kad man tos juostuotosios 50cm pasieke, tai kokios cia kampaktines?

QUOTE(anikita @ 2014 01 08, 14:26)
Na, mano supratimu, tai komercinės pelargonijų rūšys (hibridai, kurių daigais prekiaujama pavasarį) vadinamos kompaktinėmis iš tiesų yra tos pačios pelargonium zonale, tik pagal augimo pobūdį vadinamos kompaktinėmis, nes jei pažiūrėti į visą komercinių rūšių asortimentą, tai dar yra svyrančios, karališkosios, našlaitinės (crispum) ir kvepiančiosios.
Jei kalbėti apie tai, kas iš tiesų yra "kompaktiška", tai tuomet tikrai ne visos juostuotosios yra nedidelio ūgio, o pelargonijų kolekcininkų puslapiuose dar skiriamos dwarf (žemaūgės) ir mini pelargonijos. Iš mano patirties- tai daug reikšmės augalo "figūrai" turi auginimo sąlygos.
Čia toks mano neprofesionalus supratimas

Iš sėklų man vienais metais augo tikrai nedidukės (iš Johnnsons sėklų mišinio), o kitais metais- gigantiškos (bet gal dėl to, kad augo tiesiai gėlyne, turėjo per daug vietos šaknims).
O pas mane liūdnas vaizdelis
nesuprantu kas pasidarė, šitokios gražios buvo
lapai geltonuoja, kurios gyvos tai per daug nepergyvenu, nugenėsiu ir atsigaus. Bet dvi mažos svyrančios nunyko ir viena mažutė kompaktinė jau kažin ar išgyvens
Nesuprasi jų, juk sąlygos nepasikeitė...eisiu į rūsį palaistyti, tai žiūrėsiu koks ten vaizdelis, gal nei vienos gyvos nebėra.

Nesuprasi jų, juk sąlygos nepasikeitė...eisiu į rūsį palaistyti, tai žiūrėsiu koks ten vaizdelis, gal nei vienos gyvos nebėra.
Stipriai skiriasi atsparumas žiemojimui. Stai alyvinių svyrančių pora vazonelių,tai suvargusios.Ir taip esu pastebejus,kad jei palikti žiemoti,tai pirmamečiai daigeliai ankstyvo pavasario šaknydinimo daug stipresni buna ir tada išsilaiko.o jaunelių nemažai nesulaukia pavasario.Bet vis tiek per daug,nei man reiketų

Turbūt kad priklauso nuo rūšies,o dar gal ir nuo šaknyno. Mano tos kur nunyko buvo mažytės, kažkaip sunkiau ir prigijo...Svarbu margalapė svyranti graži tfu tfu tfu, jau dienos ilgėja tai gal jau nebenunyks.
Buvau rūsyje, tai ten viskas tvarkoje
tik viena negyva margalapė, bet palaisčiau, o vdrug atžels iš žemės.
Buvau rūsyje, tai ten viskas tvarkoje

QUOTE(Vidam @ 2014 01 15, 10:12)
O pas mane liūdnas vaizdelis
nesuprantu kas pasidarė, šitokios gražios buvo
lapai geltonuoja, kurios gyvos tai per daug nepergyvenu, nugenėsiu ir atsigaus. Bet dvi mažos svyrančios nunyko ir viena mažutė kompaktinė jau kažin ar išgyvens

turiu ir aš netekčių,bet labai nepergyvenu,pasiliksiu tik tas kurios nesikankindamos žiemoja,nes ateinančiomis žiemomis irgi teks tokiomis pačiomis sąlygomis žiemoti .
Labai prastai laikosi svyrančios,bet irgi nepergyvenu,nes vasara labai vargau,labai vėjas laužė,tai vietoj jų geriau augs kompaktinės ir tarpuose kokios nors svyrančios foninės

Maniskems irgi protelis susisuko, bu neaisku kas per gamtos durnavojimas vyksta. Lapai irgi geltonuoja ir pradeda iskart dziuti
Na kaip nors isgyvensim iki pavasario, o jau tada su vejeliu ir energija gelytes atsigaus ir suzydes, ania

Ir pas mane yra netekčių - Vit Rosen nudžiuvo

QUOTE(jediara @ 2014 01 17, 10:29)
tikrai labai gaila,aš jau netekau dviejų karališkų

O maniskes visas parazitai uzpuole mazi balti musiukai. galvoju gal mesti lauk jas reike ar kokios chemijos pirkti nes ukisko muilo tai nebijo
Papildyta:
Ai dar pamirsau paklausti ,mano kilmingosios labai istyso gal reikia pjautiir saknydinti kaip manot
Papildyta:
Ai dar pamirsau paklausti ,mano kilmingosios labai istyso gal reikia pjautiir saknydinti kaip manot

QUOTE(karosimi @ 2014 01 18, 08:38)

To pacio klaust norejau. Ar ne per anksti? Bijau, kad isaknydintieji irgi istys.