Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvinis kombainas

QUOTE(snoopy @ 2004 12 14, 15:08)
As irgi vis trap tu kombainu sukaliojuos, labai jau vilioja...O gal kas bandet Kitchen Aid? g.gif
Kokie peiliai turi buti, kad bulvytes kugeliui sutarkuotu??? Na, nieko as ten nenusimanau doh.gif

Maniškiame bulėms tarkuoti yra toks diskas. Nu labai fainai tarkuoja. Vakar abi su dukra kaifavom - aš nuo to, kad puikiai tarkuoja, o ji nuo to, kad gražiai ūžia kai su grustuvėliu bulvės paspaudi biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Valentinka @ 2004 12 14, 13:58)
Ziuriu mes cia visos Kaledom kombainais apsirupinom!  biggrin.gif  Mes irgi kombaina nusipirkom. Firmos Siemens. Irgi su visai peiliais isskyrus mesmale, nes mesos beveik nevalgom, tai mesmales mums ir nereikia.  smile.gif 

Siaip sulciaspaudes (citrusiniu ir paprastu), kokteiline, mikseri jau isbandem. Dar reikia pjaustykles isbandyti.  g.gif

Bet siaip daiktas tai COOL.  thumbup.gif  thumbup.gif Tikras pagalbininkas namie  thumbup.gif  biggrin.gif

Sveikinu sveikinu thumbup.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2004 12 11, 21:33)
Valio  clap.gif
Turiu kalėdinę dovanėlę - Philips Essencse - tas kur su mėsmale ir plius su sensoriniu valdymu  thumbup.gif
Kaina,  doh.gif geriau neklauskit. Bet aš taip jo norėjau  tongue.gif . Ką tik išpakavau, jau perskaičiau instrukciją, tuoj bėgsiu išbandyti. Tik neradau, kaip juo malti kietus produktus - ledą, kavą  g.gif . Jei kas naudojat ir žinot, gal galit parašyti. Nes reklamoje rašo, kad galima, o intrukcijose neradau kaip.
Na, bet tai menkniekis, jau rankos niežti, kaip noriu ten viską išnagrinėti. Bėgu, po to atbėgsiu pasigirti  biggrin.gif

o kaip sultis spaudzia obuoliu, morku? ar su juo galima trinti darzoviu, vaisiu kosytes mazyliui?
Atsakyti
QUOTE(vejvaike @ 2004 12 14, 18:32)
o kaip sultis spaudzia obuoliu, morku? ar su juo galima trinti darzoviu, vaisiu kosytes mazyliui?

Tas kur aš pirkau sulčių nespaudžia. Prie jo yra mėsmalė. Kita jo versija (100lt pigesnė) yra be mėsmalės,bet su sulčiaspaude. Man aktualiau buvo mėsmalė.
Košytes trina puikiai.Principas kaip ir bet kurioje smulkintuvėje - besisukantys peiliukai. Aš naudojau arnika smulkintuvą, kol neturėjau kombaino (senukuos 85 Lt kainuoja), tai sutrindavo taip smulkiai, kad nei karto per sietelį nepertryniau.
Atsakyti
QUOTE(Skorpione @ 2004 11 26, 13:29)
Sakykyt, kurios turi Fhilips Essence su mesmale, tai ar ta mesmale gerai sumala ir ar ieina i si kombaina blenderis?

Mėsmalė malė labai gerai. Aš irgi abejojau, nes jo varikliukas nėra galingas, ne taip kaip elektrinių mėsmalių. Bet ten viskas suderinta labai korektiškai. Pati mėsos įdėjimo anga yra nedidukė, todėl stambių gabalų ten nėįdėsi, o tuoskur įdedi sumala labai gražiai, be jokio strigimo.
Blenderis yra. Nėra sulčiaspaudės ne citrusiniams vaisiams. Net nesiaiškinau, ar ją galima nusipirkti kaip priedą, at prie šios versijos ji nesuderinama.
Atsakyti
gavau vakar kaledom virtuves kombainą. jeėėėėėėėgaaaaaa. vakar visa vakara pjausciau, tik niekaip nepavyko plaktuvo uzdet.
Atsakyti
Aifa, kaip daryti kapučino su kombainu? Tu ten kažką rašei, kaip apskritai jį daryti?
Atsakyti
Ir man butu laba idomu suzinoti kaip ta Cappucino su kombainu daryti g.gif Kazkaip neitiketinai skamba, bet gal... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2004 12 15, 15:01)
Aifa, kaip daryti kapučino su kombainu? Tu ten kažką rašei, kaip apskritai jį daryti?

