as siadnien irgi visus pipirus susejau.... paprikas irgi kelias... kitas vasari 10 sesiu
jalapeno seklas reikia imti jau is gerai sunokusio jalapeno. t.y. ne is zalio

QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 14, 19:29)
Tep tep, jalapenai is pradziu zali, as juos tokius pernai ir sumarinavau, veliau paraudonuoja, bet raudonu as tik pora gal nuskyniau. O vat dabar iskilo klausimas, jei seklu nori pasirinkti, tai zali netinka, reik laukti,kol prinoks galutinai?
Siandien pradejau daiginti seklas, gal ir ankstoka, bet pernai tokiu laiku daiginau, normalus buvo sodinant.
Siandien pradejau daiginti seklas, gal ir ankstoka, bet pernai tokiu laiku daiginau, normalus buvo sodinant.
Kaip daigini , i ''pelionkas''? As norejau taip pabandyt, bet pamirsau ir visas 3 veisles susejau i indelius: Jamaican red, Varpelius ir Habanerus.
QUOTE(Venta9 @ 2014 01 14, 20:42)
Kaip daigini , i ''pelionkas''? As norejau taip pabandyt, bet pamirsau ir visas 3 veisles susejau i indelius: Jamaican red, Varpelius ir Habanerus.
susluoksniavau tualitini popieriu, sudejau seklas, perlenkiau, suslapinau genetinai siltu vandeniu ir i maiseli ikisau, padejau ant gyvatuko

QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 14, 22:06)
susluoksniavau tualitini popieriu, sudejau seklas, perlenkiau, suslapinau genetinai siltu vandeniu ir i maiseli ikisau, padejau ant gyvatuko
Ne visai, kaip nuoroda buvo ikele, man taip paprasciau 

Taip, gerai kurie dygsta imi ir susodini, nezinau kodel as sukisau i indelius,na jau kaip yra taip, lauksiu dygimo, sudejau ant radijatoiaus kol dar ne plieskia karsciu.
QUOTE(ptashka @ 2014 01 14, 14:13)
As kalbu apie tas paprikytes poastres, kur picerijose ant picu zalios cielos buna, o parduotuvese mazose soinikeliuose
Lyg ir jalapenai ten 

QUOTE(Avijacija @ 2014 01 14, 16:02)
na ir jelapenų dar būna visokių rūšių. Man atrodo kad ir purple (tamsūs tokie) būna.
Taip, yra ir violetiniai- Jalapeno Purple. Pernai auginau, o šiltnamis ne guminis, tad teko jiems gyvent lauke be priedangos. Puikiai mezgė, žiedai violetiniai ir pačios užuomazgos iš karto tamsiai violetinės, beveik juodos. Niekuom nesiskiria nuo kitų spalvų jalapenų, tik kad marinuojant praranda savo spalvą ir tampa murzinos žalios spalvos, o marinatas stiklainyje įgauna rausvai violetinį atspalvį.
QUOTE(yerena @ 2014 01 14, 23:02)
Taip, yra ir violetiniai- Jalapeno Purple. Pernai auginau, o šiltnamis ne guminis, tad teko jiems gyvent lauke be priedangos. Puikiai mezgė, žiedai violetiniai ir pačios užuomazgos iš karto tamsiai violetinės, beveik juodos. Niekuom nesiskiria nuo kitų spalvų jalapenų, tik kad marinuojant praranda savo spalvą ir tampa murzinos žalios spalvos, o marinatas stiklainyje įgauna rausvai violetinį atspalvį.
Sveikos, sakykit, o tuos jalapenus reik sėti kartu su čiliukais, t.y. anksti ar su paprikom

Gal kas galėtų sušelpti keliom sėklytėm Habanerų, pasirodo , kad turiu jalapenų, o ne habanerų

Aišku galėčiau ir atsisiųsti iš kur nors, bet kaip suprantu jį jau reikia skubiai sėt

QUOTE(2Ditute @ 2014 01 15, 00:24)
Sveikos, sakykit, o tuos jalapenus reik sėti kartu su čiliukais, t.y. anksti ar su paprikom

Aš užmerkiau jau šiandien, į nuolatinę vietą persodinėjau su stiebo išsišakojimu bei miniatiūrinėmis pirmo lygio žiedų užuomazgomis. Kadangi vieta buvo gan nedėkinga: iš ryto ~3 val saulės, nors ir pietinė pusė, ir likusią dienos dalį tupėjo vaismedžių šešėlyje- pipiriukų primezgė sočiai. Be to ilgai daigai namuose neužsibūna, kai tik tinkama temperatūra- išvežu grūdintis į šiltnamį.
Jei Jūs vilnietė- parašykite į AZ

Sveikos, aš irgi vis ieškau jalapeno, bet nerandu. Nusipirkau iš ŽS Rokita[I], sakė, kad jis vidutinio aštrumo, kaip jalapenas. Gal kas žino ir bandė šiuos pipirus? ar jie tikrai kaip Jalapenas?
QUOTE(audine68 @ 2014 01 15, 06:48)
Sveikos, aš irgi vis ieškau jalapeno, bet nerandu. Nusipirkau iš ŽS Rokita[I], sakė, kad jis vidutinio aštrumo, kaip jalapenas. Gal kas žino ir bandė šiuos pipirus? ar jie tikrai kaip Jalapenas?
e-seklos.lt yra jalapenu

ir aš jau sudėjau daiginti aštriuosius

QUOTE(audine68 @ 2014 01 15, 06:48)
Čia yra keletas

Mūsų šeimynai einamiausi kajenai, Aji