Įkraunama...
Įkraunama...

Sveikos ir laimingos

mano nuomone viskas reikalinga saikingai, nu nekalbu apie cukru, bandeles, cia visiems aisku 4u.gif
kadangi virsvorio neturiu, gydytoja pamacius pries metus mano cholesteroli - 8, aiktelejo: tokia kuda, o toks chol., gal riebiai valgai? nu ne, bet meciaus i kita krastutinuma, 4 men. valgiau garuose virta mesa, zuvi, darzoves, neskanu, bet sveika, as taip galvojau g.gif po to pasitikrinu, na 7,9 ir meciau saves kankinima, valgau beveik viska. Net radau straipsniu, kur cholesterolis ,,reabilituojamas", kad jis yra ispustas statinu pardaveju burbulas. Tikiu tuo ir sveikai bei laimingai gyvenu...su 8 cholesteroliu wub.gif Svarbiausia tikejimas, nes jis didele jega. Jei kazkam padeda Paleo, Dukanas, zaliavalgyste - valio, nes, bet kurios nuomones turetoja interneto platybese ras straipsni, kuriuo ,,ant menciu guldys" priesinga gyvenimo buda propaguojancius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2013 10 22, 12:04)
mano nuomone viskas reikalinga saikingai, nu nekalbu apie cukru, bandeles, cia visiems aisku 4u.gif
kadangi virsvorio neturiu, gydytoja pamacius pries metus mano cholesteroli - 8, aiktelejo: tokia kuda, o toks chol., gal riebiai valgai? nu ne, bet meciaus i kita krastutinuma, 4 men. valgiau garuose virta mesa, zuvi, darzoves, neskanu, bet sveika, as taip galvojau g.gif po to pasitikrinu, na 7,9 ir meciau saves kankinima, valgau beveik viska. Net radau straipsniu, kur cholesterolis ,,reabilituojamas", kad jis yra ispustas statinu pardaveju burbulas. Tikiu tuo ir sveikai bei laimingai gyvenu...su 8 cholesteroliu wub.gif Svarbiausia tikejimas, nes jis didele jega. Jei kazkam padeda Paleo, Dukanas, zaliavalgyste - valio, nes, bet kurios nuomones turetoja interneto platybese ras straipsni, kuriuo ,,ant menciu guldys" priesinga gyvenimo buda propaguojancius mirksiukas.gif

jeigu giliau pasidomėtumėt, rastumėte info, kad cholesterolio lygis kraujyje didėja ne nuo riebalų, o nuo angliavandenių pertekliaus ... 4u.gif Pati įsitikinote, kad išėmus riebalus iš maisto raciono, cholesterolio lygis nesumažėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 22 spalio 2013 - 11:13
QUOTE(pumpica @ 2013 10 22, 09:29)
as nieko negituoju nei vienoje temoje, gyvenu savo gyvenima ir tiek, nes nemanau kad yra vienintele tiesa visiem. Bet galiu aprasyti savo pojucius po pusmecio Paleo  -na aisku svoris smile.gif , labai pagerejes miegas (gilus tapo, nieko nebegirdziu, vakarais krentu iskart uzmiegu, atsikeliu ryte zvali), energijos zyyymiai daugiau (anksciau budavo tingiu tingeti smile.gif ), dingo bet kokie net menkiausi pilvo putimai (atrodo nu ir anskciau labai nepusdavo, bet dabar suprantu ta tikraji pilvo neputima), i wc einu reguliariai, menstruacijos tikrai nedingo, kas dingo -tai skysciu kaupimasis pries mmm, jokiu issiputimu, skausmu, svorio sokinejimu  thumbup.gif anskciau labai daznai turedavau susukta nugara arba spranda doh.gif krypt i sona, ir skausmelis savaitei garantuotas....dingo sitas reikalas mirksiukas.gif bet galbut tai delto, kad svorio nukrito??  g.gif oda tikrai pagrazejo, na nebuvau niekada spuoguota, bet dabar oda tiesiog svyti, aplinkiniai giria. Neturejau sveikatos bedu, tad mano tokie kuklus pasikeitimai, bet man jie irgi patinka smile.gif Minusai -atsirado dabar -plauku slinkimas doh.gif vistik turbut truksta ko nors, reiketu man atidziau sekti ka suvalgau, registruot, kad pamatyt ko truksta g.gif bet galbut tai sezono slinkimas, nzn.
Tad tiek smile.gif man svarbiausia -kad MAN tinka tokia mityba, man tai yra skaniausias maistas, jauciuos visada soti, o ne taip kaip anskciau vis galvoji, ka dedi i burna, kad tik neriebiau ir pan, kad nepriaugti svorio doh.gif
Zodziu jeigu atsakant i tema -jauciuos sveika ir laiminga butent su tokia mityba 4u.gif o ka pasirinkt kiekvienam - tai kiekvienam ir spresti.

