Įkraunama...
Įkraunama...

Robotai siurbliai, plovėjai

SENA TEMA

Toliau dalijamės nuomonėmis, patirtimi, renkamės geriausius 4u.gif
Atsakyti
Kas naudojate Samsung Navibot siurbliuką:
- ar surenka smėliuką, dulkes palei sienų pakraščius?
- ar nepalieka po siurbimo ant grindų smėliuko ir pan.? na čia dėl to, kad jo siurbiamoji galia mažesnė nei Neato, tai įdomu kaip ta susiurbimo kokybė? ax.gif
- kokia jų priežiūra: tuos šepetukus tik nuvalyt po siurbimo ir šiukšles išpilt? ar dar ką nors reik daryti po kiekvieno siurbimo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TomaKa: 20 spalio 2013 - 10:00
Gal kas nepatingės atsakyti iš naudojančių... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2013 10 21, 13:06)
Gal kas nepatingės atsakyti iš naudojančių... ax.gif


Taigi nepatingėjau atsiversti praeitą temą ir joje nuo 17psl.kalbama apie navibotą,tik neaišku ar tas numeris.Tai jūs irgi nepatingėkit ir atsivertusi pasiskaitinėkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvinga @ 2013 10 23, 12:08)
Taigi nepatingėjau atsiversti praeitą temą ir joje nuo 17psl.kalbama apie navibotą,tik neaišku ar tas numeris.Tai jūs irgi nepatingėkit ir atsivertusi pasiskaitinėkit  mirksiukas.gif

 ! 
Įžeidinėjimai, grubaus tono komentarai forume draudžiami!


tą temą jau skaičius daug kartų, bet vienas dalykas jei žmogus klausia tai tuo metu jam reikia atsakymo konkretaus, o kitas dalykas nelabai ten yra atsakymai į mano klausimus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 25 spalio 2013 - 17:53
Na va, pasiruošiau pagaliau plovėjo bandymo nuotraukas smile.gif .
Pabandysiu pateikti.
Beje, paieškoje įvedus ROBOT, nerada šotos temos - nesuprantu kodėl g.gif . Ankstesnes randa, o šiots ne. Įvedus ROBOTAI suranda visas. Gal tada galėtų šio skyrelio moderatorius pakeisti temos pavadinimą į "Robotas siurblys, plovėjas"? Ačiū.

Tagi, gavau Scooba 850 pabandymui. Karu buvo pridėta firminio ploviklio, kurio kiekvieną kartą reikia pilti po kamštelį. Galima plauti ir be jo, tik su vandeniu.
user posted image

Įjungiau plautis svetainėje.
user posted image

Iškart matos, kokio šlapumo grindys paliekamos...
user posted image
user posted image

... ir neretai pasitaiko tokių balučių...
user posted image

... arba didesnių blink.gif
user posted image

Tokia didelė išėjo turbūt dėl ventiliacijos grotelių - jos truputį iškilę virš grindų, plovėjas lyg bandė ant jų užlipt, bet nepavyko, tai pasiburzgino ir apsišlapino nemenkai hihihi.gif .


Papildyta:
Žinot, kas labiausiai be didelio triukšmo - burzgia kaip dulkių siurblys,- varė iš proto? Ogi jo lakstymas belekur belekaip, kitaip sakant, judėjimo sistemos nebuvimas doh.gif
user posted image
user posted image
Matosi, kur šlapi ruožai, trajektorija - važiuoja, atsiduria, pasisuka velniai žino kokiu kampu ir varo tolyn...

Per vienus plotus pravažiuoja kelis kart, o kitur gali net neužsukti....
user posted image

Gal per didelė patalpa, per daug kliūčių g.gif. Labai šmirinėjo aplink supamą krėslą ir po viena kėde prie salos kokius 5 kartus zulinosi - sunkiai iš po jos išėjimą rasdavo.
user posted image
Išvada, prieš jungiant robotuką, reikia pašalinti kiek įmanoma daugiau kliūčių. Kita vertus, jei jau taip pasiruoši patalpą, tai gali pati daug greičiau prasibėgti per grindis su škurlium ax.gif .
Išdžiūvus buvo tokis rezultatas:
user posted image
user posted image
Nelabai gražu...

Papildyta:
Palyginimas prieš ir po:
user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

Čia pavaliau su drėgnu pirštu - pasivalė lengvai:
user posted image

Trupinius neblogai aprenka, nors prieš tai išsiurbliavus būtų geriau. Dėmių nelabai įveikia.
Papildyta:
Po plovimo siurblys atrodo taip:
user posted image

Kairėje pusėje matosi guminė juoda šlangelė, kurią reikia išplaut, nes būna apkibus purvu, o dešinėje - filtras, apkibęs dulkėm/šiukšlėm irgi turi būti išvalomas.

