Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos VII tema

QUOTE(Sparaxis @ 2014 02 28, 14:32)
Moki veži aš išvis nebuvus daigų ieškot, reiks nuvaryt.
Aš pirkau Vicky, Tomy, Scarlet, Nealit, nu ir dar kažkokias, užkrito.
Tomy esu auginus, nerealūs žiedynai, tamsūs tokie. Bet žiūrint iš tolo jie “prapuola”. Man išvis gražiausi Lilly (ar tai Lilac), tokia švelniai violetiniai. Žydi gausiai, tokiom kaskadom, aš jas rudeniop pati pasidauginu. Vienu žodžiu, mano langai vasarą būna gražiausi biggrin.gif Ai, pirkau Purple Sybil dar.
Aišku, tikiuosi išaugs tai, ką pirkau, nes pernai iš 3 Blanche Roche nei vienos tikros nebuvo.

O sakykit kaip reikia priziureti daigelius, auginsiu pirmus metus tai sudetingai atrodo? Nupirkau senukuose daigelius, pasodinau i vazonelius ir pastaciau ant palanges, to uztenka ar dar reiktu uzdengti, kad butu silciau?
Atsakyti
QUOTE(Milita♥ @ 2014 02 28, 21:39)
O sakykit kaip reikia priziureti daigelius, auginsiu pirmus metus tai sudetingai atrodo? Nupirkau senukuose daigelius, pasodinau i vazonelius ir pastaciau ant palanges, to uztenka ar dar reiktu uzdengti, kad butu silciau?

na uždenginėti daigelių su šaknimis tikrai nereikia. Pelargonijos nėra jautrus vėsiam orui augalas. Lauke auginama gražuolė bus kurkas dosnesnė žiedais nei kambarinė. kambaryje joms šilta o šviesos nėra daug tai jos patysta. Net ir pirmųjų nedidelių šalnų jos nebijo. paauginkit kolkas namuose kol gerai įsišaknis, ūgtels ir tada kuo skubiau neškin balkonan ar į šiltnamį, galiausiai - laukan. Čia jau nuo oro priklausys. man dėl to jos ir patinka. Nelepios šilumai, ilgai žydi ir gali pabūti sausiau - t.y. nelietos. Nes va kokiom surfinijom ar petunijom tai jau būtų šakutės.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 02 28, 21:28)
na uždenginėti daigelių su šaknimis tikrai nereikia. Pelargonijos nėra jautrus vėsiam orui augalas. Lauke auginama gražuolė bus kurkas dosnesnė žiedais nei kambarinė. kambaryje joms šilta o šviesos nėra daug tai jos patysta. Net ir pirmųjų nedidelių šalnų jos nebijo. paauginkit kolkas namuose kol gerai įsišaknis, ūgtels ir tada kuo skubiau neškin balkonan ar į šiltnamį, galiausiai - laukan. Čia jau nuo oro priklausys. man dėl to jos ir patinka. Nelepios šilumai, ilgai žydi ir gali pabūti sausiau - t.y. nelietos. Nes va kokiom surfinijom ar petunijom tai jau būtų šakutės.

Dekui didelis uz atsakyma, dabar jau aisku kaip priziureti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Aš su klausimuku ax.gif Kažin kuo dezinfekuot pernykščius vazonus, kuriuose augo palergonijos? Pas mane du metus iš eilės buvo problema, nes šias gėlytes buvo užpuolę kažkokie vabalėliai (o gal liga) kad lapeliai buvo tokie negražūs, dėmėti. Čia merginos man rekomendavo nupurkšti kažkokiu chemikalu( neužsirašiau, tai dabar reiks forume ieškot doh.gif ). Dabar pagalvojau, kad ir vazonus reiktų dezinfekuot, o gal geriau išvis plastikinius pakeist naujais g.gif...
Atsakyti
QUOTE(varsa @ 2014 03 01, 14:38)
Sveikos 4u.gif Aš  su klausimuku ax.gif  Kažin kuo dezinfekuot pernykščius vazonus, kuriuose augo palergonijos? Pas mane du metus iš eilės buvo problema, nes šias gėlytes buvo užpuolę kažkokie vabalėliai (o gal liga) kad lapeliai buvo tokie negražūs, dėmėti. Čia merginos man rekomendavo nupurkšti kažkokiu chemikalu( neužsirašiau, tai dabar reiks forume ieškot doh.gif ). Dabar pagalvojau, kad ir vazonus reiktų dezinfekuot, o gal geriau išvis plastikinius pakeist naujais g.gif...

Gal pakaks išplaut su ūkiniu muilu ir soda ir gerai išdžiovint tongue.gif jei zemės iš daržo tai bus ir vabalėliu, juk nesitikit jog gyva žemė bus sterili? Lapukai gali būt negražūs del trašų trūkumo. Šiaip mažoka informacijos, Jūsų gėlytės gyveno lauke ar namuose, kaip tie vabalėliai atrodo, ir kuom lapukai negražūs, kas per dėmės?
Atsakyti
O kaip kovojat su amaru. Deciu purskiu ,bet jiems dzin doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2014 03 01, 15:41)
O kaip kovojat su amaru. Deciu purskiu ,bet jiems dzin doh.gif

coca cola bandėt? anyta tikina jog l. efektyvu, pačiai jau daug metų neteko kenkėjų naikint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2014 03 01, 16:25)
Gal pakaks išplaut su ūkiniu muilu ir soda ir gerai išdžiovint  tongue.gif  jei zemės iš daržo tai bus ir vabalėliu, juk nesitikit jog gyva žemė bus sterili? Lapukai gali būt negražūs del trašų trūkumo. Šiaip mažoka informacijos, Jūsų gėlytės gyveno lauke ar namuose, kaip tie vabalėliai atrodo, ir kuom lapukai negražūs, kas per dėmės?

Ačiū už patarimus 4u.gif Susiradau seną temą, kur klausiau smile.gif Pasirodo ten mano lauke auginamas svyrančias palergonijas buvo voratinklinė erkutė užpuolusi. Šiemet reiks būti budresniai
Atsakyti

QUOTE(gekoniuke @ 2014 03 01, 15:00)
coca cola bandėt? anyta tikina jog l. efektyvu, pačiai jau daug metų neteko kenkėjų naikint  biggrin.gif

as rozes nuo amaro su cola nupursikiau tai viskas ok, o teta pelargonijas su ja nupurske ir visom amen doh.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2014 03 01, 17:06)
as rozes nuo amaro su cola nupursikiau tai viskas ok, o teta pelargonijas su ja nupurske ir visom amen  doh.gif  blink.gif

oho unsure.gif tikiuosi jog ten nebuvo kokia isškirtinė kolekcija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2014 03 01, 18:06)
as rozes nuo amaro su cola nupursikiau tai viskas ok, o teta pelargonijas su ja nupurske ir visom amen  doh.gif  blink.gif

Nelabai tikėtina, esu augalus purškusi su cola, bet nei viena nenumirė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2014 03 01, 16:20)
Nelabai tikėtina, esu augalus purškusi su cola, bet nei viena nenumirė  rolleyes.gif

gal sutapimas, bet sake butent ppo kolos visos nugeibo... as irgi ne vieka augaleli esu purskus biggrin.gif
Atsakyti