Džiaugiuosi už Jus smile.gif Tikrai, nuoširdžiai. Smagu, kai žmonės nepameta sveiko proto. Todėl tik pasidžiaugti galima Jūsų ar Rytorasos rezultatais ir rastu gyvenimo būdu, kuris Jums tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2013 10 22, 11:07)
atsakymas į klausimą, kaip tapti sveikoms ir laimingoms, pirmiausiai yra saikas, saikas ir dar kartą saikas, iš raciono išmetus pyragus, pusfabrikačius, rafinuotą cukrų. Bet tik ne vienpusiškos dietos laikymasis, pristatant ją kaip ilgalaikę sveiką mitybą, negailint nustatinėjant diagnozes ir "gydant" pusžale mėsa, gyvuliniais riebalais. Čia sveiki pusryčiai: kiaušiniai, kepti ant taukų, užkandant lašiniais ir kokosų aliejumi?

taip, tai gali būti ilgalaike sveika mityba, ypač tiems, kurių sveikata sugriuvus . Kad ir kaip saikingai kruopas valgys autoimunininkas, kuris turi žarnyno pralaidumą, jo sveikata nuo to negerės. Tačiau gyvuliniai, sotieji riebalai, mėsa, kaulų nuovirai tuos reikalus sutvarko. Pavyzdžių yra.
Dar vienas, ne iš SM: http://golodanie.su/...ead.php?t=15478
Balandžio mėn. papasakojau išsėtine skleroze sergančiam 1 gr invalidui apie tai, kad jo ligos priežastis pralaidus žarnynas ir apie mitybą, kuri tai sutvarko. Pasiskaitykit pačios, kas nutiko per pusmetį su tuo žmogumi.

Diagnozes nelabai sunku nustatinėti, kai žinai, kas iš ko atsiranda.
Vėžys yra metabolizmo sutrikimo pasekmė, aš vėžininkė, man gyvybiškai svarbu žinoti kaip metabolizmą įtakoti. Kas apie tai kur kalba? Tik HS. Sveikiems tai nesvarbu ir neįdomu. Kol kas, kol jie sveiki.
Žmonės, gyvenantys su šia mityba vos keletą mėnesių ir aiškinantys vien tik jos pliusus. Teoriškai laikant žaliavalgystę kraštutinumu, čia yra kitas kraštutinumas kitoje sūpynių pusėje.

Kai stebi grupę žmonių, kurie išlipa iš sunkiausių savo bėdų, atsisakę civilizacinės mitybos, natūraliai ateina supratimas, kad ir kitiems tai gali padėti.
Žaliavalgystė gali būti ir paleo, jei ką.

jei Voresta savo foto įdėti nenori kaip įrodymo  smile.gif
ir kokiu įrodymu gali būti pagyvenusios moteriškės nuotrauka, po 2 metų su paleo?
, gal paaiškintų, kaip gyvūnas savo valia virsta "lavonu" (pasipjauna ir pasiskerdžia), kad žmogus galėtų jį suvalgyti saugiau už augalus?

