Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos VII tema

QUOTE(akvilyte @ 2014 03 01, 18:17)
gal sutapimas, bet sake butent ppo kolos visos nugeibo... as irgi ne vieka augaleli esu purskus  biggrin.gif

girdejau sita varianta, nu reiks pirkti kola.
Atsakyti
Sveikos gelininkes. Su pavasariu.
Turiu keles roziaziedes, pirkau pernai vasara. Viena visai net nezydejo dar. Visos isaugo i viena stieba storoka ir lapai beveik delno dydzio, bet nezydi schmoll.gif kasantra savaite patresiu su trasom zydinciom gelem ir nieko, gal kokiu specifiniu reiktu. Ir ar galiu virsunele nugnybti, gal labiau sakotusi nes dabar tai virsta stiebas ant sono jau nuo aukscio turiu priristi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanesa3: 01 kovo 2014 - 18:40
QUOTE(Vanesa3 @ 2014 03 01, 20:37)
Sveikos gelininkes. Su pavasariu.
Turiu keles roziaziedes, pirkau pernai vasara. Viena visai net nezydejo dar. Visos isaugo i viena stieba storoka ir lapai beveik delno dydzio, bet nezydi  schmoll.gif kasantra savaite patresiu su trasom zydinciom gelem ir nieko, gal kokiu specifiniu reiktu. Ir ar galiu virsunele nugnybti, gal labiau sakotusi nes dabar tai virsta stiebas ant sono jau nuo aukscio turiu priristi.

Žinoma, kad trumpinkite, kad šakotųsi, jau anksčiau tai reikėjo padaryti. Augalai dar tik bunda po žiemos miego, o Jūs juos "prievartaujate" trąšomis. Trąšose tikriausiai nemažai azoto, jei lapai didžiuliai ir storas stiebas.
Atsakyti
pritariu,jau senokai reikėjo nugenėti
aš merginoms kur laikau plenciukus tai jau senokai viršūnėles ptarumpinau,tai beveik ties kiekvienu lapeliu lenda nauja šakelė wub.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus. Siaundien pat apskabysiu. Trest pradejau gal tik pries men. Jos pas mane siltai per ziema gyveno tai galvojau gal isvis nemiegojo. Nes pas mama tai zydi ir ziema. Ziuriu ant kaimynes lano irgi jau pelargonija gausiai zydi. O kada pradedat tresti tas kur i lauka nesat?
Atsakyti
QUOTE(Vanesa3 @ 2014 03 01, 20:58)
Aciu uz patarimus. Siaundien pat apskabysiu. Trest pradejau gal tik pries men. Jos pas mane siltai per ziema gyveno tai galvojau gal isvis nemiegojo. Nes pas mama tai zydi ir ziema. Ziuriu ant kaimynes lano irgi jau pelargonija gausiai zydi. O kada pradedat tresti tas kur i lauka nesat?

drinks_cheers.gif Paprasta ir pas mano tėvą visą žiemą žydėjo, bet rožiažiedės truputį lepesnės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2014 03 01, 14:41)
O kaip kovojat su amaru. Deciu purskiu ,bet jiems dzin doh.gif

purškiu ir palaistau su actara 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pecilija @ 2014 03 02, 02:58)
purškiu ir palaistau su actara  4u.gif

Aš tikrai nepatariu naudot tokios bjaurios chemijos nuo tokio menkniekio.

Pabandykit ką paprastesnio pvz Aphisol bio, kuris atseit yra "trąšos nusilpusiems nuo kenkėjų augalams", puikiai tvarkosi su amaru per kelis purškimus. Galima rasti didesnės Maximose ir pan.
Yra daug visokių purškalų "trąšų, nusilpusiems nuo kenkėjų", po tokiais pavadinimais dabar daznai slepiamos nestiprios cheminės priemonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 02 kovo 2014 - 11:25
Sveikos 4u.gif
Klausimas. Pas mane stiklintas balkonas. Turiu pernyksciu pelargoniju, kurios ziemojo darbe sviesiai ir neperkarstai (namie t.apie 22-24, todel isnesiau i darba, ten apie 18-20)... Eisiu atostogu kovo pradzioj 3sav. Ar palikti darbe pelargonijas iki kovo pabaigos, ar parsinesti namo i ta stiklinta balkona? Nebus per salta. Siandien balkone apie 11val. buvo 10laipsniu silumos. Aciu
Atsakyti
Gal kas gali pasidalinti ar parduoti pelargoniju tamsiais lapais. I dar noreciau tu u baltais krasciukais.
Atsakyti
QUOTE(Vanesa3 @ 2014 03 02, 19:44)
Gal kas gali pasidalinti ar parduoti pelargoniju tamsiais lapais.

Pernai sejau - oranziniai (lasisines spalvos) ziedai, ju lapu viduriukai tamsus...
Viskas gerai, patamseja kai gauna daug saules, gerai zydejo, bet labai isstypsta, tokie nelabai grazus kompaktiski krumeliai buvo, tai nesiulau... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spoorga: 02 kovo 2014 - 20:11
Pas mus egzotikoje pelargonijų daigeliai tik po 2.30 lt. Ir tokie nemaži, gražūs žali,ne tokie kokie buvo mūsų senukuose. Tik gaila, kad daugumoje svyrančios, man nėra kur jų sodinti.
Atsakyti