Išbandžiau savo Philips kombaina mielinei tešlai ruošti. Labai patiko, ypač tai, kad nereikia po to miltų nuo visur valyti. Tai pasidalinsiu patirtimi, gal kitos susidomės.
Pagal didį jis labai tinka tokiai normai: 500 g miltų, 250 g pieno, 20 g mielių, 50 g cukraus (jei pagerinta tešla, tai papildomai 5 g mielių, 2 kiaušinių tryniai, 50 g cukraus, 100 g margarino).
Susipilu miltus į matuoklį. Pieną metaliniam dubenėlyje šiek tiek pašildau, sudedu mieles ištrintas su cukrumi, pridedu miltų ir padarau tešlą kaip blynam. Į kombaino indą įdedu tešlos minkymo peiliukus, pusę likusių miltų sudedu į kombaino indo dugną, supilu tešlą, ant viršaus likusius miltus. Uždengiu indą ir pastatau pakilti. Po to ant viršaus sudedu kiaušinius, margariną ir išminkau su kombainu.
Valio - tešla paruošta, galima dėti kildinti, stalas švarus ir rankos iki alkūnių nemiltuotos
O ką su mieline tešla daryti jau gali kiekvienas riktis - bandelės su įdaru ar paprastos, pyragai.
Hmm, kaip šeimininkė prie tinginių, aš įdarą ruošiu tuo pačiu kombainu net neperplovus kombaino indo po tešlos minkymo. Nes tos tešlos vis tiek ten nelieka, o įdaras į tą pačią tešlą dėsis

Nežinau, čia prie daiktų, ar prie receptų daugiau, o gal reiktų skyrelio šeimininkėms tinginėms (arba optimizatorėm, kad gražiau skambėtų

).