Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(indrusep @ 2014 01 31, 09:43)
Bet man vis tiek yra neiminta mano seneliu, tevu misle, kaip galima ukininkauti ir gauti gera derliu neinant i minusa  doh.gif  Jie seja del to, kad sutaupyti, o ne del pomegio (aisku ir tai yra bet ne esminis daykas  smile.gif )
Ko gero kai busiu senute, tada ir suprasiu  biggrin.gif

nėr čia didelės mįslės. Ir dabar kaime gyvenantys žmonės sėklas arba perka pigiausias (kaimo krautuvėlėse kitokių nelabai ir būna), arba renka ir sėja savas. Trąšų arba turi vietoje, arba nenaudoja visai. Važinėt iki daržų toli nereikia, pinigų kurui neišleidžia. Šiltnamių irgi nestato polikarbonatinių - arba nedidukas plėvelinis, arba iš senų langų. Arba ir visai nereik.
Galų gale, kaime gyvenantiems senukams visiškai nereikia n pavadinimų pomidorų, užtenka kelių. Pomidoras yra pomidoras. Ir pan. O netradicines daržoves irgi nedažnas augina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 31 sausio 2014 - 09:53
QUOTE(saintlina @ 2014 01 31, 10:51)
nėr čia didelės mįslės. Ir dabar kaime gyvenantys žmonės sėklas arba perka pigiausias, arba renka ir sėja savas.

Nooooo... schmoll.gif pamiršai įterp žodį kai kurie.. Jau bene dešimt metų vyras pas mane kasmet vis klausia, kada baigsis vien tik investicijos į pomidorus, kada kokią naudą jie pradės duot lotuliukas.gif
Atsakyti
Visiškai pritariu Saintlinai, tik dar noriu su liūdėsiu pridurti, kad senukai, kurie yra pripratę sunkiai dirbti, dar ir savo darbo neskaičiuoja, nereikia daržovių pirkti, tai ir džiaugiasi, o kiek darbo reikia prie tų daržovių įdėti, mes jau žinome. Deja, kaime, bent pas mus, yra daug žmonių, kurie jau „suprato“, kad auginti daržoves neapsimoka, geriau už gaunamą pašalpą nusipirkti nebrangiai, užkandai tinka ir pirktinės. Pasitaiko ir tokių, kurie „pasiskolina“ iš kaimynų iš daržų, iš rūsių, sausų malkų iš malkinių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2014 01 31, 09:43)
Bet man vis tiek yra neiminta mano seneliu, tevu misle, kaip galima ukininkauti ir gauti gera derliu neinant i minusa  doh.gif  Jie seja del to, kad sutaupyti, o ne del pomegio (aisku ir tai yra bet ne esminis daykas  smile.gif )
Ko gero kai busiu senute, tada ir suprasiu  biggrin.gif

seni žmonės ir iš sodų naudos išpeša - bobutės turgeliuose juk viską pardavinėja - nuo krapų iki cukinijų ir obuolių.
Juk ir mes jei parduotume agurkų perteklių, ar iškrapštytas pomidorų sėklas tai jau galėtume mažesnį minusą skaičiuot, bet ne, keisdamosi dar ir magaryčių pridedam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 31, 10:01)
Nooooo...  schmoll.gif  pamiršai įterp žodį kai kurie.. Jau bene dešimt metų vyras pas mane kasmet vis klausia, kada baigsis vien tik investicijos į pomidorus, kada kokią naudą jie pradės duot lotuliukas.gif

oi, labai atsiprašau smile.gif Net nepagalvojau čia mūsiškių į tą kategoriją įtraukt smile.gif Rašydama galvojau apie savo kaimo apylinkes. Be abejo, yra išimčių. Bet čia labiau reiktų sakyti, kad kai kurie yra tokie išskirtiniai smile.gif O visgi dauguma būtų tokie, kaip aš aprašiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 31 sausio 2014 - 10:18
QUOTE(vasarema @ 2014 01 31, 10:06)
Visiškai pritariu Saintlinai, tik dar noriu su liūdėsiu pridurti, kad senukai, kurie yra pripratę sunkiai dirbti, dar ir savo darbo neskaičiuoja, nereikia daržovių pirkti, tai ir džiaugiasi, o kiek darbo reikia prie tų daržovių įdėti, mes jau žinome.