O tai augalai savo valia į puodą lipa? Mėsa "nesigina" fitinais ir lektinais, todėl ir sakau, kad ją, kad ir žalią, saugiau valgyti, nei kai kuriuos augalus. Kodėl žalią?
Indukuotoji autolizė - procesas, kai skrandžio rūgšties veikiamą maistą virškina fermentai, gauti kartu su maistu. Skrandžio silpnos rūgšties sulčių tirpalo sudėtyje esantys vandenilio jonai - protonai, pasižymi savybe įsiskverbti ir skaidyti. Bet kurio gyvosios gamtos, tiek augalijos, tiek gyvūnijos atstovo ląstelės fermentai (enzimai) saugomi specialiose kamerose - lizosomose. Vos tik gyvosios gamtos atstovas (augalas arba gyvūnas) tampa kieno nors maistu, jo medžiagos pradedamos apdoroti skrandžio sulčių, tos būtybės, kieno maistu jis tapo. Įsiskverbė į ląstelę protonai suardo lizosomas (enzimo kameras) ir išlaisvina fermentus, kurie tuoj imasi pagrindinės funkcijos - skaidyti viską, kas pasitaiko jų kelyje. Savo ruožtu juos supa medžiaga, su kuria kartu pateko į organizmą, t.y. maistas. Vadinasi vyksta, autolizė - savaiminis maisto virškinimas.

Tokiu atveju organizmas visiškai neeikvoja jėgų virškinimui, visa tai atlieka suvalgytas maistas. Valgančiajam telieka pasisavinti iš žarnyno medžiagas, jau apdorotas per virškinimo procesą. Esminis dalykas : šis procesas vyks tik tuo atveju, jei maistas turės gyvųjų enzimų (fermentų). Enzimai išlieka gyvi, jei maistas nebuvo termiškai arba chemiškai apdorotas, kaitintas daugiau nei 40 laipsnių temperatūroje.

niam niam, einu valgyt žalios stirnienos karpačio. Su sviestu ar kokosų riebalu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 22, 11:33)

O tai augalai savo valia į puodą lipa? Mėsa "nesigina" fitinais ir lektinais, todėl ir sakau, kad ją, kad ir žalią, saugiau valgyti, nei kai kuriuos augalus. Kodėl žalią?

Nesigina sakot? Tai kaip ta mėsa tampa mėsa? Savo noru? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 22, 12:33)
taip, tai gali būti ilgalaike sveika mityba, ypač tiems, kurių sveikata sugriuvus .

drinks_cheers.gif Vieni argumentuociausiu, pagrystu saltiniais, o ne VBS, pasisakymu yra vorestos. Galima aisku su ja nesutikti, bet reiketu pateikti ne maziau svarius kontrargumentus, ko nei viena arsi puoleja iki siol nepadare. Gincuose gimsta tiesa, bet gincytis reiketu remiantis panasaus lygio ir patikimumo argumentais, o ne is pirsto lauztais teiginiais be pagrindimo 4u.gif Va tada tikrai gims tiesa smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Išmintinga @ 2013 10 22, 12:46)
Nesigina sakot? Tai kaip ta mėsa tampa mėsa? Savo noru?  biggrin.gif

Tikrai ginasi - begdami, slepdamiesi, kovodami. Bet tai neturi itakos ju virskinimui smile.gif
Atsakyti
taip, negaliu atsakyti Homosanitus lygio teiginiais. Bet nemanau, kad čia minusas smile.gif

savijautos pagerėjimų yra visur, tai anaiptol neparodo, kad Jūsų Paleo interpretacija yra panacėja ir mandatas imti "gydyti" žmones lajumi ir taukais.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2013 10 22, 12:59)

savijautos pagerėjimų yra visur, tai anaiptol neparodo, kad Jūsų Paleo interpretacija yra panacėja ir mandatas imti "gydyti" žmones lajumi ir taukais.

aš ne gydau, aš tik pasidalinu informacija. Kiekvienas pats ją turi tikrinti ir priimti sprendimus.
Dar apie išvaizdą: Jauni vyrukai, abu žaliavalgiai. Kuris iš jų valgo mėsą?
user posted image

user posted image

Atsakyti
Tai vėl nuotraukas dedat? smile.gif Svetimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2013 10 22, 13:20)
Tai vėl nuotraukas dedat? smile.gif Svetimas  biggrin.gif