Nu aš darau taip. Užsiplikau kavą, palaukiu kol nusistos, nupilu į permatomą puodelį. Aš piluosi maždaug 1/4 puodelio, nes stiprios nemėgstu. Tada pakaitinu pieną iki 80 laipsnių (rašau 80, nes instrukcijoj rašo, kad karštesnio pilti negalima, bet aš termometro nenaudoju, tai laukiu kol pradės lyg ir virti, po to pamaišau truputėlį ir pilu), pilu į plaktuvą, įdedu cukraus kiek jau man reikia ir paleidžiu suktis. Kol suplaka iki gražios putelės kava puoduke truputį praaušta. Tada tą karštą pieno putą šaukšte dedi švelniai ant kavos ir gaunasi sluoksniuotas kapučinas - vuršuje pieno puta, apačioje kava.
Kai tingiu - pilu tiesiai. Švelniai pilant į palenktą puodelį kava su pienu susimaišo nestipriai - irgi atrodo gražiai.
Ir šiaip tai lygiai tokią pačią pasidarydavau su arnica daržovių smulkintuvu wink.gif Nors kombaino blenderis šiek tiek geresnę putelę suplaka.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2004 12 15, 08:57)
gavau vakar kaledom virtuves kombainą. jeėėėėėėėgaaaaaa. vakar visa vakara pjausciau, tik niekaip nepavyko plaktuvo uzdet.

Pas mane tai reikia stipriai pasukti, kad užsifiksuotų. Man tai pusę prietaisų pirmą kartą vyras montavo. Ne todėl kad nepajėgčiau, man tiesiog baisu buvo, kad ten taip stipriai sukti reikia blink.gif O jei mano brangenybė suluš ohmy.gif
gerai kad vyras šiuo požiūriu labai paprastas - suluš, pakeisim į kitą. Gi garantinis yra - ir suka sau nesinervindamas biggrin.gif
Atsakyti
Mes turime atskirai bulviu tarkavimo masina, mikseri ir sulciaspaude. Tai viso kombaino pirkti kogero neapsimoka. Na, nebent sulciaspaude galetu buti, nes ta kur as turiu, turbut tik citrusiniams vaisiams skirta. Mesos malimas - neaktualu. Tai ar uztektu man tada tik to darzoviu smulkintuvo? Ka tie smulkintuvai pjausto? Kokias darzoves? Ar tarkuotu morkas tais siulais, kaip anksciau klausiau? Dar aktualu smulkus svogunu ir cesnaku susmulkinimas, kopustu. Papasakokit smulkiau, kas turit. Kiek jie mazdaug kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Jamaika @ 2004 12 16, 11:13)
Mes turime atskirai bulviu tarkavimo masina, mikseri ir sulciaspaude. Tai viso kombaino pirkti kogero neapsimoka. Na, nebent sulciaspaude galetu buti, nes ta kur as turiu, turbut tik citrusiniams vaisiams skirta. Mesos malimas - neaktualu. Tai ar uztektu man tada tik to darzoviu smulkintuvo? Ka tie smulkintuvai pjausto? Kokias darzoves? Ar tarkuotu morkas tais siulais, kaip anksciau klausiau? Dar aktualu smulkus svogunu ir cesnaku susmulkinimas, kopustu. Papasakokit smulkiau, kas turit. Kiek jie mazdaug kainuoja?

Aš irgi viską turėjau, mikserį, daržovių smulkintuvą, daržovių pjaustymui tokį kombainą (tarkuodavo ir bulves), sulčiaspaudę - trūko tik mėsos malimo mašinėlės elektrinės. Ilgai svarsčiau ką pirkti, nes kombainas tikrai brangu, o ypač kai lyg ir viską turi. Bet mane nervavo tai, kad turėdama viską retai naudoju. Nes viskas sukišta į spinteles, kol tą variklį ištrauki ir pastatai, kol po to vėl viską supakuoji. O dar kai daug prietaisų, tai iškaišioti visi po skirtingus kampus. Dabar kombaino variklį laikau tiesiai ant spintelės, niekur nededu. O prietaiųū dalis sudėjau i pusę lentyno toje pačioje spintelėje. Tai kai visą savo turimą techniką atiduosiu seseriai (ji išteka ir keliasi į naujai įsigytą tuščią butą biggrin.gif ) turėsiu daug laisvos vietos ir normaliai susidėliosiu patogiai visus indus. Dabar pas mane jie iškaišioti kur tik laisvos vietos rasta.
Atsakyti