Sveikos
Ši tema ne paleo gerbėjų. Daug yra ir nepritariančių šiai mitybai. Kažkada bandžiau diskutuoti paleoo temoje priešiškai,buvau išguita lauk, tai labai tikiuosi,kad bent šioje temoje galėsime diskutuoti ne vien apie paleo. Būtų įdomu sulaukti ir vegetarių ir žaliavalgių ir kt. pasisakymų.
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 21, 20:52)
Tai kodel jus cia, sioje temoje esate? Pilna SM vegetaru ir veganu temu, ka jus cia veikiate?
Nidulia, šita tema nėra paleo. Ir veikiame čia tai, kas besąlygiškai uždrausta paleo temoje - kitos nuomonės išsakymas.
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 21, 20:16)
Akiplesiska, kad metate fraze, tipo, savo foto idek, tai mes ir paziuresime kaip atrodai. Ar viska skaitete, ar tik kelis paskutinius postus? Juk voresta nesimaitino visa gyvenima paleo. Nematete, kad zmogus pries du metus veziu sirgo ir tik tada aktyviai eme ieskoti teisingo kelio, nes gyventi tai norisi, ane? Kazi, kiek matete zmoniu, kurie praejo chemoterapija ir kitus kanciu kelius, kad isplesti save is vezio znypliu ir po tiek siaubu atjaunetu 20-ia metu?? Galvokite ka sakote pries pasisakydama.
Yra pas mus narys Silveris, tai galit paklausti kuo baigesi, kai jis pamegino issigydyti vegetaryste ir veganyste. Ciut koju nepakrate. Tik su paleo jis ir issikapste. Manau geriausi idorymai - ne straipsniukai delfyje, o cia, gyvu zmoniu pasakojimas ir pasidalinimas patirtimi.
Apie rukyma ir alkoholi, zinoma, nera net ko kalbeti, bet juk esme buvo visai ne tame ir ne ta noreta parodyti. Bet kaip kas nori, taip ir mato.
Sofi Loren genetiskai paveldejusi grozi, ji tiesiog negali buti negrazi, nes bruozai kardinaliai negali paskeisti net senstant.
Ir man labai gaila, kad jūs taip aklai įtikėjote į tą jūsų dievybę "voresta"
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 21:08)
pati prasčiausia parduotuvinė mėsa vis vien 100 kart geriau nei ekologiškos kruopos. Balansų vien daržovėmis, kad ir kokios jos ekologiškos būtų, išlaikyti neišeina. Deja.
Pažystu žmonių kurie jau virš 20 metų absoliučiai nevartoja gyvūlinio maisto. Nedėsiu čia jų foto, bet nepatikėsit, yra ir atrodančių 20 metų jaunesni nei yra. Mano vyras rašo daktaro disertaciją sveikos gyvensenos, saviugdos tema, ima iš žmonių interviu. Teko girdėti labai daug žmonių pasakojimų, kaip atsisakius gyvūlinio maisto pasveiko nuo daug ligų. Ir net tie 20 metų gyvenantys be mėsos - su visais dantimis, plaukais, nagais, be raukšlių, trykštantys energija, optimizmu žmonės. Bet nei vieno iš tų žmonių sveika gyvensena nezpsiriboja vien mėsos nevalgymu.
Mes gyvi ne vien maistu,tai nėra vienintelė varomoji jėga.
Vakar mama atėjusi pasakojo,kad blogai mano dėdei. Jis su širdies stimuliatoriumi, 72m. Jie visą gyvenimą gyveno kaime, ir jo maistas buvo pagrinde - kiaulikės, kaimišką grietinė, sviestas,kiaušiniai. Košių, saldumynų nesu jo iš vis kadanors mačiusi valgant. Mėgo valgyti tikrai riebiai. Problemos su kraujotaka prasidėjo jau seniai. Tata, jo žmona šiek tiek geresnės būklės, bet situacija panaši. Kitas pvz. kita giminaitė - kuri valgė irgi labai riebiai, iš esmės mityba panaši. Mirė 96m nuo insulto. Su aukštu kraujospūdžiu kankinosi jau seniai.
Nu gi, kaip čia taip gali būti, kad valgant riebiai ir sočiai vistik žmonėms kemšasi tos kraujagyslės?
Beje, aš manau, riebalas reikalingas, bet geriau kai jis ne gyvūlinis.
Mūsų tėvai, seneliai užaugę ant taukų, riebalų,kaimiškų grietinių. Ir visi jie turitų problemų su spaudimais, cholesteroliais.
Ir, man šviečiasi,kad nuo tokios mitybos, Voresta, gal ne po 5, gal po 15 metų jums iškils toks klausimas - bet kaip gi taip? juk tokia mityba tobula, kaip taip galėjo atsitikti?
Niekas niekada manęs neįtikins, kad gyvūliniai riebalai yra sveika. Per daug aplink pavyzdžių, sakančių priešingai.
Ir nuo baltymų pertekliaus organizme išsibalansuoja sistema, net autoimuninės ligos siejamos su baltymų pertekliumi.