drinks_cheers.gif

voresta, tos nuotraukos nieko nepasako, o tuo labiau nieko neįrodo... doh.gif Kažkoks vaikų darželis gaunasi- paspėliokim, kuris valgo mėsą, kuris ne... ax.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif As is tu prijaucianciu proto ribose smile.gif Paleo dietoj jau rasiau, kad valgau mesa darzoves, vaisius, kartais juodos duonos rieke. jei gimtadieny paragauju skanestu - isrisimo pas kuniga nebegu. Todel ir pritariu, kad saiko jausmas svarbiausias sveikam zmogui mityboje. Ligoniu negydyciau vien tik mityba, bet tai galetu buti gydymo dalis. Taipogi rasiau paleo temoje, kad ketozes palydovai gali buti sutrikes menstruaciju ciklas, plauku slinkimas, viduriu uzkietejimas. Taipogi dalinausi nuoroda, kur sakoma, kad moterims rekomenduojama perdaug nenumazinti angliavandeniu, tarp 50-100 gr. Kas norejo isgirdo, bet galu gale buvo isreiksta uzuojauta man del slenkanciu plauku ir patikinta, kad tai ne nuo mitybos. gal but g.gif

Dabar apie pati Paleo, visos matom piramide, mesyte, darzoves, riebalai vaisiai, seklos riesutai. Atsisakyti visu perdirbtu produktu, cukraus miltu ir kt grudu. Viskas, paprasta, sveika, priimtina. Bet Sm paleo forume susirinko turbut tik bedu turincios moterys ir paleo mityba pavirto HM mityba - vaisiu nevalia, bet geriam piena (varske, jogurta, etc), todel naujokems labai sunku atsirinkti, ypac, jei neskaito kitom kalbom. Gal tikrai reiktu atskirti temas, kur bendrautu sergancios mergaites, o kitur tiesiog besidomincios Paleo dieta, o dar kitur tiesiog norincios numesti svorio g.gif

QUOTE(suave @ 2013 10 22, 05:36)
Ojojoj, merginos, diskutuokim, bet nesipykim, pyktis ir visos kitos neigiamos emocijos tikrai kenkia sveikatai ir grožiui, tada jau nei sveika mityba, nei vaistai nebepadės  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Aš irgi manau, kad daug lemia mūsų tikėjimas tuo, ką darome. O ligų priežastys kartais būna ir dvasinės.. Todėl reikia domėtis viskuo ir labai plačiai žvelgti į pasaulį. O sveikatos mitybos formulė ko gero, kiekvienai bus skirtinga - kai kam tiks Paleo, kai kam vegetarystė ar žaliavalgystė; svarbiausia save nuolat stebėti, saugoti ir mylėti. Būkim sveikos ir laimingos, juk tema apie tai  smile.gif

thumbup.gif Visiskai jums pritariu. Paleo tai yra zingsnelis i save, i gamta, beje kaip ir vegetaryste - atgal i naturaluma.

QUOTE(katinone @ 2013 10 22, 10:48)
drinks_cheers.gif Vieni argumentuociausiu, pagrystu saltiniais, o ne VBS, pasisakymu yra vorestos. Galima aisku su ja nesutikti, bet reiketu pateikti ne maziau svarius kontrargumentus, ko nei viena arsi puoleja iki siol nepadare. Gincuose gimsta tiesa, bet gincytis reiketu remiantis panasaus lygio ir patikimumo argumentais, o ne is pirsto lauztais teiginiais be pagrindimo  4u.gif Va tada tikrai gims tiesa smile.gif

Papildyta:

Tikrai ginasi - begdami, slepdamiesi, kovodami. Bet tai neturi itakos ju virskinimui smile.gif

galima tiesiog nesutikti su kieno nors nuomone, net nepateikiant jokiu argumentu mirksiukas.gif Musu teise rinktis 4u.gif

Gyvunams begant slepiantis stresuojant issiskiria streso hormonai, kurie niekur is tos mesos paskui nedingsta 4u.gif Kadangi manes tai neitikina, as mesa valgau negalvodama, bet yra zmoniu, kurie negali del to mesos valgyti. Visi savaip teisus 4u.gif
Atsakyti
Pumpica drinks_cheers.gif pasirašau po tavo pasisakymais. Paleo temoj toli gražu ne visos įtikėjusios homosanitus, ir voresta ne visiems autoritetas smile.gif Aš sau diagnozių nenusistatinėju, bet ta mityba man tinka ir patinka smile.gif
Atsakyti