaledui ta pati bėda g.gif

Atsakyti
QUOTE(Garbanegarbane @ 2013 12 05, 20:15)
Mano pelargonijos ziemoja siltai ant palangiu ir jos nesiskundzia. Kitokiu salygu joms pasiulyti negaliu. Padejuoju, paaimanuoju, kad lapus dziovina, bet pavasari atgyja jos visu grazumu ir zydi gausiai.

Nieko tokio, kad vieną kitą lapą nudžiovina - juk nepatinka joms ta radiatorių šiluma ir pas mane taip pat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 12 06, 09:41)
Nieko tokio, kad vieną kitą lapą nudžiovina - juk nepatinka joms ta radiatorių šiluma ir pas mane taip pat  mirksiukas.gif

Istvermingos, kantrios jos pas mus.
Taip sakant ugni ir vandeni gali pereiti. smile.gif
Atsakyti
Pas mane yra ir taip žiemojančių smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 12 07, 15:38)
Pas mane yra ir taip žiemojančių smile.gif

yra ir pas mane viena taip palikta blush2.gif
ji taip ilgai žydėjo tokiam užkampį ir jos man nereikėjo,nes daug tokių turiu tai ir palikau blush2.gif gaila,bet ...

o šiandien prisiruošiau vazonėlių,rožiažiedžių šakelėm,nes visos su šaknim doh.gif

ar jau turit nuostolių,kurios neatlaikė kambario šildymo g.gif
aš rožiažiedės margalapės neišlaikiau,jau taip gavau mažutę ir verysad.gif
Atsakyti
o jei palieku pelargoniją ant palangės žiemai šiltam kambary, na langa nakciai atsidarom, tai būna tikrai vėsu, ar dažnai reikia laistyti ją? Žydėjo labai gražiai, dabar tik žali lapeliai belikę.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 12 07, 15:49)
aš rožiažiedės margalapės neišlaikiau,jau taip gavau mažutę ir  verysad.gif

Tokios tai tikrai gaila...pas mane gal nėra tokių lepūnių, tai visos auga.

QUOTE(Mantilė @ 2013 12 07, 15:57)
... ar dažnai reikia laistyti ją?

Reikia laistyti tik tiek kad nežūtų šaknys. Turi žemė visiškai išdžiūti, nes jei bus pastoviai šlapia tai supus. Pelargonijos nemėgsta pastoviai būtų šlapios. O dažnai ar retai čia kaip pas ką. Nieko baisaus, kad ir perdžius ir lapelių nubarstys, pavasariop nugenėsit ir vėl turėsit gražią smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 12 07, 16:35)
Tokios tai tikrai gaila...pas mane gal nėra tokių lepūnių, tai visos auga.
Reikia laistyti tik tiek kad nežūtų šaknys. Turi žemė visiškai išdžiūti, nes jei bus pastoviai šlapia tai supus. Pelargonijos nemėgsta pastoviai būtų šlapios. O dažnai ar retai čia kaip pas ką. Nieko baisaus, kad ir perdžius ir lapelių nubarstys, pavasariop nugenėsit ir vėl turėsit gražią smile.gif

dėkui, bandysim peržiemoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 12 07, 16:49)

ar jau turit nuostolių,kurios neatlaikė kambario šildymo g.gif
aš rožiažiedės margalapės neišlaikiau,jau taip gavau mažutę ir  verysad.gif

Pas mane neatlaikė (greičiau nešildymo, negu šildymo smile.gif )Vectis Snow sad.gif Ta margalapė irgi ant ribos - mažutė, su trim lapeliais, du nudžiūna, vieną išleidžia, nežinau ar sulauks pavasario unsure.gif

Swiss Star iš tavęs puikiai laikosi, leidžia sveikus žalius lapelius, bet tik labai pamažu. O vat Gwen Lewington, tai irgi buvau supanikavus, kad jau viskas, bet po staline lempa kelias paras palaikiau, lyg ir gyvens smile.gif

Pas mus naktim labai nukrenta temperatūra salione - iki 9-13 laipsnių, o vat iš vakaro pripleškinam iki 20. Tai tas svyravimas oi kaip nepatinka mano gėlėms, ypač jauniems daigiukams unsure.gif
Atsakyti
Yra ir pas mane nuostolių, bet kaip nors su mamų pagalba atitaisysim.

Gal kas mamos auginat laukines pelargonijas geranijas?
Va ką radau Neto platybėse. user posted image

Atsakyti
'Laukinės' snapučiais vadinamos, auginu bigsmile.gif
Atsakyti