Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Sveikos ,
Kada krienai kasami ? Dar ankstoka ?
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2013 10 23, 18:14)
O tai dabar jūs man pasakykit, ką su tabaku reiktų daryti, ar auginti kaip serenčius ir medetkas bet kur susodinus, ar reiktų, kad jis augtų iki rudens tvarkingai kaip koks cibulis, paskui nurauti, ir dar kitais metais toj vietoj kažką sėti/sodinti? Nes man giliai neaišku g.gif kaimynas šiemet tabokos turėjo gerą daržo bryzą užsisodinęs, augalai aukšti, tankūs, galvoju, kad nuo tokių aukštų augalų būtų pavėsis darže.  unsure.gif

nelabai supratau palyginimo, na taip, auginti kaip ir serenčius ir medetkas, tačiau rūkomasis tabakas yra baisiai aukštas, tai jau ne bet kur kišti, o daržo šiaurinėj pusėj. Monokultūriniuose laukuose ne visos daržovės bus kokybiškos ir geriausi egzemplioriai kiek tolėliau nuo pakraščių gaunami. Mažuose daržiukuose, kur daug skirtingų kultūrų, derinam aukščius ir norint gauti didesnį kiekį, bent jau šiaurinę, šiaurės-rytų pusę užsodinam aukštesniais augalais, dar ir užuovėja nuo šaltų vyraujančių vėjų.

Be to, pagal visas taisykles, daržas turėtų turėti nors nedidelį nuolydį pietų kryptimi.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 10 23, 11:43)
jau man tu kirminu per akis doh.gif  dabar kai kasiau gal  kokiam desietke vietu isvirto tokiu  tamsiai pilku dzyko didumo, koks 1000 vienetu vienoj vietoj. praktiskai litras kirminu doh.gif  milziniskas gliuzulas. nesu labai besibritikinanti, bet  kai isverti toki spieciu- silpna pasidaro, nes net zeme juda doh.gif  gaila, nesugalvojau nufotkint, nes kai  jie be vardiniu numeriu- tai nezinau kas tokie... dar nepabaigiau kasti, gal dar spieciu isversiu...

Man atrodo kad ten buvo pelkiniu uodu lervos, yra teke ir man toki gniuzula iskast, sitam forume issiaiskinom, kai idejau nuotrauka, kas tai per padarai. Paieskokit google ivedus siuos zodzius, ten ir nuotrauku yra ir paltginsit ar tokie.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 10 26, 20:05)
Man atrodo kad ten buvo  pelkiniu uodu lervos, yra teke ir man toki gniuzula iskast, sitam forume issiaiskinom, kai idejau nuotrauka, kas tai per padarai. Paieskokit google ivedus siuos zodzius, ten ir nuotrauku yra ir paltginsit ar tokie.

pagooglinau ir gavau nuoruoda i SM: http://www.supermama...608166-200.html biggrin.gif . galiu net nefotkint- pilna mano ''grazuoliu'' nuotrauku. analogiski kirminu gniuzulai. bet atsakymo kas jie tokie kaip ir neradau. tik speliojimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 10 27, 11:27)
pagooglinau ir gavau nuoruoda i SM:  http://www.supermama...608166-200.html  biggrin.gif  . galiu net nefotkint- pilna mano ''grazuoliu'' nuotrauku. analogiski kirminu gniuzulai. bet atsakymo kas jie tokie kaip ir neradau. tik speliojimai g.gif

Nu kaip neradot? parasyta Tipula, buvo nemazai straipsniu ir Vikipedijoj su paveiksliukais, paieskokit , rasitl, aprasyta viskas ir kenkimai ir dauginimasis ir t.t.
Atsakyti
PELKINIS ILGAKOJIS UODaS (tipula paludosa meigen)
Atsakyti
Sveikos,
Noriu pasiūlyti sandėrį mirksiukas.gif - turiu morkų perteklių, mainyčiau į svogūnus? Veiksmas Šiauliuose smile.gif Konkrečiau per až, ne visad seku temą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 28 spalio 2013 - 12:48
user posted image

Kalafioras Romanesco, būsiu apsižioplinusi, šiek tiek perauginau doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 28 spalio 2013 - 22:25
QUOTE(Venta9 @ 2013 10 27, 16:16)
PELKINIS ILGAKOJIS UODaS (tipula paludosa meigen)

taip, tikrai jis. dekui 4u.gif
nu bet pas mane pelke net nekvepia g.gif ko jiems cia veistis? gal del rugscios dirvos g.gif pastebejau, kad mulciavimas padeti tik blogina...ta prasme, kirminu atzvilgiu...
-----------
apie cesnakus geriau net nekalbeti- jau net uzmulciuot nebegalesiu- sprindzio dydzio doh.gif jei ir toliau stoves tokie orai- apie Kaledas tureciau derliu nuimt g.gif
Atsakyti
koks gražus kalafioras wub.gif

apie askalotinius česnakus noriu pasiteiraus: pernai sėjau iš sėkliukių tiesai daržan-nesudygo. Šiemet turėjau 7 sėklas, pasėjau ir išsodinau daigeliais. Užaugo gražūs, su dviem skiltim. Aštrūs.
sakykit, ar jie gerai laikos per žiemą? kelių skiltelių dažniausiai būna?

dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 10 29, 08:31)
apie cesnakus geriau net nekalbeti- jau net uzmulciuot nebegalesiu-  sprindzio dydzio doh.gif  jei ir toliau stoves tokie orai- apie Kaledas tureciau derliu nuimt g.gif

nu super - jei apie lapkričio vidurį darkart sodintum, tai du derlius per metus nuimtum biggrin.gif biggrin.gif
Žvingauju aš čia, ale dar neaišku, ar maniškiai ausų neiškišę cool.gif Ryte jau galvojau, kad tokiu pavasarišku oru turbūt neištupės ir mano česnakiokai po žeme.
Bet koks oras wub.gif wub.gif Grynas pavasaris lauke wub.gif Gal žiemos jau ir nebus?
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2013 10 29, 10:37)
koks gražus kalafioras wub.gif

ačiū,
Augom augom ir užaugom, bet labai jau ilgai auginti reikėjo doh.gif .
Atsakyti