Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(matuke @ 2014 01 19, 15:28)
Mano Red Cherry jau iskiso uodegytes, daiginu vystykluose, tai smagu stebet procesa wub.gif
Praetamet auginau Jelapena, geltona Habanero ir Kilian, siltnamyje su pomidorais, nesuprantu kodel, bet ciliams visai tos salygos nepatiko  g.gif  Uzaugo labai mazi krumiukai, Jelapenas vistik jautesi geriausiai, sunaudojau Adzikos gamybai.
Kas auginot Red Chery- gal pasidalintumet patirtimi,koks krumelis uzauga, kaip derlingumas, kaip derliu sunaudojot, kuom treset ir pan  4u.gif


as paprikas ir cilius anais metais visus pradejau lauke auginti,trasos tai tik mulciavau nupjauta zole rezultatas daug geresnis nei augindavau siltnamyje ypac is papriku patiko zlata vede visa sezona vaisius ir ciliais nesiskundziu buvo belenkiek prisidziovinau tai 2 metams i prieki o kai atradau recepta marinuoti su medumi tai dabar jau turiu prisiiauginti nes dabar tik marinuosiu nes vyras ir brolis isgyre kad skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 01 19, 15:28)
Mano Red Cherry jau iskiso uodegytes, daiginu vystykluose, tai smagu stebet procesa wub.gif
Praetamet auginau Jelapena, geltona Habanero ir Kilian, siltnamyje su pomidorais, nesuprantu kodel, bet ciliams visai tos salygos nepatiko  g.gif  Uzaugo labai mazi krumiukai, Jelapenas vistik jautesi geriausiai, sunaudojau Adzikos gamybai.
Kas auginot Red Chery- gal pasidalintumet patirtimi,koks krumelis uzauga, kaip derlingumas, kaip derliu sunaudojot, kuom treset ir pan  4u.gif

Turi omeny Red sherry largo? Labai fainulkai apvalus storom sienelem, pas mane neauksti buvo, as auginu lauke visus.
Atsakyti
Peperoncini man įdomūs savo forma, bet nepatogūs darinėjimui..siauras, ilgas "sliekas", kurio sėklos glaudžiai buvo prilepę prie sienelių per beveik visą ilgį. Jos man priminė Piton saldžias, tik šis truputį storesnis, tai lengviau sėklas buvo iškrapštyti, nei Peperoncini. Nepalengvino padėties truputį palaukti kol apvys ar kiti apdžius. Jei kam patinka ir nemaišo valgyt su sėklomis, tada nekreipkit dėmesio į šį pastebėjimą.
Kadangi po truputį bandom valgyti ir skrandis taip neprotestuoja kaip protestavo..sūnus stebėtinai nemažai aštrių valgo ir reiks įvairiais būdais primarinuoti, eksperimentų kuriam laikui gana..auginsiu gausiai derančias, dideliais, ilgais vaisiais, įvairių spalvų, kad stiklainiukuose būtų spalvinga.
Dar tiksliai nežinau kurias būtent veisles, bet Aji red, Hungarian Wax, Bulgarian Carrot, Pasila Bajio, Jalapeno, Santa fe Grande tikrai. Dar kelios veislės dėl vaisių gražumo..Negaliu atsispirti Schotch Bonnet grožiui..ir pačiam žemiausiam mano augintam vos 15cm Capsicum annum yellow. Gal jis turi kitą vardą, bet tokiu jį gavau. Taip, kad, kiek besvarstyčiau, niekaip nerandu ko atsisakyti.. Kas paperka savo grožiu, kas naudingumu.
Rocoto vakar padėjau daiginti. Vilties mažai, nes taip išsilanksčiusių sėklų dar nebuvau turėjus.. Panašu, kad vienintelis vaisius, kuris pernai užaugo labai vėlai rudenį, nespėjo subrandinti sėklų.. lauksiu, gal kuri sėklytė manęs pasigailės..vargu..bet lauksiu.
Papildyta:
Štai kaip jos pas mane pernai atrodė:
user posted imageuser posted image
Atsakyti
user posted image