Va tokio nešvarumo vanduo išpilamas:
user posted image

Vadinas, nors ir belekaip judėdamas darbą padirba nemenką smile.gif .

Padariau eksperimentą su dėmėmis. Papyliau pieno vienoj vietoj ir uogienės kitoj. Palikau išdžiūti, dar padžiovinau su plaukų džiovintuvu biggrin.gif , kad labiau prikibtų prie grindų...
user posted image
user posted image

... ir įjungiau robotuką.

Papildyta:
user posted image
Po vieno pravažiavimo:
user posted image
po antro:
user posted image
user posted image
user posted image
ir po viso plovimo išdžiūvus grindims:
user posted image

Na, su šita užduotim susitvarkė puikiai thumbup.gif . Bet, kai pagalvoji, kokia tikimybė, kad apsiterliosi grindis tokiom dėmėm ir nieko nedarysi iškart g.gif - jei jau išpili, tai ir pavalai unsure.gif .

Papildyta:
Kitam kambary robotukas susidūręs su ventiliacijos grotelės visgi užlipo ant jų, ir pasisukęs kelis kartus aplik savo ašį nuvažiavo:
user posted image
user posted image
user posted image

Vaikų kambary po lova buvau pataupius dulkių ax.gif , tai pravažiuodamas pro jas supūtė jas:
user posted image
user posted image
lotuliukas.gif

Pabaigtas plauti vaikų kambarys atrodė taip:
user posted image
user posted image

o siurbliukas buvo sustojęs po lovų sudūrimu:
user posted image
Papildyta:
Kadangi akivaizdžiai liko neišplauti keli ploteliai, padariau išvadą, kad antrą kartą papildžius vandens talpą plovėjas nepajėgus išplauti 15m2 kambario.
Pakrovus robotą pirmu pildymu jis dirba apie 1h, antru kiek daugiau nei 0,5h. Pirmu pildymu mažesnę patalpą išplauna gan gerai, tačiau, jei prieš tai nebūna išsiurbta, didelė tikimybė kad rasit tokių palikimų:
user posted image

Dar vienas minusas, kad siurblys baigia darbą (ištuštėjus talpai arba išsekus akumuliatoriui) bele kur, kaip kad man vaikų kambarį vos ne giliausiam kampe po lovom. Tada neišvengiamai prisipėduoja, kas ir išdžiūvus grindims labai negražiai matos:
user posted image

Aišku, galima palikti tame kampe plovėją kol išdžius grindys, bet jeigu jos ilgiau džiūsta, kaip kad pas mane, tai tiesiog gaila gaišti laiką, nes noris jau išvalyti robotą ir pajungti krautis kitam darbui. Dėl ko tokia skuba? Ogi dėl to, kad pradėjus nuo kokių 8h ryto plauti su juo, pabaigiau tik 9h vakaro doh.gif . Pas mane plaunamo ploto apie 150m2. Bet, mažesnėm patalpom jis visai nieko ax.gif .
Tai va, tupinėji kad maždaug kas 2 valandos apie jį (kraunasi 2h), bais ūžia iki galvos skaudėjimo (suprantama su tom 2 krovimosi valandų pertraukom mirksiukas.gif ) - kasdien taip neištverčiau schmoll.gif . Kas antrą dieną irgi ne ax.gif . O jei plausi rečiau, tai žiūrėk ir atsiras visokių dėmelių, kurių jis neįveikia, tad reikia pačiai prieš tai pabrūžinti jas... Arba turėti bent jau 2 tokius plovėjus tokiai erdvei g.gif - bet man tai per didelė prabanga... Vieno jo dirbti taip pat nepaliksi, kaip jau įsitikinot dėl jo paliekamų balučių - maža kur užstrigs ir išlies visą talpą doh.gif .
Kaip buvo užlipęs man ant kilimėlio prie lauko durų...
user posted image
... ir apšlapino visą kampą doh.gif ... ir pats nenulipo, teko nustumti, nes nežinau, kiek jis ten būtų brūžinęs unsure.gif ...
Kalbu, kaip apie augintinį lotuliukas.gif ... Išties, igiau į jį pažiūrėjus atrandi ir akytes, ir nosytę ir, kaip kažkuri narė pasakojo apie savo siurblį robotą senoj temoj, pradedi kalbinti jį drinks_cheers.gif lotuliukas.gif

Na, bet vienas dalykas man patiko - jei jau pasitaiko tam chaotiškam judėjime, kad pasirenka kryptį palei pat sieną, tai išplauna iki pat jos:
user posted image
bigsmile.gif
Nežinau, kaip atrodytų jei būtų grindjuostė, gal kartais ir liktų kokis centimetras ar pusė neišplauta prie jos.

