QUOTE(Satura @ 2013 10 22, 11:07)
atsakymas į klausimą, kaip tapti sveikoms ir laimingoms, pirmiausiai yra saikas, saikas ir dar kartą saikas, iš raciono išmetus pyragus, pusfabrikačius, rafinuotą cukrų. Bet tik ne vienpusiškos dietos laikymasis, pristatant ją kaip ilgalaikę sveiką mitybą, negailint nustatinėjant diagnozes ir "gydant" pusžale mėsa, gyvuliniais riebalais. Čia sveiki pusryčiai: kiaušiniai, kepti ant taukų, užkandant lašiniais ir kokosų aliejumi?
taip, tai gali būti ilgalaike sveika mityba, ypač tiems, kurių sveikata sugriuvus . Kad ir kaip saikingai kruopas valgys autoimunininkas, kuris turi žarnyno pralaidumą, jo sveikata nuo to negerės. Tačiau gyvuliniai, sotieji riebalai, mėsa, kaulų nuovirai tuos reikalus sutvarko. Pavyzdžių yra.
Dar vienas, ne iš SM:
http://golodanie.su/...ead.php?t=15478
Balandžio mėn. papasakojau išsėtine skleroze sergančiam 1 gr invalidui apie tai, kad jo ligos priežastis pralaidus žarnynas ir apie mitybą, kuri tai sutvarko. Pasiskaitykit pačios, kas nutiko per pusmetį su tuo žmogumi.
Diagnozes nelabai sunku nustatinėti, kai žinai, kas iš ko atsiranda.
Vėžys yra metabolizmo sutrikimo pasekmė, aš vėžininkė, man gyvybiškai svarbu žinoti kaip metabolizmą įtakoti. Kas apie tai kur kalba? Tik HS. Sveikiems tai nesvarbu ir neįdomu. Kol kas, kol jie sveiki.
QUOTE
Žmonės, gyvenantys su šia mityba vos keletą mėnesių ir aiškinantys vien tik jos pliusus. Teoriškai laikant žaliavalgystę kraštutinumu, čia yra kitas kraštutinumas kitoje sūpynių pusėje.
Kai stebi grupę žmonių, kurie išlipa iš sunkiausių savo bėdų, atsisakę civilizacinės mitybos, natūraliai ateina supratimas, kad ir kitiems tai gali padėti.
Žaliavalgystė gali būti ir paleo, jei ką.
QUOTE
jei Voresta savo foto įdėti nenori kaip įrodymo
ir kokiu įrodymu gali būti pagyvenusios moteriškės nuotrauka, po 2 metų su paleo?
QUOTE
, gal paaiškintų, kaip gyvūnas savo valia virsta "lavonu" (pasipjauna ir pasiskerdžia), kad žmogus galėtų jį suvalgyti saugiau už augalus?
O tai augalai savo valia į puodą lipa? Mėsa "nesigina" fitinais ir lektinais, todėl ir sakau, kad ją, kad ir žalią, saugiau valgyti, nei kai kuriuos augalus. Kodėl žalią?
QUOTE
Indukuotoji autolizė - procesas, kai skrandžio rūgšties veikiamą maistą virškina fermentai, gauti kartu su maistu. Skrandžio silpnos rūgšties sulčių tirpalo sudėtyje esantys vandenilio jonai - protonai, pasižymi savybe įsiskverbti ir skaidyti. Bet kurio gyvosios gamtos, tiek augalijos, tiek gyvūnijos atstovo ląstelės fermentai (enzimai) saugomi specialiose kamerose - lizosomose. Vos tik gyvosios gamtos atstovas (augalas arba gyvūnas) tampa kieno nors maistu, jo medžiagos pradedamos apdoroti skrandžio sulčių, tos būtybės, kieno maistu jis tapo. Įsiskverbė į ląstelę protonai suardo lizosomas (enzimo kameras) ir išlaisvina fermentus, kurie tuoj imasi pagrindinės funkcijos - skaidyti viską, kas pasitaiko jų kelyje. Savo ruožtu juos supa medžiaga, su kuria kartu pateko į organizmą, t.y. maistas. Vadinasi vyksta, autolizė - savaiminis maisto virškinimas.
Tokiu atveju organizmas visiškai neeikvoja jėgų virškinimui, visa tai atlieka suvalgytas maistas. Valgančiajam telieka pasisavinti iš žarnyno medžiagas, jau apdorotas per virškinimo procesą. Esminis dalykas : šis procesas vyks tik tuo atveju, jei maistas turės gyvųjų enzimų (fermentų). Enzimai išlieka gyvi, jei maistas nebuvo termiškai arba chemiškai apdorotas, kaitintas daugiau nei 40 laipsnių temperatūroje.
niam niam, einu valgyt žalios stirnienos karpačio. Su sviestu ar kokosų riebalu