Pas mane Piton'ai buvo ilgi ir labai plonyčiai.
Atsakyti
man tai googlas dave visai ne ilgus, o labai apetitnai riebuilius:
https://www.google.l...i...440&bih=744
taip ir nutyso seile, nuo tu stiklainiukuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2014 01 19, 16:46)
man tai googlas dave visai ne ilgus, o labai apetitnai riebuilius:
https://www.google.l...i...440&bih=744
taip ir nutyso seile, nuo tu stiklainiukuose biggrin.gif


būtent tokius ir darau, taip ir atrodo. cielus su kotukais. nei pjaustyt, nei sėklų išiminėt nereikia. o marinatas kaip kas mėgsta - arba kaip agurkų, arba kaip paprikų su medum. Nuo medaus tai toks savotiškas skonis, niekaip neatsirenku, kas skaniau. ir vienų, ir kitų darau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 19 sausio 2014 - 17:49
QUOTE(Paladė @ 2014 01 19, 18:47)
būtent tokius ir darau, taip ir atrodo. cielus su kotukais. nei pjaustyt, nei sėklų išiminėt nereikia. o marinatas kaip kas mėgsta - arba kaip agurkų, arba kaip paprikų su medum. Nuo medaus tai toks savotiškas skonis, niekaip neatsirenku, kas skaniau. ir vienų, ir kitų darau.

nerandu kur Jus juos pirkot? g.gif
kazin, jie hibridas? g.gif seklas patiems galima paskui traukt? g.gif
Atsakyti
Aš gavau šiuo pavadinimu ir užaugo tokie..kadangi anksčiau nebuvau auginusi, neturiu su kuo palyginti.
Aštrių paprikų patirtis silpna..keli metai ir truputis daugiau nei 30 skirtingų pavadinimų.
Tada ir man įdomu, kuo vardu šios mano aštriosios.
Atsakyti
Tada ir man idomu kas pas mane tie ale Golden Greek Pepperoncini yra is tikruju. Jauciu parasysiu i paprikos.lt ir paklausiu su foto savo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2014 01 19, 19:05)
nerandu kur Jus juos pirkot? g.gif
kazin, jie hibridas? g.gif seklas patiems galima paskui traukt? g.gif


pirkau čia:
http://www.peppersee...pperoncini.html
ne hibridas, tik nerinkau kol kas sėklų, nes tik šiemet paskutines pirktas padėjau daigintis. bet man ant krūmų nespėjo sunokti, suvakavau žalius. dabar anksčiau daiginu, jau bandysiu sėklas imti ant krūmo sunokusias.

beje, šitam puslapyje Golden greek pepperoncini panašūs į pepperoncini, tai tikrai nežinau, kas ten tie ilgi pas jus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 19 sausio 2014 - 21:23
QUOTE(Paladė @ 2014 01 19, 22:21)
pirkau čia:
http://www.peppersee...pperoncini.html
ne hibridas, tik nerinkau kol kas sėklų, nes tik šiemet paskutines pirktas padėjau daigintis. bet man ant krūmų nespėjo sunokti, suvakavau žalius. dabar anksčiau daiginu, jau bandysiu sėklas imti ant krūmo sunokusias.

beje, šitam puslapyje Golden greek pepperoncini panašūs į pepperoncini, tai tikrai nežinau, kas ten tie ilgi pas jus.

greiciausiai visgi ant Lt seklu nera g.gif siemet jau tadu nespejau susiorganizuot, bet reik nepamirst itraukt i noru sarasa.
visose nuotraukose jie visi sviesiai zali, tai taip ir nesupratau kokie jie buna galutinai prinoke- geltoni? g.gif
------------
beja, vat katik suslamsciau marinuota Hungarian Hot Wax- tai labai svelnus pasirode. niekaip nesuprantu kodel vieni tos pacios veisles, augdami ant to paties krumo gavosi gerokai astresni, o kiti visai svelnus. ir tas astrumas nepersidave mirkstant tam paciam stiklainiuke is vienu kitiems. kas karta staigmena. niekad nezinau koki issitraukiau. tik vat atrodo kuo didesnis vaisius- tuo jis svelnesnis. tik tiek skiriasi ir niekuom daugiau g.gif
Atsakyti

QUOTE(vobla @ 2014 01 19, 21:41)
visose nuotraukose jie visi sviesiai zali, tai taip ir nesupratau kokie jie buna galutinai prinoke- geltoni? g.gif



raudoni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 19 sausio 2014 - 22:11