drinks_cheers.gif
dažniausiai išlaidas jie skaičiuoja tik galutiniam rezultatui pasiekti, bet nesusumuoja visų išlaidų nuo dirvos paruošimo iki darliaus nuėmimo smile.gif
jei viską suskaičiuoti, tai būtų kaip toje pasakoje, kur vilkas klausė pas valstietį, kaip reikėtų duoną išsikepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 01 31, 10:17)
dažniausiai išlaidas jie skaičiuoja tik galutiniam rezultatui pasiekti, bet nesusumuoja visų išlaidų nuo dirvos paruošimo iki darliaus nuėmimo smile.gif

pasakysiu kaip pavyzdį apie savo mamą. Be solidžių daržų augina ji per vasarą paukščius - broilerius, dedekles, kalakutus, žąsis. Nusiplūkia juodai. Pinigų pašarams išleidžia daugybę. Visą žiemą kalba - na va kaip gerai - visa mėsa dovanai, pirkt nereikia blink.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 31, 11:16)
oi, labai atsiprašau  smile.gif Net nepagalvojau čia mūsiškių į tą kategoriją įtraukt smile.gif  Rašydama galvojau apie savo kaimo apylinkes. Be abejo, yra išimčių.  Bet čia labiau reiktų sakyti, kad kai kurie yra tokie išskirtiniai  smile.gif O visgi dauguma būtų tokie, kaip aš aprašiau.

Pasėdėjau, pagalvojau, kad galbūt tu ir teisi g.gif mūsų kaime nuo seno gyvenantys irgi nenoriai perka kažką tokio brangesnio, apsisuka ir su paprastu pomidoru ar šiaip kokia pigiau kainuojančia daržovių sėkla. Aš, matai, kaunietiško kraujo, atėjūnė (šiuolaikiškai - emigrantė) į kaimą, tai galbūt labiau linkusi išlaidaut, nemoku taupyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 31, 10:27)
pasakysiu kaip pavyzdį apie savo mamą. Be solidžių daržų augina ji per vasarą paukščius - broilerius, dedekles, kalakutus, žąsis. Nusiplūkia juodai. Pinigų pašarams išleidžia daugybę. Visą žiemą kalba - na va kaip gerai - visa mėsa dovanai, pirkt nereikia  blink.gif  doh.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif taigi ir visi taip - parsinešam iš rūsio marinuotų agurkų ar pomidorų ir sakom - na va, nereikia pirkti, viskas savo smile.gif Kaži, kas pigiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 31, 11:27)
pasakysiu kaip pavyzdį apie savo mamą. Be solidžių daržų augina ji per vasarą paukščius - broilerius, dedekles, kalakutus, žąsis. Nusiplūkia juodai. Pinigų pašarams išleidžia daugybę. Visą žiemą kalba - na va kaip gerai - visa mėsa dovanai, pirkt nereikia  blink.gif  doh.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif viskas... nukritau nuo kėdės..
Atsakyti
Man tai daržas kaip ir nekainuoja, nebent mėšlo reikia kas keli metai užpirkt. Ir aišku, sėklos. Traktoriukas už dyką kol kas, net už kurą neprašo ūkininkas, bulves kasam su kaimynu - jo kasamoji ar sodinamoji, mūsų talka. Savo darbo neskaičiuojam. Bet kai reikia bulvę, morką ar kokios makalošės iš rūsio atsinešt, o ne iš parduotuvės tai jaučiasi.
Tai man irgi keistai žmonės tokie atrodo, kad nepragyvena, malkų žiemą neturi, valgo net nežinau ką, o daržiuke nebent dilgėles augina. Ir dejuoja amžinai... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 01 31, 10:36)
Man tai daržas kaip ir nekainuoja, nebent mėšlo reikia kas keli metai užpirkt. Ir aišku, sėklos. Traktoriukas už dyką kol kas, net už kurą neprašo ūkininkas, bulves kasam su kaimynu - jo kasamoji ar sodinamoji, mūsų talka. Savo darbo neskaičiuojam. Bet kai reikia bulvę, morką ar kokios makalošės iš rūsio atsinešt, o ne iš parduotuvės tai jaučiasi.
Tai man irgi keistai žmonės tokie atrodo, kad nepragyvena, malkų žiemą neturi, valgo net nežinau ką, o daržiuke nebent dilgėles augina. Ir dejuoja amžinai...  doh.gif

nu kaip nekainuoja? o elektra ar dujos vakavimui, o vanduo - net siurblys šuliny kainuoja, o druska, cukrus, stiklainiai dūžta, dangteliai sensta lotuliukas.gif o nuvažiuot sėklų nusipirkt, o jei dar daržas ne prie namų, o kur dar šiltnamio pastatymas lotuliukas.gif
Atsakyti