Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

sie kalafiorai siek tiek velyvi, auginau pries kelis metus, man jie patiko, tik kurkliai beveik visus surijo.

O cesnakus tik pries kelias dienas pasodinau, tai negalvoju kad sudygs, nereikia skubet sodint smile.gif

O ziema ateis tikrai, tik neaisku kada, gal po nauju metu.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 10 29, 09:31)

apie cesnakus geriau net nekalbeti- jau net uzmulciuot nebegalesiu-  sprindzio dydzio doh.gif  jei ir toliau stoves tokie orai- apie Kaledas tureciau derliu nuimt g.gif

doh.gif .... pas mani tas pats...
šiandien jau dasipirkau atsodinimui..
Atsakyti
O mano česnakai dar nesodinti,bet ir džiaugiuosi tuom, dar mėnulis pats tas bus savaitgalį šį thumbup.gif Šį savaitgalį tk sode spėjau susisukt aplink vaismedžius, nupurkšt ir nudažyt, liko aprišt, bet čia jau baikė, ir šalčiai nesutrukdys.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2013 10 29, 20:50)
[size=1][/size]
doh.gif .... pas mani tas pats...
šiandien jau dasipirkau atsodinimui..

Na girdejau kaip seni zmones kalbejosi kad anksti pasodintiems cesnakams nebaisu salciai zodziu nekenkia... bet pati nebandziau 4u.gif
Atsakyti
mulčiuot česnakus reikia ne dėl daigo, o dėl gumbo. jei jis nesušals, tai tas nušalęs daigas didelės reikšmės nesuvaidins. svarbu išsaugot požeminę dalį. derlius nebus ypač geras, bet visko neprarasit.
Atsakyti
4u.gif ačiū merginos už paguodą.
Sodinau mėnesio vidury, kaip visad.. .
Jap, aš ir "susisiekiau su kaimu" biggrin.gif - tą patį sakė - derlius bus, bet šiaip sau toks. Tad, manau, kad atsodinsiu dalį, o anuos paliksiu eksperimentui biggrin.gif, pažiūrėt kas ten iš jų užaugs.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2013 10 30, 09:39)
4u.gif  ačiū merginos už paguodą.
Sodinau mėnesio vidury, kaip visad.. .
Jap, aš ir "susisiekiau su kaimu" biggrin.gif - tą patį sakė - derlius bus, bet šiaip sau toks. Tad, manau, kad atsodinsiu dalį, o anuos paliksiu eksperimentui biggrin.gif, pažiūrėt kas ten iš jų užaugs.

man irgi taip atrodo, kad palikit. o jei turit galimybę sodinti dar, tai žinoma sodinkit smile.gif
Aš tai bijau net pažiūrėt, kas ten po mulču darosi. Kiek nuvažiuojam, prie česnakų net kojos nekeliam, nes bijau, kad visa mūsų plantacija bus išdygus, tai rankas iki alkūnių nusigraušim. Tiek net nupirkti nepajėgsim doh.gif

beje, o į kokią žemę jūs sodinot - lengvą ar priemolį, gerai buvo išdžiovinti česnakai, mirkėt kokiam įšaknydinimo tirpale?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Modeen: 30 spalio 2013 - 09:19
QUOTE(Modeen @ 2013 10 30, 10:17)

beje, o į kokią žemę jūs sodinot - lengvą ar priemolį, gerai buvo išdžiovinti česnakai, mirkėt kokiam įšaknydinimo tirpale?

ax.gif hmn, sodinau jau tris metus gausiai mulčiajamon žvyriuko žemėn - gaunasi, kad viršuj pusė sprindžio gerulės humusingos žemės, o apačioj tamsėjantis žvyriukas. Gylis gavosi per kastuvėlio ilgį, tai apie dar keturias galvutės, kad tilptų viršum sodintosios, plius pusė sprindžio mulčo. Pirkau turguj.. spėju ir klaida buvo , kad nedadžiovinti g.gif , matyt "svoriui" juos laikė, kad tik brangiau parduot. Nemirkiau niekur, bet aš niekad nemirkau, kai išorėj gerai skiltelės atrodo. na, niekad taip nebuvo.. bet, taip ir gavos, kad šiemet pirmi metai, kai pirkau, nes ankščiau visad atsargos būdavo. Gyveni ir mokais biggrin.gif
Atsakyti
aš gal vėliau išdrįsiu pažiūrėt po mulču g.gif , tai bandysim daryt išvadas, kas kokią įtaką daro. mano buvo gerai džiovinti, iš pradžių prapučiamoj pastogėj pragulėjo, paskui iki sodinimo įstiklintam balkone pietų pusėj, bet pavėsy. ir žemė dar sunkoka.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 10 29, 23:25)
O mano česnakai dar nesodinti,bet ir džiaugiuosi tuom, dar mėnulis pats tas bus savaitgalį šį  thumbup.gif Šį savaitgalį tk sode spėjau susisukt aplink vaismedžius, nupurkšt ir nudažyt, liko aprišt, bet čia jau baikė, ir šalčiai nesutrukdys.

Kad pats tas mėnulis, tai tikrai ne, nes aplink janatį po dieną nieko nesodint. Sakyčiau iš didelės bėdos sodint penktadienį ar bent jau kuo anksčiau šeštadienį.

QUOTE(Modeen @ 2013 10 30, 09:33)
mulčiuot česnakus reikia ne dėl daigo, o dėl gumbo. jei jis nesušals, tai tas nušalęs daigas didelės reikšmės nesuvaidins. svarbu išsaugot požeminę dalį. derlius nebus ypač geras, bet visko neprarasit.

O tinka durpe mulčiuot? kiek cm g.gif
Atsakyti
Vakar darže pastebėjau žaliuojančią eilę- ogi pridygo šių metų žirnių. Didžiąją dalį lapelių panaudojau bulvių košei pagardinti- pavasaris lėkštėje bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 03, 14:10)
Vakar darže pastebėjau žaliuojančią eilę- ogi pridygo šių metų žirnių. Didžiąją dalį lapelių panaudojau bulvių košei pagardinti- pavasaris lėkštėje  bigsmile.gif

O pas mane jau zydi, gal Kaledu nesulaukus jau bus svieziu zirneliu biggrin.gif
Atsakyti