Papildyta:
Tai va. Toks ilgas reportažas ax.gif - nepykit, tema vistiek aprimus...
Reziume parašysiu kitąkart, gal dar kokių klausimų išgirsiu unsure.gif .
Atsakyti
butu idomu paziureti kaip anas siurblys tau sisitvarkydavo su ventiliacija, ta taburete, ir didele erdve svetaineja, ar ir taip padrikai vazinejo ir palikdavo nedavalyutu plotu?
Atsakyti
Brava plovėjas važinėja tiesia linija pirmyn, atgal sausu režimu, o šlapiu - pirmyn ir atgal mažais žingsniukais - tiesiai šiek tiek kairėn ir atgal, tiesiai šiek tiek dešinėn ir atgal, kai pasiekia kliūtį apsisuka ir atgal ta pačia seka. Pabaigoje apeina visą perimetrą. Jis yra mažesnis gabaritais, tad po tokiom kėdėm lengviau randa išėjimą. Didelės patalpos jam irgi nėra įkandamos. Jo pliusai - 1) visiškai tylus, girdis tik ratukų redėjimas ir šluostės šiūravimas, 2) baigia darbą ten, kur pradėjo.
Atsakyti
Juodai, labai ačiū tau už tokius išsamius reportažus 4u.gif
Atsakyti
Prašom 4u.gif. Kad tik padėtų smile.gif .
Dėl trumpo Scooba darbo laiko (kraunas 2h, dirba apie 1h kol ištuštėja talpa, papildžius dirba dar apie 0,5h) manau, kad gal kaltas robotuko "amžius" g.gif . Senesnis modelis, be to demonstracinis - jau matyt gerai padrožtas unsure.gif . Įsigijus naują paskutinio modelio gal ilgiau ir švariau jis dirbtų.
Beje, vakar neparašiau apie plyteles. Jungiau vieną kartą vonioje - patalpa visai maža, tad šis robotukas netinka ten visų pirma dėl savo gabaritų - tarp klozeto-bide, klozeto-sienos jos paprasčiausiai netelpa. Specialiai mažoms patalpoms (vonioms) matyt yra kitas Scooba 230 - mažesnis modeliukas. Kam įdomu ir ruošiasi pirkti ir siurblį ir plovėją, kaip tik yra tokia akcija, kai tą mažiuką galit gauti dovanų bigsmile.gif. Taigi - apmozojo man plytelių tarpus nemenkai - ypač mozaikos doh.gif , nesurinko visų plaukų. Žodžiu, darbas ant plytelių nepatiko schmoll.gif . Į didesnę vonią net nejungiau, ten mozaikos daugiau - kam man sau darbo prisidaryt tongue.gif
Gitana.v, Brava ties ventiliacijos grotelėm manau sustotų, nes tiesiog atsidurtų į jas - mat jo šluostė yra ant grindų ir nėra tokio tarpo nuo grindų, kaip pas Scooba plovėją. Kai turėjau Brava bandymui tų grotelių dar nebuvo pas mus, buvo skylės - tai buvo vargšiukas įkritęs į vieną lotuliukas.gif .
Dar spie Scooba - per aukštas jis man. Netilpo po dviem komodom... Bet bandė nuoširdžiai, maniau kad užstrigs doh.gif , tačiau gerai paburzgęs išsikapanojo smile.gif . Tai negi dabar keisi baldus dėl robotuko ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 31 spalio 2013 - 08:44
aciu Juodai uz toki issamu reportaza, na ka as zinau po tokio robotuko plovimo, paimciau sluota ir dar karta pati isplauciau grindis biggrin.gif
pirkciau geriau iRobot roomba 770 kad trupinius susiurbtu, o paskui pati su sluota isplauciau grindis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisinka: 31 spalio 2013 - 09:55
QUOTE(Kisinka @ 2013 10 31, 09:50)
aciu Juodai uz toki issamu reportaza, na ka as zinau po tokio robotuko plovimo, paimciau sluota ir dar karta pati isplauciau grindis biggrin.gif
pirkciau geriau iRobot roomba 770 kad trupinius susiurbtu, o paskui pati su sluota isplauciau grindis 4u.gif


drinks_cheers.gif

va aš irgi kiek skaitau apie tuos robotukus, kažkaip vis linkstu prie to varianto, kad pirkt siurbiantį, o plaut pačiai. Ypač kai pas mane tų dėmių nelabai, nes kai ką išpili, valai gi iš karto
Atsakyti